Artık Süper Lige çıkmayı garantilediğimize göre, şöyle rahat rahat, döşümüzü kaşıya kaşıya 1. Lig değerlendirmeleri ve yükselme maçları için hesaplamalar yapabiliriz. Örneğin, Hatayspor’un üçüncülüğü kesinleşti ama hangi takımlar dördüncü, beşinci ve altıncı olacak? Adana Demirspor’un ilk 6’ya girebilmesi için bizimle oynayacağı maçta 1 puan alması yetmiyor, üç puan alması şart. Biz Adana Demirspor’u yenersek ya da maç berabere biterse Altınordu deplasmanda Giresunspor’a yenilse bile ilk 6’ya giriyor. Ayrıca biz Adana Demirspor’u yenersek ligi 1. olarak bitireceğiz. Berabere kalırsak, Abalı Denizlispor’un deplasmanda İstanbulspor ile oynayacağı maçın sonucuna göre birinci ya da ikinci olacağız. Bu arada altıncı durumdaki 56 puanlı Gazişehir’in deplasmanda Karabükspor’u yenip ligi 59 puanla bitirmesi ve ilk 6’ya girmesi çok yüksek bir olasılık. Osmanlıspor da ilk 6’ya girmeyi garantiledi. İlk 6’ya girecek son takım Altınordu ya da Adana Demirspor olacak. Şu anda ilk 6 için avantajlı durumdaki Altınordu deplasmanda Giresunspor’u yenerse 60 puana ulaşır. Osmanlıspor da Adanaspor deplasmanında en az bir puan alırsa 60 puanı olur. Bu durumda Gazişehir ligi altıncı sırada bitirip yükselme maçlarında üçüncü Hatayspor ile eşleşir. Biz Adana Demirspor’u yenersek ya da berabere kalırsak, Altınordu da deplasmanda Giresunspor ile berabere kalırsa 58 puanla altıncı sırada yer alır ve Hatayspor’un rakibi olur. Çok iyi bir sezon geçiren ve takdiri hak eden Hatayspor’un yükselme maçlarında göstereceği performansı çok merak ediyorum.
Vay anam vay! Son hafta neler olacak böyle Serhat ya!
Oh be! Bu sezon içine düştüğüm takımseverlik girdabından nihayet kurtuldum ve futbolseverlik hayatına dönüş yaptım. 2. Ligden 1. Lige yükselme maçlarının rövanşları bugün oynanacak. Şu anda TRT Spor kanalında Kastamonuspor - Sarıyer maçını izliyorum, tabii döşümü kaşıyarak. Kastamonu bizim Artun Akçakın’ın attığı golle 1-0 önde. Oldukça zevkli bir maç…
Keyif senin keyfin Sayın Polatlıli, bizler de burada İngiltere ahalisini toparlayıp bir kutlama yapalım o zaman. Belki bir geri dörtlü, olmadı üçlü ortasaha oluşturacak dev kalabalığa ulaşırız.
Kadirciğim emeklilik zor değil, aksine şahane bir şey. Bu takım bu sezon bizi hesaplama tiryakisi yaptı. Bağımlı olduk resmen. Nerede bir lig fikstürü ve puan cetveli görsem hemen inceleyip olasılıkları dikkate alarak hesaplamaya başlıyorum. Tutamıyorum kendimi.
Bu arada Sarıyer uzatmalarda attığı golle tur atladı. Şimdi saat 20.30’da Samsunspor - Sakaryaspor maçı var. Türk futbolunun iki büyük ve önemli kulübü eski güzel günlerine dönmeye çalışıyorlar. İlk maçı Sakaryaspor 1-0 kazanmıştı. Çekişmeli ve güzel bir maç izleriz inşallah.
Sakaryaspor deplasmanda Samsunspor ile 0-0 berabere kaldı ve tur atladı. Beyaz Grup finalinde Sarıyer ile Sakaryaspor oynayacak. Martılar ile Tatangalar karşı karşıya…
Kırmızı Grup finalinde ise Karagümrük ile Manisa BB karşılaşacak.
Adana Demirspor avantajı kaptı. Deplasmanda Hatayspor karşısında 30. dakikada Berk Yıldız’ın attığı golle 1-0 önde. Hatayspor da üçüncünün lanetine mi uğrayacak acaba?
Hatayspor 60. dakikada Selim Ilgaz’ın attığı güzel golle beraberliği sağladı. 1-1… Ama avantaj hala Adana Demirspor’da…
Bu arada Hatayspor’un iki gol “VAR” ile güme gitti.
Ve nihayet 64. dakikada Gökhan Karadeniz Hatayspor’u 2-1 öne geçiren golü attı. Garibim İlhan Palut, iki golleri “VAR” ile iptal edilince, tedirgin bir şekilde biraz bekledi, “VAR” hakemlerinin oraya baktı, oralardan bir işaret aldı ve golün geçerli olduğunu öğrenince sevinmeye başladı.
