2026-2027 Sezonu - Genel Konular, Transferler, Haberler

abi o finaldeki ikicinci golü atan “hasan” hasan şaş :d

kupayı getirdikten sonra bahçede kendi başlarına kutlamışlardı. sonra tören oldu sanırım.

teknik direktörleri lisenin hemen yanında bakkal işletiyordu. futbol bilgisi de çok yüksekti. neden futbolla çok ilgilenmedi bilmiyorum. 50.yıl lisesinin hemen arkasındaki ortaokulun beden hocası ptt nin teknik direktörüydü. 2. lig(şimdiki 1.lig)de mücadele ediyorlardı.

bizim mahalle futbol konusunda epey iyiydi de, yönlendirilmeme nedeniyle çok büyük yetenekler heba oldu.

2 Beğeni

Evet, Hasan Şaş da 50. Yıl Lisesi’nde okumuş. Listedeki Hasan’ın Hasan Şaş olduğunu bilmiyordum. Ankaragücü’ne Adana Demirspor’dan geldiği için 50. Yıl Lisesi’nde okuduğunu tahmin bile edemezdim. :blush:

Aslında liseler iyi takip edilebilirse tam bir futbolcu deryası… Vaktiyle kardeşimin öğretmenlik yaptığı Gazi Endüstri Meslek Lisesi’nde okumuş iki futbolcu Mehmet Yıldız (Sivasspor) ve Hayri Yılmaz (Şekerspor, Konyaspor) da yıllarca Süper Ligde oynadı. Bu futbolcuları biz keşfedip oynatamadık.

2 Beğeni

Samsunspor, Tongya’ya gözünü dikmiş, keşke Niang’a dikseydi…

1 Beğeni

erhanda ayrılık açıklaması yapmış. şimdi iyi kaleci (hatta kaleciler) bulmak gerkiyor. umarım bulmuşlardır.

açıklamaları sonra erhanın ek açıklamasını okudum, yönetimin yaptığı çok büyük amatörlük. as kalecinle sözleşmeyi sezon içi yaparsın, hadi yapamadın, düşme-kalma vardı, sezon biter bitmez imzalar tatile gönderirsin.

2 Beğeni

Katkısı olmayan futbolcuların getirdiği mali yük maalesef diğer futbolcularla ilişkileri ve makul anlaşmalar yapılmasını da engelliyor. Erhan ve Metehan sorunu da bunlardan biri…

Süper Lig ölçeğinde iyi bir kalecinin transfer edilmesini temenni ediyorum.

2 Beğeni

Engin Kocabıyık’ın paylaşımı üstü kapalı ama biraz anlaşılıyor gibi sanki… Onuralp kiralanabilir. Ama bir de birinci kaleci transfer edilecek gibi görünüyor.

1 Beğeni

onurlapin artık 11 başlayacağı bir takıma gitmesi gerekiyor. keşke bonservisini alsak direkt 11 yazsak. şimdilik bu şartlarda iyi bir ikinci kaleci olur.

sanırım cihan için görüşmeler devam ediyor.

öbür yndan santrafor rotasyonu olarak poyraz alınabilir.

2 Beğeni

Niang ve Onyekuru gibi çöp haline gelmiş futbolculara yer açmak amacıyla gönderilen Popa için 27.500 Euro (Popa’nın kalan alacağı), Nalepa için 220.000 Euro ve hiç araştırmadan alıp oynatmadığın Emre Zahid Sağlam için 47.500 Euro… Bu nasıl bir profesyonellik, bu nasıl bir kurumsallık anlamak mümkün değil.

Onyekuru ve Niang Gençlerbirliği’ne gelmeden önceki sezon kaç maç oynamış ve nasıl bir performans göstermiş de ilk yıl 1.400.000 Euro, ikinci yıl 1.600.000 Euro gibi kulübümüzün gücünün çok çok üstünde bir ücretle anlaşma yapıyorsunuz. Nasıl bir sözleşme imzalanmış ki, Aliağa ile oynanacak kupa maçına gitmeyen Onyekuru’ya hiçbir şey yapamıyorsunuz. Yazık değil mi bu kulübe, taraftarlarına, üyelerine, sonradan gelen yöneticilere ve emek veren diğer hoca ve futbolculara?

