Premier Lig 2020-2021 Sezonu

Premier Lig 2020 - 2021 sezonu bugün başlıyor. İlk maç saat 14.30’da Fulham - Arsenal…

SSport aboneliğini başlattık.

Biraz önce İbrahim Altınsay, Fulham taraftarı olduğunu söyledi. Fulham’ın 4. Ligde oynadığı dönemlerden beri taraftarıymış. Ben de Premier Ligde Fulham’ı destekleyeceğim. “Bastır Fulham!” diyorum. :blush:

Evet sevgili Alkaralar, herkes eteğindeki taşı döksün. Kapılar açılsın, çatışmalar başlasın! :blush:

Hic size uygun bir kulup degil.

Renksiz, ruhsuz bir sey. Altinsay elemani siyah-beyaz renkleri(bjk) veya 40-50 yil once Londra’sinin Ankara’da Demirlibahce, Dikimevi standartlarinda bir yer oldugundan orada yasamissa ondan destekliyordur.

Kulup de futbolla ilgisiz parababalarinin elinde cokca zamandir. Once Adnan Kasikci’nin kayni, Dodi’nin babasi El-Fayed, simdi de Jacksonville Cougars’in sahibi tamponcu Shahid Khan.

-Arsenal, isyanci Garibaldi kizilligi ve safligin beyazligi renkleriyle (Arsenal ve Liverpool’a ilk formalarini Sanli Forest’imiz verdigi icin bu renkleri tasirlar) ki bu renkler bayragimiz renkleridir, olabilir.

-Tottenham, Memleket insanlarimizin en yogun yasadigi yerlerden biri oldugu icin, olabilir.

-Chelsea, Geremi’den dolayi, olabilir.

-Crystal Palace, Mile Jedinak kaptanlariydi, olabilir.

-Everton, iki Turk’un sahibi olmasindan ( Ozbek Alisir ve Iran Turku Ferhad) ve Cubuk Karadana koyunden Cenk Tosun icin, olabilir.

Fulham ne abi ya? Hicbir bagin yok. Genc takiminda olan arkadasinin oglu bile baska takim tutuyor. Uyma sen bjk’li adama. Sen bir daha dusun.

1 Beğeni

Sevgili Coşkun kardeşim, her şey İbrahim Altınsay ile değil de Ziya Adnan’la başladı. Bana içi kırmızı astarlı siyah bir Fulham montu hediye etti. Ben de o montla Gençlerbirliği maçlarına gide gele, gide gele… Şimdi Premier Lig maçlarına takılmaya başlayınca, kafaya oynayan takım tutmak sürekli kümede kalma mücadelesi veren bir takımın taraftarının bünyesine uymaz, maazallah bünyeyi hasta eder diye düşünerekten, hazır montunu da giyiyorkene Fulham’ı destekleyerek şey edeyim dedim. :blush:

1 Beğeni

En azindan mont Fulham FC gibi ruhsuz degil. Artik banttan 0-0 biten Lecce-Cagliari maci seyreder gibi seyredersiniz Fulham maclarini.

Adamlarin tek ilginc yani Mustafa Ozkan’in alnindan bile buyuk cenesi olan Jimmy Hill’in Ridvan Dilmen’i alt liglere transfer etmek istemesiydi. Nasil bir ozguven varsa adamlarda, en iyi zamaninda Ridvan’in 2. veya 3.ligde oynamayi kabul edeceklerini dusunmuslerdi.

Bol sabirlar.

1 Beğeni

abi mis gibi serie a var, olmadı bundesliga var. la liga, ligue 1, var.

1 Beğeni

Onur, S Sport’ta Premier Lig olunca biz de bir takım tutalım, o da şimdiki bünyeye uygun olsun diye düşününce, Fulham montuyla birlikte öyle şey edelim dedik. :blush:

1 Beğeni

Geçen hafta Dicitürk’te SSport’u açayım dedim, ne göreyim! Arkadaşlar aralarında anlaşamamış, SSport geçici olarak platformda yokmuş. Bakayım, belki geri dönmüştür…

Takım tutma işine gelince; o konuda aranızda en istikrarlı taraftar benim! Her maçtan önce puan cetveline, evsahibi/misafir durumuna bakıp galibiyete en yakın takımı tutuyorum. Mutluluğun formülü budur!

1 Beğeni

Bu senin yaptığına bir şey diyorlar da Abreg; Oportünizm mi desem, Pragmatizm mi desem, Makyavelizm mi desem? :blush:

Odul avcisi - trophy hunter sanirim en dogru tanim.

