TFF 1.Lig Gelişmeleri

Süper Lig’den düşenlere de buradan bir “Aramıza Hoş Geldiniz” diyelim.
İki İzmir Takımı Göztepe ve Altay’ın yanı sıra Rizespor ve Yeni Malatyaspor da önümüzdeki sezon rakibimiz oldular.

Bu arada küme düştükten sonra yönetimsiz kalan Altay’ın yeni başkanı Türk futbolunun ve siyah-beyazlı kulübün efsane ismi Mustafa Denizli oluyor.

Futbola başladığı Altay’da 18 yıl forma giyerek kulüp tarihine adını altın harflerle yazdıran, geçen sezon 38 yıl sonra teknik adam olarak döndüğü İzmir temsilcisinin 18 yıllık Süper Lig özlemini sonlandırıp bu sezon içinde takımla yolları tekrar ayrılan Mustafa Denizli, şimdi de köklü kulübün başkanlık koltuğuna oturmaya hazırlanıyor.

Kaynak. DHA

3 Beğeni

Mustafa Denizli’nin teknik direktörlüğünde ilk 7 maçta 15 puan alan Altay sonraki 30 maçta sadece 19 puan toplayabildi ve 37 maçta 34 puanı var. Hoca değişikliklerine rağmen bir türlü durdurulamayan müthiş bir düşüş yaşadılar. Altay, Göztepe, Rize ve Malatya’ya geçmiş olsun.

Bu arada önümüzdeki sezon 2. ligden Sakaryaspor ve Pendikspor 1. Lig’e gelmeyi garantiledi. Son bilet için şu anda play off maçları oynanıyor. Şu dört takımdan biri daha ligimize teşrif edecek.

image

Hangi takımın gelmesi iyi olur sizce? Benim gönlüm sanırım Bodrumspor’da.

1 Beğeni

Bursaspor’un kapanması ihtimaline karşı Karacabey Belediyespor’un hazır tutulduğu ve “Bursa FK” adıyla devam edeceği iddiaları vardı bir ara. “Bursa FK” iddiası 2020’de yalanlanmış. Ama burası Türkiye, her şey olabilir ve hiçbir şey şaşırtmaz. Bursaspor’un borçları ödenebilecek gibi değil. Tarsus İdmanyurdu ile Bodrumspor arasında bir yerdeyim. :blush:

Bodrum olsun, bizim olsun.

1 Beğeni

çok köklü külüpler düştü. üzücü oldu türk futbolu adına.

bodrum ve karacabey finalde. tarsus’u tercih ederdim ama yazık oldu.

1 Beğeni

Ben de Tarsus olsun diyordum. Geçmişte yalanlanmıştı ama Bursaspor borçlardan dolayı kapanma durumuna girerse Karacabey ileride karşımıza Bursa FK olarak çıkabilir.

O kulubun adi Tarsus degil Tarsus Idmanyurdu Erkut (Kuzeyman) Spor’dur. Gecmise saygi lutfen :slight_smile:

1 Beğeni

Tarsus İdmanyurdu olarak yazacaktım da telefon klavyesiyle yazdığım için bir kez kısa yoldan gideyim dedim,sana yakalandım Coşkuncuğum. Ama aradan yllar geçti, Erkutspor kısmını unuttuğum için yine yakalanmış olacaktım. Kısacası yakalandık. :blush:

1 Beğeni

İstanbulspor deplasmanda Erzurum’u 4-2 yenerek büyük avantaj elde etti. Ama yine de belli olmaz, futbol bu.

Şimdi de bu sezon iki kez yenildiğimiz Eyüp ile iki kez yendiğimiz Bandırma karşı karşıya. İlk 30 dakikada durum 0-0…

60 dakika, Eyüpspor’un 1-0 galibiyetiyle geçildi.

Eyüpspor 1-0 yendi. İkinci maçta beraberlik yettiği için Eyüpspor avantajlı gibi görünüyor ama ikinci maçta nasıl bir sonuç ortaya çıkacağı hiç belli olmaz.

iki istanbul takımı final oynayacak gibi görünüyor.
türk futbolunda yeni bir döneme giriyoruz. kötü yönetilen şehir takımları bir bir alt liglere düşerken, istanbullu iş adamları tarafından alınan ve daha profesyonelce yönetilen, taraftarı ve camiası küçük, camia içinde karışıklık yaşamayan istanbul takımları ise üst liglere yükseliyor.
bunun en büyük nedeni şehir takımlarının içinde olan çekişmeler, toksik yapılar. iyi yöneticiler bu takımlara ve koca koca camialara yönetici olmak yerine, kafalarının çok daha rahat olacağı ve daha rahat yönetecekleri şirket gibi takımlara yöneliyorlar. bu nedenle ümraniye, istanbul, eyüp, pendik takımları tesadüf değil ve bundan sonra olacaklara dair de fikir veren bir durum.

