2018-19 TFF 1. Lig 17. Hafta / Adana Demirspor - Gençlerbirliği

23 Aralık Pazar, 2018
Saat: 16:00

Stat: 5 Ocak Fatih Terim Stadyumu

  • Kazanırız
  • Berabere kalırız
  • Kaybederiz

0 oylayanlar

1 Beğeni

Kaybederiz totemi iki haftada 4 puanla iyi is yaptigi icin devam

2 Beğeni

Balkes Adana Demirspor’u da yendi: 2-1… HELAL OLSUN BALKES HELAL OLSUN! HELAL OLSUN BALKES HELAL OLSUN! Bizden aldığınız 3 puan da helal olsun Balkes… :blush:

Adana Demirspor’un üst sıralardan kopmamak için tüm gücünü ortaya koyacağı bir maç olacak. Bizim de Gazişehir karşısında çok erken 10 kişi kalmamıza rağmen güzel bir oyunla galip gelmemiz çok büyük moral oldu. Yanlış biliyor olabilirim ama ikinci sarıdan kırmızı kart gören Yasin, bu cezasını Türkiye Kupası maçında çekip Adana Demirspor maçında oynayabilir gibi geliyor bana… İnşallah kazanırız.

1 Beğeni
  1. Ile ara 10 puan Necdet abinin dualarina icabet oldu. ADS karsisinda yenilmedikce sorun yasamayiz. Bu lig bitmis ilk 2 takim belli.
1 Beğeni

Erkan hoca nihayet “ideal” 11 ini buldu. Nadir, Deniz, Nobre ile başlayarak rakiplerin gözünü korkutuyor. Ben olsam ben de korkarım. Bence Matei de bu takımda ilk 11 de oynar ama niyeyse hoca öyle düşünmüyor.
Adanademirspor’un defansı tam bize göre. Kazanmamız lazım.

1 Beğeni

Nadir ve Deniz ilk yarının sonuna geldiğimiz bir dönemde etkili oynamaya başladılar. Nobre de ceza sahasında etkili olunca çok gol pozisyonuna girdik. İnşallah hücumda böyle etkili oynamaya ve bol gol pozisyonu yaratmaya devam ederiz.

ads iyi takım aslında.
ancak takımda bir bütünlük sorunu var sanki.
başakşehir maçında notalardan müzik çıktı ama onun dışında takımın ne oynayacağı ne yapacağı hiç belli değil.
bizde bir standart var.
yenilsek de kalite bir takım olduğumuzu herkes görüyor.
ancak ads bazen öyle oynuyor ki bu takım süper ligde oynar dedirtiyor, bazen de bu takımın bu ligde işi ne diye düşünüyorsun.
umarım kötü gününde yakalarız ads yi.

bana en yakın deplasman.
gideceğim inşallah.

1 Beğeni

Bu haftaki canlı yayında Özhan bahsetti, Adana Demirspor gerçekten çok iyi futbolculardan kurulu bir takım ancak kesinlikle takım oyunu oynamıyorlar, herkes kendi derdinde biraz…

Bizim en büyük olayımız ise gerçekten takım oluşumuz! Sahada birbirini seven, birbiri için oynayan ve birbirinin açığını kapatmak için mücadele eden oyuncu grubu var. Mesela geçtiğimiz hafta Gaziantep Belediyespor takımına karşı oynadığımız oyunu keşke fırsatımız olsa da her beraber tekrar izlesek. Gaziantep Belediye’nin iki kanat hücumcusu, üstelik söz konusu takım hiçbir zaman süper ligde oynamamış olmasına rağmen, bu ligin çok çok üstünde bir kaliteye sahipler. Del Valle ve Oğulcan, süperligde oynadıkları dönemlerde de takımlarının çok değerli oyuncularıydı. Ancak iki oyuncu da defansif anlamda hiçbir varlık koymadılar ortaya… Mesela maç içinde bizim Nadir defalarca Oğulcan’ı karşıladı,bazen Alperle beraber çocuğu adeta boğdular, hatta birkaç pozisyonda Oğulcana faul yapıp uzun süre özür diledi. buna karşılık Alper soldan hücuma çıkarken, Oğulcan gözleriyle takip etmekle yetindi. Del Valle ise top rakipteyken gözleriyle dahi izlemedi :slight_smile:

