2018-19 TFF 1. Lig 29. Hafta / Gençlerbirliği - Balıkesirspor Baltok

14 Nisan 2019, Pazar
Saat: 16:30
Stat: Eryaman Stadyumu

  • Kazanırız
  • Berabere kalırız
  • Kaybederiz

0 oylayanlar

1 Beğeni

Çok zorlu bir rakiple oynayacağız. Balıkesirspor Baltok’un geçen hafta İstanbulspor’a 5-1 yenilmesi yanıltmasın. İlk yarıda karşılaştığımızda da hiç iyi gitmiyorlardı ama bizi 3-1 gibi net bir skorla yendiler ve aldığımız bu yenilgi bizim için hem oyun hem de sonuçlar açısından kötüye gidişin başlangıcı oldu. 11 maçta 31 puan topladıktan sonra oynadığımız 17 maçta kazanabildiğimiz puan yalnızca 27… Defans dörtlüsünden Claro, Mert ve Alper’in kart cezası nedeniyle oynamamaları da bizim için ciddi bir dezavantaj. Artık telafisi olmayan bir döneme girdik. Rakibi ciddiye alıp, ölümcül hata yapmadan sağlam hücum, sağlam defans ve doğru oyunla galip gelmeye çalışmalıyız. İnşallah bu maçı kayıpsız atlatıp hedef puan 70’e biraz daha yaklaşırız.

1 Beğeni

Balikesir yine uzerinde baski olmadan sahaya cikip top oynayan takimlardan.

Karsimiza hangi Balikesir cikar bilinmez ancak bunlarda bir baska Jekyll and Hyde takimi.

Bolu Giresun Balikesir birbirine cok benzer takimlar.

Defans bu hafta buyuk basagrisi umarim defansa ihtiyac birakmaz takimin geri kalani atar golleri isi bitirirler.

1 Beğeni

Savunma düzenimiz???

Kazanırsak çok iyi olacak. Altla en kötü 7 puan fark devam edecek, Denizliyle en kötü başa baş gidecez

Orta sahayı kalabalık tutup defansımıza iş düşmeden maçı rakip sahaya yığdık mı bu iş biter.
Her zamanki savruk, sakar, silik oyunumuzu oynarsak işimiz zor.
Tercih teknik ekibin ve oyuncuların.
İlk yarıda yendiğimiz dört takıma ligin ikinci yarısında yenilmiştik.(Hatay, Altınordu, EsEs, Osmanlı)
Şimdi ilk yarıda peşpeşe yenildiğimiz Balıkesirspor ve İstanbulspor ile karşılaşacağız. Yenildiklerimizi bu defa yenelim. Hak yerini bulsun.

2 Beğeni

Kalan maç sayısı azalıp ligin boyu iyice kısalınca önümüzdeki şu iki maç bizim için ligin en önemli maçları haline geldi. Balıkesirspor Baltok’a yenildiğimiz 12. haftadan beri beni ve birçok taraftarı korkutup endişelendiren, rakipleri de cesaretlendiren bir durumdayız. Öyle ki Osmanlıspor ile Hatayspor 69 puana, Gazişehir de 67 puana ulaşıp ilk 2’ye girebileceklerini dillendirebiliyorlarsa, bunda biraz da bizim kazanamadığımız ya da zar zor kazandığımız maçların verdiği cesaret var. Topladığımız 58 puana ve henüz oynamadığımız bir Karabük maçına rağmen, hâlâ bizim tökezleyeceğimizi ve bize yetişebileceklerini düşünüyorlar. Çok da haksız değiller.

