2017-2018 Teknik-Taktik / Gençlerbirliği - Karabükspor

İlk 3 haftanın fikstürü açıklandığına göre, yeni sezonun ve yeni forumun ilk teknik-taktik başlığı vatana millete hayırlı olsun.

12 Ağustos 2017
Cumartesi
Saat 20:00

Stat: Belirsiz

2 Beğeni

Stad bir belli olsun, teknik taktik yorum yaparım ama İlhan Cavcav Sezonunun ilk maçında teknik taktik yok bam bam bam…:facepunch::facepunch::facepunch:

2 Beğeni

Öncesinde Tsyd de takımı bir görelim teknik taktik yorum ondan sonra yaparız. Belki Karabük’lede oynayabiliriz Tsyd’de

1 Beğeni

Ilk haftalar ne olacağı kestirilemiyor. Bir de bu sene eskisine göre beleş zaman çokluğum azaldı, genelde rakipleri de incelemeye çalışırdım :sleeping:o yüzden Ahmet’in de dediği gibi tsyd yı beklemek daha makul. Ama şöyle üstünkörü bakış atacak olursak; Karabükspor efsanemiz Erkan Sözeri ile giriyor yeni sezona ve bence şansımız varmış ki onlar da sezon öncesini bizim gibi en renksiz kadroyla geçiren takımlardan biri. Hazirlik maçlarında iyi sonuçlar aldılar. Ama çoğu futbol otoritesine göre aşağılarda takılacaklar bu sezon. Yaratıcılıktan ziyade fiziki mücadeleye dayanan, ziya doğan style bir yapıları var gibi. üç ihtimalli maç. Umarım bizim galibiyetimiz ihtimalinin gerçekleşmesiyle biter.

Karabükspor karşısında oynayacağımız futbol ve alacağımız sonuç, sezon öncesi çalışmalarımızın ve hazırlık maçlarımızın ne kadar yeterli ve verimli olduğunu gösterecek. Az kaldı, heyecanla bekliyoruz.

Karabükspor kadrosuna baltığınızda son derece sıradan görünse de, Erkan Sözeri etkisi ile ligin dişli takımlarından biri olacağını düşünüyorum. Kazanarak başlamak önemlidir, ancak futbol oynamakta, pozisyona girmekte bu kadar zorlanırken nasıl kazanabileceğimiz büyük bir soru işareti! TSYD maçlarında da ideal 11’i sahada göremedik ancak takımdaki oyuncuların neredeyse tamamını görme şansımız oldu. Eğer bana bu maçın kadrosunu yap deselerdi sahaya aşağıdaki şekilde çıkardım:

Kale Hopf - Sol Bek Halil İbo - Sağ Bek Zeki Yavru - Stoperler Palitsevich ve Claro

iki ön libero İssah ve Diallo, onların önünde (ki burası hala boş mevki takım için) Milinkovic

Sol Rantie, sağ Ahmet İlhan, forvet Vedat

Ancak Ümit Özat’ın şu kadroyla sahaya çıkacağını düşünüyorum:

kalede Hopf- Solda Uğur Sağda Ahmet Oğuz Ortada Claro ve Palitsevich

orta sahada issah - diallo önlerinde khalili

ilerde solda milinkovic sağda rantie forvet skuletic

Milinkoviç’in yerine Ahmet İlhan ilk 11’de olacak diye tahmin ediyorum Serkan. Diğer 10 oyuncu bence de aynı…

Stat: 19 Mayıs Spor Kompleksi
Bu arada :smiley::sunglasses:

Bu sene de manevi evladı Khalili’den vazgeçeceğini düşünmüyorum hatta yeni bir manevi evladı daha oldu bence; Zeki Yavru. İçimden bir ses N’diaye ve Ahmet İlhan’da da körü körüne ısrar edip bizi çileden çıkaracak muhtemelen.

2011-2012 sezonda da evimizdeki ilk maçımız Karabük’leydi. 2-1 kazanmıştık. Gönül ister ki bu maçta da kazanalım. Ancak teknik direktörümüz Özat Bey’in bir maçtaki kurgusu ile diğer maçtaki kurgusu birbirini tutmadığı için (bazen maçın ilk 30 dakikasındaki kurgusu ile son 60 dakikadaki de tutmuyor), maç nasıl sonuçlanır, tahmin yürütemiyorum.

Hazırlık maçlarında takımı izledim de diyemem. Ama TSYD’de izlediğim kadarıyla Özat vitaminsiz NDiaye konusunda ısrarlı davranırsa işler iyi gitmez. Savunmanın geçen seneki gibi Claro ve Palitseviç’ten oluşması gerek. Sol tarafta ilk haftanın hatrına Halil İbo denenebilir. Sağ bekte ise Ahmet Oğuz.

