2025-2026 Sezonu - Genel Konular, Transferler, Haberler

Moldova’nın FC Sheriff takımında oynayan 27 yaşındaki Malili ön libero Moussa Kyabou ile anlaşmışız. Sosyal medyada, Samsunspor’a transfer olacağına ilişkin haberler çıkmıştı. Transfermarkt sitesinde hala Samsunspor ile anılıyor. Mali Milli Takımında son olarak 2021’de forma giymiş. Avrupa Şampiyonlar Ligi elemeleri, Avrupa Ligi ve Konferans Liginde de oynamış. Transferi gerçekleşirse kulübümüz için yararlı olmasını diliyorum.

Moussa Kyabou hakkındaki haber ve “Futbolun Anatomisi” adlı Twitter sayfası tarafından yapılan değerlendirmeyi aşağıda sunuyorum.

https://x.com/G_Birligi_Haber/status/1941387091256193475?t=EaQyKq4gC0CYG1eFRK6JnA&s=19

https://x.com/futbolnatomisi/status/1941437510615433605?t=vXxCBiixyzC9EhxeF6ktiQ&s=19

2 Beğeni

nasıl bir oyuncu olduğunu merak ettim. bi de başkan kulusic’in görüşleri alınmışmıdır acaba :d

2 Beğeni

Moussa Kyabou ile 2+1 yıllık sözleşme imzalanmış. Hayırlı olsun. Başarılar diliyorum.

https://x.com/kirmizikara/status/1941562914038599977?t=-1LZTc6_c0ZRmI9Dh3o97A&s=19

2 Beğeni

Transferde imzaları attıran Gençlerbirliği’nde Aleksandar Pesic’in ismi gündeme geldi.

İddiaya göre; Gençlerbirliği, son olarak Ferencvaros’ta forma giyen Fatih Karagümrük’ün eski futbolcusu Aleksandar Pesic ile anlaşmak üzere.

Sırp oyuncunun transfermarkttaki değeri 700 bin Euro.

1 Beğeni

https://www.yurtspor.com/haber/genclerbirligi-nden-ayrilmisti-amilton-un-yeni-takimi-surpriz-oldu-60554.html

35 yaşındaki Brezilyalı sağ kanat Amilton’un Trendyol 1.Lig ekibi Esenler Erokspor ile anlaştığı ifade edildi.

2 Beğeni

Gençlerbirliği Başkanı Osman Sungur, Türkiye Bilişim Derneği ile İş Birliği Konusunda Ön Görüşme Yaptı.

Resmi açıklama şu şekilde: Bilişim teknolojileri alanında iş birliklerini geliştirerek kurumsallık ve sürdürülebilirlik açısından fark yaratmayı amaçlayan Gençlerbirliği’miz, Türkiye Bilişim Derneği ile iş birliği ön görüşmesi gerçekleştirdi. Beştepe İlhan Cavcav Tesislerimizde yapılan görüşmede, A Takımımız ve Gençlerbirliği Futbol Akademimizi kapsayacak şekilde gerekli teknolojik yatırımlar konuları gündeme alındı. Görüşmede özellikle veri analitiği, oyuncu performans takibi, dijital antrenman planlamaları gibi alanlarda yapılacak çalışmalar ön plana çıktı. Spor teknolojisinin günümüzde futbol kulüplerine sağladığı katkılara değinen Başkanımız Osman Sungur, “Hedeflediğimiz bu iş birliği ile gerek A Takımımıza gerekse akademimize ciddi yatırımlar yapmayı planlıyoruz. Günümüz teknolojisini futbolla entegre ederek hem bireysel oyuncu gelişimini hem de takım performansını artırmak istiyoruz,” dedi.

Yapılan görüşmeden duyduğu memnuniyeti dile getiren Türkiye Bilişim Derneği Başkanı Kenan Nurhan Altınsaat, “Gençlerbirliği gibi köklü bir camia ile bir araya gelmekten dolayı onur duyuyoruz. Şehrimizi Süper Lig’de temsil edecek olan Gençlerbirliği’ne gerekli teknolojik destekleri sağlamak istiyor, takımımızı Avrupa kulüpleriyle eşit seviyeye çıkarmayı hedefliyoruz,” ifadelerini kullandı.

2 Beğeni

Süper Lig ekibi Gençlerbirliği, Metehan Mimaroğlu’nun sözleşmesinin 1 yıl daha uzatıldığını açıkladı.

