25/26 Trendyol Süper Lig 23. Hafta ![]()
İkas Eyüpspor - Natura Dünyası Gençlerbirliği ![]()
![]()
Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu
21.02.2026 - 13:30 ![]()
Haydi Gençler!
25/26 Trendyol Süper Lig 23. Hafta ![]()
İkas Eyüpspor - Natura Dünyası Gençlerbirliği ![]()
![]()
Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu
21.02.2026 - 13:30 ![]()
Haydi Gençler!
Rakiplerin bi kısmının göreceli zorlu geçecek haftasında as kadrodan 2 oyuncu ile eksik çıkacağımız karşılaşma. Zor maç ancak bizim için kolay geçmesini beklediğim karşılaşma. Kendi dünyamızdan baktığımdan mıdır bilinmez dünyaları yenecek gibi kadromuz var diyorum.
Bir puan alsak bile bir puan değil bu maçta. Kaybedilen maçtır.
Umut dışında keyif var mı? O da pek kalmadı.
Sabah saatlerinde yolculuğum var. Ya yetişirim ya da Polatlı’da bi çorbacıda izlerim maçı.
Belki orda bağırırım hep birlikte bağırır gibi: HAYDİ GENÇLER! ![]()
![]()
![]()
yeni gelen hocamızın takıma yitirmiş gördüğüm fizik kondisyonu ve çabukluk kazandırmasını umuyorum. çünkü sahada ne yapılması gerektiğini bilmeyen kalmadı… önemli olan bunları çabuk düşünüp, hızlı bir şekilde yapabilmek…
yıllar önce, çok geride kalmış olan eski forumda söylediğim bir söz aklıma geldi şimdi: “usta ayakları tek top oynatabiliyormusun?. ben hoca diye ona derim” demişim…
bu gün avrupada neredeyse bütün takımlar bu şekilde oynuyor… bunu optimuma çıkaranları ise tv de izlemeye doyamıyoruz… başımız dönüyor ama genede gözlerimizi ayıramıyoruz…
bu saatten sonra oyuncularımıza teknik ve kabiliyet enjekte edemeyeceğimize göre başka ne yapabiliriz ki?.
bu maçın özeline bir şey söylemek gerekirse; bu maçı çok rahat alacağımızı düşünüyorum.
öne geçtikten sonra geri çekilme hastalığının nelere mal olduğunu takımımız görmüştür inşallah… skordan bağımsız, hakemin son düdüğüne kadar tabela hep 0-0’mış gibi oynamayı alışkanlık edinmeliyiz ki; elimizdeki yaş ortalaması düşük oyuncu stoğu bunu çok da rahat uygulayabilir…
kondisyonu yüksek ve topu hızlı çevirebilenler ligde kalacak…
Koita ve Oğulcan’ın sakatlığı hiç iyi olmadı. Çok zorlu bir maç oynayacağız. Eyüp, Galatasaray dışındaki rakiplere iyi direndi ve puanlar aldı. Konyaspor ve Kasımpaşa’nın Galatasaray ve Fenerbahçe ile oynayacağı bu haftada Eyüp karşısında galip gelirsek Eyüp ile 8, Konya ile 6 ve Kasımpaşa ile 7 puan fark oluşması ihtimali yüksek. İnşallah iyi bir mücadeleyle galip geliriz.
Ve evet kadro da belli oldu.
Hakem: Ömer Faruk Turtay
Yardımcıları: Abdullah Bora Özkara -
Kerem İlitangil
VAR: Ümit Öztürk
AVAR: Samet Çiçek
Sorun yenmek yenilmek düşmek kalmak değil bir şeyler iyi giderken illaki bir şeyi bozabilme kapasitemiz. 3 5 hafta dertsiz geçiremiyoruz. bu hafta alırız haftaya alırız sonraki hafta ya kongre yaparız ya hoca değiştiririz ya yönetim içinde kavga eder ya futbolcular kadro dışı kalır bir sey olur. camianın genetiği bozuldu biz de kafa olarak bozuluyoruz. yoksa hocayı sev sevme yönetimi sev sevme oyuncular yeterlı yetersiz onemli değil yapılan işler saçma sapan olmasa dert etmiyeceğiz. kim haklı kim haksız onemli de değil. sene sonu yapılacak iş sene içinde yapılıyor. ondan sonra maç izle. keyif al zor.
