2017-2018 Teknik-Taktik / Başakşehir - Gençlerbirliği

26 Şubat 2018
Pazartesi
Saat 20:00

Stad: Başakşehir Stadı

  • Galibiyet
  • Beraberlik
  • Yenilgi

0 oylayan

Ben bu maçın nasıl sonuçlanacağı konusunda sizden önce kendime sordum.
Açık söyleyeyim gel gitler yaşıyordum başlangıçta. Bir öyle olur diyordum. Sonra içime sinmeyince verdiğim yanıt, yok yok öyle olmaz böyle olur diyordum.

Ama merak etmeyin kararsız değilim bu maçın sonucu hakkında. Tam tersine oldukça kararlıyım galibiyet konusunda. Zaten ankete bakarsanız görürsünüz ne yönde oy kullandığımı. Takıma ne kadar güven duyduğumu.

Netice ve sonuç olarak alırız biz bu maçı. Zira İstanbul’da yaşayan taraftarlarımız tam kadro gidecekmiş maça. Takım biraz da onlar için oynasın ve 9 dan 10 a çıkarsın yenilmezlik serisini.

2 Beğeni

Ben negatif enerji alıyorum (ne demekse artık :joy:) .
Yeniliriz en iyi ihtimalle :sunglasses:

1 Beğeni

Zor bir deplasman maçı ama ben de umutluyum. Medipol Başakşehir’i uzun zamandan beri deplasmanda yenmedik. İnşallah bu maçı alırız.

Bu maçtan alacağımız 1 puan bizim için çok önemli değil belki ama sırf şu takıma çelme takmak adına puan almamızı ve yenilmezlik serimizi çift hanelere çıkarmamızı çok istiyorum. İşin güzel kısmı ise şu maçtan puan almamız halinde ülkede futbolla ilgilenen insanların %90ından fazlası bu işe sevinecek :slight_smile: Tüm taraftarları sevindirmek adına bu maçtan puan almamız gerekiyor :slight_smile:

3 Beğeni

Eğer oyunu bir şekilde 20-25 dakika tutabilirsek bu maç eğer oynarsa tamda Manu’nun maçı olur. O nedenle en azında ilk 20-25 dakika fenerin yaptığını yapmak lazım. Oyunu geride kabul edersek yenilmemiz kaçınılmaz.

1 Beğeni

ununu elemiş, bundan sonraki akan ligi (ne demekse) hedefi kalmadığı için, sıkıcı bulan göztepeyi haklamış olmamız yanıltabilir bizi. başakşehirin böyle bir durumu yok. onların bir hedefi var ve hedeflerine doğru akılcı ve kararlı bir şekilde ilerliyorlar… abdullah avcıyı tutmazdım ama bu sene oldukça olumlu bir performans gösteriyor. cinim kadar sevmediğim ardanın ise takıma katkısı yadsınamaz nitelikte… yerli barçadan örnekler sergiliyorlar zaman zaman…

biz bu gidişlerine bir çelme takabilirmiyiz?.. bu takımla mı?.
ne yaptığı belli olmayan, çoğu sadece çimlerde azimle debelenen kadro yapısına sahip takımımızla ve o takımın başındaki ilk çağ filozofu ümit özatla bunu yapabilmeyi beklemek…
bayern münihi yenmeye giden beşiktaşlılara dönmeyelim derim ben… bence normal sonuç buydu ama adamlar intiharın eşiğine geldiler…

hayaller ve umutlar da bir yere kadar…
maçtan önce beklentiler, maçta gerçekler tokuşur…
hazır ligde kalmaya bu kadar yaklaşmışken; bu maçı yok sayalım, önümüzdeki ekmeklik maçlara bakalım…

2 Beğeni

Başakşehir’in sevdiği oyun topu ayağında tutmak, seri paslarla rakibin dengesini bozup kanat ataklarıyla ve ya dikine ara paslarla pozisyon bulmak.

Bizim sevdiğimiz oyun (ve de yapabildiğimiz) topu rakibe vermek, sahamızda sıkı durmak ve kaptığımız toplarla 3-4 pasta rakip kaleye gitmek. Bunu bu sezon çok defa yaptık. Sessegnon geldikten sonra daha da iyi yapıyoruz. Büyük ihtimal yine bu oyunu oynayacağız ama bir ihtimal daha var. Onu da Aykut Kocaman iki hafta önce gösterdi. Baskıyı tüm sahaya yayıp Başakşehir’in oyun kurmasına hiç izin vermedi Fenerbahçe. Bu oyunu oynamak için önde daha hareketli bir forvet, iyi konsantrasyon ve kondisyon gerekiyor.