Takımdaki yardımlaşma bizi topun sahibi yapıyor. Rakibe topu verdiğimiz anda 3-4 oyuncu ile rakibe baskı yapıyoruz, alan daraltıyoruz. Biraz futbol oynama niyetindeki takımlar için nefret uyandıracak bir rakibiz… hücum yaparken 1-2 kaliteli oyuncuya ihtiyaç vardır ama takım savunmasının iyi olması için 11 tane kendisini adamış oyuncu şarttır. Geride kalan 16 haftada her şeyi mükemmel yapmadık, çoğu kazandığımız maçta çok üstün oyun bile ortaya koyduğumuz söylenemez ama 16 maçın tamamında sahada varını yoğunu ortaya koyan bir oyuncu grubu vardı. Sezon başından beri Gençlerbirliği oyuncuları tüm güçleriyle oynadılar, bu güç zaman zaman yanlış kullanıldığı ya da iyi kullanılmadığı için keyif veren bol pozisyonlu oyun çıkmadı. Ancak son maçlarda o iştah, doğru taktiksel hamlelerle kocaman bir güce döndü, umut veren dev bir takım oluştu. Çok değil daha 4-5 ay önce bırakın takım olmayı, sahada birbirinin boğazını sıkmaya hazır bir oyuncu grubu varken, bugün bu takımın bu seviyeye gelmesi çok büyük bir teknik adamlık başarısıdır.

İşte tüm bu gerekçelerle pazar günü maçın favorisi biziz. Ama bu futbol. Kaybedebiliriz, kazanabiliriz ancak takım kimliğimizden ödün vermediğimiz sürece, pazar günü de, bundan sonraki tüm haftalarda da favori biz olacağız. Hem iyi futbolculardan kuruluyuz, hem de iyi bir takımız. Diğerlerinin çok önündeyiz!

4 Beğeni

Foruma girip bu satırları okuyan ADS li oyuncular bencilliği, kendi için oynamayı bırakıp bir bakmışsın takım oyununa dönmüşler. Yandı gülüm keten helva.:grin:

1 Beğeni

Yandı gülüm keten helva gardaşım, yandı gülüm keten helva… Bizim karşımıza çıkan takımların futbolcularının “birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duydukları maç” bizimle oynadıkları maç oluyor. Adana Demirspor’un Balkes’e karşı oynadığı futbolu görünce korktum açıkçası… Mesela kaleci Kurtuluş çok iyi oynadı, müthiş goller kurtardı. Sonra Koseçki çok etkili ve çok iyi adam geçiyor, çok iyi top taşıyor. Traore’nin cezası bitiyor ve bizim maçta oynayacak. Anderson, Orkan ve Pote ayrı bir bela… Şimdi Serkan da adamlara kopyayı verdi, al buyur burdan yak! :blush:

Sayın Güler, yazının başındaki “Bu haftaki canlı yayında Özhan bahsetti” kısmını montajlayarak beni camianın önüne atıyorsunuz :slight_smile:

1 Beğeni

Sayın Özkazancı, yazının başında “Bu haftaki canlı yayında Özhan bahsetti…” diye yazarak belirttiğim üzere, kopyayı ben değil, Özhan vermiştir.

1 Beğeni

Serkancığım, o zaman Özhan’ı açıklama yapmaya davet ediyoruz. Bakalım ne söyleyecek bu konuda. :blush:

Abi ilk olarak ifadelerimi kullanıp, bilgilerimden ve rakip analizlerimden yararlanıp sonra tepkiyi görünce yan çizerek hemen beni ateşe atıp ifşa eden Mustafa Serkan Güngördü’ye teessüflerimi iletiyorum. Kardeş kardeşe, tribündaş tribündaşa, Alkara Alkaraya bunu yapmaz!

Kosecki, Orkan ve Pote’yi siz zaten saymışssınız; ben bir de üstüne Berk Yıldız’ı ekliyorum, çok yetenekli ve potansiyelli bir çocuk. Ama ADS’liler bizim forumu okusa da okumasa da bir şey değişmez, gönlünüzü ferah tutun. ADS’nin bizim karşımızda bir takım olabilmesinin tek koşulu federasyondan özel izinle Kosecki, Orkan ve Berk’e ayrı ayrı toplar vermesidir, olur da maç üç topla birden oynanırsa o zaman korkalım işte!