buraya yazılacaklar bunlar değildi ama 1 haftadır yazmak bile istemedim sinirden. maç için yazayım derken çıkıverdi bunlar kusura kalmayın. maça gelirsek maçı alabiliriz tek sart Niangın bizi feci sekilde yanıltması. yada orta sahanın tamamının normalinin üstüne çıkması. Yoksa niang la hep 10 kişi oynayıp oyun planıda değişiyor. Umarım ikisi birden olurda keyfimiz az da olsa yerine gelir.
Maçı o kadar ruhsuz izliyorum ki uyuyakalmamak için tabletten de olimpiyat açtım yanıma ![]()
![]()
Metehan da çalım atarken iyi, ama bir de iyi orta gelsin ya arkasından…
Bu stadda Kasımpaşa’ya da gol atamamıştık, Eyüpspor’a da atamayacağız gibi duruyor…
Bu defa Vareşanoviç rakibe gol pozisyonu hazırladı, ama yemeyi başaramadık neyse ki…
Derken, attığımız kornerin dönüşünde yedik 90+1’de…
Hadi geçmiş olsun…
ligin en göze hoş gelen 2 takımından biriydik
ligin taktiksel açıdan en iyi oynayan 3-4 takımından biriydik
ve bunu ligin en düşük bütçeli 2 bilemedin 3 takımından biri olarak, kadro gücü olarakta en kötü 3-4 takımından biri olarak yapıyorduk.
ve hoca değişti.
kukla başkan arda çakmak, yaaa işte böyle spor dünyası, hem parayı verirsin hem de rezil olursun. yani ben olsam, mesela, deplasmana gittiğimde utanırım. tabii parasını veriyor diyoruz da siyasi bağlantılarla o parayı misli çıkaracak işler de bağlamamışsa büyük saflık olur.
şimdi arda çakmak hangi emiri yerine getirecek. ya da artık istifa ediyorum mu diyecek. adımızı da kirtlettiğine göre sezon sonuna kadar bir zahmet kulübün masraflarını karşılar.
he tabii, nalyonlarla, özellikle mhp kliğini iyice doldurmasına da umarım “gençlerbirlikli” dediğimiz yöneticilerimiz engel olur. camia ile iletişim kurarlar.
not: maçı izlemedim.
not 2: o “prim verecem” diyip takımın kimyasını bozan, sanki başkanmış gibi takılan insanı görevden alacak mısınız?
hadi arda çakmak bir nevi kukla. bir nevi sekreter. anlıyoruz. onun da işi zor.
utancıyla baş başa kalsın.
gençlerbirlikli dediğimiz insanlar, siz bu konuda baskı yapacak mısınız? sanki başkanmış gibi kulüp içinde takılan, prim kaldırıldı denmesine rağmen prim verecem diyen, sonra tüyenleri?
he bu hamleleri yapmayacaksanız, siz de karakterinizi belli etmiş olacaksınız.
Evet. Bu kadarmış.
bunlar şimdi ne düşünüyor. takımı düşürelim öyle mi çökelim yoksa ligde tutalım öyle mi çökelim mi diye düşünüyorlardır.
he ligde tutalım öyle çökelim diyorlarsa, o ülkücü kliğe kirli işler yaptırıp adımızı daha da kirletmesinler.
işte bu kadar futbol’u bırak, yaşam cahili olunca, daha önünde takımın ligin en iyi oyunlarından birini oynadığını ve bunu çok zayıf bir kadro ile yaptığını göremeyince, nasılsa ligde kalırız derseniz bu olur.