Umarım bu saçmalıklar son bulur ve bir daha tekrarlanmaz.

2 Beğeni

İrfan Can Eğribayat’ı birkaç gün önce duymuştum. Onuralp Çevikkan da Engin Kocabıyık’ın paylaşımından anlaşılıyor gibiydi. Maliyeti bütçemize uygunsa İrfan Can Eğribayat iyi bir tercih olabilir. Henüz 26 yaşında. Gökhan Akkan’dan ağzımız yandığından, İrfan Can için temkinli konuşacak olursak, geçen sezon maç eksiğinden dolayı gerilemediyse ve açlık içindeyse, transfer ettiğimizde Süper Lig ölçeğinde iyi bir kalecimiz var diyebiliriz. Onuralp ile güzel bir rotasyon olur diye düşünüyorum.

Süper Lige çıktığımız 2018-19 sezonunda 9 ya da 10 maç üst üste galip geldikten sonra sahamızda Adanaspor ile oynuyorduk. Adanaspor’un durımunu düşününce maçı farklı kazanacağımızı tahmin ediyorduk. İlk yarının ortalarında Adanaspor’un yabancı kalecisi ağır bir sakatlık geçirdi ve oyundan çıktı. Yerine 18 yaşındaki tecrübesiz kaleci İrfan Can Eğribayat girdi. Çok uğraşmamıza rağmen İrfan Can’ı geçemedik ve maç 0-0 bitince ligdeki ilk puanımızı kaybettik. İrfan Can birçok maçta Adanaspor kalesini korudu. Sonra Göztepe’ye ve ardından Fenerbahçe’ye gitti. O sezon 1. Ligden transfer etmemiz gereken ama görmediğimiz ve transfer etmediğimiz futbolculardan biri İrfan Can Eğribayat, diğeri de Elazığspor’da oynayan Mustafa Eskihellaç’tı. O da çok gençti ve Elazığspor’la oynadığımız maçta bizi çok zorlamıştı.

NOT: İrfan Can Eğribayat hakkında kaçırdığım bir şey mi var bilemedim. Sosyal medyadaki yorumlar genel olarak olumsuz. Sebebi nedir acaba?

2 Beğeni

ulturaskardeşler bi ton açıklama yapmış. ulturaskardeşlerin bulunduğu bölüme bile el atmaya çalışıyorlarsa geri kalan boşluklara ne yapıyorlar? camianın acilen bu duruma el atması gerekiyor. nasıl yapılanmalar tribünde olacak? tribünlere ne oluyor?

bi de üyelikler konusu var. kulübe üye olanlar web siteden bildirilmeli. kim üye olmuş neden olmuş bilinmeli.

2 Beğeni

anımsıyorum abi. irfan can adanadayken transfer edilsin diye burada da konuşmuştuk.sosyal medyaya pek aldırmamak lazım. orada taraftar grupları ne diyor a bakılır bundan sonrası çöptür.

bizim yeni sportif direktörümüz de “taraftar tepkili” diye sosyal medyaya bakıp erhanla sözleşme uzatmamış. hadi twitır gibi lağım çukuruna bakıyor diyelim, taraftar öyle büyük bir tepkisini de göremedim. iki boş üç gereksiz ya da edit tayfasu dışında taraftar daha çok kırılmış göründü. yani ara düzeltilince pek bir şey demezdi kimse. cem canın bu camiayı tanıması gerekiyor, çünkü belli, pek tanımıyor.

irfancan a gelince terfi alamamış potansiyelli bir memur gibi. bunca potensiyel varken, hala daha sürünüyor. bu nedenle de bulunduğu kulüplerde sorunlar yaşıyor. orada bir tepki varsa büyük ihtimal bu yönüne tepki verilmiştir. risk midir. tabii ki risktir. bi yerde de burayı sadece basamak olarak görecektir. yani bir takım inşasına pek uyumlu değildir.

zafer ya da bilal var. özellikle bilal bence birinci tercih olmalı. çünkü inşa kısmında hem önemli bir parça olur hem de katkı verir. kayserispor dışında bir çok camiada kendisini sever sayar. keşke erhanla bir orta yol bulunsa.

bunun dışında ahmet oğuz gelecek diyorlardı. ona da bir baktım, para konusunda anlaşmazlık varmış. ligin en iyi beklerinden biri. keşke alabilsek.

