Türkiye Kupası Grup Maçlarımız
Aralık: Bodrum
Ocak: Antalya ![]()
Şubat: Eyüp
Mart: Aliağa ![]()
Gruptaki maç yapmayacağımız takımlar: Samsun, Konya, Iğdır
İlk üçe girmemizin ve çeyrek finale kalmamızın zor olduğu bir grup, hayırlısı olsun bakalım…
Türkiye Kupası Grup Maçlarımız
Aralık: Bodrum
Ocak: Antalya ![]()
Şubat: Eyüp
Mart: Aliağa ![]()
Gruptaki maç yapmayacağımız takımlar: Samsun, Konya, Iğdır
İlk üçe girmemizin ve çeyrek finale kalmamızın zor olduğu bir grup, hayırlısı olsun bakalım…
Ocak ayında on gün arayla Antalya’ya önce kupa, sonra lig maçı için gideceğiz. Eğer seçme imkânımız varsa, kupada yenilmeyi, ama ligde yenmeyi seçiyorum. Hayırlısı olsun…
Genelin aksine Türkiye kupasına büyük önem veriyorum.
Kurayı ben çekmeyip liste yapsam bu losteyi yapardım.
Ligte rahat nefes alıp kupayı Ankaraya getirmemiz şart!
“Büyüyen Kaos?” Tamam, hocanın istifası normal değil de büyümesi için devam eden bir kaos olması gerekmez mi? Evet, Mehmet Kaya’nın başkan oluşuyla kaos vardı ve dün bu kaos bitti…
Memlekette gazeteci yok ki. Sadece kendilerine denileni yazan muhabirler var. Keşke gazeteci olabilselerdi…
muhalif medya denen medya organları da aynı zaten. ülkede muhalefet yok. hepsi aynı yere çalışıyor. bir kaçında daha görmüştüm, sabah’ın hemen hemen aynısını paylaşmışlar hem de “muhalif medya” adı altında.
metin diyadin ismi geçiyor. umarım şimdiden imzalar atılmıştır. acilen ne yapılması gerekiri tam kadro düşünmeleri uygulamaya geçirmeleri gerekiyor. metin diyadin teknik direktör olarak gelmesi gereken birinci aday olmalıdır. umarım anlaşırlar.
https://twitter.com/kirmizikara/status/1997700758028849331
Teşekkürler Volkan Demirel
Bugün oynanan Fatih Karagümrük karşılaşması sonrası istifa ettiğini açıklayan Teknik Direktörümüz Volkan Demirel’in bu kararı yönetim kurulumuz tarafından kabul edilmiştir.
Çalıştığı kısa sürede oyuncularımızın sevgisini ve takdirini kazanan Teknik Direktörümüz Volkan Demirel’le ekibine teşekkür eder, bundan sonraki kariyerlerinde başarılar dileriz.
Volkan Hoca’yı kulübün başındaki zat yüzünden içinde bulunduğumuz gergin ruh hâliyle tam olarak içimize sindirememiş olsak da başarısız bir dönem geçirmedik. Kaybettiğimiz üç maçtan iki puan alabilseydik, başarılı da derdim kendisine. Maç başına 1,2 puan elde ettik ki kalan maçlarda da bu ortalamayı yakalarsak, 37 puanla ligde kalırız. Türkiye Kupası’nda da şanslı kuramızı iyi değerlendirerek gruplara sorunsuz bir şekilde taşıdı takımı.
Volkan Demirel’e bu 38 günlük olumlu dönemi için ben de kendi adıma teşekkür ederim…
ağır sistem oynatacak hocalardan uzak durulması kanatindeyim. benim gönlümden ve mantığımdan geçen kişi metin diyadindir. koşullara en uygun kişi kendisidir.
bunun dışında seluk şahin yazanlar olmuş…vs olmaz. çok zor durumda bırakır takımı. gençlerbirliği takım kimyası ve yapısı itabariyle heycanlı ve yürekli bir takım. dün volkan hoca da kendi oynattığı oyunun dışına çıkarak oynattığında neler yapabileceklerini gördük.
gisdol hoca’nın da adı bir çok gönderide geçmiş. kendisi ligde tutma uzanıdır. ancak bunu artık ne kadar yapabilir ve bir ruh yaratılmış takımlarda (örneğin kayserispor öyle bir takımdı) neler yapabilir belli değil. ligde tuttuğu samsunspor dağılmış, karmaşa içinde bir takımdı. aslında iyi bir takımdı. yani kafası karışmış ne yapacağını tam kestiremeyen bir camia’ya akıl olmuş bir isimdi. biz böyle bir durumda değiliz. böyle bi şeye ihtiyacımızda yok. en önemlisi de hem yapılanma hem planlama açısından kendisi en son tercih ediilecek kişidir. bunun dışında hoca bulunamıyorsa getirilebilir.
ilhan palut ismi de çok geçmiş. süper lig tecrübesi olan ortalama bir isim. ancak yapılacak planlamalara ne kadar uyumlu olacaktır? çünkü ilhan palut bir noktadan sonra hüseyin eroğluna yani “transfer de transfer” e bağlayabilir.