Pazar günü Balkes ile oynayacağımız maç öncesinde durumumuzu bir kez daha gözden geçirdim. Ligin ilk yarısında bebe belikten oluşan Eskişehirspor ile Kardemir Karabükspor’a attığımız 11 golü saymazsak, bu maçların dışındaki 26 maçta sadece 30 gol atabilmişiz. Buna karşılık yediğimiz gol 23… Tek tek futbolcular üzerinden bakarsak, kornerlerde sürekli olarak rakip ceza sahasına giden iki as stoperimiz Mert ve Claro’nun bir tane bile golü yok. Barış yarım maç oynadı bir golü var. Yasin ilk defa Giresunspor maçında gol attı. Selçuk ligin sekizinci maçında Altay’a bir gol attı o kadar. Sessegnon’un Eskişehirspor ve Karabükspor’a attığı golleri saymazsak,gol attığı son maç ilk yarıdaki Boluspor maçı… Bekir’in gol attığı son maç ilk yarının dördüncü haftasındaki Osmanlıspor maçı… Ahmet İlhan 11. haftada Giresunspor’a bir gol attı, ondan sonra golü yok. Jailton’un topu topu iki golü var, biri Afjet Afyonspor’a, diğeri iki maç önce Adanaspor’a… Deniz Yılmaz’ın, Karabükspor’a attığı iki golden başka golü yok. Sekiz golle en golcü oyuncumuz durumundaki Nadir’in Eskişehirspor ve Karabükspor’a attığı goller dışında 6 golü var ve ikinci yarının ilk maçında Hatayspor’a attığı golden sonra golü yok. Oynadığı zaman elinden geleni yapan Nobre son golünü ilk yarının son maçında Adana Demirspor’a attı, ondan sonra golü yok. Stancu da Altay’a attığı penaltı golünden sonra suskun. Eskişehirspor ve Karabükspor maçları ve yenildiğimiz maçlarda attığımız goller dışında, galip geldiğimiz 16 maç ve berabere kaldığımız 4 maçta toplam 26 golle 52 puan topladık. Son aldığımız iki farklı galibiyet ligin 6. haftasında Ümraniyespor’a karşı… Ondan sonraki tüm galibiyetlerimiz tek farklı… Zaten iki farklı yenebildiğimiz iki takım var: Bir Evim Elazığspor ve Ümraniyespor. Ama 5 maçtan iki farklı yenilgiyle ayrıldık. Bu tabloya göre puan cetvelinde ilk 2 içinde yer almamız ve en yakın iki rakibimize 7 puan fark atmış olmamız çok büyük bir başarı… Sanki biz çıkmak istemiyormuşuz da futbol tanrıları bizi ite kaka zorla çıkarmaya çalışıyor gibi…

Ama futbolda bu hep böyle gitmez. İster şampiyonluğa oynasın, isterse kümede kalma mücadelesi versin her takımın, “Yetti gari be!” deyip ayaklandığı bir an vardır. Geçen hafta Eskişehirspor’un Osmanlıspor’u, Elazığspor’un Altınordu’yu sürpriz bir şekilde yenmesi gibi… Bizim için de artık silkinip ayaklanma zamanı geldi diye düşünüyorum. 28 haftada öyle veya böyle 58 puana ulaştığımız ligin bitmesine 6 hafta kaldı. Hiç olmazsa şu son düzlükte olumsuz sürprizlere meydan vermeden şampiyona yakışan doğru oyunla 70 puan hedefine hızla yaklaşan ve rakiplerin umutlarını zayıflatan güzel galibiyetler alalım. Pazar günü Balıkesirspor Baltok ile oynayacağımız maç da güzel bir başlangıç olsun.

HAYDİ GENÇLER!

4 Beğeni

Osmanlıspor hele de ithal Davud - u Gaysari ’ nin secilemedigi ve EsEs ’ ten 4 yediği haftanın sonrasında 69’ a ulaşacağını iddia ediyorsa ; replik Kolpacino 'dan gelsin:

“Bana bak, maziyi çabuk unutmuşsun, sana bir cesaret, bir özgüven gelmiş, fazla açılma Sabri, boğarlar adamı”

1 Beğeni

Kulübümüz, Boluspor maçındaki “çirkin ve kötü tezahürat” sebebiyle PFDK’ya sevk edilmişti. Maalesef Maraton’a bir maç ceza verilmiş. Sosyal medyadaki kişi ve platformlarda yapılan paylaşımlarda hangi tezahürattan dolayı ceza verildiği konusunda bilgiye rastlayamadım. Bugün kulüpten aldığım bilgiye göre cezaya sebep olan tezahürat: “Futbolun katili Türk hakemleri!”

