2025-2026 Sezonu - Genel Konular, Transferler, Haberler

"Başkanımsı"nın adı, şimdi de Sakaryaspor başkanlığı için geçiyormuş. Zaten bizim de taraftarımız değildi, onların da değil, ama spor kulübü dediğimiz yer de hobi derneği değil ki. Köklü kulüp başkanlığı koltuğunu neden bu kadar çok istediğini merak ediyorum…

3 Beğeni

çok yazık olur o kulübe de sakarya’ya da. umarım farkındadırlar.

3 Beğeni

Üç mesaj kuralı nedeniyle genel kurul başlığına yazamadım…

Osman Sungur’un istifasının ardından yönetim kurulu kararıyla başkanlığa seçilen Mehmet Kaya’nın görev yaptığı kısa sürede üye yaptığı çok sayıda kişinin üyeliği askıya alındı.

**VİRALSPOR’**un edindiği bilgiye göre; Mehmet Kaya’nın, genel kurulda çıkan tartışmaların ardından başkan adaylığından çekilmesinin ardından seçime katılan ve kongre salonunda liste hazırlayan Arda Çakmak, yeni olağanüstü kongre kararı alırken, Kaya’nın üye yaptığı binden fazla kişinin üyelikleri askıya alındı.

Bu gelişmenin ardından üyelikleri askıya alınanların, Olağanüstü Genel Kurul’a katılamayacakları ifade edildi.

Gençlerbirliği, Olağanüstü Genel Kurulu’nu 10 Ocak’ta toplamayı planlıyor. Çoğunluk sağlanamaması halinde ikinci toplantı 17 Ocak’ta gerçekleştirilecek.

2 Beğeni

Gençlerbirliği’nde her gün yeni bir gelişme yaşanıyor…

Dün de Niyazi Akdaş döneminde başkanvekilliği yapan isim, aynı dönemde genel sekreterlik yapan avukat aracılığı ile kulüp hesaplarına tedbir koydurmuştu.

100 bin euroluk alacağı için konan tedbir kararı ödeme planı yapılarak kaldırılmış ve kulübün vergi borcu ödenmişti.

Kulüp tarafından ismi açıklanmayan isimlere ulaştım.

Kulübe 100 bin euro veren ismin Niyazi Akdaş dönemi başkanvekili Cenk Aktaş olduğu ortaya çıktı.

İcra işlemini yürüten avukat ise aynı dönemde kulüp genel sekreterliğini yapan Sezgin Özkan olduğu ifade edildi.

Gençlerbirlği’nde işlerin yoluna girdiği dönemde eski yöneticinin icra takibi başlatması büyük tepki çekti.

Geçtiğimiz günlerde Gençlerbirliği başkanına hayırlı olsun ziyaretine gittik.

Kulübe adeta bahar gelmiş.

Yüzler gülüyor…

Yöneticiler harıl harıl çalışıyor.

Osman Sungur ve Mehmet Kaya yönetimlerinin yaralarını sarıyor.

İşleri zor ama birlik ve beraberlikle başarılmayacak iş yok…

Gelecek ay içinde yapılacak genel kurulda para verecek ve çalışacak isimlerin karması yapılacak…

Metin Diyadin’in başında olduğu takım da iyi başladığı iyi götürürse değme Gençlerbirliği taraftarının keyfine…

2 Beğeni

Gençlerbirliği’nin eski teknik direktörü Hüseyin Eroğlu, eski takımından bir çok oyuncuya kancayı taktı. Bunlardan birisi de Sinan Osmanoğlu.

Gençlerbirliği’nin tecrübeli defansı Sinan Osmanoğlu, Çorum FK yolunda. Bu sezon toplam 9 maçta forma giyen, 35 yaşındaki stoperin devre arasında Çorum FK’ya imza atması bekleniyor.

2 Beğeni

osman kaptan’ın yolu açık olsun

3 Beğeni

Sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Öncelikle olağanüstü genel kurulu ve sonra da sezonu güzel bir şekilde atlatırsak önümüz açık diye düşünüyorum.

Süpr Lige çıkmamızda Sinan Osmanoğlu’nun payı çok büyük. Karakterli bir futbolcu. Yolu açık olaun. Başarılar diliyorum.

