2026-2027 Sezonu - Genel Konular, Transferler, Haberler

Süper Lig’deki ellinci sezonumuzdaki 17 rakibimizin altısı İstanbul takımı. İç Anadolu Bölgesi’nden bir rakibimiz olacak, tek Ankara takımı ise biz olacağız.

Başakşehir
Beşiktaş
Eyüpspor
Fenerbahçe
Galatasaray
Kasımpaşa
Kocaelispor
Göztepe
Alanyaspor
Konyaspor
Çorum FK
Samsunspor
Trabzonspor
Rizespor
Erzurumspor FK
Gaziantep FK
Amed SF

2 Beğeni

Camiada herkes Onyekuru ve Niang transferlerinin ne kadar yanlış olduğu konusunda aşağı yukarı hemfikir. Yönetim, sportif direktörler haklı olarak eleştiriliyor. Ama 17 Ağustos 2025’teki Antalyaspor maçına dönüp düşününce, 70. dakikada kenarda ısınan Onyekuru’yu gören tribünlerin verdiği o coşkulu ama bir o kadar da şuursuz tepkiyi de hatırlamak gerekiyor. Bence çok kritik, çok fazla şey söyleyen bir andi o. O yüzden, çuvaldızı biraz da kendimize batırmalıyız.

Eğer camia olarak önümüzdeki dönemde kendimizi korumamız gereken bir şey varsa, o da ülke futbolundaki hormonlu ve geçici heves dalgalarına kapılıp ölçüsüz hedefler ve harcamalar peşine düşen zihniyettir. Son yıllarda bize de sirayet etmeye başlayan “büyük” ve pahalı isimlerden süper kahraman yaratma, mucize bekleme hastalığından kurtulmadıkça kalıcı bir yapı kurmamız zor.

Bizi biz yapan şey; düşük profilli, genç, karakterli, altyapıyla desteklenen, saha içinde kimyası güçlü takımlardı. Asıl özümüze dönüp böyle bir yapıdan sabırla keyif almayı yeniden öğrenebilirsek, ancak o zaman uzun vadeli bir var oluştan söz edebiliriz. Ve Metin Hoca, bu açıdan büyük bir şans bizler için.

Aksi halde bu sezon bir şekilde kefeni yırtmış olabiliriz ama geleceğin çok parlak göründüğünü söylemek zor.

5 Beğeni

Erdemciğim uzun zamandır yoktun, hoş geldin. Onyekuru ve Niang gibi futbolcuları fırsat transferi olarak görüp, kulüp ekonomisinin kaldıramayacağı yüklerin ve risklerin altına girmek hiç doğru değil. Bu sezon inşallah aynı hatalara düşmeden ve mali dengeyi bozmadan, kulübe para harcatan değil para kazandıran, üretken bir transfer politikası izleriz.

2 Beğeni

isim sponsorluğu anlaşması bitmiş ancak hala daha devam ediyormuş gibi takılıyor bizim yönetim. bilmediğimiz bir mevzuat yoksa yönetimin ikili ilişkilerini kulüpten dahi üstün görmesi aşırı rahatsız edici bir durumdur. ben kendi adıma söyleyeyim bu yönetimden çok rahatsızım. zaten başarılı oldukları tek bir konu var onda da gerçekten başarılı olmaya devam edecekler mi belli değil. edemezlerse kulüp çok zor duruma düşecek. bunlar dışında hala daha yanlış açıklamalar yapıyorlar, adımlar atıyorlar. sürekli bir yönetim tarafından baltalanma hissi var. tüzük kongresinde her şey belli olur da, o kongre tarihini de öne çekmeyeceklerdir.

2 Beğeni

Bu sponsor işinden kaçış yok, tamam ben de kabullendim; ama keşke XXX Gençlerbirliği yerine, Gençlerbirliği XXX olsa bari :frowning:

2 Beğeni

Mayıs ve Haziran ayında çok yüksek miktarda ödemeler yapılması gerekiyormuş. Anladığım kadarıyla ödemelerin büyük bölümü Haziran ayına yığılmış durumda… İnşallah bir sıkıntı olmaz.