2 Beğeni

az önce twittir a girer girmez önüme başkan arda çakmak’ın bir taraftarı(?) alıntılayarak yazdığı bir tvit yorumu düştü. tvittin içeriği ise eski yönetime laf çakmak. şimdi, aklıselim bütün gençlerbirlikliler biliyor ki, bazı konularda eski yönetimden beter denilebilecek şeyler yapıldı ve yapılmaya devam ediliyor. yani böyle nasıl desem, demek istemiyorum ancak, denir artık, ergen gibi laf çakmak, hem de hal böyleyken bunu yapmak çok kötü bir görüntü oluşturuyor. kaldıki eski yönetimden insanlar o stadyuma geliyor, hatta bazen yanınızda oturuyorlar. ilginç bir durum.

hani desek ki çoğu şeyi düzgün yaptılar. yaptıkları tek bir şey var o da ekonomiyi düzlüğe sokma çabası. “çaba”. bu da burada yakılmış bir ateşin artık camiada hüküm sürmesi, ve bir düşünce haline gelmesi, sistemleştirilmesi öteye beriye bulaşması sonucunda oluşan bir şey. yani taraftarın bu bilinci ve baskısı olmasaydı zaten bunları yapacğınızda sanırım yoktu. gene kaldı ki, bu verilen “çaba” çok ama çok vasattır. iyi görünmesinin nedeni daha önce böyle bir çabayı göremememizdendir.

kısacası, bunca yanlış iş yapılmış ve yapılmaya devam ediliyorken, yapılan bir olumlu işte çok matah bir şey değilken(matah değil ancak yaşamsaldır, bu ayrımı yapalım) hal böyleyken hal ortadyken sanki çocuk kandırıyor gibi, ergenleri eyliyor gibi tvitirdan eski yönetime laf çakmak filan olacak iş değil. onu siz o halinizle yapamazsınız, ancak taraftar yapar.

üyelikler ne oldu. stadyuma ne oluyor, tiribünlere ne oluyor(?!?!) kadro yapılanması ne alemde, tüzük çalışmalarına ne oldu, para gerçekten var mı, gözlemcilik ağına ne oldu, altyapı takımı gelecek mi, altyapının durumu ne. bir ton soru var. bi de tarihimize leke çalan bir isim sponsorluğu var. futboldan çok anlamama var. ilişkilerin (en yakınlarının bile) güvenmemesi var. futbolcu nasıl güvensin? insanları medyanın önüne atma var. değil mi sonra böyle ergenlere oynayan bir başkanımız olur.

o tip tvitir şeysilerini seyimsilerini ancak ergen tayfa yer, onlara oynarsınız. şaka gibi yemin ediyorum.

en az 3 sene önümüzü görebileceğimiz bir kadro yapılanması, ekonomik sağlamlıkla bu lige girilecek mi girilmeyecek mi sezon başlamadan belli olur zaten. şu tüzük kongresi ne zaman yapılacak onu da bekliyoruz. kongreyi sezonun ağzına yapıp, herkesi susturmak, katagulliye getirmekte yakışmaz yani yakışmaz diyelim.

kadronun ne amaçla kurulacağı, planların ne olacağını da şimdiden söyleyim transferler gelir gelmez anlaşılır. süslemeler, dolanbaçlar filan onların piriyizdir. tak tak söylenir. ne hamle yapılacak, amaç nedir söylenir. tıpkı her zamna olduğu gibi. şimdiden söyleyeyim.

2 Beğeni

Geçmiş olsun,darısı Onyekuru’nun başına…

Gençlerbirliği geçen sezon verim alamadığı M’Baye Niang’ın sözleşmesini karşılıklı anlaşma yoluyla fesh etti.

Kırmızı siyahlı ekibin Senegalli santrafora, geçen sezondan kalan alacakları ile bir miktar ödeme yaptığı belirtildi.

Süper Lig 2025-2026 sezonunda 26 maçta bin 741 dakika süre alan M’Baye Niang 4 gol, 2 asist katkısı yaptı.

1 Beğeni

çok iyi haber.