**özet: sözün özü ağır sistem oynatan hiçbir hoca ile anlaşılmamalıdır. **
**1. havayı bozar **
**2.bu takıma uyumlu değil **
**3. sürekli transfer isteyecektir. **
bu yapılacak en büyük hata olur.
** tercih metin diyadin olmalıdır.**
kontratları1 ay içinde bitecek bir sürü oyuncu var dünya piyasasında. transfer pek düşünülmemeli de ucuz maaş verip yüksek verim alacaksak (tabii yüksek kontratlardan da çıkacaksak) bu ay bu pazar iyi araştırılıp gözlemlenmeli
-2 milyon
+200bin
= 1.8m dolar kar
değil sadece, önümüzdeki sezon içinde +1.8 kar yazar.
yani +3.6m karda oluruz.
bi de bonservis getirisi olursa oy oy oy
akit/sabah gibi gazeteler metin diyadin’e karşı propaganda yapmaya başlamış. çok iyi biliyorlar ki böyle bir durumda net yapılanma ve çözüm bu gibi isimlerle olur. hoca’nın olası kulüp içi görevlerini de akıllarınca baltalamaya çalışıyorlar.
mehmet kaya ve ekibi ya da o “taraf” bu gibi algı oyunlarıyla camia’yı kandıramayacağını zaten biliyor. amacı bunlar az ben zamanla taraftar yaratabilirim, medya kontrolü sağlamam lazım birilerine para yediririm, üye sayısı biz de, biraz da imkanlarımı kulanıp zor durumda bıraktırmaya çalışayım kulübü…vs gibi bir ajandaları vardır. büyük ihtimal budur yapacakları. bu mehmet kaya olur ali olur veli olur.
şunu bilmeliler (burada neden başarısız olacaklarını yazıyorum ediyorum yani bir nevi tavsiye gibi oluyor :d öyle oluyor da, bütün yollar neredeyse kapalı olduğundan yazıyorum. o yolları seneler önce kapattık. bunu zamanla göreceklerdir.
çok adi şeyler yapılabilir mi yapılabilir. onun da çaresi vardır.
ayrıca volkan demirel ile ben istanbulda bu olayları böyle algılattırayım, bu medya ile söyle algılattırayım diyorsa hüsrana uğrar. spor camiası aptal değil.
volkan demirel’e gelince, bütün olan biteni net görüyordu. hiiç adamlık edebiyatı yapmasın. tamam eyw güzel sözlerle ayrıldı, peki duruşu neydi? duruş önemlidir sözler değil. zaten o yüzden kaskatı olmuş konuşması da kendisi de. çünkü saçma sapan bir rol içinde.
neyse uzak olsun kendisi de. ağzına bizim camiamızı almazsa güzel olur.
III. Diyadin dönemi camiamıza hayırlı ve uğurlu olsun ![]()
![]()
Umarım gerçektir, çok sevindim eğer öyleyse…
çok güzel ekip kurulmuş. hocamıza ve ekibine başarılar diliyorum.
istanbul medyası ve bir takım beyin yoksunu insanların leş zihinlerinin kirlettiği ağızlarına gençlerbirliği’nin adını saçma sapan şeylerle almalarına bir karşılık verilecek mi. kendi kendilerine hem saçmalıyorlar, hem siyasi olayları örtmek için hem ülke sporunu dibe batırmak için hem zaten iki gram kalmış istanbul kulüp taraftarlarının beynini iyice etmek için bunca saçmalayıp mide bulandırırlarken bi de tertemiz kulüpleri kürdanla dişini kaşır gibi karalıyorlar. bu adamlara özellikle zafer alagöz denen zerre sanatçı diyemeyeceğimiz yasal olarak ceza almayacağımı bildiğim bir kaç ifade ile tanımlarsam “hödük” e mesela dava açabiliyor muyuz. bu hödüke özür diletene kadar napabiliriz.
orhan ak neler yapıyor fenerbahçe karşısında. maçı izleyeyim dedim kapatıcam birazdan. eyüpspor topçuları kendi hallerinde takılıyor sahada. ayrıca bütün tribünü fenerbahçeye açmışlar kendi evlerinde deplasmandalar. inanılır gibi değil. bu eyüp düşer sanırım.