Orta sahada Selçuk demek isterdim ama malesef Khalili oynayacak. Yanında Issah oynamalı. Orta sahanın ortasında ve kenarlarda kim oynayabilir, bilmiyorum. Forvette Vedat ile Rantie’nin birlikte oynadığı bir senaryo yaratılabilirse gol pozisyonuna daha rahat girebiliriz.

Takıma genel olarak baktığımızda aslında 11 tane transfer yapmaya gerek olmadığını sağır sultan bile anlayabilirken koskoca yönetim neden böyle bir şey yapar, anlayamıyorum.

Karabük çatır çatır top oynuyor
Umarım güzel ve gollü bir müsabaka olur.

Polatez ne diyorsa o, ilk 11 böyle olur gibi umarım khalili yi tercih etmez Özat

Abi o kadar da değil. Yakışıksız olmuş bu bence.

@Erdem_Ceydilek haklısın, düzelttim

2 Beğeni

Normal şartlar altında (Kadroda iki tüm oyuncuların hazır, fit ve sakat olmadığını düşünürsek)
Ben kendi ilk 11’imi yazayım;
Hopf
Ahmet, Claro, Sergey, Uğur
Issah, Diallo
Manu, Milinkovic, Rantie
Skutelic
Ha bu kadronun çıkması %10 ihtimal farkındayım. Bu arada Manu oynarsa gol atacak, içimde öyle bir his var :slight_smile:

Bu da benim 11 tahminim

Hopf
Ahmet Oğuz-Ndiaye-Sergey-Uğur
Zeki-Issah-Sckecic-Khalili-Marko
Skuletic

bu da benim tahminim olsun
Hopf
Ahmet Claro Pali Uğur
Zeki Diallo Khalili
A.İlhan Rantie
Skuletic

Geçen sezon olduğu gibi bu sezona da 2-0 galibiyetle başlayacağız diye düşünüyorum, diliyorum, temenni ediyorum, istiyorum. Biz taraftarız, isteriz. Gerisi teknik heyetin ve takımın sorumluluğunda… :slight_smile:

Maç sonu Hopf’un morali bozuktu. Topu oyuna sokarken öyle bir hata yaptı ki, az kalsın yine gol geliyordu. Çataldan dönen top da resmen mucizeydi. Ancak o pozisyona da morali bozulmuş olmalı. 3. dakikada Ahmet Oğuz’un inanılmaz hatasıyla geri düşsek de Halili’nin öyle güzel bir frikik golü atacağını düşünmüyordum. Moritanyalı Diallo’nun kumaşı cidden sağlam, bence hep ilk onbirde başlamalı.

Görünen o ki menajerler yine Gençlerbirliği kulübünü öpmüş. Transfer edilenler içinde takıma katkısı olabilecek tek isim Zeki . Süper ligde bu seneyi de geçen yıl ki takımla , geçen yılki topçularla ■■■ürebileceğini düşünmek ise zavallı bir hayal. Geçen yıl , Serdar’ın attığı on küsur gol olmasaydı bu takım nerede olurdu ise bu yıl ki akıbeti anca o olur.
Murat Cavcav’ın acilen şunu idrak etmesi lazım: Babası bu ülke de hakkıyla en uzun kulüp başkanlığı yapan insandı ama kendisi bir an evvel aklını başına toplayıp gerekli tedbirleri almazsa etrafındaki akılvericiler , babasının adını taşıyan sezonda babasının takımını enkaza çevirerek küme düşüren evlat sıfatıyla onu bir yılda tarihin tozlu çöplüğüne gömebilirler.

Öneri : Gençlerbirliği bir süre yurtdışından transfer yapmamalı. ( Yapamıyor çünkü ve transfer işi bu kulüpte kimlerin elindeyse bu insanların şapkadan tavşan çıkaramayacağı- kendi cepleri için çıkarıyor olabilirler tabii-anlaşılmalı artık)
Yabancılar da dahil yurt içinden önceki sezonlardan performansları bilinenlerden transfer yapılmalı. Madem futbol artık bir ticari sektör, Unutulmamalı ticarette yatırım yapmak fuzuli para harcamak anlamına gelmez . Bu nedenle şu takım içi dengeler saçmalığından bir an evvel kurtulunmalı , kaz getireceği apaçık topçular tavuk esirgenerek kaybedilmemeli, dışardakilerde alınıp getirilmeli. (O kimselerin yere göğe koyamadığı Başakşehirin bu yıl ödediği toplam bonservis bedelinin 2.400.000 Euro olduğu açıklandı örneğin ve 2.400.000 Euro harcayıp aldığı topçular, ligde Avrupa’da ,yayın gelirlerinde Başakşehir’e misliyle kazandırıyorlar , kazandırmaya da devam edecekler…ya bizim dün izlediğimiz 22 numaralı enkaz örneğin 0 maliyetle gelmiş olsa bile bu takıma , Murat Cavcav’ın başkanlık kariyerine, Ümit Özat’ın TD.lük değerine ne katıp kazandıracak acaba)

1 Beğeni