İşin garibi, yaptıklarını savunmaları ve doğru taraftarlık olduğunu söylemeleri. Camiayı rezil ettiklerinin farkında değil gibi davranıyorlar.
Altınordu, Eyüp deplasmanında penaltıdan yediği golle 1-0 yenik duruma düştü, sonra usta futbolcu Ahmet İlhan’ın attığı ve attırdığı iki golle 2-1 öne geçti, sonra da yediği golle maçı 2-2 berabere tamamladı ve puanını 30 maçta 35’e yükseltti.
Böylece Keçiörengücü’ne yetiştik, Menemen ve Bolu ve Altınordu’nun 3, düşme hattındaki Denizli ve Kocaeli’nin de 5 puan üstünde yer alarak haftanın en kazançlı takımlarından biri olduk.
Güzel bir hafta yaşadık, mutluyuz.
Ligin ikinci yarısında performansımız ilk yarıya göre oldukça düşmüş durumda. Sonuçlar çok net:
İkinci yarı artı olarak puan alabildiğimiz İstanbul beraberliği ve Keçiören galibiyeti var. Oysa puan bıraktığımız;
Adana 1, Bolu3, Kocaeli 2,Bursa2,Denizli3,
Aklima gelenler
İlk yarıdaki 15 maçta 23 puan toplamıştık, ikinci yarıdaki 15 maçta ise 16 puan alabildik. Bu yenilgiyi önümüzdeki maçta telafi etmeliyiz.
Haftanın matematik sorusu:
Ligin bitmesine iki maç kaldı.
Çok düşük ihtimalli bir varsayım:
Bolu Ankaragücü’nü yendi, sonra Altınordu’ya yenildi: 47, Altınordu iki galibiyet aldı: 48, Samsun iki kez yenildi: 47, Keçiören iki kez yenildi: 47, Denizli iki kez berabere kaldı: 47, Gençlerbirliği iki kez berabere kaldı: 47, Bursa iki kez yendi: 47, Adana Kocaeli’ni yendi: 48, Manisa bir maçta berabere kaldı: 47 puan.
Bu duruma göre ligden düşen üçüncü takım Kocaeli oluyor. 47 puanlı 7 takımdan biri 7’li averajla ligden düşecek. Bu takımı bulunuz.
Yanlış olmuş
olur mu olur burasi turkiye olmaz denilen hersey oluyor. keciorengucu nun bu hesaptan haberi var mi acaba oturup boyle bir hesaplama yapmislar midir. kocaeli bu haftaki sonuclardan sonra buyuk ihtimal bir mucize gerceklesmezse gitti gibi, keremcan akyuze de 2.ligde basarilar diliyorum.
Gidiş yolun doğru İlkerciğim. Ama 47 olamayacağı için hesaplamaya dahil etmediğimiz Altınordu’yu çıkarıp Samsun, Keçiören, Manisa, Denizli, Gençlerbirliği, Bolu ve Bursa üzerinden bir yedili hesaplamayla puan cetveli yapmalısın. Bakalım sonuç ne çıkacak?
Hiç hesaplama yapmadım ama Bursa olur galiba
Şimdi Twitter’de Serkan’ın paylaşımını görünce Kocaelispor’un da iki maçını kazanıp 47 yapabileceğini ve o zaman da Adanaspor’un düşeceğini gördüm. Bu durumda 8 takım 47 puana ulaşır ve düşecek takım 8’li averajla belli olur. Soruyu bir de böyle hazırlayalım bakalım.
Samsun, Keçiören, Manisa, Denizli, Gençlerbirliği, Bolu, Bursa ve Kocaeli olmak üzere 8 takımın 47 puanı var. 8’li averajla hangi takım düşer?
Ligin bitmesine iki maç kaldı.
Çok düşük ihtimalli bir varsayım:
Bolu Ankaragücü’nü yendi, sonra Altınordu’ya yenildi: 47, Altınordu iki galibiyet aldı: 48, Samsun iki kez yenildi: 47, Keçiören iki kez yenildi: 47, Denizli iki kez berabere kaldı: 47, Gençlerbirliği iki kez berabere kaldı: 47, Bursa iki kez yendi: 47, Kocaeli Eyüp ve Adana’yı yendi: 47, Manisa bir maçta berabere kaldı: 47 puan.