Kırmızı siyahlı kulüpten yapılan açıklamada, ”Yaşattığın sevinçlere yenilerini eklemen dileğiyle… Profesyonel sporcumuz Metehan Mimaroğlu’nun 2025-2026 sezonu sonunda bitecek olan sözleşmesi 1 sene daha uzatılmıştır. Oyuncumuza kırmızı-kara forma altında nice başarılar diliyoruz.” ifadelerine yer verildi.

1 Beğeni

Süper lig ekibi Gençlerbirliği, kaleci Erhan Erentürk’ün sözleşmesinin bir yıl daha uzatıldığını açıkladı.

Kırmızı siyahlı kulüpten yapılan açıklamada, “Erhan Erentürk’ün 2025-2026 sezonu sonunda bitecek olan sözleşmesi 1 sene daha uzatılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

1 Beğeni

Süpe Lig’e yükselmemizde büyük payı olan iki futbolcumuz Metehan Mimaroğlu ve Erhan Erentürk’ün sözleşmelerinin birer yıl uzatılmasının doğru bir hamle olduğunu; yaşları da uygun olduğu için iki sezon mevkilerinde rekabeti ve çekirdek kadromuzu oluşturup korumamıza katkı sağlayacağını düşünüyorum. İki futbolcumuza da başarılar diliyorum. İnşallah önümüzdeki sezonda da aynı başarıyı gösterirler. Hayırlı olsun.

1 Beğeni

Metehan’a Bursaspor’un talip olması sırasında işler biraz karışıktı, o transfer gerçekleşti diye yazmışım aklıma nedense. Gece bu haberi görünce, çok sevindim. Metehan’ın deneyimi ile Süper Lig’de de olumlu katkı sağlayacağını düşünüyorum.

Kalecimiz Erhan’ın kalması da çok iyi oldu. Onunla ilgili de “şu anda kulüpsüz gözüküyor” tarzında, sevimsiz yorumlar görünce tadım kaçmıştı, ama zaten bir yıl daha sözleşmesi varmış meğer, iki yıla uzatıldı şimdi.

Eline sağlık emeği geçen yöneticilerimizin. Geçen yıl devre arasında gelen ve Türkiye’ye alışıp acemiliğini atan yabancılarımızdan da çok umutluyum bu yıl. Süper Lig takımlarını şaşkına çevirecek bir performans bekliyorum :heart::black_heart:

1 Beğeni

Bu sezon ve sonraki 2026/27 sezonuna ilişkin kadro yapılanmasını çok iyi planlamamız gerekiyor.

Transfer konusunda uzun zamandır titiz bir şekilde çalışmakta olan sportif direktörümüz, teknik direktörümüz ve scoutlarımız tabii ki kulübümüz menfaatleri açısından en iyisini düşünüyorlardır ve yetki de zaten onlarda… Ama transfer söz konusu olunca biz taraftarlar da konuşmadan ve yazmadan duramıyoruz. Çünkü tabiatımız böyle. :blush:

Transfermarkt verilerine göre sözleşmeleri 2026’da sona erecek olan üç genç futbolcumuz Abdullah Şahindere, Musa Şahindere ve Samed Onur’un sözleşmelerinin de birer yıl uzatılması; yine sözleşmeleri 2026’da sona erecek olan Matej Hanousek, Zan Zuzek, Peter Etebo, Michal Nalepa, Daniel Popa ve Leo Gaucho’nun da ligin gidişatına ve performanslarına bağlı olarak sözleşmelerinin yaz transfer dönemi bitmeden ya da ara transferde birer yıl uzatılması, önümüzdeki sezonu da çekirdek kadroyla karşılamak ve kurtarmak açısından düşünülebilir. Altyapıdan yetişen önemli genç futbolcularımızın da takıma katılmalarını ve bu sezondan başlayarak katkı sağlamalarını diliyorum.

2 Beğeni

Süper Lig ekibi Gençlerbirliği’nde teknik direktör, büyük bir mutluluk, heyecan ve umutla yeni sezon hazırlıklarına başladıklarını belirterek, ”Gençlerbirliği için Süper bir sezon olacak. ifadelerini kullandı.

Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Hüseyin Eroğlu, Gençlerbirliği’nin sadece bu sezonunu değil yarınlarını başkan Osman Sungur ve yönetim kurulu ile birlikte inşa ettiklerini kaydetti.

Kırmızı siyahlı ekibin teknik direktörü Hüseyin Eroğlu, paylaşımımda şu görüşlere yer verdi:

”Büyük bir mutluluk, heyecan ve umutla yeni sezon hazırlıklarına başladık.

Sadece 6 ay önce Gençlerbirliği 13. sıradayken çok önemli şey söylemiştik.

‘Gençlerbirliği için Süper Lig bir hedef değil zorunluluktur.’