3 Beğeni

bonservis elinde gözüküyor

karakter iyi

yaş 21

milli oyuncu

nefis

gözlemlemek maçlarına bakmak gerekir.

Hernan Lupu - Tüm performans bilgileri | Transfermarkt

3 Beğeni

sözde muhalefet :d

3 Beğeni

Muhalefet bir an önce iktidara gelse de onlara da muhalif olup laf geçirmeye başlasak diye dört gözle bekliyorum…

Ülkenin genel seviyesi dayanılacak gibi değil…

3 Beğeni

tongya için 3 milyon istiyormuşuz diye haberler yapılıyormuş. ki hiç ihtimal vermedim buna. özellikle samsunspor ile bağlantılı yunan bir gazeteci, uydurma haberlerle tongya’nın piyasa değerini aşağı çekmeye çalışıyormuş. samsunspor’un şirket takımı olduğunu, böyle bağlantılara çokça kez girdiğini belirtmeme gerek yok. pek tabi sivasta ismail ismiyle doğan, samsunda yüksel ismiyle büyüyen, yurtdışında robert ismini alan ismail yüksel robert yıldırım bu işleri iyi bilir. o takımı bir şekilde oralarda belirli bir süre tutacaktır. sonrası tufandır. tufan olmasa bile (umarım olmaz) benim korkum samsumspor gibi bir camia’yı türkiye genelinde nefret objesi haline getirmesidir. çok yazık. kısa sürede o adamlar kurtulmaları gerekiyor.

3 Beğeni

Tongya için devler savaşı!

30 Aralık, 2025, Salı 17:28

Franco Tongya için Süper Lig devleri karşı karşıya

Gençlerbirliği’nin yaklaşık 4 ay önce İtalya Serie C (3. lig) takımı Salernitana’dan transfer ettiği Franco Tongya ile Süper Lig’in iki dev kulübünün ilgilendiği iddia edildi. Kadrolarını ocak ayında yapacakları takviyelerle güçlendirmek isteyen Beşiktaş ve Trabzonspor’un, sürpriz bir ismin transferinde karşı karşıya geldiği ileri sürüldü.

Gençlerbirliği’nin sezon başında İtalya Serie C takımı Salernitana’dan kadrosuna kattığı Franco Tongya ile iki Süper Lig devinin de ilgilendiği iddia edildi. Sacha Tavolieri’nin haberine göre; Beşiktaş ve Trabzonspor, 23 yaşındaki sol kanat oyuncusunun durumunu yakından takip ediyor.

Bu arada haberde, Tongya ile Parma’nın da ilgilendiği iddialarının gerçek olmadığı ve İtalyan takımının futbolcuya herhangi bir teklif yapmadığı belirtildi. Kamerun asıllı İtalyan kanat oyuncusunun ise bir sonraki adım olarak Türkiye’nin en iyi 5 takımından birine transfer olmayı hedeflediği ancak öncelikle sezonu Gençlerbirliği’nde tamamlamak istediği ifade edildi.

Franco Tongya, geçtiğimiz eylül ayında transfer olduğu başkent kulübüyle 2+1 yıllık sözleşme imzalamıştı. Tongya, Süper Lig’de forma giydiği 12 maçta takımına 3 gol, 1 asistlik skor katkısı sağladı.

2 Beğeni

Satış bedelinin yüzde otuzunun Salernitana’ya ödeneceği için belirlenen 5 milyon avronun 3,5 milyonu bize kalacak…

Gençlerbirliği’nin sezon başında İtalyan ekibi US Salernitana’dan bonservis bedeli ödemeden kadrosuna kattığı Franco Tongya, ara transfer dönemi öncesinde transfer gündeminin öne çıkan isimlerinden biri oldu.

2 Ocak’ta başlayacak ara transfer dönemi öncesinde birçok kulübün radarına giren 23 yaşındaki futbolcu için Gençlerbirliği yönetimi, gelecek resmi teklifleri değerlendirmeye hazırlanıyor.

