Sohbet alanı

Crystal Palace, az önce Manchester City’yi 1-0 yenerek, tarihinin ilk kupası olan 144. FA Cup’ı kazandı.

Yirmi Premier League takımı arasında 25 bin kişilik stadıyla en küçük dördüncü stada sahip takım CP.

Şubat 2024’te takımın başına gelen elli yaşındaki Avusturyalı Oliver Glasner, 2021-2022 sezonunda da Eintracht Frankfurt’a Europa League’i kazandırmıştı.

Böyle mütevazı kulüplerin başarıları beni çok mutlu ediyor. En çok da babasıyla ve dedesiyle bu maçı izleyen ve hem babasının, hem de dedesinin ilk kupa sevincini onlarla birlikte yaşayan gençlere imrendim.

Bir de hep bir ağızdan söyledikleri şarkılarına bayıldım. Darısı başımıza :heart::black_heart:

We love you, we love you, we love you,
And where you play, we follow, we follow, we follow,
Cos we support the Palace, the Palace, the Palace,
And that’s the way we like it, we like it, we like it.

4 Beğeni

Bu video da çok hoş:
"164 yıl sonra ilk kez FA Cup kazanan Crystal Palace’ın bir taraftarı: “70 yıl bu günü bekledim, göremeden öleceğimi düşündüm.”
https://x.com/bbosports/status/1924050912407917028?s=12

4 Beğeni

Acele etmişim, Marko Paşalı Bandırmaspor play-off finaline yükseldi gibi. Orada da Karagümrük’ü geçerlerse, Marko Paşa’yı yine karşımızda bulabiliriz, hadi hayırlısı…

2 Beğeni

isim sponsorluğu muhabbeti geçmiş, öyle bir şey yapmayı bırakın umarım düşünmüyorlardır bile. ben osman başkanda baya bi ihtiras sezinlemeye başladım.

2 Beğeni

Kongre yapılmadan, acelemiz varmış gibi Passolig’le anlaşılmasına canım sıkıldı benim de. Şeffaf bir açıklama yapılsaydı keşke taraftarlara. Alınan teklifleri ve diğerlerinin arasından neden Passolig’in seçildiğini bilseydik keşke.

2 Beğeni

Ve ayrıca, evet, ben gerekirse yıllarca 2. Lig’de oynamaya razıyım, ama kulübümüzün adı tek sözcüktür, tek sözcük kalmalıdır. Aksi teklif bile edilmemeli.

2 Beğeni

2025-2026 sezonu için bir sezonluk anlaşma… 15 milyon Euro peşin, 18 milyon Euro ise 12 ayda aylık 1,5 milyon Euro taksitle ödeme… Toplam 33 milyon Euro… :blush:

2 Beğeni

Necdet abi yazdığınız ne anlaşması. isim sponsorluğu mu . bir de rakamlar doğrumu

1 Beğeni

Evet Uğur. Camiadaki tepkilerden dolayı genel kurul sonrasına kalmış. :blush:

2 Beğeni

hayırlısı. ama rakamlara şaşırdığımı söylemem lazım

2 Beğeni

kim neden o kadar para versin necdet abi. gene de kalsın istemezük :d

2 Beğeni

29 Mayıs, 2025, Perşembe 19:00

Gençlerbirliği Başkan adayı Murat Şamil Şen’in açıklaması: Gençlerbirliği Spor Kulübü mevcut yönetimi, camiamızın ve delegelerimizin açık bilgisi ve onayı olmaksızın, kulübümüzün ismini ve marka değerini içeren bir isim sponsorluğu anlaşmasını Gamador İnşaat şirketi ile gizli görüşmelerle sonuçlandırmak üzeredir. Tarafımıza ulaşan bilgilere göre; 28 Mayıs’ta yapılan toplantıda Osman Sungur ve ekibi, Gamador şirketinden yıllık 100 milyon TL’lik 3 yıllık bir sponsorluk talebinde bulunmuş; Gamador ise yıllık 70.000.000 TL takım takım küme düşerse yalnızca 35 milyon TL ödeme taahhüdü ile karşılık vermiştir. Bugün Ankara Maidan ’da yapılacak son görüşmede ise, yıllık 100.000.000 TL küme düşme durumunda 50 milyon TL’ye düşecek bir sponsorluk anlaşmasının imzalanması planlanmaktadır. Bu ne anlama geliyor? Genclerbirligi marka deger potansiyeline göre ancak; Yıllık Forma Göğüs Reklamı değeri olabilecek rakamlardan isim hakkı satmak hem etik değil, hemde spor yönetim ve pazarlamasının bilinmediği anlamına geliyor. Gençlerbirliği’nin adı; küme düşme ihtimali üzerinden indirimli bir bedelle pazarlık masasına yatırılıyor. Yani Osman Sungur yönetimi, sportif başarısızlığı baştan kabullenmiş, düşme ihtimaline göre kulübün marka değerini peşinen düşürmüş durumdadır. Bu, hem sportmenlik ilkesine, hem Gençlerbirliği’nin şanlı tarihine, hem de bu camiayı ayakta tutan binlerce gönüllünün emeğine yapılmış bir saygısızlıktır. Camiaya Soruyoruz: Gençlerbirliği’nin adı önü ve arkasına isim alınamaz. Buna rağmen, bu şekilde masaya oturulamaz ve oturulsa bile küme düşmeli, indirimli etiketle konuşulamaz. Küme düşme pazarlığı ihtimalini masada pazarlık konusu yapan bir yönetim ve sponsor bu kulübe umut verebilir mi? 14 Haziran’da bu zihniyeti mi, yoksa gerçek bir vizyonu mu seçeceğiz? Biz Ne Yapacağız? Gençlerbirliği Spor Kulübü’nün sponsorlarla olan tüm görüşmelerini şeffaf ve camianın bilgisi dâhilinde yürüteceğiz. Gençlerbirliği ismi ve itibarını düsürek pazarlayan bu anlayışı sona erdireceğiz. Türk sporunun saygın markalarıyla, başarı odaklı ve kulübümüzün hedeflerine yakışır büyük marka iş birlikleri kuracağız. Kısa vadeli kaynak arayışı değil, uzun vadeli marka değeri ve ekonomik sürdürülebilirlik hedefleyen bir vizyon inşa edeceğiz. Murat Şamil Şen ve arkadaslarım olarak çağrımız şudur: Gençlerbirliği delegelerine, taraftarına, gerçek sahiplerine… 14 Haziran’da sadece bir yönetimi değil, bir anlayışı değiştirme fırsatımız var. İtibarını pazarlık konusu etmeyen, değerini bildiği bu büyük camiaya layık bir yönetimi birlikte kuracağız.