Altı ayda bunu basardık. Ama dediğim gibi bu gerçekten bir hedef değildi.

Bunu şöyle düşünün sudan kafamızı kaldırdık sadece. Şimdi yüzmeye başlıyoruz. Kara çok uzakta değil.

Kusursuz bir organizasyon kuruyoruz ve Gençlerbirliği’nin sadece bu sezonunu değil yarınlarını başkanımız ve yönetim kurulumuz ile birlikte inşa ediyoruz.

Süper Lig harika takımların, futbol kültürü sahibi kulüplerin yer aldığı çok zorlu bir organizasyon… Bu zorlu ligde Gençlerbirliği’nin isminden övgüyle bahsettireceğimize inanıyorum.

34 haftalık maratonda kulübümüzü en iyi şekilde temsil etmek, oynadığımız oyun ve davranışlarımızla Türkiye’nin saygısını kazanmak istiyoruz.

Gençlerbirliği için Süper bir sezon olacak.

Sportif başarı

Total futbol

Kurumsal organizasyon en önemli hedeflerimiz…

Yeni sezon kadro yapılanmasına gelince…

Şampiyonluğumuzda emeği olan ve şu anda aramızda olmayan futbolcu arkadaşlarımıza emekleri için teşekkür ediyor, gittikleri kulüplerde başarılar diliyorum.

Transfer gerçekten kolay değil. Burada maddi dahil bir çok süreç birlikte işliyor. Rakamlar bir anda çok yükselebiliyor.

Ne Gençlerbirliği’ni sokağa atacak parası var, ne de benim kadroyu şişirecek düşüncem var. Geçen sezon devre arasında ne kadar isabetli oyuncular seçildiği ortada. Yine yaparız. Bu konuda yöneticilerimiz, sportif direktörümüz ve teknik ekibimizle çok titiz bir çalışma içindeyiz.

Bu arada ilk transferlerimiz Gökhan Akkan’a, Mali’den Musa Kıyabu’ya, Brezilyalı Talisson Kelven’e hoş geldin diyoruz…

Kendi tesislerimizde sezona hazırlanıyoruz. Testlerimizi tamamladık, çeşitli çalışmalarla hem fiziksel, hem taktiksel gelişimimizi sağlayıp yeni sezona hazır girmek istiyoruz. En az 4 hazırlık maçı yapmayı düşünüyoruz.

Kulübümüze, başkan ve yönetimimize, kendime, ekibime, futbolcularımıza çok güveniyorum. Burada en çok destek isteklerim ise taraftarlarımız. Kalıcı olmak, zirvelere oynamak için onların desteğine ihtiyacımız var.

Geçen sezon birlikte çok önemli bir iş başardık. Takımımızı 4 sezon sonra Süper Lig’e taşırken taraftarlarımızın da tribünleri doldurduğunu gördük… Bu heyecan ve destek Süper Lig’de de devam etmeli. Rakiplerimiz çok daha sert. Bizim taraftarlarımızın desteğine daha fazla ihtiyacımız olacak. Taraftarlarımızı kombinelerini almaya davet ediyorum.”

1 Beğeni

Sayın hocamız Hüseyin Eroğlu güzel açıklamalar yapmış. Samsunspor Süper Lig’e yükseldiğinde, şanssız sonuçlar sebebiyle kısa sürede görevden ayrılmak zorunda kalmıştı. Şimdi hocamız için de büyük bir meydan okuma fırsatı. Takımımız ve hocamız kazandıkça kulübümüz, kulübümüz kazandıkça da hocamız ve futbolcularımız kazanacak inşallah. Umutluyuz. :blush:

2 Beğeni

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, Süper Lig’de kalıcı olmak ve geleceği de kurtarmak istediklerini söyledi.

Kırmızı siyahlı kulübün medya gününde, teknik direktör Hüseyin Eroğlu, sportif direktör Ali Ekber Düzgün ve futbolcular, yeni sezon hazırlıklarıyla ilgili açıklamalarda bulundu

Hüseyin Eroğlu, transfer çalışmaları hakkında bilgi verirken, ”Süper ligde kalıcı olmak istiyoruz. Günü değil, geleceği de kurtarmak istiyoruz. Gereksiz transferlere kadroyu şişirmek istemiyorum. İyi oyuncu ile herkes oynar. Biz bizimle birlikte yükselecek oyuncularla olmak istiyoruz. Süper lig deneyimi olan futbolcuları transfer etmek istiyoruz. Bu sezon hedefimiz ilk 10 arasında yer almak olacak.” dedi.