2 Beğeni

Sana katılıyorum Serkan. Örneğin Sayın Niyazi Akdaş mali varlığından ayırdığı bir bütçe ve oluşturduğu yönetim ekibiyle birlikte borçsuz bir 2. Lig ya da 3. Lig takımını alarak birkaç sezonda Süper Ligi hedefleyen bir projeyle yola çıksa, başkanı ya da sahibi olduğu takımı önümüzdeki sezon bir üst ligde şampiyonluğa ulaşacak bir noktaya getirebilirdi. Ama kendisi bir Gençlerbirlikli olarak bu ağır yükün altına girmeyi ve zorluklarla boğuşmayı tercih etti. Onun için bu çabaları çok değerli bence. Sıkıntımız büyük, özellikle mali sorunlarımız ve borç yükümüz çok ağır. Bu sıkıntılı dönemi gerçekten adımızda yazdığı gibi “Gençlerbirliği” olursak aşabiliriz. Tabii bu dönemde şansımız yaver gidip de şu anda hiç hesapta olmayan gelirler sağlayabilirsek çok iyi noktalara gelmemiz de sürpriz olmaz.

Herşeyde olduğu gibi Kulüp Yönetim sistemindeki büyük çelişkiler ve düzensizlik camialarda kaosa kargaşaya yol veriyor.
İşin kötü yanı kimsenin bu problemleri kökünden çözmeye niyeti yok.
Hal böyle olunca halı vakti yerinde, sistemle arası iyi olan semayedarlar ve perde arkasında bürokratlar Serkan’in işaret ettiği kulüpleri bulup buradan yürüyor.
Ekonomi, eğitim,hukuk, sağlık gibi devasa problemler çözülmeden sporda problem çözülür mü? Çözülmez.
Süper Lig bir kenarda dursun, bizim 1. Ligde devamlı olmamız bile büyük başarıdır bu ortamda.

1 Beğeni

Bu sezon iki kez yendiğimiz Bandırmaspor, iki kez yenildiğimiz Eyüpspor karşısında 3-0 önde. Dakika 60…

Maç 3-0 bitti. BanBan finalde.

Umarım Bandırmaspor yükselir lige…

2 Beğeni

İstanbulspor- BB Erzurumspor maçının ilk yarısı 0-0 bitti. Finale daha yakın görünen İstanbulspor yükselirse Bandırmaspor-İstanbulspor finali ilginç olacak. Bu sezon iki takımın yaptığı maçlar 0-0 bitmiş. Birbirlerine gol atamamışlar. Benim de temennim Bandırmaspor’un çıkması.

1 Beğeni

Erzurumspor 87. dakikada Novikovas’ın penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçti. 90 dakika bitti. 8 dakika uzatma oynanacak. Erzurumspor için bir umut ışığı… Bir gol daha atarsa maç uzatmaya gider.

Maçı Erzurumspor 1-0 kazandı ama finale ilk maçı deplasmanda 4-2 kazanan İstanbulspor çıktı.

bir haber sitesine, arda gülerin %20 hakkı için 3 milyon teklif edilmiş biz 5 düşünüyormuşuz gibi bi haber var.

haberciler yerelde değil, kimin haberi yazmıyor.

şu kısmı anlamadım;

“Olası bir satıştan gelecek para yine altyapıya harcanacak. Yönetim kesinlikle bu parayı borç kapatmak ve transfer tahtasını açtırmak için kullanmayacak.Transfer tahtasını açtırmak için gerekli olan 40 milyon TL’lik kaynak, başka yollardan karşılanacak.”

ne yolları. bi de neden kesinlikle borç kapatmıyoruz. bu haber umarım gerçek dışıdır. ilk önceliğimiz borç kapatmak olmalı. altyapımız gayet iyi. 18-24 yaş arası altyapıdan yetişmiş gittmiş-kalan oyuncularla iki tane iyi takım çıkarırsınız.

