2017-2018 Teknik-Taktik / Gençlerbirliği - Yeni Malatyaspor

28 Ekim 2017
Cumartesi
Saat 14:00

Stat: Ankara 19 Mayıs Stadyumu

  • Yeneriz
  • Berabere kalırız
  • Yeniliriz

0 oylayan

1 Beğeni

Tam da Ankara’nın kurtuluşu gününe denk geliyor. Çifte bayram fırsatını tepmemek lazım.

3 Beğeni

şu ana kadar oynadığımız maçlar arasındaki en kritik maç! kaybettiğimiz her maçın bir mazereti vardı, ancak bu maçın yok. ligde can mı çekişeceğiz yoksa geleceğe umutla mı bakacağız, işte bu sorunun cevabı biraz bu maçın içinde olacak. benim galibiyete olan inancım tam!

3 Beğeni

hem ankara hem de gençlerbirliği için yeni bir şeylerin başlangıcı olsun bu cumartesi.

3 Beğeni

Çok önemli bir maç. Almamız gerekiyor.

2 Beğeni

Malatya kayısısı yeme vaktimiz geldi. :wink:

Genelde hep puan kaybettigimiz maclardan ne zaman favori ciksak tamam bu sefer 3 puan bizim desek hep puan kaybetttik bu mactanda o havayi aliyorum.

yenmemiz % 100 şart hala küme düşme potasındayız.

doğrudur… hala bir şey kazanabilmiş değiliz… üç puanlı sistemin başka bir gerçeği de; beşiktaşı da yensen, sivassporuda yensen gene üç puan veriyorlar…
mesut bakkalın ayrı düştüğümüz bunca senede kazanmış olduğu teknik direktörlük tecrübesine güveniyorum. yavaş yavaş kadroya hakim olması gerekiyor. sonuçta 3-1’den, 3-3’e gelmenin faturasını ödeyecek olan kendisidir. futbolcuların hesap ödediği görülmemiştir bu güne kadar… takımda topla alakası olmayan bir kaç isim var, forma yüzü göstermeyecek, yada kendi bilir…
meselaa… vedat muriç’de bişeyler olduğu belliydi… görülüyordu en azından… bekledik, sabrettik, maç eksikliğini giderdi, mesut hocanın sıkı antreman temposuna ayak uydurdu. takımın gözdelerinden oldu… ama bazı oyuncular var ki; sittin sene beklesen bişey olmayacağı açıkça görülüyor… ısrar ederse kendi yanar… biz imkanları geniş bir kulübüz, aha hacettepe orada… olmadı kasaya müracaat… beş parasız düşüncelere dalmış gariban anadolu kulübü değiliz ki…

şu anda elimizdeki oyunculardan rantie’ye daha çok şans vermeli… çabuk oynayabiliyor ve eh işte olabildiği kadar hızlı… öne geçtiğimiz anlardan sonra oyuna alınabilir… hem rakibin fütursuzca üzerimize gelmesini önler, hemde arkada bırakacağı boşluklara gözünü diker…
çaresiz değiliz… her zaman bir çare vardır… kural: eldeki olanakların tümünü kullanıp, optimum dizilişi sahaya sürmek…

1 Beğeni

bi hesap yaptım…
malatyaspora yemeden 4 atarsak, 11. sıraya yükselerek onları geçiyoruz…
tabi bu arada geçen hafta akhisarda bıraktığımız 2 puana bir kez daha yanıyoruz… şu ortamda, en ihtiyacımız olan anda sergilediğimiz vurdumduymazlık inanılır gibi değil…

İşte tam 6 puanlık maç. İnşallah kazanırız.

Hepimiz yenmek istiyoruz, bu tamam.
Ancak alkaralar klavyede kalmamalı, tribünde de üstüne düşeni yapmalı.
Haftaya GS maçında da biz İstanbul’dakiler üstümüze düşeni yapacağız elbette.

1 Beğeni

Scekic kirmizi kart gormemismiydi gecen hafta neden oynuyor macta bilen var mi

“Beşiktaş’ı, Başakşehir’i yendik, deplasmanlarda beraberliğe üzülür olduk, tamam yeaa kurtardık biz”
“Yok yok, hava değişti, düşmeyiz”
“Ankara’da kolay kolay yenilmeyiz”
… dersen eğer, elin malatyaspor’u gelir, Ankara’da seni ham yapar! :rage:

Ha bir de, iyi top oynamakla iyi futbolcu olunmaz. Aynı zamanda zihniyet meselesidir bu. Böyle düşününce, maalesef Zeki Yavru’dan futbolcu olmaz. En azından “Gençlerbirliği futbolcusu” olmaz!

2 Beğeni

malatya yı Ankara da yenemiyen bir takım süper liği hak etmiyor.bence küme düşsün daha iyi.bu mağlubiyetide topçular murat cavcava hediye etsinler.çünkü ıskarta topçuları takıma dolduran kendisidir.

Sayın Ali Ayvaz, siz eski sitemizde Serdal Eşgin adıyla haddini aşan, sinir bozan mesajlar yazdığı için üyeliği silinen, daha sonra Serdar Şengül ismiyle tekrar üye olup foyası ortaya çıkınca bir daha uçurulan, o sıralarda bir yandan da sosyal medyada Ali Ayvaz ismiyle saçma sapan Kürt düşmanı ırkçı paylaşımlar yapan hasta ruhlu tip değil misiniz? Ulan buraya da mı geldiniz, bela mısınız nesiniz?! Üyeliğinizi pasif hale getiriyorum, eğer bir hata olduğunu düşünüyorsanız lütfen önümüzdeki maçlarda tribünde yanımıza buyrunuz.

