2018-19 TFF 1. Lig 27. Hafta / Gençlerbirliği - Boluspor

2 Nisan 2019, Salı
Saat: 19.00
Stat: Eryaman Stadyumu

  • Kazanırız
  • Berabere kalırız
  • Kaybederiz

0 oylayanlar

İlk devrede oynanan maçı 1-0 kazanmıştık. Bolu bize kaybedince bir daha toparlanamadı. Bu maçın ben zor geçeceğini düşünüyorum çünkü play off şansını devam ettirmek isteyen bir Bolusporla oynayacagız.

Milli maç arası bize yaramıyor ama bu sefer bu boş zamanı İbrahim Üzülmezle avantaja çevirebiliriz .

Takımda eski özgüven yok. Saha içinde telaşlı aceleci korkak bir takım var. Önümüzdeki 4 -5 haftayı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor.
Son 3 hafta direk rakibimiz olan takimlarla oynayacağız.
Benim bu maç için yorumum takım bu lige verilen arayı iyi değerlendirirse maçı farklı kazanabiliriz. Eğer futbol anlamında hücum anlamında bi üretkenlik atılım gösteremezsek malesef kaybedebiliriz. Ben oyumu Kazanırızdan yana kullandım . Çünkü takımın özgüven ve futbol anlamında kendilerini düzelteceklerine inanıyorum.

Son üç haftanın zorluğunu düşünürsek, o üç haftada cepten yiyebilme lüksümüzün olması için denizli maçına kadar tüm maçlarımızı kazanmamız gerekiyor.

HAYDI GENÇLER

Ligde ilk 6 takimin hicbir sekilde krediden yeme sansi yok. Ilk iki siranin 6 puanlik sirtini yaslayabilecegi bir avantaji var gibi gorunsede 1 maglubiyet isin psikolojisini degistirir.

Oynayacak en iyi rakipler ligin sonuna dogru gelirken orta sirada ne cikacak ne dusecek derdi olmayan takimlar. Bolu bu acidan belkide oynayabilecegimiz en iyi rakip.

Tek sıkıntı 1 golun uzerine yatma aliskanligi baslarsa Emrullah her macta formunun zirvesinde olmayabilir.

Bolu 1-0 geriye dusse bile Altay gibi kaybedecek birseyimiz yok rahatligi ile uzerinde baski olmadan istedigi gibi saldirabilir. Zaten oyuncu tipleri benzerlikte gosteriyor teknik iyi pas yapan bir ekipler.

O yuzden maca agresif baslayip cabuk 2 gol bulmak en mantikli yaklasim olur.

Tek gol 3 puan her macta gunu kurtarmayacaktir.

SUURLU OYNAYIN PANIK YAPMAYIN:):):slight_smile:

1 Beğeni

Eksiklerimizi gidermek için 2 hafta süre var. Bir kez daha rüzgarın tersten esmesini kaldıramayız.

1 Beğeni

Yerel seçim atmosferinden çıktık sayılır. Futbolun büyülü havasına girmeye şurada 24 saatten az bir süre kaldı. Bakalım takım yarın nasıl bir futbol sergileyecek. Arayı iyi değerlendirip değerlendirmediklerini ilk 15 dakikada anlarız. Bekle bizi Eryaman stadı.

1 Beğeni

Artık son düzlükte sayılırız. İnşallah galip geliriz ve bu maçı kayıpsız atlatırız gardaşım.

biz bu gün niye maç yapıyoruz?. 3.5 üstü olur diye mi acaba?
onlar şimdi seçim sarhoşu olmuşlardır… münümüm 4 atarız bunlara.
bence…

Bizim takım hakemin kötü oyununa yak uydurunca rahat kazanmamız gereken maçı güç bela 1-1 bitirdik.
Nadir ve Jailton;
Bu kadar kötü bir oyunculuk (aktörlük anlamında) olabilir mi?
Ayağa kalkın adam gibi oynayın.
Tamam hakemi anladık, bir kırmızı yemişsin, aynı şekilde 2. kırmızı yemek ne oluyor.
Hoca bir an önce oyuncuları en sert şekilde uyarmalı ve ağırlığını koyarak 1-2 ismi daha kenara çekmeli ve oyuna dinamizm katma ihtimali yüksek Berat ve Matei artık ilk 11de yer bulmalı.
İşimiz zor, hakemler artık devreye girdi, biz hala sezon başındaki rahat tavırları koruyoruz.