Bu duruma göre ligden düşen üçüncü takım 45 puanlı Adana oluyor. 47 puanlı 8 takımdan biri 8’li averajla ligden düşecek. Bu takımı bulunuz.
Gardaşım bu ne
8 bilinmiyenli denklemlere ne ara geçtik
Daha dün 7 bilinmiyenli sorunun yanıtını bulamamışkene şimdi de 8 bilinmiyenli
Korkarım yarın 9 bilinmiyenli bir soru ile karşılaşmak.
Lütfen bize de acı gardaşım. Kayış attı zaten
7 bilinmeyenli denklem derken 8 bilinmeyenlisi de varmış gardaşım. Matematik gerçekten çok zor.
Bir de en kötü senaryo olan 45 puanda kalma durumunda 6 bilinmeyenli denkleme kadar giden bir hesap daha var ama şu 7 ve 8 bilinmeyenli denklemleri bir çözelim de…
Bu kez bizi ilgilendirmeyen bir 44 puanlı ve 4’lü averaj hesaplaması (4 bilinmeyenli denklem) ile karşınızdayız sayın hesapseverler.
Bu haftaki rakibimiz 38 puanlı Menemen’in iki maçını da kazanması halinde ulaşabileceği puan 44. Altınordu’nun Balıkesir’i yenip 45 puana ulaşacağı varsayımıyla Bolu, Bursa ve Kocaeli de Menemen gibi 44 puanda kalırsa, 44 puanlı 4 takımdan 3’ü 4’lü averajla düşecek ve biri kurtulacak. Bu durumda hangi takım ligde kalır?
Altınordu’nun da Balıkesir ve Bolu ile berabere kaldığı takdirde 44 puanla Bolu’nun yerine 4’lü averaj hesabına dahil olma ihtimali de var ama o çok düşük.
45 puanda biz, adana ve kocaelsipor kalırsa, asıl iş o zaman tehlikeli oluyor bizim için.
adana 7
gençlerbirliği 5
kocaelispor 4 ve iki takım giderse biz gidiyoruz
Maalesef 45, 46, 47 puanlı takım sayısına göre bizim için riskler var. Onun için 48 yapmaya çalışmalıyız.
44 puanlı Bolu bugün deplasmanda lider Ankaragücü’nü yenince, 41 puanda kalan Bursa ve Kocaeli küme düştü. Böylece bütün 7’li, 8’li, 4’lü averaj hesapları ligin bitimine bir maç kala battal oldu. Ligden düşen Bursa, Kocaeli, Menemen ve Balıkesir camialarına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.
Gencler dusmedi ya, hesaplarin battal olmasina hic uzulmedim.
Bu arada fethi demircan cok kullanirdi “battal olmak” deyimini, size de yakisiyor.
Hesapların battal olmasına ben de üzülmedim tabii. Biz denklemin dışında kalalım da… Fethi Demircan’ın yaşıtı olmasak da biz de biraz yaşlı sınıfına giriyoruz artık Coşkuncuğum.
Alttakilerin kazanarak gelmesiyle gerçekten son haftaları kâbus dolu zor bir sezon yaşadık. Neyse ki kazasız belasız atlatıp rahatladık.
Bir an önce mali sorunları hiç olmazsa belli ölçüde çözüp transfer yasağını kaldırmamız gerekiyor. Yoksa önümüzdeki sezon işimiz çok zor. Sayın başkan ve yönetim bir yandan mali sorunları çözmek, bir yandan transfer yasağını kaldırmak, bir yandan da önümüzdeki sezonda iyi ve iddialı bir takım kurmak için tüm iyi niyetiyle mücadele ediyor. Değerli taraftar kardeşlerimizin içinde bulunduğumuz durumu anlamaya çalışmalarında büyük yarar var.