Kırmızı-siyahlı kulübün devre arasında kadrosunu bozmak istemediği ve Franco Tongya’nın ayrılığına prensipte sıcak bakmadığı biliniyor. Ancak kulüp kaynaklarından edinilen bilgilere göre, 5 milyon euro ve üzerindeki tekliflerin değerlendirmeye alınabileceği ifade ediliyor.

Sözleşmesi 2027’ye Kadar Devam Ediyor

Franco Tongya’nın Gençlerbirliği ile olan sözleşmesi 2026-2027 sezonu sonunda sona erecek. Gençlerbirliği, oyuncuyu bedelsiz olarak kadrosuna katmasına rağmen, Salernitana ile yapılan anlaşma gereği bir sonraki satıştan yüzde 30 pay verecek.

Franco Tongya’nın Sezon Performansı

Bu sezon Gençlerbirliği formasıyla 13 resmi maça çıkan Franco Tongya, sol kanatta görev yaptığı karşılaşmalarda 3 gol ve 1 asistlik katkı sağladı. Sergilediği performansla dikkat çeken genç oyuncu, kulübün en değerli varlıkları arasında gösteriliyor.

2 Beğeni

Trendyol Süper Lig’de 2025-2026 sezonunun ilk yarısını muhteşem Trabzonspor galibiyeti ile kapatan Gençlerbirliği’nde devre arası planlaması belli oldu.

VİRALSPOR’un edindiği bilgiye göre Teknik Direktör Metin Diyadin, futbolculara 9 gün izin verdi.

1 Ocak’ta Antalya’da toplanıp kampa girecek futbolcular, 14 Ocak’ta Ziraat Türkiye Kupası’nda Antalyaspor ile karşılaştıktan sonra Ankara’ya dönecek.

Antalya kampı sırasında hazırlık maçları da oynanacağı öğrenildi.

3 Beğeni

tongya kalacak gibi görünüyor. sezon sonunda daha da değerlenecektir hem de bize katkı verecektir. milyarlarca borç içindeki takımlar harıl harıl transfer muhabbetinin içindeyken biz bu halimizle büyük korku salıyoruzdur. şimdiden hesaplamalarını yapsınlar büyük ihtimal ligde kalıcaz

3 Beğeni

Süper Lig’de 2025-2026 sezonun ilk yarısında hakemlerin cebinden 676 sarı, 38 de kırmızı kart çıktı.

Alanyaspor ve Eyüpsporlu futbolcular ilk yarı boyunca hiç kırmızı kart görmedi. Oyuncuları 36 sarı kart gören Alanyaspor, 41 sarı kartlı Eyüpspor’un bir adım önünde yer aldı.

Konyaspor, Fenerbahçe ve Çaykur Rizesporlu oyunculara 1’er, Galatasaray, Fatih Karagümrük, Samsunspor, Antalyaspor, Kasımpaşa, Kocaelispor ve Kayserisporlu oyunculara 2’şer, Trabzonspor, Rams Başakşehir FK, Beşiktaş ve Gaziantep FK’lı oyunculara 3’er, Göztepeli oyunculara 4, Gençlerbirliği oyuncularına ise 5 kırmızı kart çıktı.

Oyuncuları en az sarı kart gören takım ise Trabzonspor’du. 28 sarı kartlı bordo-mavilileri 30’ar sarı kartla Galatasaray ve Gençlerbirliği, 32 sarı kartla da Göztepe takip etti.

3 Beğeni

Gençlerbirliği’nin yeni umudu Ousmane Diabate!

Bu sezon altyapıda Afrika kökenli genç futbolculara yatırım yapan Gençlerbirliği’nin son transferi 18 yaşındaki Gineli orta saha oyuncusu Ousmana Dibate oldu.

Sezona hücum oyuncuları 18 yaşındaki Liberyalı Prince Martor ve Gineli Mammadou Cisse’yi kadrosuna katarak başlayan kırmızı-siyahlılar 2025 bitmeden üçüncü ismi de renklerine bağladı. Bir süredir takımla antrenmanlara katılan Ousmane Dibate’nin lisansı Aralık ayı başında çıktı. Ön libero ve merkez orta sahada oynayabilen Diabate, lisansına kavuşmasının ardından U19 takımıyla 3 maça çıkarken 1 de gol attı ve oynadığı futbolla dikkatleri üzerine çekti.