Şaka bir yana ADS rakip Gençlerbirliği olunca topu hiç olmadığı kadar paylaşacaktır, hedefin çapı bu isimlerin bireysel tahayyülerinden feragat etmelerine yol açabilir. Ama Serkan abinin de uzun uzun bahsettiği gibi biz çok iyi bir “takımız” ve bu işler öyle rakibe göre pozisyon alarak, kısa vadede yerine getirilebilecek işler değil; uzun vadeli bir çalışmayı, fedakarlığı, birbirini sevmeyi talep eden işler. O yüzden biz hazır kendimize gelmişken deplasmanda olsak dahi bir adım öndeyiz, ki beraberliğin de bizim için gayet iyi bir sonuç olduğunu düşününce Adana’dan memnun ayrılmamız bence yüksek ihtimal.

5 Beğeni

Özhancığım öncelikle Serkan’ın ithamlarına karşı cevap hakkını kullanmak için de olsa hoş geldin. Ama seni güzel yazı ve değerlendirmelerinle bundan sonra da görmek istiyoruz forumda. :blush:

O zaman yönetimin öncelikle TFF’ye başvurup Koseçki, Orkan ve Berk’e ayrı ayrı toplar verilmesini engellemesi ve maçın tek topla oynanmasını sağlaması gerekiyor.

“TEK TOP OYNA GOÇUM, TEK TOP OYNA! GOÇUM, TEK TOP OYNA DİYORUM YAV!”

Şaka bir yana biz gerçekten geçen hafta Gazişehir karşısında oturmuş ve oyununu geliştirmiş bir takım görüntüsü verdik. Ama Adana Demirspor da bu maça şimdiye kadar hiçbir maçta asılmadığı kadar asılacaktır. Çok hırslı oynayacaklarını ve genel performanslarının üstüne çıkacaklarını tahmin ediyorum. Peşimizdeki Denizlispor, Gazişehir ve Ümraniyespor’un kazanma ihtimalinin çok yüksek olduğu bu haftada inşallah biz de kazanırız ve bu maçı da kayıpsız atlatıp aradaki puan farkını koruruz.

1 Beğeni

Hem yaşlı, hem sinirli, hem kibirli, hem de gol atma becerisi yetersiz bir takımız.
Bu tespitlerimde katılmadığınız bir nokta varsa lütfen şimdi konuşun sayın Güngördü.

2 Beğeni

ads taraftarı üst düzey güveniyor bu maçı alacaklarına.
ve bizi yeneceklerinden emin gibiler.
bu yüksek özgüven karşısında tedirgin oluyor adam ama taraftar kendine mi güveniyor takımlarına mı işte o noktayı tam anlayamadım :soccer:

1 Beğeni

Adana Demirspor yönetimi sezon başında 1. Lig ölçeğinde çok güçlü ve pahalı bir takım oluşturdu. Doğal olarak taraftarın beklentisi de çok yükseldi. Gerçi mevcut kadro şimdiye kadar çeşitli sebeplerle beklenen iyi sonuçları alamadı ama takımın bir gün mutlaka bir patlama yapacağı ve önüne geleni yeneceği beklentisi var. Bu beklenti onları canlı tutuyor. Bizimle bu hafta oynayacakları maç da onlar için bir dönüm noktası, çünkü ilk iki sıradan bir hayli uzaklar. O yüzden bu hafta karşımızda takımıyla, taraftarıyla bugüne kadar oynadıkları maçlardan çok daha fazla hırslı bir Adana Demirspor bekliyorum.

Bu arada Adana Demirspor’un dün akşam kupa maçında Medipol Başakşehir’e karşı oldukça iyi bir futbol oynadığını da ekleyeyim.

bilet aldım ads maçı için.
benim dışımda 3 kişi daha bilet almış.
biletler bugün satışa çıktı.

İlk yarının son maçına geldik, uzun zamandır şöyle güzel bir ceza sahası organizasyonuyla gol atamadık ya ona yanarım. Örneğin pazar günü Adana Demirspor maçı 0-0 devam ederken Sessegnon birden seri çalımlarla ceza sahasına dalsa, sıfıra kadar inip altıpas çizgisiyle penaltı noktası arasında demarke vaziyette bekleyen Deniz’e, Nobre’ye, Nadir’e, artık kim olursa al da at dercesine bir pas çıkarsa, onlar da düzgün bir vuruşla topu boş kaleye yuvarlayıverse hoş olmaz mı? :blush:

1 Beğeni