2017 - 2018 Teknik Taktik / Gençlerbirliği - Başakşehir

Bu hafta 3 puan olacak.
Müsterih olunuz…
:smirk:

1 Beğeni

Artık olsun 3 puan. Futbol şansı bizden yana olsun.

1 Beğeni

Şıhahmetlispor taraftarlarının söylediği gibi, “sakin ol, şuurlu oyna; karşında yenilmeyecek takım yoktur!”. Değil mi @Polatlili? :slight_smile:

1 Beğeni

sevgili arkadaşlarım biraz üzülecek gibi ama durum ortada.
yada üzülecek ne var ki bunda herşey olacağına varır… terkedildik…

şimdi fikstüre baktım da; 10. haftada içerideki malatyaspor maçına kadar bize 3 puan görünmüyor.
inşallah yanılmış olurum ama durum maalesef böyle…

Sezon başlangıçları böyle berbat olunca her açıdan, maçlarımızı izleyesim de gelmiyor. Gardım çabuk düşüyor, rakip takım göze hoş gelen bir futbol ortaya koysa bile, futbolseverlik ruhuma, takımın kötü halinin hissettirdiği depresiflik ağır basıyor. Göztepe ve Trabzon maçlarını bu yüzden doğru düzgün izleyemedim. Tv den izlemek zor. Bu yüzden Fenerbahçe maçında tribünden bıraktığım yerden yazayım.

O maçtaki futbolu, çok değil bir tutam yaratıcılık ve hırsla ve biraz da şans ile yoğurabilirsek, bu maç neden galibiyet olmasın. Zamanında cem canlı azofeifalı vs. kadromuzla ne sürpriz galibiyetler alırdık. O kadro da bundan iyi değildi. Sadece ön tarafta oynamaya biraz daha istekli ve yaratıcılığını göstermeye biraz daha hevesliydi. Haydi Gençler, sakin ol şuurlu oyna, bu maçı kazan

1 Beğeni

Bu maçı alacaz, başka yolu yok.

Maksut ve Gürcan, “Sakin ol şuurlu oyna” dediklerine göre, bu maçı alacağımıza inanıyorum. Tabii telaşa kapılmak, telaşlı oynamak yok. Formül belli: Sakin ol şuurlu oyna. :slight_smile:

3 Beğeni

Açık konuşmak gerekirse ölüm kalım maçı Başakşehir değil Barcelona olsa 11’e 11 başabaş son dakikaya kadar mücadele edip bu maçı öyle ya da böyle almak zorundayız herkes motivasyon olarak çok düştü gelecek 3 puan herkese ilaç olacak umarım hep beraber başarırız

Teknik olarak takımdan hâlâ fazla bi’şey bekleyemiyorum ama en azından topçular sahaya galibiyet için çıksalar, “mücadele” etseler geleceğe dair biraz umutlanabilirim.

ben bu sezon ilk defa umutluyum. altında her hangi bir gerekçe sebep done yok. sadece his . umarım güleriz

Ankara’da Gençlerbirliği’ne karşı kimse favori değildir. Bunu tekrar hissetmemiz çok güzeldi. Pek iyi oynayamasak da sahadaki mücadele biz taraftarları yine mutlu etti.

Bu daha başlangıç mücadeleye devam :red_circle::black_circle:

4 Beğeni

İlk galibiyetimizi aldık nihayet. Kutluyorum herkesi…

1 Beğeni

Çok güzel oldu şak şak şak şak! Çok güzel oldu şak şak şak şak!

Çok zorlu bir rakipten üç puan aldık, mutluyuz. Takımımızı kutluyorum. Taraftarlar olarak özellikle son 10 dakikada bir maçın nasıl izlenmesi gerektiğini gösterdik. Top rakibe geçtiğinde ıslıklar, uğultular… Top bize geçtiğinde ver coşkuyu…

Göztepe maçı için yazdığım mesajda da belirtmiştim, bir kez daha yazayım: İlk yarı sonuna kadar mevcut futbolcularımızla devam edeceğiz. Onlardan beklentimiz, sahada güçleri ve yetenekleri ölçüsünde ellerinden geleni yapmaları ve iyi mücadele etmeleri, güzel bir arkadaşlık ve takımdaşlık ortamı yaratmaları, yardımlaşarak oynamaları… Futbol şansı da birazcık yanımızda olursa iyi sonuçlar alabiliriz. O eski klişe cümlenin tam zamanı: “Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz şu kritik günlerde” tribünde, sosyal medyada, her yerde kenetlenmeli ve bu sıkıntılı dönemi en az hasarla atlatmalıyız.

Bugün futbol şansı birazcık yanımızda oldu ve galibiyet golü atıp gol yemedik. İnşallah bundan sonraki maçlarda hem iyi oyun, hem futbol şansı bir arada olur ve güzel galibiyetler alırız.