2 Beğeni

metehan ve erhan’ın ödemelerinin gecikmesi nedeniyle sözleşmelerini fesh ettikleri söyleniyor.

yönetim hala daha iç transferleri yapmayı düşünmüyor mu acaba. sezon bittiğinden içtransfer haberleri bekliyorum. tık yok

3 Beğeni

metehan’ın trabzonspor ile anlaştığı söyleniyor. yönetim sezona çok kötü başladı.

hem yerli,
hem düşük maliyetli
hem performans aldığın
hem takıma kimyasını bulaştırmış

gibi transfer seçeneğin hem de 4 ü bir arada varken, nasıl, yani anlamıyorum, nasıl sözleşme uzatmazsınız hatta parasını ödemezsiniz. iletişim kursanız, sözleşme uzatsanız parayı bir şekilde sonrada verirdiniz.

2 Beğeni

şu kulübe iç transfer kültürü de eklemek gerekiyor. çok net anlaşıldı. transferden önce içtransferleri yapılması lazım. bu işin şimdiye kadar bitmesi gerekiyordu

2 Beğeni

Kalecisiz mi kaldık bu durumda? Ya da daha kötüsü, kiradan dönen Gökhan’a mı kaldık?

Metehan bizim takım için iyi, ama Avrupa kupalarına katılacak ve ilk üç hedefi olan bir takımda ancak yedek olur. Hani mesela Çorum FK’yla anlaşsa anlarım, ama Trabzonspor çok iddialı bir hedef gibi geldi bana…

Hayırlısı bakalım, sezon bir şekilde bitti, ama bizim kulübün olaylı gidişatı bitemedi…

1 Beğeni

erhan ve metehan gibi kulüpte kalmak isteyen oyuncular neden sözleşmesini fes etmiş anlamış değilim. ya yönetim işini yapmıyor, durumun ciddiyetinin farkında değil ya da çok iyi teklifler geldi. ancak okuduğum habere göre “muhattap bulamamak” deniyor. eğer bu haber doğruysa konunun önemli detayı çözülmüş oluyor.

kadronun korunması, belirli bölgelere transferlerin yapılması, kulüpte uzun süredir oynayan oyuncuların bulunması gerektiği, yerli ve düşük maliyet gibi kriterler çok açık ve net şekilde bizim ana yolumuz olmalıydı. şimdi kadroyu baştan mı kuracağız?

peki seneye gene baştan?

sonraki sene gene baştan?

sonunda kulüp kimin eline geçecek?

yönetim ne yapmak istiyor anlamış değilim. erhan birinci kalecimiz olacaktı. metehan 11 oynardı. şimdi diğer oyuncularında fesih mevzusu varmış. bir şekilde bu oyuncuları ikna etmek gerekiyor diyeceğim de kim ikna edecek? bu oyuncular bu kadar bu kulüpte kalmak isterken -ki rol yapmadılarsa (ve gene ki yaptıklarını sezmedim dahi) neden iş bu aşamaya geldi?

bu iki oyuncunun da iyi olduğu, piyasasının olduğu, bırakın piyasasını, bırakın iç transfer kriterlerini, bunların hepsini bir yana bırakın ki bırakılmaz tabiki de hadi bırakalım, gidip kaleciye ve kanat a ne kadar para vereceksiniz ve bu açık nasıl kapanacak. okuduğuma göre cem can sportif direktör olarak gelmiş. ne gerek vardı? sen önce gözlemci ağını kurdun mu? orada metin hoca var, size transfer raporu vermeyecek mi? yönetim ne yapmaya çalışıyor?

bi de yönetim “ben gidiyorum” derse ne olacak? kimler kapıda bekliyor? hele bütün her şeyi sıvayıp (heleki kadroyu dağıtıp) gelip kim ne yapacak ya da kim bu oluşan ortamda gelecek?

kongrenin hala daha o tarihte yapılacak olmasını da anlamış değilim. acil erken tarihli bir kongre lazım. sezon göz açıp kapayıncaya kadar başlayacak. bu sadece bizim bu seneye sağlam girmemiz için değil (ki bu seneye de sağlam giremeyeceğiz gibi) uzun süreli bir sağlamlık için şarttır.

camiada da ne sağlıklı bir ortam yok. şimdi onu da düşünmek lazım. bu halde kongreye gidersek ne olur?