1 Beğeni

Hah, tamam! Teşekkürler Coşkun kardeş doğru tanımı buldunuz. Ödül avcısı… Bir zamanlar bizim forumda “zafer avcısı” adıyla da tanımlanıyordu. Demek Premier Ligde bir “trophy hunter”, yani “ödül avcısı” oldun ve bunu da mutluluğun formülü olarak sunuyorsun öyle mi Abreg?! Valla ne diyeceğimi bilemiyorum. Peki biz ne yapalım, başımızı hangi taşa vuralım. Fulham olarak daha ilk maçta kendi sahamızda Arsenal’den 3 yedik. Bu lig biter mi?! Hiç mi gülmeyeceğiz, hiç mi mutlu ve huzurlu bir gün geçirmeyeceğiz? :blush:

1 Beğeni

Ha haayt! Ben bu hatayı iki kere yaptım hayatımda dostlar, bi daha yapmam; üç kere zıplamak çekirgeye mahsustur. Eskiden babamın takımı diye bir İstanbul takımı tutuyordum, ne güzel; her yıl başarıdan başarıya koşar, şampiyonluk kovalardık. Sonra ilkokul 2’de memleket takımı diye Samsunspor’a, ilerleyen yıllarda Ankara bebesi olunca da Gençlerbirliği’ne çevirdim rotayı… Bütün dertler, tasalar, ızdırap böyle başladı işte! Küme düşmeler mi dersin, fark yemeler mi dersin, gasp edilen puanlar mı dersin, ne istersen var!
Ama yeter artık bu idealizm, Pürömiyer Lig’i takip edeceksem bu yorgunluğa katlanmam; bundan sonra baktım kim eziyor, çiğniyor, geçiyor, ondan tarafım… Oh be, futbolseverlik ne kolay işmiş! :smiling_imp:

1 Beğeni

Taraftarız biz, çekeriz cefa…
Premier ligde bile olsak daaaa…
Hayda hayda nihayda…
Hayda hayda nihayda… :blush:

1 Beğeni

George Carlin demisti, degil mi:
“Her alayci insanin icinde hayal kirikligina ugramis bir idealist yatar(inside every cynical person there is a disappointed idealist)”.

Sayin Abreg’in fotografini cekmis adam yillar once.

2 Beğeni

Southampton - Tottenham maçını izliyorum. 80. dakikada Tottenham, Harry Kane’in dört asisti ve Son’un dört golü ile 4-1 önde. Harry Kane yaptığı dört asist, Son da attığı dört gol dışında sahada yoklar, top falan oynamıyorlar. Böyle futbol oynanmaz, böyle futbol olmaz. Bu adamlara futbolcu diyenin kalbini kırarım. İkisi de overrated topçu… :blush:

1 Beğeni

Şimdi 81. dakikada Lamela’nın sol çaprazdan vuruşunda direkten dönen topu boş kaleye abanarak gönderen Harry Kane’in golüyle Tottenham 5-1 öne geçti. Bence Harry Kane emek vermeden beleş bir gol attı. Onun için fikrimi değiştirmiyorum. Overrated topçu… :blush:

1 Beğeni

Dun Sayin Polatlili’yi da dusunerek Turkiye SUPER Ligi’ndeki ve Premier League’deki dorder maca goz attim.

Turkiye Ligi kiran kirana mucadele ile 4 gole izin verirken PL’deki belesciler 21 gol atti.

Tam bir cop bu PL. Biraz bizden kemikkiran savunma, top gecer-adam gecmez, Gokmen Ozdenak misali alti pastan gokteki kusu vurma talimleri almasi gerekiyor bu PL’nin.

Umut yok aksi takdirde.

1 Beğeni

Bu PL izlenmez Coşkun kardeşim. Boşa para veriyoruz, boşa zaman harcıyoruz. Ne varsa Süper Ligde var. Korakor mücadele, tekme, tokat, itiraz, yerde acıyla kıvranma, kan, gözyaşı, aşk, kin, nefret… :blush:

1 Beğeni

Beni en cok rahatsiz eden baskentin mahalle takimi (C. Palace) lehine koskoca M. United aleyhine Old Trafford’da penalti calinmasi ve ManU kalecisinin cizgiyi sadece 20-30 cm ihlali sonrasi penaltinin tekrarlanmasiydi.

Ah, aah, nerede o eski F. Terim kilikli Alex Ferguson zamanlari. Kim verebilirdi ManU aleyhine penalti Old Trafford’da. Alismistik GS, ManU gibi takimlarin zorda kaldiginda penalti, kirmizi kart, 15 dakika uzatma gibi ekstralara. Simdi isler tersine gelisince bunye tepki veriyor.

Ileri ucunda C. Ronaldo, Wayne Rooney, Carlos Tevez, Dimitar Berbatov varken Mateja Kezman, Hernan Crespo aldi diye Chelsea’yi “cok para harciyorlar” diye elestiren Ferguson’suz gunler, her maca 5 gol dusen bir lig bize gore degil.

Ben banttan Genclerbirligi - Ittifak Holding veya Lecce-Cagliari maci seyredeyim, dengemi bulayim.

Dip not: 1993 - 2004 arasinda Old Trafford’da ManU aleyhine sadece 3 penalti calindi.

1 Beğeni

Doğruyu söylemek gerekirse Coşkun kardeşim, Palace da Manu’nun havasını iyi aldı, çok güzel aldı. Zaha’nın ayaklarına sağlık. :blush:

1 Beğeni

Kovduklari Zaha, burasi cokomelli.

1 Beğeni