Eroğlu, sezonun ilk maçının Samsunspor ile olması hakkında da, ”İlk maç Samsunspor ile ve güzel bir tesadüf. İyi hazırlanıp iyi sonuçlarla dönmeyi hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

KARAKTER DEDEKTİFLİĞİ YAPIYORUZ

Gençlerbirliği Sportif Direktörü Ali Ekber Düzgün, transferde adeta karakter dedektifliği yaptıklarını söyledi.

Posası çıkmış oyuncu almayacaklarını dile getiren Ali Ekber Düzgün, ”Futbolcu seçimimde karakter dedektifliği yapıyoruz. Posası çıkmış oyuncu almayacağız. Genç yetenekli hırslı, kazanmaya istekli oyuncular üzerinde çalışıyoruz. Bonservisli oyuncu peşinde olmayacağız. Geçen sene sadece Metehan Demir için bonservis ödedik. Yarın bir transfer daha aramıza katılacak. Gelecek oyuncu stoper mevkiinde oynuyor.” diye konuştu.

1 Beğeni

Metehan Mimaroğlu ve Mete Kaan Demir karışmış, Metehan Demir olmuş :smiley:

Türkiye’de, hele hele Süper Lig’de çalışan bir teknik direktörden ve sportif direktörden duyulabilecek en aklı başında, uçup kaçmayan sözler :heart::black_heart::nazar_amulet:

2 Beğeni

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Osman Sungur, hedeflerinin Süper Lig’de kalıcı bir takım oluşturmak olduğunu söyledi.

Başkan Sungur ile sportif direktör Ali Ekber Düzgün, Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri’nde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Gençlerbirliği’nin yönetim kurulu toplantısı öncesinde konuşan Sungur, kulüp tesislerinin Süper Lig’deki birçok takımda bulunmayan kalite ve standartlarda güzel olduğunu belirterek, “Biz zaten her zaman bir Süper Lig takımı havasındaydık, ait olduğumuz yere geri döndük diyebilirim. Tabii ki Süper Lig zor ama 1. Lig de Süper Lig’den zor bir hale geldi. Hedefimiz Süper Lig’de kalıcı olmak, Gençlerbirliği’nin ait olduğu yer her zaman Süper Lig’dir.” diye konuştu.

Dün Ankara’da yapılan Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Mali Genel Kurulu Toplantısı’nda Gençlerbirliği isminin büyüklüğünü bir kez daha gördüklerini dile getiren Sungur, şöyle devam etti:

“Gençlerbirliği olarak Süper Lig’de en fazla kalmış 7 takımdan birisiyiz. Belirli bir bütçe içerisinde transfer çalışmalarımız da iyi gidiyor. Karakterli oyunculardan kurulu, aile yapısına uyum sağlayabilecek, Gençlerbirliği DNA’sına uyum sağlayabilecek bir kadro kurmayı amaçlıyoruz. Geriden başladık, kaleci, sağ bek, sol bek, stoper ve öne doğru gidiyoruz. Çok alternatifimiz var. Transfer için ciddi 9 kişilik bir ekibimiz var, burada neredeyse 24 saat oyuncu inceliyoruz. Dünyanın her yerinden oyuncu bakıyoruz, iyi bir kadro kuracağız çünkü artık Ankara başarıya çok aç. Ankara’mızda bir Süper Lig takımı var. Yeni stadımız da seneye bitiyor inşallah, burası 50 bin kişilik bir stat. Son maçlarımızı da Ankara’da 17 bin taraftar ile oynadık. Süper Lig’de de biraz başarı da yakalarsak 30 bin taraftara kadar çıkabilecek potansiyelimiz var. Bütün Ankaralılardan da destek bekliyoruz.”

Kombine satışlarından çok memnun olduklarını, yaklaşık 9 bin kombine satıldığını aktaran Sungur, “Bu ilgiden dolayı öncelikle taraftara çok teşekkür ediyorum. Gençlerbirliği tribünlerinde hep aileler çocuklarıyla gelir, maçlarımız şenlik havasında geçer.” dedi.

Altyapıdan yetişen oyuncular için Sungur, “Şu anda 19 yaş altından 5 çocuğumuz A takımla kampta, alttan gelen çocuklara fırsat vermek çok önemli. Önümüzdeki dönem ihtiyaç duydukça altyapıdan çocuklarımıza da şans vereceğiz. Onlara süre de vereceğiz. Baran Yıldız’a gelince, çocuğu daha Süper Lig’de oynatmadan Premier Lig takımı Newcastle United’a gönderdik, bu da tabii ki Gençlerbirliği’nin altyapısının ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor.” şeklinde konuştu.