Konu, bizim Watsapp grubunda da işlenmiş. Tribünümüz açısından böylesine önemli bir haberi hiç olmazsa bir arkadaşımız buraya taşısaydı iyi olurdu. Çünkü PFDK’ya sevk ve ceza alma konusunda deneyimli değiliz. Tribündeki hangi davranış ve tezahüratlardan ceza verildiğini pek bilmiyoruz. Onun için bu tür konularda açık bilgi paylaşımında çok büyük yarar var.

Bu cezadan anlıyoruz ki, “Futbolun katili Türk hakemleri” gibi tezahüratlar “çirkin ve kötü tezahürat” kapsamında değerlendiriliyor. Bu tezahüratın cezalandırılması bence doğru değil ama bunu tartışmanın pek yararı yok, çünkü biz karar organı değiliz. Buradan Sağ Kapalı’da birlikte maç izlediğimiz gruplardaki arkadaşlara sesleniyorum. Ligin bitmesine 6 maç kaldı ve biz 4 maçımızı kendi sahamızda oynayacağız. Hepimiz aynı tribündeyiz. Maç esnasında ceza almamıza sebep olacak toplu davranış ve tezahüratlardan kaçınalım. Sadece takımımızı desteklemeye odaklanalım ve tüm enerjimizi bunun için harcayalım.

Birkaç defa yazmıştım, bizim genlerimize uygun olarak ürettiğimiz güzel tezahüratlarımız var. Bunlardan birisi de “Acemi hakem!” “Futbolun katili Türk hakemleri!” gibi GDO’lu tezahüratlardan kaçınalım. Sonra böyle sıkıntılar yaşıyoruz işte. :blush:

2 Beğeni

Maç biletleri 5 TL bu arada.

1 Beğeni

Bilet fiyatı çok iyi. Biraz önce bir arkadaşa bilet almak için Passolig sitesine girip baktım, tribünümüz henüz dolmamış. İnşallah maç saatine kadar dolar.

1 Beğeni

Futbolun katili Türk hakemleri tezahüratına ceza verilmiş ise yatacak yeri yok TFF nin
Sahtekarlık yapan hata yapan kişiye tepkimizi kendi tarzımız ve edebimizle göstermeyeceksek,
Türkiye Liglerinin tek kendini yere attı diye 2. sarı kart gösterilebilen takımı olmaya devam ederiz.

Futbolun katili Türk hakemleri tezahüratı da bana çok saçma gelir bu arada. Sanki ülkde enfes top oynanıyor da :smiley:

Bu maçı alalım önümüze bakalım bu haftadaki tezahüratımız olsun diyerek kapatayım mevzuyu.

1 Beğeni

Zaten PFDK onun için ceza vermiş olabilir Ümitçiğim. “Futbolun katili Türk hakemleri” tezahüratının cezalandırılmasının sebebi “çirkin ve kötü tezahürat” olması… Bu saçma tezahürat da gerçekten kötü bir tezahürat… O zaman PFDK haklı! :blush:

Örneğin rakip takım, ceza sahamızın yakınlarında kaleyi karşıdan gören bir yerden tehlikeli bir frikik kullanırkene, ya da bizim kaleyi abluka altına almış ve gol yememize ramak kalmışkene bizim tribünlerin “Gençler gol gol gol!” diye bağırmaya devam etmesi de PFDK tarafından “kötü tezahürat” sınıfına sokulup cezalandırılmalı. :blush:

1 Beğeni

Burası Çokomelli!

Gardaşım öyle bir noktaya parmak basmışsın ki, yani o kadar olur.
Bundan onbeş sene önce başlayan 19 mayıs stadının maraton tribününe taşınma kararımızdan sonra nasıl tezahürat yapılır, takıma nasıl destek verilir, çatlak sesler nasıl susturulur gibi çokomelli konularda çok güzel örnekler vermiştik.

