25/26 Trendyol Süper Lig 31. Hafta
![]()
Gençlerbirliği - Kocaelispor ![]()
![]()
Eryaman Stadyumu
26.04.2026 - 14:30 ![]()
Hakem: Mehmet Türkmen
Yardımcı Hakemler: Ceyhun Sesigüzel, Murat Şener
Dördüncü Hakem: Berkay Erdemir
25/26 Trendyol Süper Lig 31. Hafta
![]()
Gençlerbirliği - Kocaelispor ![]()
![]()
Eryaman Stadyumu
26.04.2026 - 14:30 ![]()
Hakem: Mehmet Türkmen
Yardımcı Hakemler: Ceyhun Sesigüzel, Murat Şener
Dördüncü Hakem: Berkay Erdemir
Geçen haftaki başlıkta dediğimi yapıyorum. Buralara gelmemizin nedeni olarak isim sponsorluğunu görüyorum ve kalan maçlarda malum ismi kullanmadım.
Haydi Gençler! ![]()
![]()
Teşekkürler Tamer. Ben de taraftar yazışmalarında sponsor adının kullanılmamasından yanayım. Sözleşme gereği resmi yerlerde ve işlerde kullanılsa da biz zorunlu değiliz.
Artık puan kaybına tahammülümüzün kalmadığı bir maç. Bu hafta Eyüp Gaziantep’i, Kayseri de Rize’yi yenerse olası bir puan kaybında 2 puan farkla, yenilgi halinde 3 puan farkla düşme hattına girme ihtimalimiz bile var. Öyle ki Kayseri’nin altına, sondan ikinciliğe bile düşebiliriz. O zaman ertesi hafta Karagümrük’ü yenmemiz bile ligde kalmamıza yetmeyebilir. 2020-21 sezonunda Fenerbahçe’yi deplasmanda yenmiş, yenmemiz gereken takımları yenemediğimiz için küme düşmüştük. Örneğin: Sivasspor karşısında 2-0 öne geçtiğimiz maçta 3-2 yenildik. Kayseri’ye karşı 2-1 öne geçtik ama 2-2 berabere kaldık. Kayseri ligde kaldı, biz düştük. Bu yüzden Galatasaray galibiyetinin ve yarı finale yükselmenin sarhoşluğuna kapılmadan Kocaeli maçını kazanmak için çalışmalıyız. İnşallah kazanırız.
fıratcan ve abdülle oynayıp galatasarayı yenmişiz :d zaten oynaması ve rotasyonda olması gereken oyunculardı. hadi 11 başlamıyorlar duruma göre oyuna girmeleri gerekirdi. bu oyuncular yerine yanlış tercihler yapıyordu. volkan demirel çok geriden geliyor gelmesine de ligin boyu kısaldı şurada 4 maç kaldı.
bunun dışında bakalım ogulcanı zırtpırt çıkarmaya devam edecek mi ve en önemlisi niang ı 11 mi başlatacak.
ogulcan ve tongya ikisinin ortasahadaki deliciğinden yararlanacak mı yoksa tongyayı kanada mı atacak? koitayı nasıl kullanacak? koita-göktan işbirliğinden yararlanabilecek mi(özellikle ön alan baskısında) metehan 11 başlayacak mı?
oyun sistemini değiştirip değiştirmediğini merak ediyorum. umarım değiştirmiştir. mecbur maçı izleyeceğiz çünkü çok önemli bir maç.
kadro yapısı açısından kafamdaki sorular bunlar. son kupa maçı takımı motive etmiştir. önümüzdeki maç finalden de önemli bir maç mutlaka kazanmalıyız.