yok, ligden düşürmek için yaptınızsa diyecek bir şey de yok zaten. helal olsun yani ne diyim. büyük dolandırıcılık. insan, ruh, maneviyat, kültür dolandırıcılığı. vallaha helal olsun. ölüler evinden anılardaki “bay A.” karakterine taş çıkartacak kadar büyük karaktersizlik ki saygı duyarım böylesi bir karaktersizliğe
Çok üzgün ve endişeliyim. Bu anlayışla maalesef düşeriz. Ligde kalma mücadelesi veren Antalya ve Eyüp’e yenildik, Rize ile berabere kaldık. Önümüzdeki hafta Kayseri ile oynayacağız. Bu maçların önemini kavrayamayan ve kavratamayan futbolcu, teknik adam ve yöneticilerle maalesef puan kaybetmeye devam ederiz.
Takım sanki küme düşme endişesi taşımıyormuş gibi deneyimsiz hoca getirdik. Koita ve Oğulcan sakatken bu kadar üretkenlikten uzak bir görüntü çizmemizi beklemiyordum. Metehan’ın en kötü hali bile Abdurrahim’den iyiyken böyle bir değişiklik zaten tüm umutlarımı söndürmüştü. Futbolculardaki ne yapacağını bilememe ve rastgele oynama bana direkt Eroğlu önderliğinde ilk 5 maç ne yapacağını bilmeyen takımı hatırlattı. Bir hoca değişikliğinde nasıl en başa dönüyoruz inanamıyorum. Bütçe yok diye transfer yapmadık ancak mevcut kadroyu verimli kullanarak ligde kalırız diyordum ama Levent Şahini getirenlere teşekkürler, tekrar küme düşmenin 1 numaralı adayı olduk. Ancak düşeceksek lütfen son maça kalmadan düşelim ya da son maça kalmadan kümede kalmayı garantileyelim, Trabzon’da kaderimizin belirlenmesini hiç mi hiç istemiyorum…
Konya Galatasaray’ı yendi. Maalesef bizim dışımızdaki tüm takımlar çok istekli ve mücadelec bir oyun ortaya koyuyorlar. Bizim bu isteksiz ve ne yaptığını/yapacağını bilmeyen bir görüntüyle maç kazanmamız, maçlardan puan almamız, ligde kalmamız mümkün değil. Futbolcuların yüz ifadelerine bakıyorum ruh gibiler, sanki sahaya zorla çıkarılmış, topla yeni tanışıyor gibiler. İşimiz çok zor.
Thalisson - ısınamadım bi türlü bu adama. Özverili oynuyor agresif denir felan ama yok. Her an bir şeyler yapacakmış gibi.
Pereira - yok. Alternatifi yok ki keselim. Frikiklerin başına geçiyor bazen, Portekizli kimliğini mi kullanıyor acaba diyorum.
Hanousek - kumaşı belli, çok iyi olamazdı zaten ama bu kadar düşüşü nedendir?
Traore - neden gönderdi Araplar ya da neden geri döndü, hatırlamıyorum.
Göktan - Trabzon maçında aldattı sanırım bizi ya da hep böyleydi demek ki. Göze mi batmıyordu!?
Tongya - 3-5 satacaktık sanki. Siyah ile beyaz kadar fark var oynadığı maçlarda.
Metehan - 10 numara hiç yakışmadı. Onyekuru’ya kaptırmayacaktı 7 numarayı!
Niang - kim bu adam(!)
Varesanovic - sen neden oynamıyordun sahi?
Abdurrahim - Metehan’ın yerine sahi tercih edilecek oyuncu mu?!
Yazılanlar ne kadar yerinde tespitler içeriyor!
Takım bitmiş, çökmüş. Eyüp’e kaybeden bir topluluk var. Eyüp düşer mi bu oyunla!
Karagümrük bile kurtarabilir durumda.
Ne kadar inanıyor takım kendine?
Maç mı seçiyorsunuz?
Derin derin yazmak istiyorum, sonra ‘kendine gel’ diyorum kendime.