3 Beğeni

Örneğin ACEMİ HAKEM yalnızca bize özgü bir hitap şeklidir.
Türkiye’nin her hangi bir şehrinde, her hangi bir stadında, her hangi bir takımın taraftarı hakeme kızıp ACEMİ HAKEM diye bağırıyor mu? Ne gördüm, ne de duydum. Bu tamamen bizim ürettiğimiz, bize ait bir kızgınlık ifadesidir.

O halde ne yapmalı? Yerli malı kullanmalı. Böylece tribün cezası almadan her maçımıza gitmeli ve takımı yalnız bırakmamalıyız.

2 Beğeni

YANCI’lar icin ne demek gerekiyor acaba? yillardir uygun bir sey bulamadim. birini cok alakasiz gorunce ANZAK derim ben (alakasiz avustralya-yeni zelanda’lilarin canakkale’de savasmalarindan dolayi, hedefsiz, ne yaptigini bilmeyen Anzac ordusundan dolayi) ama anzak yanci hic oturmuyor. Acaba bu konuda bir gorusu olan var mi?

Yancılar için de “ACEMİ YANCI!” :blush:

Bence Futbolun katili Turk hakemleri ile ceza yemek yerine Geleneksel Turk tribun tezahurati olan ITNE Hakem ( Ankara dialektiyle) diyerek ceza yiyelim.

Hakemde sahada Oh Be iste futbol bu desin mesela.

Hani kibar olacaksak ingiliz tribununden ithal ( Ingiliz Federasyonu niyeyse irkci tezahurat haricinde ceza kesmez) tezahurat kullanabiliriz mesela

The Referee is a Wanker…ingilizce oldugu icin Turk dilini koruma kanunununa ( bunuda benmi uydurdum yoksa oyle birsey varmi) uyumsuzluk gostersede Turkce kufur icermedigi icin gayet uygundur.

Kabul diyenler parmak ( orta)…kaldirsin

1 Beğeni

Ingilizlerden asiracaksak o zaman Tottenham (ilk onlardan duymustum) taraftarindan kopyalayalim:

“we are watching the same game referee,
we are watching the same game referee”

Ankara agziyla:

“Hakeeeem, ayni maci seyrediyoz laaa”.

Italyanlarin tezahurati biraz daha igneleyici:

“L’arbitro e il condutto e il venduto”

“boynuzlu ve satilmis hakem” (ama bundan kesin ceza gelir)

3 Beğeni

Ingilizler bu konudada her konuda oldugu gibi nukte olayini cozmus:)

Sadece hakem degil rakibede ayni sekilde tezahuratlari ile dunyada esi yok ingilizlerin hani takiminin deplasmanina giden ortalama 5000 taraftar genelde azinlik taraftar daha bir butundur kuralini iyi degerlendirir SHALL WE SING A SONG FOR YOU?. Sizin icinde tezahurat yapalimmi? Diye tezahurat yapar…Daha alt liglerde ise Shit ground No Fans:):slight_smile:

Italyanlar dunyada Turklere kultur ve yapi olarak en yakin millet o yuzden satilmis ve boynuzlu beni sasirtmadi:) Duygusal milletler sonucta:)

Bu hafta kaybettigimiz Liverpoolun efsane captain Tommy Smith in cok guzel bir anisiyla bitireyim. Ingiliz futbol mentalitesi ve Demokrasi anlayisina muthis bir ornek oldugu icin cok sevdigim bir ani.

Bir macta Tommy Smith rakibe cok sert girer hani 60 70 lerde kemik sesi getirmeyene futbolcu denmedigi donemler o zaman.

Hakem sari kart cikarir Tommy Smith gider hakeme…Sana C*** ( belsen assagi feminin bir organ) desem me yaparsin ? Hakem kirmiziyi gosteririm der. Tommy Smith peki benim dusunceme gore sen bir C*** Sin desem? O zaman fikrindir guler gecerim diyince Tommy Smith hakeme bakar gulerek BENIM FIKRIMCE SEN BIR C*** sin der.

Iste Boyle birsey:)

2 Beğeni

Bu konuda son noktayi eski Genclerbirlikli unlu Turk dusunuru Kemalettin Senturk koymustu:

“Hakemler hakkinda konusmak istemiyorum ama Allah hepsinin cezasini versin”.

3 Beğeni