Maratonda (NİSPETEN) çok kişi vardı gibi gelmişti bana maçta.
Toplam 2600 kişiymişiz.
Cidden yazık…
arkadaşlar bir sorum olacak. Bu statta kombinesi olan bilet alan arkadaşıyla aynı yerde maç izleyebiliyor mu.
İzlersin
sağolun
Benzine zam, doğal gaza zam, sigaraya zam, dolmuşa - otobüse zam
zam yağmuru altında kaldık. Eeee bu durumda kombine ve bilet fiyatlarına da zam olacak tabii ki
Ağlamayın millet, yönetim güzel takım kurdu.
Arkadaşlar merhaba, benim kombineyle ilgili bir sorum olacak. Öğrenciyim, E-Devlet’ten öğrenci belgemi de aldım. %50 indirimli olarak Maraton kombinesi 210 lira. Stat gişelerinin telefon numaralarına ulaşamadım, bilen vardır belki diye buraya sormak istedim.
Ben gişeye öğrenci belgem ve Passolig kartımda 210 lirayla gitsem yeterli olur mu? Yoksa “Kombine bedelinin tamamını (420 lira) ödüyorsunuz, biz öğrenci olduğunuzu teyit edince 10-15 gün içinde paranın yarısını kartınıza iade ediyoruz” tarzı, daha fazla para gerektiren bir sürprizle karşılaşma ihtimalim var mı? Tecrübesi, öğrenci indirimli kombine almışlığı olan varsa yardımcı olabilir mi rica etsem?
Hayır, öyle bir sürprizle karşılaşma ihtimaliniz yok. Öğrenciler öğrenci belgesi, kadınlar da kimlik fotokopisi ile gittiklerinde indirimli ücretten kombinelerini alıyorlar.
Bu başlığı canlandırayım diye düşündüm.
Sevgili arkadaşım Emre’nin Babası (Ozan Güler) ve ben 2025/26 sezonu Maraton (304) kombinelerimizi aldık. Ön satışlar iyi gidiyor gibi.
Kapalı’da satış yok. Ya tamamen satıldı ya da bir miktar yer 1 Temmuz’da satışına başlanacak ikinci grup için ayrıldı. Bence Kapalı kombinesi bitti.
Vip A’da satış yok, Vip B’de sadece 3 koltuk kalmış. Yaklaşık 25 x 17 = 425 koltuk var. 425 koltuk da Vip A’da olsa yaklaşık 1.000 koltuk olur. Bu da 30 milyon lira yapar. Güzel para…
Bu sezon kombine ve bireysel bilet satışlarıyla stat giderlerini rahatlıkla karşılayabiliriz ve kulübümüze ciddi miktarda para kalır gibi görünüyor. Stat için isim sponsoru da bulunursa Ankaragücü ile anlaşarak güzel bir gelir de oradan sağlayabiliriz.
Ayrıntılı ve açıklayıcı mesajınız için çok teşekkür ederim Necdet Bey, ancak stadyum isim sponsorluğu konusu aklıma takıldı.
Burada stadyum ne bize, ne de Ankaragücü’ne tahsis edildiği için bizim de olası bir isim sponsorundan gelir elde etmemiz söz konusu olabilir mi, yoksa o gelir tamamen stadyumun sahibine (Gençlik ve Spor Bakanlığı?) mi kalır?