Yeni transfer edilecek oyuncular için de Sungur, “Savunmayı çok sağlam tutuyoruz ama özellikle santrfor bölgesine dünyada da tanınan bir isim almamız lazım, böyle bir isimle görüşmemiz devam ediyor, belirli bir noktaya geldik. Çünkü tribüne de heyecan vermemiz lazım. En azından uç noktalara yıldız adaylarımız var.” açıklamasında bulundu.

• Düzgün: “Yarın bir oyuncu daha transfer ediyoruz”

Gençlerbirliği Sportif Direktörü Ali Ekber Düzgün ise antrenman öncesinde yaptığı açıklamada, transfer çalışmalarına değinerek, “Birbirini tanıyan, ligi tanıyan, takım ruhuna uygun futbolcular bizim için daha çok belirleyici. Bütün ekibin ve taraftarın bağ kurduğu oyuncu çok daha kıymetli. Şu ana kadar takıma 3 oyuncu katıldı, kaleci, stoper, ön libero ve inşallah yarın bir oyuncu daha transfer ediyoruz. Defans bölgesinde oynayacak.” dedi.

Geçen sezon da öncelikle defans oyuncularını transfer ettiklerini aktaran Düzgün, “Az gol yiyen, hızlı atağa çıkan bir takım kurgumuz var. Bu ligde oynamış ama kendi liglerinde de dolu dolu oynamış oyunculara bakıyorum, yeniden bir omurga oluşturuyoruz. Gençlerbirliği ve Türk futbolu için çok renkli, hızlı ve Ankara’nın izlerken keyif alacağı, ses getirebilecek 2-3 oyuncu konusunda çalışıyoruz. Biz ‘Ankara’nın denizi Gençlerbirliği.’ diyoruz.” ifadelerini kullandı.

Transfer çalışmalarında performans alınacak oyunculara önem verdiklerini vurgulayan Düzgün, “Kulübün gelir elde edebileceği oyuncu profilleri üzerinde de çalışıyoruz. Bunlar sadece yabancı değil, yerli de olan oyuncular. Gençlerbirliği hedefe oynayan bir takım olacak.” şeklinde konuştu.

Borçsuz ve paralı zamanlarımızda Gençlerbirliği’nin parası değerliydi. Para birimine “Cavcav Lirası” derlerdi. Transfer ihtiyaçlar doğrultusunda yapılır, hesapsızca para harcanmazdı. Futbolcu ücretleri kulüp bütçesi çerçevesinde belirlenir ve genellikle aynı ligdeki diğer kulüplerin futbolcularına ödedikleri ücretlerden düşük olurdu ama ücretler gecikmeden zamanında ödenir ve hiçbir futbolcunun kulüpte parası kalmazdı. Bütün futbol alemi bunu bilirdi. Yine borçsuz ve başarılı günlere döneriz inşallah.

2 Beğeni

Gençlerbirliği’nin transfer çalışmaları doğrultusunda 31 yaşındaki Yunan stoper Dimitrios Goutas ile prensip anlaşmasına vardığı öğrenildi.

Gençlerbirliği Sportif Direktörü Ali Ekber Düzgün, bugünü işaret ederek, bir savunma oyuncusunun Ankara’ya geleceğini duyurmuştu.

Kırmızı-siyahlıların ilgilendiği ismin daha önce Türkiye’de Sivasspor forması da giyen Dimitrios Goutas olduğu öğrenildi.

Sivasspor’da iki başarılı sezon geçiren Goutas, son 2 sezonda ise İngiltere Championship takımlarından Cardiff City forması giydi.

1.89 metrelik boyuyla hava toplarında etkili olan Goutas, ülkesinde Olympiakos, Xanthi, Atromitos ile Polonya’nın Lech Poznan ve Belçika’nın Kortrijk ve St. Truiden takımlarında oynadı.

Goutas, 3’ü A milli olmak üzere 20 kez de Yunanistan forması giydi.

Son 2 sezonda Cardiff City formasıyla 82 maça çıkan ve 5 gol atan savunma oyuncusu, Sivasspor kariyerinde de 84 maçta 5 gol kaydetmişti.

1 Beğeni

Birinci ve ikinci haftanın programı açıklanmış.

Samsunspor - :heart::black_heart: maçı, 9 Ağustos Cumartesi saat 19’da başlayacak.

:heart::black_heart: - Antalyaspor maçı, 17 Ağustos Pazar saat 19’da başlayacak.

Hadi hayırlısı bakalım…

2 Beğeni

Hava sıcak olur ama maçın saati güzel bence. Geçmiş sezonlarda, bu mevsimde 21.45 gibi geç saatlerde oynatılıyordu. Maç dönüşü birçok taraftar mağdur oluyordu.

2 Beğeni