2019-2020 Teknik-Taktik | #1 Gençlerbirliği - Çaykur Rizespor

2019-2020 Sezonu
Süper Lig

1. Hafta Maçı

Gençlerbirliği - Çaykur Rizespor
17.08.2019
Saat: 19:15

Vedat’ı Fener’e verince Rize’nin hücum hattı ne durumda bilmiyorum ama boşluğu mutlaka doldurmuşlardır. Hangi takım " takım" gibi oynarsa maçı kazanır. Umarım o takım biz oluruz.

1-0 olsun bizim olsun diyerek sezonu açıyorum.

1 Beğeni

Temposu yüksek bir mac olacağına inanıyorum her ne kadar sezonun ilk maçı olsa da. Eğer basit hataların kurbanı olmazsak kaybedecegimizi düşünmüyorum.

Taraftardaki sezon öncesi iyimserliğinden ben de nasibimi alıyorum. 3 puanla başlayacağız gibi geliyor. Ama sert bir tokat yemekten de korkmuyor değilim.

İleri bölgede yetenek seviyemiz yükseldi, o kesin. Ama kale ve defanstan dosta güven düşmana korku veren bir iki performans görmemiz gerekecek sanırım içimizin rahatlaması için. Hele ki Mert’i Roma’ya yolcu etmişken.

Rizenin zaafı forvet, bizim ise defans gibi gözüküyor. Rize Muriçi Fenere verdi ama Fenerden birkaç da oyuncuyu kadrosuna kattı. Çoğunluğu da genç oyunculardı: Oğuzkaan, Mahsun Çapkan ve Barış Alıcı. Bence bu sene sezona genç oyuncular damga vurabilir. Bence ilk golü biz atarsak alabiliriz. İsmail Hoca oyunu döndürmek konusunda çok başarılı değil.

Hislerim berabere kalacağız diyor.
Ama 3 puan almak için en uygun takımlardan biri Rize.
Dolayısıyla galibiyet için bastıracağımızı tahmin ediyorum.

Haydi başlıyoruz. İyi bir başlangıç şart.

Biletler maraton 40TL, kapalı 60 TL buda bir köşede dursun.

Husran…yenilgiyi gectim macin tum istatistikleride hic iyi degil…Cabuk toparlanir cabuk Super lig ritmine gireriz umudundayim…

1 Beğeni

Rize gibi zayıf oynayan bir takıma karşı kaybetmek cidden kötü oldu. Umarım bir şekilde telafi ederiz. Bu maçla beraber anladık ki Stancu her anlamda bitmiş… Oyuna girdiği anda zaten sonuç belliydi.

Flavio atılınca Mert’in birdenbire gittiğini hatırladım. Yeri biraz zor dolacak gibi…

1 Beğeni

Maç öncesi defans hattımızdan çekiniyordum.
Ki öyle oldu.
Maçın hakkı beraberlik iken Flavio acemice aldığı 2. Sarı ile tüm takımı yaktı.
Tek şut tek gol, geldi yendi gitti Rize.
Sio dışında yeniler değil eskiler göz doldurdu. (Herkese çay Yasin’e yok bu maç için :slight_smile: )

İkinci yarı 10 kişi kalmış olsak da daha iyi oynamamamız ve maratona dönüşümüz olumlu yönler.
Bu maçtan muhtemelen ders çıkaramayacak olmamız ise olumsuz yön.

herkes sio yu beğenmişte ben bu adam da bi numara göremedim gayet vasat topçu görünüyor şu an gözümde. stancu form tutunca her türlü oynar. as forvet stancu olmalı.

Rizespor maçında ilk yarıda yapılan basit hatalar zinciri Rizespora atak yapma şansı verdi. Yeni gelen transfer Flavio kartlar bence doğru ama yaptığı iki basit hareket yanlış. Mert Çetinin boşluğu çok hissedildi. Geçen sene Mert claro ikilisi stoper görevini çok iyi yapıyordu . Kaleciye gelirsek ben daha hâlâ güvenemiyorum. Rizesporda oynarkenki performansı aklımdan çıkmıyor. Ahmet Oğuz yine aynı habire rakibe boş alan bıraksın. Yasin maçta iyi değildi. Gelelim hücum hattına sio hücumdaki iyi isimlerden biri ama ofsaytta istatistiklerde Burak Yılmazla yarışacak gibi duruyor. Stancu oyuna girince bir varlık gösteremedi 2 pozisyonda bitirici olamadı. Nadir oyuna ikinci yarı girdi ve bi hareketlenme oldu. Genel anlamda yapılan basit hatalar iyi olmayan bir Rizesporu 3 puanla evine gönderdi. Lig zor , transfer şart , iş ciddi. Alkaralar pankartı ilk yarı ortalarında yere düştü Gençlerbirliğini böyle görmek istemiyor olsa gerek. :blush:

2 Beğeni

Ben Kaplan hocayi Ankaragucunde dikkatli analiz etmeye calistim sansliydi cok iyi bir gurup oyuncu ile ligin ikinci yarisina basladi ama Genclerbirliginde bir Boyd Sacko Orgill Pazdan Canteros u gurup olarak imzalamadi.

Defansif olarak Kaplan hoca iyi bir organizator degil. Takimlari topyekun savunma yapamiyor ve Orta daha ile forvet bloklari arasi Kaplan hocanin takimlari baglanti sorunlu.

Dun bir olcu degil dogrudur ama bu kadroyla ligde bitmez , Bence en iyimser olanimiz dahi huzursuz bir sezon olabilir tedirginliginde degilse sasarim

3 Beğeni

Dun her sey beklendigi gibi gelisti:

1. Sio kariyerinde 4 macta 1 gol oynayan birisi, burada da o sekilde oynar. Her macta oynarsa ilk yari 4-5 gol atar, ikinci yari da o kadar.

2.Candeias 3.bolgede hep dusuk pas yuzdesi ile oynar. Ayni.

3.Stoper bolgesinde problem yasanacagi bekleniyordu, yasandi.

4.Mustafa Kaplan gorevi ilk kaybedecek hocalar arasinda goruluyordu, hedefine yaklasiyor.

5.Stancu gucsuzdu, hala oyle.

1. Nadir garip goller bulabilir ama bazen de bulamiyor iste. Bulamadi.

2. Kaplan genc oyunculara sans verir. Sagolsun verdi ama hala ilk 11’de sadece 3, tum mac boyunca Nadir’i de T.C. vatandasi sayacagimizdan 5 Turk oyuncu ile oynadik ki Cumhuriyet ile yasit ve Cumhuriyet’in kuruldugu sehrin Alkaralar’ina bu hic yakismiyor. Rize’nin sifir sahaici (outfield) oyuncu ile maca baslamasi ise tam bir rezalet.

Sonucta kume dusmeyecek ama ligi 12-13 de bitirecek bir takima sahibiz. Sekizincilik biraz uzak ihtimal.

5 Beğeni

Kötü başladık. Savunma güven vermedi, kırmızı kart Falvio’nun geçmişide bol miktarda kartla doluymuş. Önümüzdeki maçta Arda denenmeli. Mert gitti ama yeri zor dolacak gibi. Geçen seneki geri beşlimiz. Emrullah, Ahmet Oğuz, Lucas, Mert, Alper… Sadece Ahmet Oğuz kaldı. Alper ve Lucas keşke kalsaydı demek istiyorum.

Stancu eski Stancu değil. Sessegnon’da olumlu bir hareketlenme var. Çalımları atıyor, son pası yerine gitmiyor ama…

3 Beğeni

Lucasi tutmamak yanlis oldugu gibi Yurtspordan aldigim su istatistik bilgiler endise verici oldugu kadar ofkelendiricide

Flavio Da Silva Ramos’u kim aldırdı Gençlerbirliği’ne… Transfer sihirbazı Mustafa Kaplan mı?, futbolcu izleme komitesi başkanı Mete Işık mı?, Gençlerbirliği’nde transferleri kilit ismi Emrah Atasoy mu?, yoksa kulüpten hiç çıkmayan menajer Erdem Alataş mı?

Adam Portekiz Ligi’nde 12 maç oynayabilmiş. 1 kırmızı kart, 1 de sarı kart cezası var.

12 maçta Feirense tamı tamına 31. gol yemiş. 30’u Flavio Da Silva Ramos oyundayken biri de kırmızı kart gördükten sonra, Aynı Rizespor maçında olduğu gibi…

Peki Flavio Da Silva Ramos’u kim hangi maçta seyretmiş ve beğenip almış?

