Tekrarlı ama güncelliğini koruyan yazım:
Kazanmamız gereken maç.
Karagümrük kalecisi Grbic çok güzel tanımlamıştı ilk yarı bu maçı. Şampiyonlar Ligi final maçı.
Ama bence yarı final tadında olması gerekir. Final olarak Trabzon maçına çıkamayız. Final maçımız Kasımpaşa maçı olmalı ve diğer takımların fişini çekmeliyiz. Yenilen takımlar çok şey kaybedecek. Kazananlar korkuyu sanırım ligin sonuna kadar hissetmeye devam edecek ama soluklanmış olacak.
Ve istediğim sonuçlar şu:
Eyüp-Kayseri, hayırlısı hangisi bilmiyorum ama sanırım berabere.
Kocaeli-Kasımpaşa, Kocaeli.
Alanya-Antalya, Alanya.
Karagümrük başkanı Süleyman Hurma, Radyospor’da Salim Manav’a açıklamada bulunmuş. Uzun açıklamanın sadece teknik direktörle ilgili bölümünün ekran görüntüsünü aldım.
Bence bizim için çok tehlikeli bir rakip. Beşiktaş’a yenilmemeleri de bunun bir göstergesi… Çok zor bir maç olacak. İnşallah sahaya maçın önemini kavrayarak çıkarız ve ona göre oynayıp galip geliriz.
Maçın hakemi, bu sezon dört maçımızı yönetmiş: Beşiktaş’ı 2-1 yendiğimiz, Kocaelispor’a 1-0 yenildiğimiz ve Kasımpaşa’yla 0-0 ve Eyüpspor’la 2-2 berabere kaldığımız maçları da yönetmiş. Bu maçların hiçbirisinde hakemin ciddi bir hatası olduğunu anımsamıyorum, umarım yine aynı izlenimle tamamlarız bu maçı da…
Bizim maçla aynı anda oynanacak diğer maçlarda gözler muhtemelen bizde olacak. Eğer biz galipsek, onlar da risk alıp galip gelmeye çalışacaklar; ama galip gelemeyecek gibiysek, beraberliği de riske atmamaya çalışacaklar…
Galatasaray yenildi, 74; Fenebahçe yendi, 70; Trabzon berabere kaldı, 66… Bence bu sonuçlar iyi… Trabzon üçüncülüğü garantiledi. Önümüzdeki hafta Fenerbahçe Konya’yı yenerse Galatasaray’ın da son hafta tatsız bir sürpriz yaşamaması için Antalya’yı yenmesi lazım. Fener Konya’yı yenemezse ve Trabzon da Beşiktaş’ı yenerse son hafta ikincilik mücadelesine sahne olabilir. Bu arada bizim de Karagümrük ve Kasımpaşa maçlarını kazanmamız gerekiyor. 32 puan hedefi çok tehlikeli…
Bizim maç Bein 3’teymiş, Kayserispor-Eyüpspor Bein 1’de, Antalyaspor-Alanyaspor Bein 2’de, Kasımpaşa-Kocaelispor Bein Max1’de…
Futbol sahada oynanıyor, dilekte bulunmak çok anlamlı değil; maçtan önceki tahminler ise böyle Mayıs ayına gelindiğinde ve kafalar başka yerdeyken hiç tutmayabiliyor; ama benim diğer üç maç için dileğim şu: Eyüpspor yensin, Alanyaspor yensin, Kasımpaşa da çok zorlanarak ve mümkünse bolca kart hasarı alarak yensin.
Eğer böyle olursa ve biz de iyi koşarak kazanırsak, son 180 dakikaya aşağıdaki gibi girilecek.
Alanyaspor 36
Kocaelispor 36
Kasımpaşa 34
Gençlerbirliği 31
Eyüpspor 31
Antalyaspor 28 (bir sonraki maçı Galatasaray deplasmanı)
Kayserispor 26
Karagümrük 21
Böyle bir tablo oluşursa bu akşam, Cumartesi günü küme düşme sorunu kalmamış bir Kasımpaşa ile evimizde berabere kalarak ligde kalmayı garantileyeceğiz. (Galatasaray’ın Antalyaspor’u yeneceği varsayımıyla. Kayserispor da bizi ikili ve Eyüpspor ile üçlü averajlarda geçemeyecek bu tablo neticesinde.)
Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi elemesi oynama fırsatını beş haftadır geri çeviriyor ve dediğiniz gibi stresli maçları kaldıramıyor Onur Bey.
Artık ikincilik şansları pek kalmadığı için tek motivasyonları Kupa olacak. Eğer yarı finalde bizi elerlerse, lig maçına yedek ağırlıklı bir kadroyla çıkma ihtimalleri yüksek; ama yine de işimizi son haftaya bırakmadan, ligde kalmayı garantilemeliyiz…
Bir de penaltı kaçırarak tüy diktik, hadi geçmiş olsun…
Ayağına gelen her topta geriye dönen ve sahada hayalet gibi dolanan Metehan, penaltıyı da kaleciye nişanladı. İşkence gibi bir 45 dakika bekliyor bizi, neyse ki bundan sonraki maçları izleyip vakit kaybetmemize gerek kalmadı…
metehan hiçbir zaman iyi penaltıcı değildi. hangi maçtı, olay neydi tam anımsamıyorum da bir maçta da penaltı kaçırarak yakmıştı bizi. takımın penaltıcısı metahan olmamalıydı. bunun dışında bindirmelerle iyi oyun sergiliyoruz ancak ortasaha çok kötü durumda. ogulcan ya da başirunun girmesi gerek