ek 1:

pereyrada da sıkıntı varmış. belki hoca tutuyor. belki de yararlı oalcaktır. ancak maaşı nedeniyle gönderilmesi gerektiğini düşünüyorum. önceden hatta tee cavcav döneminde belirli maaş limitinin aşılmaması, ortalama bir maaşın olmasını, grup içinde tutarlı bir maaş dağılımı olmasını savunuyordum. çok beğendiğim oyuncuları dahi maaşı nedeniyle gönderilmesi gerektiğini düşünüyordum. hatta sese’nin 1 milyon aldığını duyunca gönderilmesi gerektiğini defalarca söylemiştim burada da tartışmıştık :d ancak son zamanlarda bu fikrim biraz değişti diyebilirim. bazı oyuncuların gerçekten takımda kalması gerektiğini düşünüyorum. pereyra öyle bir oyuncu değil ama dediğim gibi belki de metin hoca tutuyordur. ki az biraz anlıyorum, çünkü sahiplenerek oynadı o son maçları. belki performansı artar. bunun dışında sanırım koita var. traore var bi de sanırım sözleşme yenilerse bu ayarda maaş isteyecek tongya var…

bunun dışında önceden saydığım kriterlerin bir kaçını dahi karşılayacak oyuncu değerliyken, çoğunu karşılayan oyuncularla sözleşme yenilemiyor olmamız zaten artık sözün bittiği yer oluyor.

not: yönetimin yabancı kuralından haberi vardır umarım. hiç kimse yabancı kuralı var/yok deyü de takılmıyor gerçi.

şunları tekrar etmekte fayda var

yerli
ucuz
performans veren
1-2-3+ yıl takımda kalan

2 Beğeni

transfer tahtasını açmak için ne kadar paraya ihtiyaç var? yönetim bunu açıklamalı. bunun dışında sözleşmeler hakkında da hukukçularımız camiayı bilgilendirmeli. sanırım 50. kez filan olacak şu iç sözleşme işi bu sırada halledilmeli.

2 Beğeni

dinleyebildiğim kadar basın toplantısını dinledim. gazeteciler çok zayıf kalmış. bu zayıf kalmayı “köşeye sıkıştırmak”…vs olarak söylemiyorum. sorulması gereken bir çok soruyu sormamışlar. gözlemci ekibi gibi konuları sormamışlar. bir süredir tartışma konusu olan kulüp üyelikleri mevzusu sorulmamış. kültürel hiçbir soru yok. bi engin bey bir kaç iyi soru sormuş, bunun dışında bir şey yoktu.

bunlar dışında kongre tam olarak ne zaman olacak tam anlamadım ya da kaçırdım. bi de dükyan açmak için ne kadar gerekli 5 mi 7 mi tam anlamadım. bu paraları nereden temin edecekler onu da tam sormamışlar.

öbür yandan eski başkanların verdikleri paraları borç saymıyorum demiş ancak bu kağıt üstünde geçerli değil. yarın ne olacağını da kimse bilemez. o zaman kağıt üstünden de bir şekilde silmek gerekir ya da bir şekilde bir miktara anlaşmak gerekir. yani bu mevzu öyle geçiştirilemez.

transferleri kulüp yapar desturu yıllardır konuştuğumuz derinleştirdiğimiz şeydi, sonunda kulüp bu yola girebilecekse iyi olur. ancak söyle bir şerh koyayım, orada metin hoca var. metin hoca sadece iyi bir teknik direktör, futboldan anlayan biri ve bir süredir kulüp içinde olan biri değil, gençlerbirliğinin neredeyse kendisi. o nedenle diğer hocaların hakkı onda bu mevzuda yapılmamalı. metin hoca zaten kulüp için en iyisini düşünmekle bererek iyisini de yapacaktır.

arda çakmakın geri kalan açıklamaları gayet iyiydi. ancak bunları yapıp yapamayacağı soru işareti ünlemdir.

edit: isim sponsporluğu konusundaki(sözleşme bitmesine rağmen hala daha ismimizin reklam olması) düşüncesi de yaptığı da çok yanlış. bunu gözden kaçırmışım.

