2018-19 TFF 1. Lig 25. Hafta / Gençlerbirliği - Altay

10 Mart 2019 Pazar
Saat 19:00
Stat: Eryaman Stadyumu

  • Kazanırız
  • Berabere kalırız
  • Kaybederiz

0 oylayanlar

Kolay mac olur Altay gobegi yumusak oyunculari teknik oyunculardan kurulu bizim kasarlarla basedemezler.

Sezonun en kolay 3 puani olur diyorum

Sezonun diğer maçları gibi stres dolu bir maç oluru işaretlemek istiyorum öngörü olarak.

1 Beğeni

Tribun nasil dikte ederse takim oyle tepki verir.Tribunler takima guvenmiyorsa oyuncular hisseder, Iyi taraftar moralini bozmamali. Ligin artik son duzlugu gorundu. Ligde artik kolay mac yok.

Önümüzdeki maçta rakibimiz olan Altay, bu akşam Marko Paşa’nın golüyle Balıkesirspor Baltok’u 1-0 yendi ve puanını 34’e yükseltip ilk 6 takıma çok yaklaştı. Şu anda 39 puanla altıncı durumdaki Gazişehir’le arasında yalnızca 5 puan var. Altay’ın ikinci yarıda oynadığı 7 maçta aldığı 5 galibiyet ve 2 beraberlikle topladığı puan 17… Yani ikinci yarıda 7 maçtır yenilmeyen bir takımla çok zorlu bir maç oynayacağız. Futbolcularımızın işin ciddiyetini anlayıp çok iyi mücadele ederek galip gelmelerini ve bu maçı kayıpsız atlatmamızı diliyorum.

Ligde herkesin korktuğu tek takım Genclerbirligi galiba.

Diğer 17 takım normal olarak korkuyor, Gençler ’ in - en azından bu forumdaki - taraftarları da bir sakarlık yaparlar diye korkuyor.

Takıma sonsuz güveni olan bir tek ben olamam galiba.

5-0 yenemezsek 2-1 yeneriz, o da olumlu.

Eyyy Altay, sen kimsin yaaa.

1 Beğeni

Bilge futbol adamı Şeytan Rıdvan’ın deyişiyle 0,5 - 0’a bile razıyım. O da olumlu… :blush:

1 Beğeni

Bilge adam Rıdvan? hımm.

Telefon dinleten bilge adam.

Kendisine Pele, sevgilisine Maradona ismini uygun bulan bilge adam.

Meşazını aldım kardeşim.

1 Beğeni

Ankaragucunun kalecisi:):):slight_smile:

1 Beğeni

Takım hakkındaki endişelerim yeni değil, sezon başından beri… Ama Balıkesirspor Baltok yenilgisine kadar aldığımız galibiyetlere ve üç puanlara sevinerek geldik. Balıkesirspor ve İstanbulspor karşısında aldığımız iki farklı yenilgiler aslında daha o zaman ciddi tedbirler alınmasını gerektiriyordu ve ben de bu konuda umutluydum. Ama kibirli davranışlara, rakipleri küçümsemeye devam ettik. Denizlispor deplasmanında son dakikada mucizevi bir şekilde gol yemekten kurtularak berabere kalmamız ve ardından son dakikalarda attığımız frikik golüyle Gazişehir’i yenmemiz, Adana Demirspor deplasmanında da 1. dakikada yediğimiz golden sonra 3-1 öne geçip maçı 3-2 galip bitirmemiz işlerin düzeldiği gibi bir düşünceye itti bizi. Ama ben hep tedirgin ve endişeliydim. Şu maçı da kazasız belasız atlatsak, şu maçı da .bir galip bitirsek diye diye ligin ilk yarısını bitirdikten sonra ikinci yarının başlamasıyla yenilgiler üst üste gelmeye başladı. Tüm avantajlarımızı yitirdik ve kredilerimizi tükettik. Altay maçından da bu sebeple endişeliyim. Çünkü bir türlü toparlanamadık. Futbolcularımızın kafaları oyunda değil başka yerlerde sanki. Kendileri de ne oynadıklarını bilmiyorlar. Hoca giderse sorun çözülür mü? Hiç emin değilim. Çünkü 2016-2017 sezonunda Eskişehirspor’un yaşadıklarını yaşıyor gibiyiz. Eskişehirspor 1. Lige düştüğünde Süper Ligdeki kadrosunu korumuştu. O dönemi şöyle bir inceledim. Daha önce Göztepe deplasmanında sahadan çekildikleri için 3 puanı silindiği halde 19. haftayı 35 puanla lider kapatmış. 20. haftada kendi sahasında oynadığı takım 17 puanla sondan üçüncü Manisaspor. Lider Eskişehirspor’un Manisaspor karşısındaki kadrosuna bir bakın: Boffin, Dorukhan, Uğur İnceman, Erkan Zengin, Kaan Kanak, Tarık Çamdal, Akaminko, Hürriyet, Ramazan, Kamil Ahmet, Bruno, Semih Şentürk, Ofoedu, Meye… Ama futbol kağıt üzerinde değil sahada oynanıyor ve Eskişehirspor kendi sahasında Manisaspor’a 5-1 yeniliyor. Bu yenilgi sonrasında Alpay Özalan’ın görevine son veriliyor ve teknik direktörlük görevine Mustafa Denizli getiriliyor. Takım öyle bir durumda ki Mustafa Denizli gibi Süper Ligde şampiyonluklar yaşamış üst düzey bir teknik direktör bile toparlayamıyor ve Eskişehirspor ligi 56 puanla ancak üçüncü bitirebiliyor. Sonrasında Göztepe’ye kaybedilen yükselme maçı ve ardından yaşanan mali çöküşle birlikte dibe doğru batış…

