Umarım bu hafta da Kasımpaşa’ya yeniliriz ve boşuna son haftaya taşımayız karın ağrımızı. Trabzon’a puan alma ümidiyle gitmek falan çok gereksiz. Eyüp’ten, Karagümrük’ten puansız dönmüşüz, Trabzon’dan da puanla dönemeyiz, sancıyı bir hafta daha uzatmaya gerek yok.
Gerçi Galatasaray’ın Antalyaspor’a yenilmediği durumlarda, son haftaya matematiksel olarak düşmemiş olarak gireceğiz. Aynen beş yıl önce olduğu gibi olacak
Ben artık maalesef küme düştüğümüzü düşünüyorum. Çünkü bu hocaya ve bu futbolcu topluluğuna (takım diyemiyorum) hiç güvenmiyorum. Hocada ve futbolcularda bir kazanma hırsı, bir motivasyon yok. En güvendiğimiz, öve öve bitiremediğimiz bir futbolcu (örneğin bu hafta kaleci) çok kritik bir hata yapıyor ve gol yiyoruz. Yediğimiz gole cevap veremiyoruz. Takımın kaptanlarından biri çok hayati bir penaltı kaçırıyor. Rotasyonda iyi göründü diye oynatılan futbolcu sonraki maçta dökülüyor. Takıma katkısı daha yüksek olabilecek futbolcu yedek çıkıyor. Vesaire vesaire… Her maçta farklı olumsuzluklar… Bunlar takım olamamanın sonuçları… Zaten Levent Şahin ve Volkan Demirel’in gelişiyle bu hale düşeceğimiz az çok belli olmuştu. 23 puanımız varken Metin Diyadin’den sonra Özcan Bizati’yle devam etsek belki Eyüp ve Kayseri maçlarını kazanarak hızla 29 puana ulaşıp sonraki maçlar için daha az puan ihtiyacıyla bir şans yaratabilirdik. Maalesef işimiz mucizelere kaldı.
herkes çok karalara bağlamış. daha 2 maç var. takımın bir şekilde elinden geleni yapacağını düşünüyorum. bence hala daha şansımız yüksek. tabii bunu elimizin tersiyle itmezsek.
herkes metin diyadin sorasının net farkında zaten. o zaman durum nedir, kadro nedir, oynanan oyun nedir…vs az çok bilen insanlar söylüyordu. ama bizde bilmeyipkonuşan (bitişik yazdım bilerek) çok fazla olduğu için yangınlar yapmışlardı. aslında bizim bir başka sorunumuz futboldan anlamayıp anlıyormuş gibi takılanların çok fazla olmasıdır. futbol hakkında konuşursun …vs de bilmeyip bi de yüksek perdeden konuşamazsın. bunları yapanlara gerektiği had bildirilmezse de kaliten böyle yerlerde sürünür. o kadar bilen eden kişiler usul gereği çok düşük perdeden konuşurken cahillerin böyle yapmasına da göz yuman cmia biraz kendini sorgulasın.
şunu da ekleyeyim, “metin hocanın yerine daha iyisi getirilseydi” diye de bir durum yok. yani daha iyisini bulmamız neredeyse imkansızdı.
birincisi metin hoca’nın gençlerbirliği ile kimyası çok yüksekti.i
ikincisi metin hoca yerli hocalar arasındaki en iyi hocalardan biri (ve değerini göstermemiş)(aslında görene göstermiş)
üçüncüsü metin hoca gibi bir hoca kulüpte kalması gerekiyordu ki kulüpte emniyet sağlansın. insanların güvenebileceği bir yer olsun.
bütün bunları kaybettik işte.
ek olarak takım müthiş top oynuyordu. ancak yukarda belirttiğim gibi bizde çok fazla bimezkonuşur var.
neyse şimdi volkan demirele de saygısızlık olmazsın da, olmaz heralde. artık elinden geleni yapıp, doğruyu bulup iki maçıda kazanmak zorunda. trabzon söyle böyle demekte artık geride kaldı. oradan üç puan en kötü bir puan lazım