1 Beğeni

erkan sözeriye nispeten kat be kat otoriter görünen ibrahim üzülmez yönetimin de şu hareketleri, saçmalıkları yapmaları çok ilginçti. hakem kartlarda sonuna kadar haklıydı. pariba ya bi önce ki aldatma da bile sarı verebilirdi. zaten sonradan hakeme yaptığı açıklanamaz.

bu iki zararlı topcunun yaptığı ahlaksızlıktı. tekrarı izlerken ben utandım.

son olarak 1.lige çıkarsak üzülmeze transfer yaptırılmaması gerekiyor. yeteneksizliğin ve oyun zekasının dibine vurmuş nadir gibi, kıt yeteneklere sahip, ayaksız, ahlak yoksunu pariba gibi, bu iki topcuyu aynı an da 11’e süren adama ben transferde güvenmem.

kaç gündür başlarındasın bu adamların tanımadın mı hocam?

Ben ilk yarı oynanan topu,
Takımın hırsını,
Topla oynama isteğini beğendim.
Ama ikinci yarı ahmakça acemice hatalar ile kırmızı kart görmek iki topçumuza da yakışmadı.
Ahmet zaten bildiğimiz gibi :frowning:
Golü ve 1 puanı rakibe hediye ettik.
Hakem saçmalıyor olabilir
Yancı ofsaytı penaltıyı görmeyebilir
Ama bu takımın Berat ve Matei nin ilk 11de yer almasıyla birlikte her şeye rağmen net bir şekilde kazanıyor olması gerek!
İbrahim Üzülmez de bu nedenle bu takımın başında.
Alışılmadık bir şekilde umutluyum.
Ama takım ve D. İbo nun silkinip kendine gelmesi lazım bu net.

Ilk yarida takim goz doldurdu sayilir, rakibe Alan birakmadik surekli bogduk cabuk cikislarla sanslarda yarattik. Stancu cok guzel tam bir golcu vurusu yaptigi pozisyonda defansin ayagina dokunan Topta gol olmaliydi…

Tek tarafli oyunu gorunce bu mac bitti dedim izlemeyi biraktim disari cikip geldim 3 olmustur derken o da ne?

Iki kirmizi kart mac 1-1 …

Ligin son 3 haftasi cok cok zor gececek bizler icin ve Ankaradaki Balikesir maci aslinda beni en rahatsiz eden mac. Bu mac icin icim hic rahat degil…

Iyi pas yapan takimlara zorlaniyoruz Balikesir iyi pas yapan ileride cabuk takim.

Osmanlida rahat yendi tekrar galibiyetle tanisti onlarda moral buldular döşümüzü bir kaşitmadin be Genclerbirligi…

1 Beğeni

Diğer takımlara oranla kaşar topçusu çok bir takımız. Bunun da zararını görmeye devam ediyoruz.
Hakem her iki kırmızı kart kararında da haklı.
Ahmet Oğuz için artık konuşmak istemiyorum.
YETER!

1 Beğeni

Çok iyi işaretler verdiğimiz ve süper ötesi bir golle öne geçtiğimiz ilk yarıdan sonra büyük acemilik ve lakaytlıklarla bu noktaya geldik. Oyun olarak gösterdiğimiz gelişme umut verici ama bu acemilikler dosta korku düşmana güven veriyor.