osman sungur isim sponsorluğu için görüşmeler yaptık diye açıklama yapmış. gençlerbirliğinin marka değerine kalıcı hasar bırakır bu anlaşma. sadece bizim gözümüzde değil türk toplumunun gözünde de kalıcı itibar kaybı yaşarız. sıradanlaşırız. bu anlaşma kabul edilemez.

ikinci olarak osman sungur böyle bir anlaşma yaptığı anda ne kendisi o koltukta rahat rahat sezon geçirir, ne de kulüp rahat eder. çünkü camia isim sponsorluğuna sadece karşı değil, aşırı karşı bir konumda. birbirinden alakasız gruplar bile tek ses olabileceği tepki, rahatsızlık, agresiflik oluşur. başarı gelse dahi bu devam eder.

isim sponsorluğu kabul edilemez. öncelikle camia’ya ligde kalmak için elimizden geleni yapacağız, sportif başarı geçiçidir, ekonomik başarı kalıcıdır, ekonomimizi düzeltip, potansiyel kazançlar sağlayacağız, mimari oluşturacağız, sürdürülebilir bir yapı kuracağız demeleri gerekirken hala daha yüklü para gelsin bu sene başarılı olalım derdindeler. osman başkan çok büyük hatalar yapıyor. bakalım hamleler ne olacak o zaman belli olur sezonun ve kulübün gidişatı.

2 Beğeni

alkaralar yayınıyla başlayan pazar gününe voleybol dünya şampiyonası finaliyle çok güzel geçirmeye devam ediyorum vallaha. kızlar özlediğimiz ve hatta nadir yaşadığımız heycanı yaşattı bize. daha ne isteriz. alkaralar yayınına çok geç katıldım. vakit olunca tamamını izleyeceğim. bi de zafer arkadaşımızın futbol bilgisinin yüksek olduğunu biliyorum, neden program yapmamaktadır ve taraftara böyle bir hizmeti esirgemektedir merak etmekteyim.

3 Beğeni

insanları foruma nasıl çekebiliriz?

3 Beğeni

Şu anda Alkaralar Watsapp grubunda çok güzel yazan arkadaşlarımız var. Ama maalesef forumda yazmıyorlar ve orada yazdıkları kaybolup gidiyor.

5 Beğeni

neden gelip burada yazmıyorlar abi. forum kültürünün kaybolmaması gerekir. ayrıca forum kültürü belirli bir seviyenin de göstergesidir. italyadaki çoğu taraftar ve taraftar grubunun forumu vardır. tvitir a yazmalar bile. adamlar 20 milyonluk transfer yapıyorlar tivitır a girip yazan yok. inanılmaz kafa açıcı bilgilendirici şeyler dönüyor forumlarda. gerçekten üzücü yani sadece gençlerbirliğinde değil ülkemizde forum kültürürün gerilemesi. dediğim gibi belirli seviye ve kültür göstergesidir forumlar

3 Beğeni

Şu anda yazmakta olan arkadaşlarımızdan ayrı olarak aşağıdaki arkadaşlarımızın da “eskisi gibi” forumda yazmaları halinde burası çok değerlenir. Camiamızı etkileyecek derecede muazzam bir bilgi ve görüş alışverişi olur diye düşünüyorum.

Diğer arkadaşları da hatırladıkça bu listeye ekleyeceğim.

Ozan Güler
Tanıl Bora
Serkan Güngördü
Erdem Ceydilek
Mustafa Ateş
İlker Karabulut
Zeki Uğurlu
Onur Aydoğan
Mehmet Ali Çetinkaya
Mehmet Galip
Engin Kocabıyık
Ahmet Ay
Özhan Yüksel
Zafer Cem Özcan
Arda Küçükahmetler
Yavuz Şavata
Sabrican Sarak
Mehmet Güner
Efe Savaş
Koral Orhan

Ali Kızıltuğ - Eskisi Gibi

4 Beğeni

uyku tutmadı yarın da iş var şimdi alkaralar yayınını izliyorum baya söyleyecek şey var. hayırlısı.

3 Beğeni

Kişisel anlamda iki foruma her gün giriyorum.
Biri donanım haber
Diğeri de burası
Her şey Aİ ile çözülmüyor
Her sorunun çözümü internette yok
Forumlar yeniden canlanmalı bu nedenle.

3 Beğeni