Başka sorum yok…

İşte Flavio Da Silva Ramos’un geçen sezonki performansı…

Boavista Porto - Feirense : 2-0 (90 dakika forma giymiş)

Feirense -Sporting 1-3 (90 dakika forma giymiş)

Nacional -Feirense: 4-0 (90 dakika forma giymiş)

Feirense -Moreirense FC: 1-3 (90 dakika forma giymiş)

Belenenses- Feirense: 4-0 (90 dakika forma giymiş)

Feirense - Porto: 1-2 (90 dakika forma giymiş)

Tondela - Feirense: 1-1 (90 dakika forma giymiş)

Vitória Setúbal - Feirense : 1-0 (77. dakikada oyundan atılmış 81. dakikada takım gol yemiş)

Feirense - Braga: 0-2 (90 dakika forma giymiş)

Portimonense - Feirense: 1-0 (90 dakika forma giymiş)

Feirense- Chaves: 4-4 (90 dakika forma giymiş)

Santa Clara -Feirense: 4-4 (90 dakika forma giymiş)

Meraklısına Feirense Portekiz Ligi’ni son sırada tamamlamış ve sezon boyunca 64 gol yemiş. Ligin en fala gol yiyen 2. takımı…

Bu hafta oynanan birçok maçı izleme fırsatım oldu ve hatta şu an da Göztepe- Antalyaspor maçını izliyorum. Gerçekten dün ki futbolumuzla ligde kalma şansımız yok. Umarım böyle devam etmez, maca kadar umutluydum ama oynadığımız futbol gerçekten korkutucu.

1 Beğeni

Ben çok uzun zaman sonra takım adına iyimserim. Dün genel olarak vasat bir görüntü ortaya koyduğumuz doğru. Ancak iki noktayı gözden kaçırmamak gerektiğini düşünüyorum. Birincisi takım çok yeni, zamanla oturacaktır. İkincisi, dün Flavio isimli kazma arkadaş kırmızı kart görmeseydi maçı kazanma ihtimalimiz yüksekti.

Umutluyum zira; yeni transferlerin büyük bölümünün kumaşını beğendim. Polomat ve özellikle Toure bence dün performans itibariyle de iyilerdi. Sio-Mats-kaleci de dün iyi oynamamalarına rağmen temel oyunculuk özellikleri olarak hiç fena gelmedi bana. Dünün benim adıma tek büyük hayal kırıklığı transferler içinde en umutlu olduğum Candeias…Çok kötüydü, golü de pek kimse fark etmedi ancak onun sol bekin önüne dönmemesi ile yedik. Takımın genel düzenini de çok aksattı kaybettiği toplarla.

Dün kötü oynar görünmemizin ana nedeni; Mats’in sol açık oynamayı hiç bilmemesi, Candeias’ın da çok kötü oynaması nedeniyle Sio ile orta saha arasındaki bağın kopmasıydı. Çünkü Berat (bence büyük yıldız olacak ancak kendine güvenmiyor ve aşırı temkinli oynuyor), Sese ikilisi takımı ileri taşıyacak ağırlığı koyacak durumda değiller. Zaten sonra da 10 kişi kaldık ve buna rağmen ikinci yarı iyi idare ettik.

Bu kadronun 4-2-3-1 oynaması doğru değil. Bence düz 4-3-3’e döner, bir tane de iyi stoper alırlarsa bu takım Ankara’da çok sürpriz maçlar alır.

Orta üçlünün: Mats (tam bir sol iç, asla sol açık değil)-Berat (tam bir box to box 6 numara)-Sese (8 numara)

İleri üçlünün: Sio-Stancu (çok formsuzdu ancak biraz koordinasyonu toparlamaya başlamış, 1-2 haftaya eskisi gibi olmasa da düzelir gibi)-Candeias (Nadir) olması gerek.

4 Beğeni

Maçı kısmen izleyebildim. Takımda çok büyük sirkülasyon olması sebebiyle hala taşlar yerine oturmamış, burası açık. Üstüne üstlük en sağlam adamlardan biri olan Mert’in gitmesi kargaşayı daha da artırmış.
Umarım önümüzdeki günlerde Mustafa Kaplan aksayan noktaları doğru analiz edip gerekli tedbirleri alır.
Bir gözlemim de şu;
Yabancı transferlerinin fazla olması sebebiyle birçok takımda büyük değişiklikler var. Yani hepsi kapalı kutu, bu kapalı kutuların açılması 5-6 hafta alacaktır. 1-2 maç sonucunda göre yorum yapmak için çok erken (ama kırmızı kart gören arkadaştan hiç umudum yok)