1 Beğeni

bu bir puana sevincezmi, üzülcezmi şimdi…
2m. öteye pas atamayan bolusporu yenmek için herşeyi mübah gören futbolcularda kim?. bunların sırtında bizim formamızın ne işi var?.
futbolcularımız bir şeyi yanlış anlıyor olabilir mi?.
onlar için şampiyonluk herşeyden öte olabilir ama bizim için gençlerbirliği ruhunu taşıyan, karakterli, rakibe ve hakeme saygılı, elinden gelenin hepsini centilmence ortaya koyan futbolcular olması daha önemli…
her dara düştüğümüzde nefret ettiklerimize döneceksek kendimizi mi kandırıyoruz bunca senedir…

attığımız gole bak… süper olduğu iddia edilen ligde bile böyle gol yok… dön birde yaptığımız işe bak…
ağız tadıyla golü bile anlatamıyoruz birbirimize…

1 Beğeni

Maçın özeti, bu takım milli maç arasında hiç iyi çalışmamış, yeni teknik direktörün takıma en ufak bir katkısı ve dokunuşu yok.

Durumumuz şu fıkradaki gibi: Vaktiyle bir köyde üç vakit namaz kılınırmış. Camideki namazları da köyün en yaşlılarından Mehmet Ağa kıldırırmış. Namazın üç vakit kılınmasından rahatsız olan köylüler bir vakit kılmak isteseler de Mehmet Ağa üç vakit kılınmasında ısrarlıymış. Bir gün ilçe müftüsü başka bir yere atanmış ve yerine başka biri gelmiş. Köylüler bunu duyunca Mehmet Ağa’ya baskı yapmaya başlamışlar: “İlçeye git, yeni müftüye söyle, üç vakit fazla geliyor, namazı bir vakte indirsin.” Mehmet Ağa baskılara dayanamayarak ilçeye gidip müftünün makamına çıkmış, “Müftü bey, bizim köylüler üç vakit namazı fazla buluyorlar, işimizden gücümüzden oluyoruz, sabahları bir vakit kılalım yeter diyorlar. Kısacası namazı bir vakte indirmenizi istirham ediyoruz,” demiş. Müftü, Mehmet Ağa’nın bu isteği karşısında çok şaşırmış ve kızmış: “Ne! Siz beş vakit kılmanız gereken namazı üç vakit mi kılıyorsunuz? Bundan sonra üç vakit değil beş vakit kılacaksınız. Yıkıl karşımdan!” diyerek Mehmet Ağa’yı kovmuş. Mehmet Ağa süklüm püklüm yürüyerek köye dönmek üzere yola çıkmış. Köye vardığında, tepenin ardından Mehmet Ağa’nın kafası gözükünce, köylüler merakla hep bir ağızdan bağırarak sormuşlar: “Ne oldu, indirdi mi, indirdi mi?” Mehmet Ağa eliyle beş işareti yaparak kızgın ve yorgun bir sesle bağırmış: “Nah indirdi! Bindirdi, bindirdi!”

Biz de 3S (Sakar, Sarsak, Savruk) sisteminden kurtularak 3A (Acar, Atik, Atletik) sistemine geçmek istediğimizi beyan ederkene, bizim 3S sistemi 5S’ye çıktı: Sakar, Sarsak, Savruk, Sorumsuz, Sahtekâr)…

Ligin bitmesine sadece yedi hafta kaldı. Peşimizdeki takımlar maçlarını kazanıp dolu dizgin gelirkene, artık puan kaybetme lüksümüz yok. Bir an önce 3A (Acar, Atik, Atletik) sistemini uygulamaya çalışmalıyız. Bu takım önümüzdeki üç maçın birinde dahi puan kaybederse sorumlusu teknik direktör ve 5S sistemiyle oynayan futbolculardır. Yeter artık, kendinize gelin!

2 Beğeni

AAA sistem degil bu takimda AAA Sendromu var…Artist Ağır Avene .

Gercekten calisan takim 3 haftada bir iki farkli organize atak gosterirdi, oyun icinde oyuncularin vucut Dili biraz daha ayni frekansda olurdu vs

Demekki ya oyuncularin gucu bu , ya umurlarinda degil yada artik takima bir iki genc ayak monte edip bari onlar biraz kossun yaslilar daha Rahat hareket etsin yapacak hoca.

Benim korkum Muzmin K ( Kaşar) Sendromu basimiza daha buyuk isler acmasin.

