2018-19 TFF 1. Lig 33. Hafta / Gazişehir Gaziantep - Gençlerbirliği

Arkadasim Benim babam amcam sulaleboyum bana bu futbol illetini mikrobunu bulastiran butun rahmetliler Hacettepe Genclerbirligi sevenlerdi…Hergele meydanindan yetisip Hacettepeli olmayani pek goremezdin zaten.

Yalniz o guzel insanlar Genclerbirligine meyillide olsalar Ankaragucu Sekerspor PTT Ankara Demirspor,Gunesspor dedinmi Tribunde yerini alirdi.

Ankaragucu hep umutsuz garibanin umut kapisi olmustur Genclerbirligi ise Ulustan yukarinin…

Ancak benim 1968 de ilk izledigim mac 5 yasimda Genclerbirligi Fenerbahce maciydi…Ben Ankarada gercek a Ankaralinin oyle kesin bir ayrim yaptigini hatirlamam.

1982 83 de Ankaragucu taraftari tribunleri doldurup sampiyonluk kutlamisti ta Eskisehir deplasmanina gittigimi biliyorum

Ankaralilar Boyle ayrimlara girmezler

3 Beğeni

Biraz sonra başlayacak olan bu kritik maçta takımımıza başarılar diliyorum.

Kadrolar açıklandı:
Emrullah, Ahmet Oğuz, Mert, Arnason,Alper, Selçuk, SeSSe, Berat, Ahmet İlhan, Deniz, jailton.
İlk 11 suskun golcü stancu yedek.
Umarım Bekir yerine bu haftaki günah keçisi A.ilhan olmaz.

1 Beğeni

Necdet abi cepte zor günler için tuttuğumuz stoper golumuz geldi…

1 Beğeni

Hepimize ozellikle sezon basindan beri iceride disarida Yenikenti Bizans kapattiginda surgunde yalniz birakmayanlara, sezon boyu takimin kalp atisi olanlara, Yazanlara Cizenlere ve ELINDE ABAKUSLE yatip kalkanlara Hayirli olsun…

1 Beğeni

Oh be! Nihayet Süper Lige çıktık.

Bugün maçı izlemedim. Çünkü üstüne fazla düştüğümüz her şeyde bir sıkıntı çıktığı ve “Maşallah!” dediğimiz bebek üç gün bile yaşamadığı içinb bizim Emre’nin Babası ile yaptığımız uğur planı gereğince ben saat 16.30’da Dikmen Caddesinde yürüyüşe çıktım. Emre’nin Babası da "erkete"ye yattı. Ben yürüyüşteykene gol atarsak bizim babadostu telefonla arayıp haber verecekti. Planımız tuttu ve gol haberlerini teyzemin oğlundan alarak uğur operasyonunu tamamladık. :blush:

Çok sıkıntılı bir sezon sona erdi ve sonunda bir kazaya uğramadan kendi göbeğimizi kendimiz keserek işi bitirdik. “Bir sıfr, iki bir nereye kadar?” diye ağlaya ağlaya ilk yarıdaki 2-0’lık Ümraniyespor galibiyetinden sonra ilk kez iki farklı galip geldik. Stoperlerimizin golü yok diye ağlaya ağlaya sonunda bir stoper golümüz oldu. Bu gol aynı zamanda bizi Süper Lige çıkaran gol. Bravo Mert! Genç yaşta büyük bir sorumluluk altına girdin ve başardın. Takıma çok büyük katkın oldu. Bravo Alper! Geçen sezon da dahil olmak üzere en kötü gününde bile giydiğin formanın hakkını vermeye çalıştın, çok önemli ve kritik goller attın, attırdın. Takımımızı kutluyorum. Camiamıza hayırlı uğurlu olsun.

3 Beğeni

Haftaya artik Genclerbirligi sana dösünu kasimadan mac izletmedi diyemezsin Necdet abi.

Bu sezon butun enerjimizi baba mirasi Genclerbirligine verdik seneye artik yeni bir sayfa olsun yeni bir baslangic olsun gecmis hatalar tekrarlanmasin…

Yolunda a.s. ler degil konusmak istediklerimiz kaliteli oyuncular ve Genclerbirligi ne yakisir maclar olmali.

1 Beğeni

haftaya döş kaşımak yok! ■■■■■■■■■ geliyor. “■■■■■■■■■ neredesin, ABV” diye bağıracağız daha.

