erhan ve metehan gibi kulüpte kalmak isteyen oyuncular neden sözleşmesini fes etmiş anlamış değilim. ya yönetim işini yapmıyor, durumun ciddiyetinin farkında değil ya da çok iyi teklifler geldi. ancak okuduğum habere göre “muhattap bulamamak” deniyor. eğer bu haber doğruysa konunun önemli detayı çözülmüş oluyor.
kadronun korunması, belirli bölgelere transferlerin yapılması, kulüpte uzun süredir oynayan oyuncuların bulunması gerektiği, yerli ve düşük maliyet gibi kriterler çok açık ve net şekilde bizim ana yolumuz olmalıydı. şimdi kadroyu baştan mı kuracağız?
peki seneye gene baştan?
sonraki sene gene baştan?
sonunda kulüp kimin eline geçecek?
yönetim ne yapmak istiyor anlamış değilim. erhan birinci kalecimiz olacaktı. metehan 11 oynardı. şimdi diğer oyuncularında fesih mevzusu varmış. bir şekilde bu oyuncuları ikna etmek gerekiyor diyeceğim de kim ikna edecek? bu oyuncular bu kadar bu kulüpte kalmak isterken -ki rol yapmadılarsa (ve gene ki yaptıklarını sezmedim dahi) neden iş bu aşamaya geldi?
bu iki oyuncunun da iyi olduğu, piyasasının olduğu, bırakın piyasasını, bırakın iç transfer kriterlerini, bunların hepsini bir yana bırakın ki bırakılmaz tabiki de hadi bırakalım, gidip kaleciye ve kanat a ne kadar para vereceksiniz ve bu açık nasıl kapanacak. okuduğuma göre cem can sportif direktör olarak gelmiş. ne gerek vardı? sen önce gözlemci ağını kurdun mu? orada metin hoca var, size transfer raporu vermeyecek mi? yönetim ne yapmaya çalışıyor?
bi de yönetim “ben gidiyorum” derse ne olacak? kimler kapıda bekliyor? hele bütün her şeyi sıvayıp (heleki kadroyu dağıtıp) gelip kim ne yapacak ya da kim bu oluşan ortamda gelecek?
kongrenin hala daha o tarihte yapılacak olmasını da anlamış değilim. acil erken tarihli bir kongre lazım. sezon göz açıp kapayıncaya kadar başlayacak. bu sadece bizim bu seneye sağlam girmemiz için değil (ki bu seneye de sağlam giremeyeceğiz gibi) uzun süreli bir sağlamlık için şarttır.
camiada da ne sağlıklı bir ortam yok. şimdi onu da düşünmek lazım. bu halde kongreye gidersek ne olur?
ek 1:
pereyrada da sıkıntı varmış. belki hoca tutuyor. belki de yararlı oalcaktır. ancak maaşı nedeniyle gönderilmesi gerektiğini düşünüyorum. önceden hatta tee cavcav döneminde belirli maaş limitinin aşılmaması, ortalama bir maaşın olmasını, grup içinde tutarlı bir maaş dağılımı olmasını savunuyordum. çok beğendiğim oyuncuları dahi maaşı nedeniyle gönderilmesi gerektiğini düşünüyordum. hatta sese’nin 1 milyon aldığını duyunca gönderilmesi gerektiğini defalarca söylemiştim burada da tartışmıştık :d ancak son zamanlarda bu fikrim biraz değişti diyebilirim. bazı oyuncuların gerçekten takımda kalması gerektiğini düşünüyorum. pereyra öyle bir oyuncu değil ama dediğim gibi belki de metin hoca tutuyordur. ki az biraz anlıyorum, çünkü sahiplenerek oynadı o son maçları. belki performansı artar. bunun dışında sanırım koita var. traore var bi de sanırım sözleşme yenilerse bu ayarda maaş isteyecek tongya var…
bunun dışında önceden saydığım kriterlerin bir kaçını dahi karşılayacak oyuncu değerliyken, çoğunu karşılayan oyuncularla sözleşme yenilemiyor olmamız zaten artık sözün bittiği yer oluyor.
not: yönetimin yabancı kuralından haberi vardır umarım. hiç kimse yabancı kuralı var/yok deyü de takılmıyor gerçi.
şunları tekrar etmekte fayda var
yerli
ucuz
performans veren
1-2-3+ yıl takımda kalan