Şuna artık iyice inandım: Kesinlikle üçüncünün laneti var. Hatayspor kalecisi Akın öyle bir gol yedi ki, amatör küme kalecileri yemez. Sağdan altıpasa yapılan ortayı içeri aldı. Durum şimdi 2-2… Avantaj Adana Demirspor’da…
Ve derken Mirkan 90+6’da durumu 3-2 yapan golü attı ve kaleci Akın’ın hatalı yediği golü de telafi etmiş oldu. Maç bitti. Hatayspor finalde… Tebrikler Hatayspor… Aslında doğrudan çıkmak hakkıydı. Finale kalmayı da hak etti…
Bu eşleşmeye göre olabilecek en iyi sonuçlar ortaya çıktı ve Hatayspor ile Gazişehir finale kaldı. Dileğim, bu sezon futbol adına doğruları yapan ve 1. Ligin en organize ve en iyi top oynayan takımı olan Hatayspor’un finalde kazanıp Süper Lige çıkan üçüncü takım olması…
Bu akşam 1. Lige yükselen son takım Sakaryaspor’u 2-0 yenen Fatih Karagümrük oldu. Bir kırmızı-siyah Süper Lige çıktı, bir kırmızı-siyah 1. Lige geldi. Sakaryaspor da geçmişi ve taraftarı olan güzel bir kulüp ama bence Karagümrük de İstanbul’un tarihi ve güzide semt takımlarından… Küçümsememek lazım.
Atamayana attılar. Hatayspor yaptığı ataklarda golü bulamadı. Gazişehir, 45. dakikada Gökhan Alsan’ın attığı golle öne geçti. İlk yarı bitti. Avantaj Gazişehir’de…
İkinci yarıda bakalım nasıl bir maç izleyeceğiz? Üçüncü bu sefer kazanacak mı, yoksa her zaman olduğu gibi kaybeden mi olacak?
İyi ki ilk 2’ye girip çıkmışız Süper Lige. Yoksa bu maça can dayanmazdı.
Mirkan’ın attığı golle Hatayspor beraberliği sağladı ve maç 1-1 bitti. İki uzatma devresi oynanıyor. 33. hafta tamamlanana kadar Hatayspor’un yetişmesinden çok endişelenmiştim. Gerçekten çok sağlam takip etmişti bizi. Şimdi ise kazanmalarını istiyorum. İnşallah üçüncünün lanetine uğramazlar.
Uzatmada da gol olmadı ve iş penaltılara kaldı. Ooof of!
Gazişehir penaltı atışlarıyla Süper Ligde… Hatayspor da üçüncünün lanetine uğradı… Bu ligde ya birinci olacaksın ya da ikinci… Üçüncülük hep sıkıntı…
Haftaya uzuldum…ligin en istikrarli takimi oldular Denizli hemen yanibaslarinda.
lugun laneti ,ufuruk, efsun ,Kutsal hazine avcilari vs degilde Ben Hatay Ingiliz deyimiyle…When it came to the crunch…Tokezledi ve dustu…Futbol finallerde sinirlerine hakim olandan yana dusuncesindeyim…tecrube Gazisehirin tarafini tuttu.
Seneye bu isi sansa birakmaz Hatay bu sezonun ilk 5 macindan sonraki formlariyla 2. Ye 5 puan fark atar cikar dile ve kulaga en mantikli geleni Ammaaa gelgelelim Erzurum Akhisar Bursa ADS Hatay derken Genclerbirligi iyiki bir sezon once dusmus diyecegiz galiba.
Bazi dostlar bu ligde biraz palazlansak hazir olunca ciksak deselerde adimini attinmi basamaga cikacaksin bu futbolun olmadigi ligden yoksa gelecek sezon bu sezon dusenlerle cumbur cemaat buyuk rekabet olurdu.
Gazisehir bana hic hos gelmiyor belkide bilinmeyen bir kaynaktan gelecekbir meblag simdiden ceplerini yakmaya basladigindandir…tek tahmin ettigim ise seneye Super lig oldukca cetin gececek…
Önümüzdeki sezon 1. Lig çok daha zorlu geçecek. Hatayspor hocasını görevde tutup, kadrosunu koruyup takviyelerle güçlendirebilirse yine şampiyonluğa oynar. Süper Ligden düşen takımlardan Bursaspor mali sıkıntı ve borçların getirdiği yükü geçici olarak da olsa hafifletip kadrosunu korursa ve 1. Lig ölçeğinde güçlendirirse şampiyonluğun en büyük adaylarından birisi olur. BB. Erzurumspor ve Akhisarspor da zirve mücadelesi yapacak. Adana Demirspor ve Altay kadrosunu daha da güçlendirip şampiyonluğa oynayacak. Karagümrük de bir proje takımı olarak şampiyonluk adaylarından birisi olabilir. Giresunspor, Erkan hoca kalırsa kuracağı takımla zirveye oynayacaktır. Ümraniyespor, Altınordu ve Boluspor’u zaten biliyoruz; her sezon ilk 6 için mücadele eden takımlar… Lige yeni çıkan takımlardan Keçiörengücü ve Menemenspor’un ne yapacağını şimdiden kestirmek zor ama ikisinin de güçlü takımlar olduğu çok açık… İstanbulspor da bir İstanbul takımı olarak bu lig ölçeğinde iyi bir kadro oluşturabilecek kulüplerden… Adanaspor yine orta sıralar için oynayabilir. Eskişehirspor ve Osmanlıspor’un sıkıntı yaşayıp yaşamayacakları transfer döneminde biraz belli olur. Balıkesirspor transfer yasağı ve ödenmeyen borçlar sebebiyle dağılma görüntüsü veriyor; ligin en zayıf takımı olabilir. Bu duruma göre geçtiğimiz sezona göre daha güçlü bir 1. Lig olacak gibi gözüküyor.