4 Beğeni

Haftaya döşümü kaşıyarak maç izlemekten beni kimse alıkoyamaz Erdemciğim. Çünkü döş kaşıyarak izlenecek başka maç kalmadı. Hapis cezası dahi verseler caydıramazlar beni, o maçta döşümü kaşıyacağım. :blush:

5 Beğeni

Son bir haftadır ne yediğim ne ictigimden bir şey anlamiyordum.
Bir yandan pazar 16:30 hemen gelsin diye sabırsızlıkla beklerken, diğer taraftan mağlubiyet endişesi içimi kemiriyordu.
Neyse ki bitti, Necdet abi döşünü, ben göbeğimi tatlı tatlı kasiyabilirim artık.
Geriye Mert ve Berat in guzel oyunları, Emrullah in solakliginin etkisiyle oluşan sakarlık hissi ve kedi gibi kurtarışları kaldı aklımda.
Bana kalırsa Kale, geri dörtlü ve Berat hariç hepsi gitsin takımın…

2 Beğeni

İbrahim Üzülmez’in bir maçtan sonra dediği gibi bayağı bir acı ve sıkıntı çektik ama şükürler olsun sonu iyi geldi. :blush:

Taraftarlarımız Esenboğa Havaalanında takımı karşılamış. Videoyu çekenlerden Serkan’ı gördüm. Çok güzel bir öideo olmuş. Keyifle izledim. Emeğinize sağlık.

Maçtan sonra yapılan Facebook Canlı Yayını… Ekin, Özgür ve Özhan… Güzel bir yayın olmuş arkadaşlar, emeğinize sağlık.

1 Beğeni

Tel tel döküldüğümüz bir maçı daha kazandık :slight_smile: ibrahim üzülmez belkide uzun süredir kötü oynama/kazanma endeksi en yüksek hocamızdır. Tekrar süper ligde olmak, ulan ne olacak bu hafta maç diye düşünmemek, tabloyu açıp puan hesapları yapmamak ne güzel

1 Beğeni

Maç 0-0 devam ederken, bir Gazişehir atağında Mert’in topu çizgiden çıkardığı bir pozisyon var. Sonra Mert’in kornerden gelen ortaya yaptığı kafa vuruşu az farkla dışarıya gidiyor. Daha sonra Selçuk’un nefis ara pasıyla ceza sahasına dalan Mert güzel bir vuruşla bizi rahatlatan golü atıyor. Mert’in çizgiden çıkardığı top ve sonra da attığı gol maçın kaderini belirleyen en önemli anlar… Mert o topu çizgiden çıkartamasa ve golü yeseydik, sonrasını düşünmek bile istemiyorum. Altyapımızdan çıkıp bu sezon oynama şansı bulan genç futbolcumuz Mert hem bu maçın yıldızı hem de Süper lige çıkmamızda en önemli paya sahip futbolculardan birisi oldu. Bravo Mert!

Anladığım kadarıyla hoca da Denizlispor maçında gerçekten çok kızmış. Sanki kalbimizi okumuş gibi yapıştırmış kadroya bu üçlüyü… :blush:

yasin sakat olmasaydı böyle olmazdı abi :slight_smile:

Oooo, bak bunu bilmiyordum Serkan. Hoca da bizim gibi kızmış da onun için kesmiş diye düşünmüştüm. Desene yine futbol tanrıları feryadımızı duyup devreye girmiş. Kalbimizi duyan hoca değil futbol tanrılarıymış. Bu futbol tanrılarına nasıl teşekkür edeceğiz bilemiyorum. Bu sezon bizi o kadar çok korudular ki, bu ligdeki mesailerinin neredeyse tamamını bize harcadılar. :blush:

Cumartesi günü maç saatinde Dikmen Caddesinde Emre’nin Babası’ndan haber bekleyip yürüyüş yaparkene, Öveçler 4. Caddeye geçmek için yolum yine Mimar Caddesine düştü. Caddeye girdim ve bir de ne göreyim: Mimar Caddesi esnaflarının astığı pankart katlanmış ve okunamaz hale gelmiş. Şöyle ki:

“Vardır bu işte bir hayır!” deyip yoluma devam ettim ve 4. Caddeye geçtim. 4. Caddede de bayağı bir yürüdükten sonra dönüş yolunda yokuşu çıkarkene bizim babadostundan telefon… “Aha, attık valla!” dedim ve hemen açtım. Emre’nin Babası hiç vakit geçirmeden hemen konuya girdi: “Gardaşım, Mert’in attığı golle 1-0 öndeyiz. İlk yarı bitti.” Sonra tabii Alper’in attığı ikinci golümüzün haberi…

Şimdi soruyorum arkadaşlar: Feryadımızı duyup, bizi zamansız ve erken sevinme uğursuzluğundan kurtarmak için bu pankarta müdahale edenler, katlayıp okunamaz hale getirenler futbol tanrıları değilse kimlerdir? :blush:

1 Beğeni

Abi sen futbol tanrısı olsan, koskoca Gençlerbirliği camiasını ve kültürünü birkaç iş bilmez gerizekalının eline bırakır mıydın ?

2 Beğeni

Bırakılır mı hiç Serkancığım. Gerektiğinde elbette devreye girip müdahale edecek. Bu sezon sık sık olduğu gibi… :blush:

1 Beğeni