Aman Kadirciğim, Allah AAA sendromundan korusun. Hele “Müzmin K” hastalığını düşünmek dahi istemiyorum. Tek isteğim, AAA sistemine geçelim. :blush:

Ben durumumuzu bahsedildiği kadar umutsuz ve kötü görmüyorum.

İlk olarak tekrar hatırlamak ve hatırlatmak istiyorum, jailton’un pozisyondaki düşüşü sarı kart değil! Hakemin şovunu izledik bir süre, sahanın neresinde düşerse düşsün faul çalmadı. Nadir’in pozisyonundaki haklılığı, hakemi bize karşı cesaretlendirdi.

Her iki takım da sahada 11 kişi ile oynarken, iyi oynadığımızı düşünüyorum. Ahmet Oğuz ve Nadir’in oyuna yeterince adapte olamamaktan kaynaklanan birçok hata yaptıklarını gördük. İlk yarıda zaten verdiğimiz pozisyonların tek nedeni yaptığımız basit pas hatalarıydı. Ahmet Oğuz ikinci yarıda da benzer bir hata yapınca golü de yedik. Ahmet Oğuz’un çok iyi bir oyuncu olmakla beraber, bazı maçlarda kendi kendisine sorun çıkardığını gözlemliyorum. Belki biraz kenarda dinlenmeye ihtiyacı olabilir.

1-0 önde ve oyun olarak da üstün götürdüğümüz maçın 1-1’e bağlanmış olmasındaki en büyük hata ise Nadir’e ait. Sarı kartı varken yaptığı şey asla affedilebilir hata değil. Hem kendi emeğine, hem de takım arkadaşlarının emeklerine yazık etti!

Bir iki oyuncu haricinde herkesin sahadaki görevini yaptığını düşünüyorum. 9 kişi kaldığımız anlarda bile rakibin bizim ceza sahasına girdiğinden daha fazla rakip ceza sahasına girdik. Başta Mert, Claro olmak üzere, herkes çok fedakarca oynadı. Bu maçın bize çok önemli bir ders verdiğini ve yeni bir motivasyon kaynağı olacağını düşünüyorun. Umarım yanılmam. Tüm taraftar arkadaşlarıma, kardeşlerime ve ağabeylerime de şu aşamada pozitif olmayı, pozitif düşünmeyi öneriyorum. Birkaç oyuncuya kızıp, geri kalanın emeklerini göz ardı etmemeliyiz!

İbrahim Üzülmez’in en büyük farkını, oyuncu performanslarını takip edişi, iyi oynayan oyuncuyu hemen kadroya tekrar dahil edişi olarak görüyorum. Önce Deniz emeklerinin karşılığını aldı, sonra Jailton çıkış yaptı formayı hemen aldı, bu sırada beğenilmeyen Ahmet İlhan’ın da kadroda olmadığını görüyoruz. Berat’ın ve Matei’nin oyuna atılmasını ve iyi görünmesini de şans olarak görüyorum. Bundan sonra göreceksiniz her şey daha iyi olacak, bir musibet bin nasihattan iyidir.

Maç yazımı bitirirken tekrar ifade etmek istiyorum, takım dokuz kişi ile oynarken ortaya koyulan performans gurur vericiydi. Hatta dokuz kişiyle 3A oynadığımızı, o ana kadar 3S olan Ahmet Oğuz’un dahi golde yaptığı hatadan sonra derhal 3A oynamaya başladığını üzerine basa basa belirtmek istiyorum. işte bu yazının pozitif olmasının en büyük sebebi de, bu oyuncu grubuna sahip olmamızdır. Allah bizi Clarosuz, Mertsiz, Alpersiz, Selçuksuz, Nobresiz, Stancusuz, Beratsız, Mateisiz ve süper kahraman Emrullahsız komasın!

2 Beğeni

Nadir in ilk sarısını haksız olarak yorumluyorum
Bu sarı olmasaydı da takım yine dağılmaz,
İlk yarıdaki gibi topunu oynardı diye düşünüyorum.
İlk yarıdaki oyun (bana bile) umut verdi.
Bana kalırsa takım çok daha iyi bir hüviyette.
:+1:

1 Beğeni