“Bu maçı kesin almalıyız, ilk defa evimizde nispeten zayıf bir rakiple oynayacağız” diye haftaya başladığımız için puan kaybı bekliyordum bu hafta ama bu kadar kötü oyunu ben de tahmin etmiyordum. Evindeki malatya maçına böyle defansif bir kadroyla çıkıp, top rakipteyken 11 kişi kendi yarı sahana hapsolursan bu puan kaybedini hak edersin. Karşımızdaki takım Malatya yahu UEFA maçına falan çıkmıyoruz. Bu maçta ‘ben kapanayım kontra atakla bir iki tane atarım belki’ algısıyla sahada gibiydi takım. Sanırım Beşiktaş ve Başakşehir’e tutunca benzer taktiği uygulamak istedi Mesut hoca ama ortaya sezonun en zevksiz maçı çıktı.

İki takım da futbol oynamayı düşünmedi maçın başından itibaren. Hakem de geçen haftaki Mesut Hoca’nın ruj söylemlerine inat yapar gibi ikili mücadelelerin hepsinde oyunu durdurunca bize de tribünde çekirdek çitlemek düştü.

Biz aciz kalmayı Konya’da ve Alanya’da hissettik ama bu maçtaki daha farklıydı sanki bu maçta biz denemedik bile. Ortada oynanan bir oyun yok bir şeyler ters gidiyor bunu herkes hissediyor ama hoca memnun ki ilk değişikliğini dakika 78de yaptı (10 kişi kaldıktan sonra). Yoksa ilk kez yenilmiyoruz, ilk kez de favori çıktığımız bir maçtan elimiz boş dönmüyoruz ama sahada istediğimiz mücadeleyi göremeyince ve hiçbir şeyin değişmediğini, hocanın da kenardan bizim izlediğimiz gibi izlediğini görünce sinirleniyoruz.

Sonuç olarak 6 puanlık bir maç kaybettik, moraller düştü ve ‘acaba düşüyor muyuz’ hissini 3-4 hafta sonra tekrar hissetmeye başladım. Umarım hoca bu maçtan ders çıkarır çünkü benzer maçları ilk yarının sonuna kadar oynayacağız.

2 Beğeni

Başakşehir Beşiktaşı yensende haftaya gsye beşte atsan dünkü maçtan sonraki mesut hocanın üstündeki korkak sıkıcı futbol imajı hiçbir zaman kaybolmayacak bende.
Issah bu futbolculukla alakası olmayan zekiden dahamı kötüydüde oynatılmıyo takımın en iyilerinden claro niye kulübede Manu ve jailton niye hiç şans verilmiyor.
Yorum yapan olursa çok sevinirim

1 Beğeni

Mazereti olmayan, mutlak kazanmamız gereken bir maçı çok kötü oynayarak kaybettik ne yazık ki!

Mesut Bakkal takımın en iyi yaptığı işi yaparak, alan kapatarak ve kendi sahasında rakibi kabul ederek başladı. Ancak rakip zaten bir puan için gelmiş, biz bekledikçe onlar da bekledi ve ortaya sadık ile yalçın’ın kendi arasında paslaştığı garip bir oyun çıktı. İkinci yarının başında biraz daha öne doğru gitmeye başlayınca, alanlar açılıp rakip yarı sahada futbol oynamaya çalışınca, takımın yetenek seviyesi tekrar ortaya çıktı. Zeki-KHalili ve Scekic’ten herhangi birisi bu ligde herhangi bir takımda ilk 11 başlayamazken, bizde üçü birden orta saha olarak sahaya çıkıyor. Bu kadar kötü bir orta sahan olunca da, takımın geri kalanı da üretken olamıyor. İkinci yarı biraz futbol oynamagayretine girişince pozisyonlar vermeye başladık ki, gol de peşinden geldi. Aslında maç öncesi korktuğum şey de başımıza geldi. Bir şeyi kabul etmemiz gerekiyor ki, sahaya bizden 3 puan almak için çıkmayan takımların hiçbirini bu kadro ile yenmemiz mümkün değil. Bir an önce kadroya top tekniği iyi diallo ve milinkoviç gibi oyuncular dahil edilmeli. Zeki’nin gördüğü kırmızı kartı bu anlamda bir şans olarak değerlendiriyorum.

6 puanlık bir maçı kaybederek, zaten zor olan işimizi çok daha zor bir hale soktuk. Maçtan önce bu maçın ligde bundan sonraki pozisyonumuzu belirleyeceğini yazmıştım, bundan sonrası için durum karanlık. devreye kadar 7-8 puan alırsak ve devre arasında bu becerksiz yönetim transfer yapmayı becerirse, bir şansımız olabilir.

Son söz Özat’a, eserini iyi izlesin, kendisi uzaklarda şu anda ama topun oyunda olduğu her saniye ben hala kendisine lanet okumaya devam ediyorum.

2 Beğeni

acı olan ise sadece büyük maçları oynamayı biliyor olmamız…
beşiktaş maçından sonra “mesut hoca büyük maçları oynamayı biliyor” demiştik… akhisar maçında büyük bir vurdumduymazlık sonucu şiddetle ihtiyacımızın olduğu 2 puanı bırakıp, arkasından esas rakibimiz malatyaspor’a yenilince görüyoruz ki; B planımız yok…
büyükleride yensek, küçükleride yensek gene 3 puan vereceklerine göre, soru şu: kaç tane yüksek takım var ki?. hepsini yeneceğimizi de kim garanti ediyor?.
hocanın hiç vakit geçirmeden ligin alt sıralarını işgal eden, kapanan, 1 puanı amaç edinmiş takımları nasıl yeneceğini bulması gerekiyor…

3 Beğeni