Eğer bu stadyumda böyle bir söz hakkımız varsa, sponsorumuzdan rica edelim de sarı lacivert koltukları da değiştirsinler lütfen. Stadyumu paylaşan iki kulüpten birisinin daha çok taraftarı olabilir, ama şimdi onlar 2. Lig’deyken ve biz Süper Lig’deyken kime daha fazla taraftar geleceğini göreceğiz (gerçi Passolig zorunluluğu olmayınca herkesi doldurabilirler stadyuma) ve sanki diğer takımın kendi mülküymüş gibi tribünlerin sarı lacivert olması beni üzüyor. (Önündeki metro durağının adını da 1910 yapmışlardı galiba, hadi o neyse de…)
Şu 19 Mayıs Stadyumu gecikmeden bu yıl açılsaydı da Ankaragücü ile stadyum paylaşma derdimiz de bitseydi keşke
Gençlerbirliği ve Ankaragücü, Eryaman Stadı’nı ortaklaşa kiraladıkları için isim sponsoru alma hakkına sahipler. Ancak iki kulübün makul şartlarda anlaşması gerekiyor. Ankaragücü mali bakımdan çok zor durumda. Transfer yasakları, ödenemeyen borçlar çok büyük sıkıntı. Passolig sisteminde kalarak kombine çıkardı. Sattığı kombinelerden sağlayacağı gelir stat giderlerini karşılayabilir inşallah. Yoksa tüm yük bizim üstümüzde kalır. Geçmişte de Ankaragücü 2. Lige kadar düştüğünde 19 Mayıs’ta oynamaya devam etmiş ve stat giderlerini kulübümüz üstlenmişti. Ankaragücü ile yıllardan beri devam eden bir stat ortaklığımız var. Hangi lig olursa olsun bu değişmiyor. Yeni stat bittiğinde ne olur bilemiyorum. Ama bu sezon için inşallah isim sponsorluğu konusunda iki kulübü de memnun edecek güzel bir sonuç alırız. Geride bıraktığımız 2024/25 sezonunda yeterli sayıda kombine ve bilet satamadığımız için stat giderlerini karşılamakta zorlandık. Hatta kulüp yönetimi, sezon başında güvenlik giderlerinden tasarruf etmek için kale arkası tribünlerini kapatmıştı. Ama uzun sayılabilecek bir süre geçtikten sonra açıldı. Maç başı stat giderleri deplasman (uçak, otobüs, akaryakıt, otel vs) giderlerinden yüksekti. Bu sezon satılan kombine ve bireysel biletlerle stat giderlerini karşılayabileceğiz gibi görünüyor.
Ben şahsen belediye yönetiminin popülist bir yaklaşımla koyduğu durak adına ve koltuk rengine çok takılmıyorum. Son maçlarda olduğu gibi stadı doldurursak tribünler ister istemez kırmızı-siyah olur zaten.
1. Grup biletlerin satışı Temmuz itibariyle bitecek. Aman dikkat!
Hafta sonu 10-17 arasında stad gişeleri faal olacak.
Son şans almak lazım.
Diğer kulüplerin kombine fiyatlarına göre gayet makul diye düşünüyorum.
- Veya 2. Grup tüm kombine sahipleri sezon içerisinde dört büyütülmüş maçına hiçbir kombine bilet transferi yapamayacakmış.
Necdet abiyi Ozan abiyi tekrar tribünlerde görmek çok mutluluk verici olacak.
Biz de mutlu olacağız Ümitçiğim.
Satışlar şimdilik iyi gidiyor gibi… FB, GS, BJK ve TS maçlarına herhangi bir sebeple gelemeyecek olanların kulübe transfer yapmasına olanak sağlanması iyi olur.
bence biletleri çok ucuz buldum. “pahalı” diye yorumlar okudum sanırım çoğu diğer takım taraftarları. ikinci dönem bilet fiyatlarının %50 daha pahalı olması gerektiğini özellikle vip’in %100 daha pahalı olması gerektiğini düşünüyorum. istanbul takımlarıyla oynarken de gayet fahiş fiyatlar belirlenebilir. çoğu zaten kendi takımlarının sıradan maçları için ödüyor bu paraları. hem ankarada olacaklar hem kendi takımlarını izleyecekler, yol yeme içme masrafı yok…vs diye derbi maçı bilet fiyatları çekilebilir
Şimdiye kadar yaklaşık 3.000 kombine satılmış. Kapalı ve Maraton ön satışa kapatılmış durumdaymış. Belki bir miktar yer daha satışa açılabilir. Kale Arkası devam ediyormuş. Ön satışta alınan kombineler kulübe aktarılabiliyor. Özellikle FB, GS, BJK ve TS maçlarına bir sebeple gelemeyecek olanların kombinelerini kulübe devir etmeleri iyi olur.