Metin Hoca'nın istifası

metin hoca gitti. ligden düşme ihtimalimiz %5’ten %80’lere çıktı. kim gelirse gelsin bu ihtimal en fazla %50’ye düşer.

neyse asıl konuya gelirsek, camiada ve kulübün asıl sahipleri olduğunu düşünen insanlarda bi boşvermişlik mi var? mesela tribünlere getirilen sentetik taraftarlara ne gibi önlemler alınacak yoksa bunlar o çatlaklardan sızıp kulübü iyice ellerine geçirip, oyuncak edip, oyuncağı da zamanın getirdiklerine elden ele verecekler mi?

mesela otobüslerle getirilen o taraftarların başında kim var? o bizdenmiş gibi görünen hatta bazıları mühalif görünen o anonim hesaplar kimlerdir? o tribünlerde “istifa” dedirtenlerin başındaki kişiler kimlerdir? görünenleri soruyorum yani, görünen yüzleri kimler bunların?

öylece durulacak mı? mesela taraftar grupları ne kadar kavgalı olsalar da, birbirleriyle aralarında soğukluk olsa da sonuçta bu camia’nn parçasıdırlar, mesela bunlara karşı birlikte bir önlem alınmayacak mı?

sırf tribünden olay bu. içeride ne olduğu belli bile değil. bunları yapanlar da o kulübün içinde yönetimin yanında duruyorlar.

o gün o tribünde istifa diyen kişiler kimlerdir ve bunların başında kim vardır sanırım 3 kere sordum. bu organize bir olaydır ve önlemi alınmazsa camia olarak geçmiş olsun. he kulüp kalır ama camia gider.

yönetimde ne kadar güç sahibi olunursa olunsun, tribünler ve camia kaybedildikten sonra geçmiş olsun.

2 Beğeni

bu röportajı az önce izledim. daha doğrusu 20 dakikasını izleyebildim, geri kalanı vaktim olursa izlerim izlemesem de olur öyle bir röportaj.

öncelikle başkanın -kusura da bakmasın- halinden de anlatışından da duruşundan da sahtelik akıyor.

“ben başka hocalarla görüşmem yöneticim görüşürse de bilemem”

böyle başkanlık mı olur?

he bi de bu konuşmalardan öğrendiğime göre meğer “başka hocalarla görüşme muhabbetleri” de varmış.

başkan bu muhabetler üzerine dönüp diyor ki “görüştüm ama teşekkür edip hocayla devam edeceğimizi söyledim”

çok ilginç. gerçekten ilginç. tamam olabilir, herkes insan, insan insanla görüşür napalım adam da teknik direktör diyelim geçelim de o “yöneticim görüşür napayım” demek gerçekten ya başkanlık vasfı eksikliği ya da vasatça bir dümen. siz karar verin.

bunun dışında o konuşma arasında bana çok ilginç gelen bir diyalog daha geçti. takım 3 maçtır mücadele etmiyor dedi ki ya alttan altta sinsilik var ya da futboldan zerre anlamıyor. son maç için diyorsa tamamdır. doğrudur ama son 3 maç için diyorsa alakası yoktur. buna da siz karar verirsiniz.

bi de en bombası ve aslında olayı netleştiren şey;

“bizim ilk 10 hedefimiz var bu doğrultuda gidiyorduk”

birincisi, bu takım kümede kalırsa arda çakmak önce hacca gitsin, sonra türkiyedeki 100 yetime yardım etsin, şükür duaları etsin.

senin takımın eğer doğru düzgün bir ortam oluşturmazsan ve hoca bulmazsan 17-18’inci sırada bitirir. sen kalkmış ne alaka ne saçmalıksa ilk 10 diyorsun. -umarım bunları yaparsınzı ve düşmeyiz-

yani umarım sahteliği çok net anlatabildim. gerçeklerle hiçbir şey örtüşmüyor. her yere sinmiş zırtpırt oradan buradan çıkan bir dümen ya da bir alakasızlık var.

zaten bu alakasızlıklar ya da hadi günahını almayım bu beceriksizlik ve hiçbir şeyin farkında olmamazlıklar nedeniyle bunlar oluyor.

o röportajım hiçbir inandırıcılığı olmadığı gibi gene bu muhabir arkadaşımız da vasattı. sanırım genç birisi o nedenle pek bir şey demeyeyim vasatlığı gençliğine verelim.kısacası sorması gereken soruları sormayan ya da sorması gerekenleri dahi bilmeyen biriydi. ama ilginçtir ben hiç rastlamadım kendisine “gençlerbirliğine hizmet ettim” diyor. neyse gene de çabasını taktir ediyorum. iyi niyetli birine benziyor. bu net. tabii kulübün o kadar sorunu var ki, hacettepe, binaların bile bizden çıkması, nalyon üyeler, organize işler..vs umarım videonun ilerleyen süreçlerinde sormuştur diyeceğim de hiç sanmıyorum.