Bunları yazarken amacım felaket tellallığı yapmak değil. Yol yakınken geçmişte başka takımların yaşadığı olaylardan dersler çıkararak takımla ilgili endişelerimizi aktarmak. Bir an önce toparlanmamız gerekiyor. Önümüzdeki 10 haftayı böyle götüremeyiz. Hoca değişikliği de iki sezon öncesi Eskişehirspor’da olduğu gibi sihirli değnek etkisi yapmayabilir. Futbolcular artık bu kibirli ve kasıntılı halleri bırakacaklar, 1. Ligde oynadıklarını kabullenip çok çalışacak, rakipleri ciddiye alıp savunmada ve hücumda sakarlıktan ve savrukluktan uzak bir şekilde sağlam ve dikkatli oynayacaklar. Birbirlerinin hatalarını ve açıklarını yardımlaşarak kapatmaya çalışacaklar. En ufak bir olayda itiraz için hakemin başına toplanıp boşa enerji ve adrenalin harcamayacaklar. Topu sevecekler, topun kıymetini bilecekler. Artık telafisi her geçen hafta daha da zorlaşan bir döneme giriyoruz. Aslında fikstür bakımından oldukça şanslı durumdayız. Önümüzde oynayacağımız 10 maçın altısı kendi sahamızda, dördü deplasmanda. Dört deplasmandan birisi de Karabükspor’la sondan dördüncü, yani 31. haftada… Bu avantajı iyi kullanmamız lazım. Artık silkinip kendine gelme zamanı…

HAYDİ GENÇLER!

1 Beğeni

erkan sözeri ile yollar ayrılmış deniyor. umarım irfan buz ya da onun tarzı bir hoca ile anlaşırlar.

Irfan Buzmu?? Buz kestim…

Turkiyenin gorecegi en ise yaramaz futbolu kagit ustunde cok iyi bilen ama bilgiyi sahaya yansitma kabiliyeti olmayan bir hoca.

Bakin bu tipler Avrupadan Turkiyeye tek sey icin gelir…imza at 300 bin dolari kap 3 ay sonra kovsunlar.

Ibrahim Uzulmez e bu kulup borclu…Getirin geri cabuk etki istiyorsaniz.

irfan buz evet. proje ve uzun vade adamı. ülkedw gençlerle çalışabilecek en uyumlu hoca, genç parlatma konusunda da usta. teknik direktörlüğüde kötü değil. hele senin bahsettiğin gibi hiç değil. ha gaz istiyorsan haklısın. ikiside aynı kalibrede benim gözümde irfam buzun meziyetleri daha hatta çok fazla.

Irfan Buz ve benzerleri Sahada Turkiyede hicbirsey basaramaz…Iyi insanlardan Iyi hocada pek cikmaz bu Ulkede.