Altyapıyı yakından takip eden teknik direktör Metin Diyadin’in de radarına giren Diabate, U19 takımından Prince Martor ve Seyfi Toprak Kıskanç ile birlikte A takımın Antalya’da gerçekleştireceği ikinci yarı hazırlık kampının kadrosuna dahil edildi.

2 Beğeni

Eyüpspor küme düşürülürse, aşağıdakilerden hangisi olur?

a) ilk yarıdaki Eyüpspor maçları geçerli sayılır, ikinci yarıda ise ya Eyüpspor hiç yok gibi davranılırak o haftaki rakibi bay çekmiş saylır ya da rakiplere üçer puan yazılır.

b) ligin başından beri Eyüpspor yok sayılır ve ilk yarıdaki skorlar da geçersiz sayılır.

Bizim hayrımıza olan a şıkkı, mantığım da öyle karar alınır diyor, çünkü belki Eyüpspor maçında gördüğümüz kart yüzünden sonraki maçlarımız da etkilendi. Bakalım düşürme kararı verilince ne yapacak TFF?

2 Beğeni

Eyüp düşürülürse ilk yarı sonuçları geçerli sayılır, ikinci yarıdaki rakipleri 3 puan alır diye düşünüyorum.

3 Beğeni

Arda sadece bir cümlede geçiyor, ama okunsun diye başlıkta ona yer vermişler galiba :heart::black_heart:

Şu kongreyi de Arda başkanımızı seçerek atlatırsak, Metin hocamızın ağabeyliğiyle önümüzdeki sezon için de içim rahat :heart::black_heart:

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Metin Diyadin, kırmızı-siyahlı takımın kodlarına dönerek altyapıya önem vermesi gerektiğini vurguladı.

Başkent ekibinde teknik direktörlük görevine 3. kez getirilen Metin Diyadin, Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri’nde AA muhabirine açıklamada bulundu.

Kırmızı-siyahlı camiada yetişen Diyadin, sözlerine “Hiç gitmedik ki… Sadece görev anlamında gelmiş olduk.” diyerek başladı.

Gençlerbirliği’nde son yıllarda idari anlamda ciddi bir sıkıntılı süreç yaşandığına dikkati çeken Diyadin, “Bir türlü oturmayan finansal yapının sonucunda sürekli yönetimlerin değiştiği, genel kurulların olduğu bir kulüp haline geldi. Son genel kurulda da malumunuz, yıllardır Gençlerbirliği camiasının içinden olan kişiler şu anda görev almış oldu. Onlardan biri biziz, kendi kulübümüz. Benim Gençlerbirliği’ne gelişim yaklaşık 37 yıl oldu.” diye konuştu.

Niyazi Akdaş başkanlığında da yine sıkıntılı bir dönemde görev aldıklarını ve ligde kalmayı başardıklarını dile getiren Diyadin, “Bizim zaten burada herhangi bir görevden kaçma şansımız yok. Kulübün özellikle ileriye dönük yapılanması adına da önemli bir süreç olduğunu düşünüyorum. Arda (Çakmak) bey de ciddi bir yükün altına girdi. Gençlerbirliği duygusu olmasa kolay kolay kimsenin giremeyeceği bir yükün altına girildi. Bu süreçte kulübü, sportif ve mali anlamda dengeli bir hale getirmeye çalışacağız. Tabii bizim daha çok yöneleceğimiz yer sportif taraf.” ifadelerini kullandı.

İlk yarının son haftasında Trabzonspor’u 4-3 yenerek bordo-mavili takımın 11 maçlık yenilmezlik serisine son verdiklerinin hatırlatılması üzerine Diyadin, şunları söyledi:

“Maçın skorunu kestiremeyebilirsiniz ama bir planlamamız vardı. Tabii ki Trabzonspor önemli bir takım. Ama çok doğru bir planlama sahaya yansımış oldu. Oyuncular hem yüksek motivasyona sahipti hem de plana sadık kaldılar. Gollü geçmesiyle ayrıca zevkli bir maç oldu. Son yıllardaki iyi maçlardan birisi oldu. Zaten zorlu bir maçtı. Çünkü Trabzonspor oyun ezberi olan ligdeki 2-3 takımdan biri. Artı kaliteli oyuncuları var. 2-3 eksiği neye göre eksik, kime göre eksik diye de değerlendirilebilir.”