şimdi asıl olaya dönüp bu alakasızlık ve dümenler konusunda bütün bu verileri alalım bi de şunu ekleyelim,

camiada, arda çakmak’ın başkan olduğu kulüpte tribünlere kadar yayılmış organize işler dönüyor.

herkes bir yerden kafa çıkarıyor. herkes bir şeyin peşinde. orada senin güvenip sportif işleri tamamen teslim etmen gereken adam varken, ki bu işte de çok iyi biri varken, oradan buradan adam toplama, yöneticilerin “ben yapmadım yöneticim yaptı” denilen yaptıkları derken iş tribünlere kadar geliyor. eee kardeşim bu aslında suç. organize bir suç.

bunlar hakkında neler düşünüyor. bunların kulüp içindeki ya da kulübün çevresindeki uzantılarıyla arda çakmakın ya da "yöneticim yaptı"larıyla bağlantıları nedir? ve bunlar nedeniyle hoca bırakmak istememiş midir? ve bunlar nedneiyle kulüpte neler olmaktadır?

gençlerbirliği nereye gitmektedir?

senin kulübünde bir ton mevzu oluyor, yav organize olay oluyor camia bile tepkisiz kalıyor. bu şaka filan değil, çok ciddi bir iş. o adamlar kimler? yukardaki ilk yazımda dediğim gibi taraftar gruplarının birleşip bunlara önlem alması gerekiyor, delegelerin, ağır topların da şu nalyon işine el atması gerekiyor. he başkana gelince napıyor bunlar için? dümenden çıkmış orada ben yapmadım yöneticim yaptı ne yaptı yöneticin? kulüpleri ele geçirmek için sosyolojisini bozmak için yapılan işlerin içine girdi yöneticim ama ben yapmıyorum yöneticim yapıyor geçin bu işleri. kendi deyimiyle saçma salak insanları da aptal yerine koymayın. şaka gibi kulüp olduk iyice. muhalif görünen ananomin yazanları ayrı, yönetimi ayrı, leşi ayrı, ergeni ayrı hatta biz de ayrı. bu nedir ya.

bi de bizim hedef ilk 10 diyor kurduğu takım küme düşmezse mucize sayılacak.

transferler gelmemiş, en kritik mevkiler bile yok ve sen 4. hafta en kritik mevkilerin transferlerini getiriyorsun. böyle bir kulüp yoktu süper ligde vardıysa ben mi bilmiyorum. açık yok santrafor yok ve lige öyle giriyoruz. ve zaten bu takım düşmemek için çabalıyor. adam çıkıyor ilk 10 hedefimiz gayet iyiydik yav diyor. sahteliğe bak sahteliğe. demekki amed ve gs maçından sonra zaten hoca ile yolları ayırmayı düşünüyorlardı ya da düşüneceklerdi diyelim. ya da neydi yöneticileri daha çok düşünürdü arda çakmak öyle bir şey düşünemzdi. arda “cumaya bakarız” çakmak yeni transferlerini de cumaya bırakacaktır. bakalım ilk yarıyı düzgünce atlatmamız gerekiyor.

2 Beğeni

Maalesef kulüpte uzun zamandan beri devam eden negatif bir hava var. Geçen sezon Metin hocanın görevine son verilmesinden beri devam ediyor. Metin hoca son iki haftada geri geldi ve iki galibiyetle ligde kaldık ama o negatif hava hiçbir zaman dağılmadı ve pozitife dönmedi. Transfer dönemi de iyi geçmedi. İyi, uyumlu ve güçlü bir takım kurulamadı. Şimdi Metin hoca da gitti. Camiada birlik beraberlik yok. Futbolculara, kurumlara ve kişilere karşı mali yükümlülüklerimizi nasıl ve hangi gelirlerle yerine getireceğiz, sezonu düşmeden nasıl bitireceğiz, bilemiyorum. Çok endişeliyim. İnşallah bir an önce düzeliriz.

3 Beğeni

böyle bir saçmalık dünyanın neresinde var acaba?..
iş bilmezliği, acemiliği, yönetişim yoksunluğunu geçtik; kıyas yeteneğinizde mi yok?..

geçen sezon sonu hepimiz kabul etmiştik ki; düştük artık bizi kimse kurtaramaz..
metin hoca çıktı ortaya, sorumluluk aldı. başka da bir şey almadı.. ve bir mucize gerçekleşti takım gene olmayacak işler yaptı ve ligde kaldı..
yönetim zannediyor ki; mucizeler devamlı olur.. kötü bir haber vereceğim ama mucizeler çoktan kaldırıldı.. artık herkes kendi aklı ve yeteneğiyle baş başa..

yönetimin ise bu taraklarda hiç bezi olmadığı apaçık ortada..
metin hocanın neden gönderildiğini az çok hepimiz tahmin edebiliyoruz.. be hey cahil yönetim böyle bir tasarrufa gideceksin madem; 15 gündür liglere ara verilmiş neredesiniz?.
iki gün sonra lig başlıyor ve zaten uçurumun kenarında dolanan takımımızda hoca da yok..
gelse bile artık çok geç değil mi?.. takımı tanıyacak, eldeki kadroya uyan oyun anlayışını yerleştirecek.. falan filan..
iş bilmezliğin bu kadarı da fazla..
bu kulüp bu hatayı kaldıramaz..

2 Beğeni

gönderilmedi, metin hoca bırakmış.

içeride bir sürü dümen dönüyor. üstüne işbilmezlik var. yetmiyor bütün bunların üstüne salağa yatma var. salağa yatmıyorlarsa süzmeler yani onu da söyleyeyim. şu tabloya nereden bakarsanız bakın dökülüyor.

adamlar tribünlerde bile organize iş içine girdiler. iyice azıttılar. tribünlerde bile bunlar olurken içeride neler döndüğünü de herkes tahmin edebilir.

metin hoca geri gelecektir de bunları acilen göndermemiz gerekiyor. bütün o yönetim ve yönetimle bağlantılı olan bütün klikleri. he ipin ucu siyasete de çıkıyor da futbol futbol değil işte. tff ile elinden geleni yaparsın ama ele geçiremezsin.

inanılmaz ya ağır tav oldum, gençlerbirliği bambaşka bir şeye döndürülüyor beyefendi çıkıyor ben yapmıyorum yöneticim yapıyor diyor.

2 Beğeni