2 Beğeni

Göztepe maçında tamamen, Trabzon maçında kısmen şanssızlık sebebiyle yenilmiştik. Evet bu maçta da şansın yardımıyla 3 puan aldık. Ancak İBB kadrosuna baktım, yedek kadrosu bile bizde ilk 11 olur. Buna rağmen bizden ciddi anlamda çekiniyorlardı. Adamlar iyiler ama 3 puan bize ilaç gibi lazımdı. Bu kadroyla ancak bu olurdu.
Maça gelince: En büyük sıkıntımız üretken olmayan, beyinsiz bir orta sahaya sahip olmamız. Artık deli gibi koşmaktan ve rakip defansların -bugün olduğu gibi- hata yapmasını beklemek başka çaremiz yok.

İşin tribün kısmı olarak izlediğim en eğlenceli maçlardan birisiydi. Nedendir bilmem ama 90 ların sonu 2000lerin başı tribün havasını hissettim. Bunda tribünlere bando gelmesi ve tum taraftarlarin birliktelik içerisinde pozisyonlara gore reaksiyon almasi etkiliydi. Kendimi 98 dunya kupasinda bir mac izlermisim gibi hissettim. Bir yandan bando bir yandan “haydi gencler” ve “oley oley şampiyon gencler” tezahüratlarının çoğunlukla yapılması da etkendi. Bir tek konfetiler eksikti:) bu havayı hissetmek için ihtiyarlar denen grubun oturduğu bölüme de oturdum ikinci yarı. Ve 90 da skuletic in gölü geldi. Bitmeye yakın tapulu yerimiz c blok en üst kısmına geri döndüm ve zaferi orada alkaralarla kutladım. Sanırım ara sıra benim tribünde yer değiştirmem iyi olacak. Geçtiğimiz senelerde bir gökcekspor ve konyaspor maçlarını da bu sayede kazanmıştık :slight_smile:

Oyun açısından ise bu kadar iyimser değilim malesef. Halen çok fazla beceriksizlik gösterisi izliyoruz futbolcularimizdan. Girdigimiz pozisyonlar da bilinçli hazırlanmış pozisyonlar değildi. Halen pas alacak futbolcumuzun pası atan arkadaşı ile bir türlü göz teması kuramadığını, düşünce stillerini birbirlerine aktaramadigini görüyoruz. Irfan ve serdar gürler öyle bir noktaya gelmislerdiki gözleri kapalı birbirlerine pas atarlardı artık mesela. Burada en büyük suçta istikrara düşman yönetim anlayışları ve tarihimizde bize en çok zarar veren özat belasinda tabii. Bir hayalimiz vardı kemik kadro ve başımızda Üzülmez ile başarılara koşacağız diye, elimizden aldılar.

2 Beğeni

Ben de bunu dusunuyordum ayni sekilde. O son 10 dakikada takima verdigimiz enerjiyi uzun süredir bir maçta görmemiştim. Bence bu da etkili oldu. Tüm tribün kapalı ile beraber, yüklediğimizde ve kornerleri kazandığımız anlarda “haydi gencler” tezahuratimiz futbolcularimiza enerji verirken bence rakip topcularin da baskiyi hissetmesine neden oldu.

Özellikle top rakipteyken ortaya çıkan şiddetli ıslık ve uğultu, aynı zamanda kendi futbolcularımızın dikkat ve direncini de artırıyor gibi geliyor bana…

Sanırım son üç yılda hiçbir golde bu maçta attığımız gole sevindiğim kadar sevinmemiştim. Basbayağı sevindim. Herkese sarılasım geldi. Hem ihtiyacımız olan ilk galibiyeti 6. haftada almak üzereyiz; hem de proje yapay bir takımı yenmek üzereyiz.

Takım güzel mücadele etti. Her oyuncunun emeğine sağlık. Tribün de çok güzeldi. Passolig sonrasında böyle kalabalık bir tribün görmemiştim. O açıdan da maç sırasında şapşal şapsal etrafı izledim bazen. Böylesine bir tribünü de özlemişim.

Gelecek haftaya puan alırız ya da almayız ama bu maçta aldığımız üç puan bizim takıma özgüven katacaktır. 94 yıldır sadece futbol oynamaya çalışarak varolan kulübümüz bu sene de elinden geleni yapıp ligde kalacaktır diye düşünüyorum.

1 Beğeni

90da gelen golden başka çok sevinecek bişey yok gibiydi yinede birlik ve beraberliğe en ihtiyacımız olduğu zamanda gelen galibiyet ilaç oldu resmen diğer haftalara göre takımın istekli mücadelesi umut vericiydi.son olarak ahmet ve khalili biraz dinlendirilsemi acaba