Dört yıl sonra döndüğü Süper Lig’de ilk 5 maçını kaybetse de devre arasına 18 puanla 11. sırada giren başkent ekibinin bu sezonki üçüncü teknik direktörü olan Diyadin, sezon sonu hedefiyle ilgili “Gelişimiz Kasımpaşa maçı öncesi. Zaten takımın bulunduğu yer, hedefi gösteriyordu. Gençlerbirliği’nin hem ekonomiyi düzeltmesi hem de bu ligde var olması gerekiyor. Onun için de inşallah bunu başaracağız.” değerlendirmesinde bulundu.

KOITA, ONYEKURU, TONGYA…

Trabzonspor maçında Niang kart cezalısı olduğu için ileri uçta Koita’ya görev veren Diyadin, “Transfer yapacak mısınız?” sorusunu şöyle yanıtladı:

“Bizim şu anda yabancı kontenjanı olayının haricinde de ekonomik olarak bir transfer yapma şansımız biraz zor. Sezon başı kadro planlamasının, dengesiz bütçe yapılanmasının getirdiği bir sonuç var. Mevcut kadronun imkanlarla ödemelerini yapmak daha önemli. Bazı oyuncularımıza teklif gelebilir. Tabii bu süreci hem doğru okumak hem de doğru yapmak gerekiyor. Ama Koita da aslında ikinci forvettir. Koita’yı transfer edenler belki orta saha, 10 numara gibi düşündü ama Koita zaten ikinci forvet, kanat forvet pozisyonunda oynayan bir oyuncuydu. Bu maçta o da iyi bir performans sergiledi. Bazı mevkileri içeriden kaydırarak tolere edeceğiz gibi görünüyor.”

Diyadin, ilk yarıda beklentileri karşılayamayan Onyekuru’ya ilişkin ise şöyle konuştu:

“Onyekuru, 2-3 yıl evvele gittiğiniz zaman kariyeri önemli bir oyuncu. Kariyerine, geçmişine saygı duymak gerekiyor ama tabii bizden önce de hiçbir hoca kullanmadı. İki hoca değişti, onlar da kullanmadı. Onyekuru geçen yıl maç oynamadı, ameliyat oldu. Gençlerbirliği ilk yarı boyunca zaten verim alamadı. Maliyeti de çok yüksek. Sadece sportif olarak bakıp değerlendirebiliriz ama bir de işin mali tarafı, sözleşme boyutu var. Onyekuru ile ilgili bu süreç nasıl gelişecek… Kendisi ne düşünüyor, tabii o da önemli. Ama futbolcunun oynaması gerekir, burada ya da başka yerde. Sözleşmeler bazen kulüpleri bağlıyor, oyuncular da bulamayacağı rakamlar olduğu zaman gitmek istemiyor. Bunlar da oluyor, bütün takımlarda bu var. Süreci takip edeceğiz.”

"Koita ve Tongya’ya gelen transfer teklifleri var mı? sorusuna Diyadin, “Tongya için Samsunspor’un bir niyeti var gibi. Ancak tabii bu işin ciddi anlamda resmi, ekonomik tarafı önemli. Bu anlamda da çok ilerleyen bir yol yok. Diğer türlü sosyal medyada yazılan takımlar… Yurt dışını bilemiyorum ama yurt içinden o anlamda yok.” yanıtını verdi.

“ALTYAPIDAN EN AZ 10 OYUNCU GİTTİ”

“Gençlerbirliği için Türkiye Kupası hedef olabilir mi?” sorusu üzerine Metin Diyadin, kadro derinliğine sahip olmadıklarına işaret ederek, “Bizim şöyle bir sıkıntımız var, gönül tabii ki istiyor da şu an ikinci yarı kamp kadrosunu yaptığımızda, iki kulvar üst üste kolay değil. Yani rotasyonlu götürebilmek kolay değil.” dedi.