Özat hangi oyunu seçerse seçsin itiraz etmem. Önde basmak riskli. Başakşehir baskıyı bir kere deldi mi maç dörde beşe gider ama baskıyla kapılan toplarla pozisyon bulma şansımız da artar. Yani bir nevi kumar. İki taktik de hazırlanır gidişata göre uygulanabilir.

Bu maçı da yenilmeden atlatırsak şahane olacak.

3 Beğeni

Umulur ki bu maça dörtlü savunma ile başlarız. Ümit Özat büyük takımlara karşı ne zaman üçlü veya beşli defans ile çıksa o maçta oyun olarak hüsrana uğradık. Yakın zamandaki örnek Fenerbahçe maçıdır.

Aslında ideal üçlü savunma, doğal yapısı gereği dörtlü savunmaların üzerine kurulu çoğu kontrayı durdurabilecek bir taktik. Tabii ki bunun için maç boyu yılmadan gidip gelecek iki tane kanat bek oyuncusuna (kendileri Ahmet ve Uğur oluyor) ve bu beklerin ani top kayıplarına karşı boş alanları doldurabilecek defansif orta sahalara ihtiyacınız var. Bizdeki üçlü taktiklerin işe yaramamasının ilk sebebi defansif orta sahalarımızdır. İkinci sebep ise sezgileri, pozisyon bilgisi ve topa müdahale yeteneği kısıtlı stoperlerimiz. Özellikle N’diaye; Pogba, Sergei ve Luccas yine idare ediyor.

5-4-1, hücum etmesi çok zor bir taktik ve ofansif anlamda katkısı çok büyük Sessegnon’a yer bulmak o kadar da kolay değil. Yaşanabilecek bir anlık konsantrasyon kaybı, oyunculara pozisyon özgürlüğü tanımayan 5-4-1’de pahalıya patlar. Savunma eğilimi ile çıktığınız maçta golü yerseniz çevirmesi de zor olur.

Son zamanlarda ağırlıklı olarak sahaya çıktığımız 4-2-3-1 formasyonu, şu takım için en uygun formasyon. Hepimizin çok iyi bildiği gibi Sessegnon’a on numara pozisyonunda muhtacız ve sahaya yayılmak için daha iyi bir tercih yapma şansımız yok. Kanat rotasyonunuz bu kadar genişse ve orta sahanızdaki oyuncuların kalitesi belliyse başka çare bulunmuyor.

Başakşehir, yüksek tempoda top oynamayı seven, bireysel anlamda oyunu değiştirebilecek oyunculara sahip bir takım. Yapmamız gereken şey sahaya iyi yayılmak, sağlam yer tutmak ve dörtlü savunma ile sahaya çıkmak.

Maç sonucu konusunda hayli kararsızım. Gönlümden beraberlik geçiyor.

2 Beğeni

+1. Eğer moleküllerden başlayıp minerallere dönerek noktaladığımız bu hayatta bir karma varsa, bir adeta reiki felsefesiyle enerji gönderimi varsa; her maçı geçtim şu oluşumla olan maçımızdan puan veya puanlar almayı ve sene sonunda şampiyonluktan belki de 1 puanla uzak olmalarını çok istiyorum.(Bir tek irfan için üzülürüm) Terditli bir düşüş ise gelecek senelere nasip. Anfa gökçek belediyespor nasıl bu seneden sonra prehistorik bir kalıntı haline bile gelemeden yok olacaksa bunların da istikbali en fazla 5 sene.