bu özelliğimiz sayesinde, altay gibi, denizli gibi oynayabiliyoruz. yeni malatya gibi içi boşaltılmış bi takım değiliz. malatyaspor 6. ligde. onlar olsaydı, onlarda bu şekilde mücadele ederlerdi. önümüzde 2 ve 3 sezon öncenin bursaspor örneği var. o imkanlarla pkay off oynadılar ve doğradılar play off da onları belki de çıkarlardı. gençlerbirliği-bursaspor-bucaspor-gaziantepspor-denizlispor-altay-sakaryaspor-eskişehirspor-kocaelispor gibi takımlar türk liglerinin kaynaklarındandır. (liglerin önemli takımlarınında alt yapıları -özellikle trabzonspor ve galatasarayın- iyi. bu görevi gören ve başlarına bela gelen takımlardan gaziantepspor kasıtla direk batırıldı. bucasporun altyapısını başka takıma aktarma hatası sonları oldu. eskişehir-kocaeli-sakarya uzun süredir bizim sürecimizin farklı bazıları ağır versiyonunu yaşıyor. en ağır ve karambol versiyonu bursaspor yaşıyor. o tahtayı açtırmak, potansiyelli ve ilk 11 oyuncularını çok komik rakamlara sattıp, altyapıyla playoff zorlamış sonra playoff oynamış takımı geleceğin playoff un ilk adaylarından olabilir denilen takımı boşaltıp şampiyonluk parolasını girdiler sonra düştüler. bursaspor türk liglerinin en borçlu 5. kulübü. örnekler bunlar.

aklı başında hareket edenlerden, altay direk altyapı ve camia kenetlenmesi -3 sene önce futbolu bırakmış oyuncuyla sözleşme imzalamışlar. iyi de göründü samsunspor a. 5 6 tane altyapıdan değişik yaşlarsa oyuncular vardı. 3. 4. deneyimli ve takımda tuttukları isimler vardı.

denizlispor yine takımda tuttuklarıyla altyapı oyuncularına yönelmişlerdi.

sakarya şampiyon kadronun yanında altyapı ve 3. Lig deneyimli oyuncularıyla da oynuyor. ve ligdw tutunmak istiyor.

bu camiların düşünceleri borçların kapanması. biz yeniyiz diyeceğim çünkü hiç aklı başında hareket etmedik bu borçlar 4 5 yıldır vardı. bi saçmalık döndü sadece.

**
yukarıdaki habere göre bizim bu borcu ödemeyeceğimiz söyleniyorsa, ilk işimiz borçları kapatmak olmalı. borçlar kapanmadan altyapıya yatırım yapmak hayırlı bir iş olmaz. haberde tahtayı bu parayla değil başka parayla açacağımız gibi başka bi dedikodu doğuran kısım var. buna pek itibar etmedim. eğer tahta açılacaksa transfer yapacak çok az mevki var.

serdarcan, metehan, barış alıcı, aksel, ilker, arda, musa, übeyt bu takımda oynarlar.

rotasyonda kale için atalay, stoper için metehanın yanına, abdullah,mert, ali eren var. gökhan ekstra rotasyon olur.

bekte rotasyon olarak altyapıdan oyuncu yoksa da a takımdan bi şekilde düşünülür.

ortasaha da rotasyon çok. aksel bu ligin oyuncusu, dimitro ayağı var. mert, merak edilen umut vaad eden bir oyuncu. gökhan, yine oyunu başka yöne çevirebileceğimiz başka bir seçenek. seyit ali kahya ve ataberk nasıl oyuncular bilmiyoruz. bu ortasahaya öndende yandanda bir destek var. altyapı var.

serdarcan var.

kanatlarda barış var. arda iyi oyuncu. kulübe de bir altyapı oyuncusu, bi de 4.lig deneyimli başka bir altyapı oyuncusu vardı. beklerden ve kanatlardan birbirlerini kotaracak rotasyonlar olabilir.

forvet ilker, sami ve altyapıdan göktuğ var.

bu takım tabiki eksik ancak iyi bir takım. takım içi hava da çok iyiydi. oynadılarda. mücadele de ettiler.

tahta açılamıyorsa;

belki joker oyuncu olarak sese makul bi ücretle anlaşılarak getirilse lige renk gelir.

ya da böyle bi para gelecekse;

tahtayı açıp, paranın geri kalanından büyük bir çoğunluğu borçlara, maaşlara, gelecek maaş masraflara ayrıldıktan sonra transfer yapmalıyız. ve hacettepe.

umarım bu haber uydurmadır

1 Beğeni

altay iyi direniyor da, çok pozisyonda verdi. ilk yarı bitti. 0-0. hızlı organize olamıyorlar. ayrıca pendik kontra da iyi değil sanırım. kappel + erdem sağ tarafta tehlike gibi. stoperde biri vardı. defansta pas-pas yapan pendikte. açık arıyorlar sürekli, o stoper uzun stop filan iyi gönderdi bi kaç kere. altaydaysa kaptan ibo ya helal olsun. napacaklar bakalım ikinci yarı.