Ben de dünkü hareketli takımı görünce benzer soruları sormaya başladım. Tutuk ve donuk oyunumuza mı döneceğiz, yoksa hareketli oyun sistemine mi geçeceğiz? Yanıtını almamıza 65 saat kaldı…
bence pereyra yerine fıratcan ile başlaması daha mantıklı olacaktır. bunun dışında eski ve oturmuş ortasaha sistemi olan başiru - tongya - ogulcan la çıkması koitanın uçta oynaması gerekir. tabii bu 4’lünün nasıl oynadığını (yani elimizdeki en mantıklı seçeneklerin en iyi oyun formatıyla oynatılması) volkan demirel geçmiş maçlara bakarak görebilmiştir.
bunun dışında göktan ve metehan’ın da bu bu ortasaha + koita ile çok uyumlu olduğunu da göz önüne alarak onlarla başlaması lazım.
umarım fanteziye ya da deneyip tutmayan oyun tarzına da girmez. fıratcan parantezini tekrar açayım, müthiş bir dinamizm ve enerji katan oyuncu. bu enerji bulaşıcıdır. yanına yöresine etki eder. rakibi de yorar. bu nedenle 3 4 gün önce neden fıratcan ve abdülün rotasyondan dahi oyuna girmediği ile başlamıştım ki uzun süreden sonra yazma ihtiyacı da duydum. çünkü bu oyuncular o ve ya bu nedenle bir şekilde yedek kulübesinde otursalar bile mutlaka oyuna girerlerdi. pereyra’nın uyukuları ve vasatlığı göz önüne alındığında eğer eski oturmuş sistem devam etseydi ben fıratcan ı ilk 11 de izlemeye başlayacağımızı düşünüyordum. rize maçında da pereyranın cezası nedeniyle ilk 11 başlamış, takımda çok iyi oynamıştı. sonra değişiklikler, ilk 11deki oyuncuların sakatlanması ve kulübenin hayli zayıf olması nedeniyle puan vermiştik.
ön alan baskısı en önemlisi şok baskılar için tekrar edeyim koita ve göktan müthiş ikili. biri mutlaka şok baskı uygular diğeri sekeni kovalar. bunu defalarca izledik. metehan da buna dahil olur. oğulcan ve tongya’nın seriliği özellikle tongyanın top sürme becerisi, ve özel yeteneği nedeniyle ortashada olması gerekir. ayrıca ortasahaya fizik gücü de eklemiş oluruz.
bütün bunlar için taktiksel olarak hızlı çıkan, top rakipteyken baskı yapan, dikine giden bir oyun anlayışı olması gerekir. topu kaptığımızda özellikle bu ortasaha saliseinde ileri hucuma koşardı. özellikle koita(niang’ın oynamaması gerek) takımın beyni rolünü üstlenirdi, boşluklara çok iyi sızardı. şimdi öyle bir şey görülmüyor. yani gördüğüm kadarıyla topu evirip çevirmekle olmaz bu. topun bizde olup olmamasının da bir önemi yok. istersek top bizde yüzde 30 olsun, önemli olan ne kadar atak yaptık nasıl ataklar yaptık ve ne kadar kaleyi yokladıktır. ki biz bunu yapıyorduk. yazıyoruz çiziyoruz da yarın ne izleyeceğiz belli değil.
Savunmadan çıkarken saçma yan paslar yaparak aniden topu kaptırmazsak, rakibin ortalarına harmandalı oynar gibi çıkmazsak, rakibin hatalı paslarını kornere savuşturmak yerine yaya doğru atarak rakibe pozisyon hazırlamazsak, uzun toplarla hızlı çıkarsak, orta saha mücadelelerinde ayakta kalırsak, hakemin verebileceği bir iki ters karara kafayı takmazsak, enerjik bir şekilde saldırırak rakibe baskın yaparak top kaparsak, bu iş olur…
Maça 43 saat kala sabırsızlığımız da artıyor, futbolcular da kupa yarı finalinin özgüveniyle ve enerjisiyle lütfen bizden daha çok sabırsızlansınlar ve sahada hevesle çok koşsunlar ![]()
![]()
Yarın kadar önemli bir gün bizim için. karagümrük hariç tüm rakiplerimiz bugun oynuyor. önemli olan bizim maç ama özellikle eyup ve kayserinin mağlubiyetleri yarınki maçta alacağımız bir galibiyetle pastanın üstündeki çilek gibi olur. Uzun zamandır yanımızda olmayan futbol sansı bizimle olsun
Maalesef Eyüp Gaziantep’i 3-0 yendi ve averaj düzeltti. 3 puan farkla düşme hattındayız. Bugün Kayseri de kazanırsa sondan ikinciliğe düşeceğiz. Bağıra bağıra düşme hattına düştük. Yarın Kocaeli karşısında mutlaka galip gelmeliyiz. Aksi halde önümüzdeki hafta Karagümrük’ü yensek bile düşme hattından çıkamama ihtimali çok yüksek. Çünkü Kayseri-Eyüp oynuyor ve ortada 3 puan var. Hangisi yenerse üstümüzde olacak.