Rotasyona gittikleri Sipay Bodrum FK maçının ilk devresinde kötü oynadıklarını belirten Diyadin, “Böyle durumları anlayabiliyorum ama bu sonuçta performans oyunu. Performans alamadığımız oyuncularla da ayrılabilirsek ayrılacağız. Ama tabii mukaveleler kulüpleri bağlıyor.” diye konuştu.

Diyadin, Antalya’da yapacakları devre arası kampına, altyapıdan 4-5 genç oyuncuyu götüreceklerine değinerek şunları kaydetti:

“Altyapıdan Seyfi, Ousmane, Prince Martor, Umut, belki bir oyuncuyu daha kamp kadrosuna alacağız. Süre burada kısa ama Gençlerbirliği zaten bunu yapmak zorunda. Benim yaklaşık 4 yıl evvel 1. Lig’de geldiğimde, 12-14 arası altyapı oyuncumuz vardı. Bir yıl onlarla oynadık. O sene düşük bütçeyle ligde kalmak aslında önemli bir şeydi. Ancak sonraki yıl bu altyapı çocuklarının hepsi gönderildi. Şimdi bir anda şöyle düşünün. Altyapıdan gelen çocuk 13-14 yaşında başlıyor, 5-6 yıllık bir eğitim süreci ve A takıma çıkma sürecini siz 3 ayda yok ediyorsunuz. Oradan sürekli böyle gelmiyor, oyuncunun gelişimi için bir süre lazım. Onun için Gençlerbirliği o fırsatı ben ayrıldıktan sonra ciddi anlamda yok etti diyebilirim. Açıklamasına çok fazla girmem, altyapıdan en az 10 oyuncu gitti. Bunu tekrar kazanmak zorunda Gençlerbirliği. O süreçleri yaşamış biri olarak bunu en iyi bilenlerden olduğumu düşünüyorum. En büyük hedeflerimden biri, çıkarabildiğimiz kadar genç oyuncuyu çıkarmamız gerekiyor. Kulübün de hedefinin öyle olması gerekir. Tabii bunların hepsi süreçle oluyor. Teknik adamların süreçleri belli olmuyor ama bulunduğum süre içinde genç oyuncu kazanmayı ciddi anlamda zorlayacağım.”

“GENÇLERBİRLİĞİ, FURKAN AYAZ’I DA TÜRK FUTBOLUNA SUNACAKTIR”

Gençlerbirliği altyapısında yetişen ve şu an Real Madrid’de forma giyen Arda Güler’in çok yetenekli olduğunun altını çizen Diyadin, “O belliydi zaten. O yetenekte çok az oyuncu çıkar. Gençlerbirliği altyapısından tam bir Arda olmasa bile sürekli oyuncu çıkacağını düşünüyorum. Bunun örneklerini yıllardır burada yaşamış biriyim. Doğru, uzun soluklu planlamalarla bunlar gerçekleştirilebilir. Yine var altyapıda, zamanı geldi mi yine oynarlar. Onları yok saymadan yapılanmaya dahil etmek gerekiyor. Sürekli dışarıya yönelenerek olmaz. Ama bunlar hem yönetimsel olarak hem de teknik anlamda cesaret isteyen şeyler. Çok iyi kombinasyon yapmanız gerekiyor. Sadece genç oyuncu oynatarak maç kaybetmeyi göze almak başka bir şey, ikisini çok iyi dengelemek gerekiyor. Gençlerbirliği bunu yine başaracak güçte. Yeter ki doğru planlayın, cesaretli olun.” şeklinde görüş belirtti.

Metin Diyadin, bu sezon Süper Lig’de forma giyen en genç oyuncu Furkan Ayaz Özcan’a ilişkin ise “Kapasitesi yüksek. Fiziksel olarak hazır hale geldiği zaman Gençlerbirliği onu da Türk futboluna sunacaktır. Hep söylerim ben bunu, bu çocukların ayakları yere basarak kendi kulübünde, sürekliliğini yakalaması gerekir. Şunu demek istiyorum; dışarıdan menajerler, onlar, bunlar, çok çabuk farklı anlamlar yükleyerek mental olarak çocukları bozabiliyoruz. Onun için bunu da planlamak gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

3 Beğeni