2 Beğeni

Dosyalar ve ödemeler bu sezon bizi çok zorlayacak gibi görünüyor. Camia olarak büyük bir kaosa sürüklenmekten korkuyorum. Benim şahsen çok fazla istediğim bir şey yok. Takım ligde kalsın. Dosyalarımız kapansın. Onyekuru, Niang ve Gökhan Akkan gibi çöplerin yüksek maliyetinden bir şekilde kurtulalım. Vergi ve SGK borçları ödensin. Gelir gider dengesi iyi olsun. Sezonu borçsuz kapatalım. Sayın Başkan ve yönetimi başarılı olmuş sayılır. Diğer konular zaman içinde bir şekilde çözüme kavuşur diye düşünüyorum.

4 Beğeni

metehan ayrılık açıklaması yapmış. artık geri dönüş olmaz diye düşünüyorum. kendisinden bonservis alabilirsek iyi olur. bu yaptığı da hiç hoş olmamış. zaten sahada çok bencildi, bu bencilliğini bu konuda da göstermiş :d ayıp etmiş.

erhana gelince o fesihi neden yaptı gerçekten anlamadım. as kaleci olacaktı. şimdi geri gelse bir sürü tepki çekecek. süperligden bir sürü talibide vardır. yanlış anımsamıyorsam trabzonspor medyasında da yazılıp çiziliyordu. gerçekten iyi kaleci ancak önce böyle bir camiada rüştünü daha net ispatlaması onun kariyeri açısından daha iyi olacaktı. oyunculara bu çalkantılı sezonlardan sonra pek kızamıyorum. yani iş konusunda bu kararlarını anlıyorum da metehan hadi kariyet açısından doğru karar vermiş diyelim de erhan yanlış karar vermiş.

4 Beğeni

Popa ile ilgili haberi görünce düşünmeden ve sormadan edemedim. Popa, Leo, Nalepa, Amilton ve Mikail takımda kalsa; Onyekuru, Niang ve Gökhan Akkan yüksek ücretlerle transfer edilmese ve kalede Erhan’la lige başlasak her şey daha mı kötü olurdu? Geldiğimiz noktada Popa, Leo ve Nalepa’ya oynamadan yapılmak zorunda kalınan ödemelerin yanı sıra hiç katkı vermeyen Onyekuru, Niang ve Gökhan Akkan’a ödenmek zorunda kalınan yüksek ücretlerin kulübümüzü çok ağır bir yükün altına soktuğunu ve geleceğimizi tehlikeye attığını görüyoruz. İnşallah bu ağır tablodan ve dosyalardan en az zararla kurtuluruz ve bir daha da böyle saçmalıklar yaşamayız.

4 Beğeni

Etebo ve Kyabou oynayacaklar mı bu sezon?

2 Beğeni

Etebo ve Kyabou oynayacaklar mı? Doğrusu benim hiç umudum yok. Parayı almaya ve yatmaya devam. Onyekuru, Niang ve Gökhan Akkan’la birlikte elimizde kaldılar. İnşallah sezona fişek gibi girerler de ben yanılırım.

2 Beğeni

benimde pek umudum yok. bu arada haberde gördüm, bizim lise türkiye şampiyonu olmuş, dünya liselerarası şampiyonaya gidecekmiş. (zamanıdna bizim mahaledeki lise -50.yıl lisesi- dünya şampiyonu olmuştu) umarım olabilirler de, unutulmuş bir olay daha var. o binayı biz kendi ellerimizle meb e vermiştik değil mi? öbür yandan hacettepe olayı vardı hala daha tesislerdeler mi?

ve altyapı takımı ile ilgili bir gelişme olmayacak mı. en azından bal dan bir takım alın diyoruz onu da yapmıyorlar.

2 Beğeni

İnternetten bakınca, 1997’de Dünya şampiyonu olan 50. Yıl Lisesi kadrosundaki futbolculardan bazılarının Süper Ligdeki Ankaragücü’nde de forma giyen Murat Hacıoğlu, Adem Dursun, Serhat Gülpınar, Birol Alsancak ve Mehmet Türkmehmet olduğunu görüyoruz. Çok sıkı bir kadroymuş. İnşallah Türkiye şampiyonu lise takımımızdan da ligde ilk 11’de oynatabileceğimiz iyi futbolcular çıkar.

2 Beğeni