Kayseri de kazandı. 17. sıraya geriledik. bizim çilekler bozuk çıktı. insallah yarın pastamız iyi çıkar. yoksa helva kavurmaya başlayabiliriz
bu maçtan 3 puan alamazsak çok büyük ihtimal düştük zaten. gene 1 puan ile hesap yapılır edilir de çok zor.
Maalesef en kötü ihtimal gerçekleşti, Kayseri de kazandı. Sondan ikinci durumdayız. Yarın kazanamazsak geçmiş olsun. Çünkü önümüzdeki hafta Kayseri-Eyüp oynayacak. Üç ihtimal: Kayseri 29, Eyüp 28; Kayseri 27, Eyüp 29; Kayseri 26, Eyüp 31… Yani en az 29, en çok 31 olabilir. Hoca, futbolcular ve yönetim bunun ne ölçüde farkında, gerekli önlemler alındı mı, üç maç için paket prim ya da ligde kalma primi belirlendi mi, bilemiyorum. “Rakipler kötü. Bu ligde rahat kalırız” diye diye bu hale geldik, sondan ikinciliğe düştük. Artık durum çok ciddi. İnşallah yarın kazanırız.
Yarınki olası bir puan kaybımız, bizi yeniden 1. Lig’e gönderecek gibi duruyor; artık hatanın telafisi yok. Düşersek de düşeriz ya, çok da takmamak lazım; hayatta çok daha önemli ve gerçek sorunlar var maalesef…
Antalya yenildi ve 28’de kaldı. Önümüzdeki hafta sahasında Alanya, sonrasında deplasmanda Galatasaray ve ardından sahasında Kocaeli ile oynayacak. Bu 3 maçtan 6 puan alırsa 34 olur. Eyüp Kayseri’yi yenerse 31, sonraki hafta sahasında Rize’yi yenerse 34 olur. Kayseri Eyüp’ü yenerse 29 olur. Ardından deplasmandaki Alanya ve sahasındaki Konya maçlarını kazanırsa 35, bir beraberlik ve bir galibiyet alırsa 33, bir yenilgi ve bir galibiyet alırsa 32 olur. Her sezon olduğu gibi düşme hattındaki takımların son maçlardaki “inanılmaz performanslarını” dikkate alacak olursak ligde kalma puanı 35’e doğru gidiyor gibi… Maalesef işimiz çok zor… İnşallah bu girdaptan çıkarız.
Üç saat sonra İstanbul’da, ev dışında, ama ekran başında olacağım.
İki gündür bütün spor programları akşamki İstanbul maçına odaklanmış, bizim futbolcular inşallah bizim maça odaklanmıştır…
oğulcan ve başiru neden yedek anlamadım. sakatlıkları mı var. bunun dışında kadro gayet ideal. tongya ile ogulcan iyi ikili oluşturuyorlardı. samed onur a çok iş düşüyor. başiru yerine oynayan diabate umarım iyidir.
Thalisson yedinci dakikadaki şu düşüşle yerden kalkamıyorsa, Numune Hastanesi Yoğum Bakım’a kaldıralım kendisini…
Ah be, topu kontrol ederken ayağından açmasa Traore, gol olacaktı ![]()
Koita, gol atamayacağın yerden niye vuruyorsun? Hazır savunmayı dengesiz yakalamışız, pas versene be adam.
14 Şubat’tan beri, yani 71 gündür, ilk kez bir lig maçında öne geçtik ![]()
![]()
diabateyi çok beğendim. özellikle çaprazlara uzun denemeleri beratcanı andırıyor.