Maça gelince, bence kesinlikle puan alabiliriz. En önemli nokta konsantrasyonu kaybetmemek ve uyumamak. Zira kaçakşehir ile İstanbulda oynadığımız son maçlarda aslında öne de geçmemize rağmen anlık konsantrasyon kayıplarıyla peş peşe goller yiyerek mağlup olduk hep. Hepsini de kazanma potansiyelimiz vardı. Örneğin geçen seneki maç, Rantie’nin attığı güzel golle ilk yarısını önde kapatıp, o dönem şampiyonluk yarışına kafasını veren özat in konsantrasyon kaybı ve stresiyle yaptığı hatalar sonucu maçı vermiştik. Daha önce de Tosic’in golüyle öne geçip son 10 dakikada 3 gol yiyerek kaybettiğimiz bir maç vardı. Bu sefer çekirge üçüncü kez sıçrayamasın. Bunun yolu da mücadele gücünün yüksek olmasından, bire bir savaşkan oynamaktan, gerekirse rakip futbolculara zarar vermeden ölçülü biçimde sert oynayarak, şok preslerle oynamaktan geçiyor. Arda, Visca gibi kırılgan futbolcuları var. Bunları yıldırırsan maçı bırakırlar. Bu dediklerimi de ligde en fazla uygulayan takımlardan biri de biziz. O yüzden bu maçtan puan almaktan umutluyum. 0-0 a da razıyım. Hiç sevmesem de Aykut Kocaman effects özetle…

Bir de kart sınırında olan futbolcularımız belki bu maçta riske edilmeyebilir. 1 hafta sonraki Alanya maçı çok önemli. Kart görsün diye belki ıssah oynatılabilir. :grinning:

4 Beğeni

Adı çok saçma değil mi?
Başak şehir ama semt/şehir bina Toki dolu başak iğrelti duruyor isminde :grinning::grinning:
Bence yenelim gitsin :grinning:
@tanilbora abinin haklı çıkacağı Uğur’un yıldızlaştığı maç olsun!

1 Beğeni

Dün Atiker Konyaspor ve Bursaspor, bugün de Aytemiz Alanyaspor yenilip yerlerinde saydılar. Yarın da Osmanlıspor ile Antalyaspor berabere kalırsa, pazartesi akşamı da biz Medipol Başakşehirspor’u tek farkla da olsa -ki ben tek farklı galibiyete razı olduğumu açık ve seçik bir biçimde ifade ediyorum- yenip üç puan alırsak… Of of of! Aman aman aman aman! :slight_smile:

4 Beğeni

Yarın akşam da biz Medipol Başakşehir’i yenince… Of of of! Aman da aman aman! :slight_smile:

4 Beğeni

Golnet2.tv ( http://www.golnet2.tv ) adlı bir sitede yer alan bir bilgiye göre bizim maç oynanmış ve sonuçlanmış bile. 4 - 0 yenmişiz… Hadi hayırlısı bakalım. :slight_smile:

1 Beğeni

U21 takımımızın maçıymış.

Başakşehir U21 - 0
Gençlerbirliği U21 - 4

Darısı Abi Takımının başına diyelim. :slight_smile:

Kaçakşehir’i suni şampiyonluk yolunda iki puandan ederek, yenilmezlik serimizi 10 maça çıkardık. :slight_smile: Ahmet Oğuz ve Uğur çok güzel oynadılar. Alınan bir puanda emekleri çok fazla. Ancak bu maçta da forvetsizlik sendromu nüksetti. Ah Vedat! Ya da ah Stancu!

2 Beğeni

Bu akşamki maçın özeti: “Halili’ye laf söyletmem arkadaş!” :slight_smile:

1 Beğeni

Tam olarak kehanetlerim çıktığı için mutluyum. :grinning:

1 Beğeni

Maçı izleyip kaçırdığım bir nokta var mı diye özeti de izledim. Son dakikalarda kullanılan köşe vuruşunda İrfan’ı markaja alanın Uğur olduğunu görünce değişik hislere kapıldım. Belki de aynı altyapıdan birbirini yıllardır tanıyan iki arkadaşın her biri diğerinin formasını çekiştirip ittirmekle meşguldü. İrfan 90 dakika oynasa belki bu futbolcular birbirine faul yapacak ya da yerden birbirlerini kaldıracaklardı. Hayat bazen futbola fena halde benzeyebiliyor… Ayrıca Adebayor yerine en çok İrfan’ın bize gol atarsa sevinip sevinmeyeceğini, sevinirse nasıl sevineceğini hep merak etmişimdir. Pektemek mesela 4-2 yendiğimiz Beşiktaş maçında 2. golün sevincini hiç yaşamamıştı. O gün hatırlıyorum, çok takdir etmiştim. Hep Ahmet Çalık da bize gol atsa ne yapar diye merak etmişimdir.

3 Beğeni

Benim kehanetim çıksaydı eminim ki daha çok mutlu olurdun Gürcan. :slight_smile:

2 Beğeni