2 Beğeni

Fikstür çekimi bu Perşembe’ymiş. Lig de Ağustos ortasında (geçen yıldan bir hafta daha geç) başlayacak. Biz de galiba U-19 takımıyla mücadele edeceğiz, herhangi bir transfer yapamadık eğer iş güçten kaçırmadıysam ve banko 11’den iki adamı Trabzon’a ve Çorum’a kaptırdık. Hayırlısı bakalım..

1 Beğeni

fena transfer değil. ancak maliyetini merak etmekteyim.

2 Beğeni

çorum transfer şov yapmış. en son olarak emircan gürlük ve erhan ı transfer etmişler. emircanı biz de alabilirdik. çok iyi transfer. erhanı da zaten biliyoruz. kulüpten ayrılması çok yanlış ve yazık oldu. uzun süre kalemizi emanet edebileceğimiz bir oyuncuydu. şimdi bakalım kimi bulacağız. bilal de samsunspora gitmiş. irfancan sanırım bize uymaz. başka bonservis elinde ya da düşük ücretli yerli bir kaleci var mı belli değil. belliyse de bilmiyorum.

velyo ya baktım, sevilla dedikodusu varmış. alırlar mı bilmiyorum. underdog hatta underdog da değil, düşmemeye oynayanın dahi en zayıflarından olan takımlarda çok büyük işler yapar. çünkü çizgi kalecisi. şu an net aradığımız kaleci profili. keşke en azından onunla devam edebilseydik. ancak 2-3 senelik bir planda tutmayacak bir kaleciydi. çünkü saha içi iletişimi, top dağıtımı, alan hakimiyeti, hava hakimiyeti gerçekten çok zayıf. sevilla da yedek olarak alır alırsa. kendine de yazık eder. italyada serie b den yeni çıkmış, ya da fransada ya da memleketinde bir takıma gidebilir. burada da erhanın daha iyi olduğunu söylememin nedeni yukardaki özelliklerin hepsi ortalama düzeydeydi. çizgi kaleciliği de üst düzeydeydi. bi uzaktan şut sıkıntısı vardı bu da düzenli oynamak ve oynamamak ile alakalı bir sıkıntı. o da kapatılırdı. şimdi sanırım en büyük sorun önce kaleci bulmak olacak. solbek aldık peki tamam da ilk kaleci transfer edilir. şu kaleci işini bi çözsek.

bunun dışında beşiktaşta kaleci işini kapatmış. ayrıca ve sanırım türkiyede futbolu bilen sayılı insanlardan biri olan önder özenin sportif direktörlüğe getirilmesiyle beşiktaş sağlam bir sezon geçirecek gibi görünüyor. yakından takip edeceğim. çünkü heycan verecektir.

diğer takımlar sanırım pek transfer yapmadı. tipik klasik halde sezonun 4. haftasını bekliyorlar heralde :d

başa dönersek emircan gürlük ü keşke biz alsaydık.

2 Beğeni

Fikstür çekilmiş. Sezona evimizde başlayıp evimizde bitiriyoruz..

Fenerbahçe

Göztepe :airplane:

Erzurumspor FK

Trabzonspor :airplane:

Kasımpaşa

Başakşehir FK :airplane:

Amed SF

Galatasaray

Konyaspor :locomotive:

Alanyaspor

Beşiktaş :airplane:

Gaziantep FK

Samsunspor :airplane:

Eyüpspor

Kocaelispor :airplane:

Çorum FK

Rizespor :airplane:

2 Beğeni

düşme yarışından uzakta olup son haftalar özellikle gs-fb bonus olarak bjk ve ts ile oynasaydık çok iyi hasılat elde ederdik (hele şampiyonluk yarışı kıran kırana olursa) şimdi çoğuyla devre başlarında oynayacağız. iyi para getirmez. o bakımdan üzücü oldu. ama tabii, düşme sıkıntısı yaşayabileceğimiz bir senaryoda iyi oldu.

gerçi geçen sezon antalya’nın fikstür avantajında başın gelenler fikstür konusunda gördüğüm en dramatik örneklerden biriydi.

2 Beğeni

ekip iyice sağlamlaştı. metin hoca türk futboluna yıldız teknik direktörler kazandıracak, belli oldu. hepsine başarılar.

2 Beğeni