2026-2027 Sezonu - Genel Konular, Transferler, Haberler

Süper Lig’deki ellinci sezonumuzdaki 17 rakibimizin altısı İstanbul takımı. İç Anadolu Bölgesi’nden bir rakibimiz olacak, tek Ankara takımı ise biz olacağız.

Başakşehir
Beşiktaş
Eyüpspor
Fenerbahçe
Galatasaray
Kasımpaşa
Kocaelispor
Göztepe
Alanyaspor
Konyaspor
Çorum FK
Samsunspor
Trabzonspor
Rizespor
Erzurumspor FK
Gaziantep FK
Amed SF

2 Beğeni

Camiada herkes Onyekuru ve Niang transferlerinin ne kadar yanlış olduğu konusunda aşağı yukarı hemfikir. Yönetim, sportif direktörler haklı olarak eleştiriliyor. Ama 17 Ağustos 2025’teki Antalyaspor maçına dönüp düşününce, 70. dakikada kenarda ısınan Onyekuru’yu gören tribünlerin verdiği o coşkulu ama bir o kadar da şuursuz tepkiyi de hatırlamak gerekiyor. Bence çok kritik, çok fazla şey söyleyen bir andi o. O yüzden, çuvaldızı biraz da kendimize batırmalıyız.

Eğer camia olarak önümüzdeki dönemde kendimizi korumamız gereken bir şey varsa, o da ülke futbolundaki hormonlu ve geçici heves dalgalarına kapılıp ölçüsüz hedefler ve harcamalar peşine düşen zihniyettir. Son yıllarda bize de sirayet etmeye başlayan “büyük” ve pahalı isimlerden süper kahraman yaratma, mucize bekleme hastalığından kurtulmadıkça kalıcı bir yapı kurmamız zor.

Bizi biz yapan şey; düşük profilli, genç, karakterli, altyapıyla desteklenen, saha içinde kimyası güçlü takımlardı. Asıl özümüze dönüp böyle bir yapıdan sabırla keyif almayı yeniden öğrenebilirsek, ancak o zaman uzun vadeli bir var oluştan söz edebiliriz. Ve Metin Hoca, bu açıdan büyük bir şans bizler için.

Aksi halde bu sezon bir şekilde kefeni yırtmış olabiliriz ama geleceğin çok parlak göründüğünü söylemek zor.

4 Beğeni

Erdemciğim uzun zamandır yoktun, hoş geldin. Onyekuru ve Niang gibi futbolcuları fırsat transferi olarak görüp, kulüp ekonomisinin kaldıramayacağı yüklerin ve risklerin altına girmek hiç doğru değil. Bu sezon inşallah aynı hatalara düşmeden ve mali dengeyi bozmadan, kulübe para harcatan değil para kazandıran, üretken bir transfer politikası izleriz.

2 Beğeni

isim sponsorluğu anlaşması bitmiş ancak hala daha devam ediyormuş gibi takılıyor bizim yönetim. bilmediğimiz bir mevzuat yoksa yönetimin ikili ilişkilerini kulüpten dahi üstün görmesi aşırı rahatsız edici bir durumdur. ben kendi adıma söyleyeyim bu yönetimden çok rahatsızım. zaten başarılı oldukları tek bir konu var onda da gerçekten başarılı olmaya devam edecekler mi belli değil. edemezlerse kulüp çok zor duruma düşecek. bunlar dışında hala daha yanlış açıklamalar yapıyorlar, adımlar atıyorlar. sürekli bir yönetim tarafından baltalanma hissi var. tüzük kongresinde her şey belli olur da, o kongre tarihini de öne çekmeyeceklerdir.

2 Beğeni

Bu sponsor işinden kaçış yok, tamam ben de kabullendim; ama keşke XXX Gençlerbirliği yerine, Gençlerbirliği XXX olsa bari :frowning:

1 Beğeni

Mayıs ve Haziran ayında çok yüksek miktarda ödemeler yapılması gerekiyormuş. Anladığım kadarıyla ödemelerin büyük bölümü Haziran ayına yığılmış durumda… İnşallah bir sıkıntı olmaz.

1 Beğeni