Meziyet konusunda zaten kagit ustunde futbolu iyi bilir demistim.

Kendisini futbolcuya dinletecek meziyeti yok sorun o

hocam sen türk ekolünden bir hoca istiyorsun anlaşılan. taktik bilgisi zayıf fakat alfa bir hoca. bağrıcak, gazlıcak köşeden. ibrahim üzülmez i yeriyorum sanılmasın kendisi kötü teknik direktör değil, fakat kalibresi ve takıma (özellikle uzun vade de) verebilecekleri ortada. gelsin şampiyon yapar diyorsan, olabilir yaptırabilir fakat devamı gelmez onun.(yapabilirse tabii)

irfan buz gençlerle çalışır. para harçatmaz sana. genç oyuncuyu değerlendirir ve parlatır. bir nevi kadro mühendisliği yapar. uzun vade de takıma büyük katkısı olur. başarısız bir hoca da değil. (eğer son osmanlı kariyerini tüm kariyeri olarak görüyorsan) takım hocayı dinlemez uygulamaz diyorsan senin fikrindir(katılmıyorum) kendisine şans vermiş genç adam canı gönülden dinler.

şu konuda haklısın ibrahim üzülmez son 10 maç için en iyi tercih olabilir. fakat benim gözümde sadece o kadar.

özet olarak kısa ya da uzun vade başarısından hangisi isteniyorsa o gelecek.

Zaten su an eger Hoca gonderildiyse bu uzun vadede ne olacak kaygisiyla gonderilmedi.

10 macta bu takim Super lige cikmazsa seneye o gencleri satar anca ayakta kalirsin.

Yonetim bu adimi aklinda genclerimiz var olarak atmadi.

Gerci hoca 4 mac once gitmeliydi gec kalindi.

Ibrahim Uzulmez gelir Super lige cikarir sonrasi yine bu muhtesem yonetimin basiretine bagli tabi o konuda senin dediginin devreye girmesi gerekir.

Kulubun parasi kalmadi…Super lig gelirine ihtiyac var.

1 Beğeni

Kesinlikle İbrahim üzülmez ile anlaşılmalı

Maça gelecekler hangi tribünde olacaksınız

Pazar akşamı 3 puan için sağ kapalıda kendi pankartımızın altındayız.

1 Beğeni

Rakibimiz ikinci yarıda teknik direktör Sait Karafırtınalar ile büyük bir çıkış yaparak 7 maçta 5 galibiyet ve 2 beraberlikle 17 puan toplayan ve ilk 6’ya girme hedefine çok yaklaşmış olan “Büyük” Altay… İlk yarıda İzmir’deki maçta 1-0 zor yenmiştik. Şimdi hoca değişikliği ve ara transferde yaptığı Tatos, Putsila gibi transferlerle, golcüsü Marko Paşa ile daha güçlü bir Altay olacak karşımızda…

Bu arada iki puan üstümüzdeki Abalı Denizlispor ile dört puan altımızdaki Ümraniyespor karşılaşırken, bir puan altımızdaki Osmanlıspor ise ilk 6’ya çok yakın olan Adana Demirspor deplasmanında, 7 puan altımızdaki Hatayspor kendi sahasında Eskişehirspor’la, 9 puan altımızdaki Gazişehir de kendi sahasında Tetiş Yapı Elazığspor ile oynayacak. Maçlar bitmeden konuşmak doğru olmaz ama görünen o ki Hatayspor’un puanını 44’e, Gazişehir’in de 42’ye çıkarması büyük ihtimal… Şu anki puan duruman göre Adana Demirspor’un Osmanlıspor’u yenmesini diliyorum. Denizlispor da Ümraniyespor karşısında galip gelirse ya da en kötü ihtimalle berabere kalırsa bizim için iyi olur diye düşünüyorum.

Ama her şeyden önce bu kırım haftasında peşimizdeki rakiplerin yaklaşmasını engellemek ve belki de birkaç puan uzaklaşmak için bu maçı mutlaka kazanmamız gerekiyor. Hoca değişikliği inşallah oyunumuza ve sonuca olumlu olarak yansır ve futbol adına doğruları yaparak, doğru oynayarak, bu zorlu maçı kazanırız.