TRT Spor’a göre bizim Dele-Bashiru, Afrika Uluslar Kupası için Nijerya kadrosuna katılmış: Süper Lig'den Afrika Kupası'na giden oyuncular - TRTSpor
İşin aslı tabii ki öyle değil; Lazio’da oynayan Dele-Bashiru kadroda: 2025 Africa Cup of Nations squads - Wikipedia
Lazio’daki Dele-Bashiru: Fisayo Dele-Bashiru - Wikipedia
Gençlerbirliğimiz’deki Dele-Bashiru: Tom Dele-Bashiru - Wikipedia
İkisi kardeş ve bizdeki 1,5 yaş daha büyük…
Sezona çok kötü başladık, ama ilk yarıyı çok iyi kapattık, ikinci yarı daha güzel olur inşallah…
İlk yarıyı beş galibiyet, dokuz yenilgi ve üç beraberlikle topladığımız 18 puan ile 11. sırada tamamladık.
Üstümüzdeki on takımdan üç galibiyet, altı yenilgi ve bir beraberlik ile on puan aldık. Bu takımlara 15 gol attık, bu takımlardan 19 gol yedik.
Altımızdaki yedi takımdan iki galibiyet, üç yenilgi ve iki beraberlik ile sekiz puan aldık. Bu takımlara altı gol attık, bu takımlardan beş gol yedik.
Türkiye Kupası’nda ise bir alt ligden iki rakibimizi de yendik, gruplardan çıkacak bir derece elde etmeyi umuyorum.
2025 çalkantılı ve zor bir yıldı, hem sevindik, hem de çok yıprandık; ama 2026 çok daha güzel başlasın ve öyle devam etsin inşallah ![]()
![]()
Teknik Direktörümüz Fatih Tekke’nin Gençlerbirliği maçı değerlendirmesi
yönetimden ricam gençlerbirliği hesaplarından da bu şekilde -özellikle iç saha maçlarındaki- basın toplantılarının yayınlanmasıdır. metin hoca’nın basın toplantısını ajansspordan izledik.
Metin Diyadin: Gençlerbirliği’nde son 4 aydaki 3 başkan ve 3 hoca değişikliğinin getirdiği…
not: mesela ajansspordaki basın toplantısının yarısı kesilmiş. bu sadece kurumsallaşma açısından değil, marka değeri açısından da iyi bir hamle olacaktır.
osman sungur başkan adayı olacağını açıklamış. (gençlerbirliği haber ajansı artık bir site mi açsa. ben açıkcası site’nin bütün giderlerini karşılarım, instagramdan da bakasım gelemiyor bu tip şeylere)
açıklamalara bakınca kendince haklı olduğu yanlar var. ilk senesinde iyi yaptığı işler oldu, bunları yaparken de çok büyük soru işaretleri bırakmadı değil. ikinci senesinde yaptığı hiçbir işi kendisi bile savunmamalı. ayrıca kendisine “hakaret” konusunda katılıyorum. sonuçta büyük bir servet bırakmış bir insana, bir şekilde ligden çıkarmış bir başkana en azından bu şekilde hakaret edilmemesi gerektiğini düşünüyorum. (umarım sinirlenip 200 milyonun peşine düşmez. o zaman görürüz dallası) neyse.
1200 nalyon üye yapmış, geçmişi karanlık, kulübü uçuruma sürekleyecek bir insanla yanyana yol yürümek, kongrede yanına oturmak filan olacak iş değil. toplam başkanlık kariyeri boyunca vasat-altı bir profil çizdi. niyeti neydi, o ikinci senesinde nasıl şeyler yaşandı, tehtit mi başka şeyler mi yoksa para’nın gitmesimi…vs bilemem merakta etmiyorum.
gerek yok artık. gelsin maçlara nereden izliyorsa izlesin. karışmasın bi şeye, böyle işlere hiç girmesin, biri de bi şey demez heralde.
zamanı gelince günahını çıkarabiliyorsa çıkarır.
not: şunu da ekleyeyim kendisi son “başkanımsı” gibi ajandalı biri olduğunu düşünmüyorum. yani elini taşın altına koyarken, o paraları verirken bir ajanda gütmediğini düşünüyorum. olay tamamen kişilik meselesi.