Gğnler önce aşağıdaki yazıyı yazıp göndermek istediğimde foruma girilemediğini gördüm ve paylaşmak şimdi kısmet oldu.
YEŞİL BURUN ADALARI MİLLİ TAKIMI
Uzun zamandır izlediğim bir Afrika ülkesi milli takımı var: Cabo Verde - Cape Verde - Yeşil Burun Adaları… 2024 Afrika Uluslar Kupasında çok başarılı oldu ve 2026 Dünya Kupası Afrika elemelerini de geçerek Dünya Kupasına katılma hakkını elde etti. Sevgili arkadaşım Ozan Güler, Alkaralar Watsapp grubunda benim Yeşil Burun Adaları Milli Takımı’nı izlediğimi ve çok bahsettiğimi belirtince, halı sahada oynarken “pisburun” zaafımı bilen arkadaşlardan biri, “O zaman adı ‘Yeşil Pisburun Adaları’ olsun” diye bir öneride bulunmuş. Bu isim de hoşuma gitti doğrusu…
Bu milli takımın 26 kişilik kadrosunun Transfermarkt değeri 54,5 milyon euro. Aşağıda isimlerini yazdığım 2,5 milyon euronun üzerindeki 5 futbolcunun toplam değeri 36,5 milyon euro…
Logan Costa: 15.000.000
Wagner Pina: 11.000.000
Kevin Lenini: 5.000.000
Helio Varela: 2.500.000
Telmo Arcanjo: 3.000.000
Kalan 21 futbolcunun toplam değeri ise sadece 18 milyon euro… Bunlardan takımımıza en az 4-5 futbolcu kazandırabiliriz. Hem oynatır hem de gelecekte ciddi bonservis bedelleri kazanabiliriz. Örneğin ben Afrika Uluslar Kupasında Yeşil Burun Adaları’nın başarılı maçlarını izlediğim dönemde şimdi Trabzonspor’da oynayan Wagner Pina çok genç olduğu için kadroda bile yoktu. Şu anda Transfermarkt değeri 11 milyon euro…
Wagner Pina’nın yanı sıra Ryan Mendes ve Garry Rodrigues de ülkemiz takımlarında forma giymiş futbolcular…
Geçen sezon Süper Lige yükselmemizin kesinleşmesinden sonra yaptığımız bir toplantıda, keyfimiz de yerindeyken yaşadığım bana komik gelen hoş bir anım var. Birçok arkadaş sohbetinde yaptığım gibi, toplantıda Başkan Osman Sungur’a da Yeşil Burun Adaları Milli Takımı’ndan bahsettim. “Yeşil Burun Adaları şöyle, Yeşil Burun Adaları böyle” diye diye bayağı bir övdüm. Osman bey, “Yeşil Burun Adaları da neresi yav!?” dedi ve başka da bir şey demedi. Gülüşmelerden sonra konuyu böylece kapattık.
Dünya Kupası maçlarını izlerken bazen düşünüyorum da, yaz transferinde Onyekuru, Niang, Gökhan Akkan vs. ile uğraşacağımıza, iyi bir araştırmayla bir şekilde Yeşil Burun Adaları Milli Takımı kadrosundan genç ve bütçemize uygun 5-6 futbolcu alabilseydik sportif ve mali bakımdan durumumuz nasıl olurdu?
Henüz fırsat kaçmadı. Sadece Yeşil Burun Adaları değil, birçok Afrika ülkesi milli takımlarından yaşı ve maliyeti uygun yatırımlık futbolcular bulabiliriz. Yeter ki doğru kişilerle çalışalım, iyi araştıralım ve kulüp menfaatlerini gözeten sözleşmeler yapalım.