Maça yarım saat kaldı, haydi Gençler! ![]()
![]()
Süper Lig’deki ellinci sezonumuz hayırlı uğurlu olsun ![]()
![]()
Hepimize geçmiş olsun!
Huh.
Haydi Gençler! ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
hem yönetim, hem sosyal medya, hem tribün durumu, hem takım içi yazacak çok şey var. biraz zaman geçsin ilgili başlık altında bu sezonu iyice tartışmak lazım. bu sonuç herkese kutlu olsun.
Abi, üç gün tadını çıkaralım bu akşamın, ama 20 Mayıs gününden itibaren aynen bu meseleleri tartışmamız gerek. Sorunlar büyüyecek ve gelecek sezon idari anlamda daha sorunlu olacak diye korkuyorum…
nihat abi çok özel bir insandı, gençlik yıllarımda yollarımızın kesişmesi benim için büyük bir şanstı. sanırım ömer seyfettin, tevfik fikret gibi tarihimizde yerleri çok ayrı olan aydınlarımızdan biriydi. şu maç tam da trabzon maçıydı, aklıma da nihat abi geldi. biraz kişisel oldu ama olsun :d
Karagümrük mağlubiyeti ile gittiği her takımı düşüren Volkan bizi de düşürecek şeklindeki moral bozukluğuyla uzun ve depresif bir yazı kaleme almış, hatta Diyadin gelmesine karşın psikolojimi korumak adına Kasımpaşa maçının oynanacağı saat diliminde telefonu uçak moduna almıştım. Bu sezonun tamamını düşününce inişli çıkışlı film gibi bir sezon geçirdik diyebilirim ve kümede kalmamız gerçek bir mucizeydi ve onu başardık. Diyadin hiç gitmeseydi ligi 9. ya da 10. sırada tamamlayıp kupada finale de çıkabilirdik evet ama yine de bu sezon kupaya üzülmüyorum zira kupada finale kalmamız durumunda hırs yapan Trabzonun son maçta berabere kalarak bizi düşürebileceği senaryo, Kasımpaşa ve Eyüp’ün büyük ihtimalle kaybetmeyeceği varsayımı altında gayet de mümkündü. Bugün karşımızda aklı kupa finalinde olan bir Trabzon olmasaydı ölüp ölüp dirilirdik ancak kritik anda gelen gol takımın direncini artırdı ve sonlara doğru konsantrasyon kaybıyla 3’ü dahi bulduk. Bu sezon her iki lig maçında da yenebildiğimiz tek takım Trabzonspor iken Trabzonspor’un ligde her iki maçta en çok gol yediği takım da 7 golle biz olduk. Başakşehir ve FB iki maçta sadece dörder gol atabilmiş. Volkan’ı ikinci kez getiren ve Levent Şahin’i td yapan bir futbol aklı, Niang ve Onyekuru’ya saçılmış paralar mevcutken nasıl bir kadro planlaması yapacak merak ediyorum…
metin hocanın maç sonu açıklamalarına dikkat edilmesi gerekiyor. genelde önemli olan şeyler ciddi olan şeyler gümbürtüye gidiyor. bu sefer gümbürtüye getirmemek lazım. sanırım yapılanmaya gideceğiz. kümeden uzak kendi halinde takılan bir takım oluruz. zaten metin hoca ile en az 5 sene lazım. zamanı geldiğinde de üst sıralara oynarız.
seneye illa para lazım olacakta, o yüksek maaşlardan kurtulursak, metin hoca ve ekibinin hatta ali ekber hocanın düşük bütçeli ama sağlam bir takım kuracağına inanıyorum. 5 milyon verip, başkan gibi takılan üstüne takımı küme düşürecek kararlar aldıran ve yetmiyormuş gibi verdiği kararlarla en az 50 milyon zarara uğratan adamların sesi pek yükselmez. zaten bu camiada medya ile de sosyal medya ile de garip garip oluşumlarla da algılarla da pek bir şey yapamazlar. o yollar çoktan kapandı. kapanacak yollarda kapanır. hala daha noksanlıklar var onlarda zamanla giderilir. he bi de şu para meselesi çok sıkıntı. bir orayı çözemedik. o da çözülür de işte yönetici takımının işine gelmiyor heralde
Nihayet kazandık ve küme düşmekten kurtulduk. Çok mutluyuz. Ligde kalmamızda en büyük paya sahip olan sevgili hocamız Metin Diyadin ve futbolcularımızı kutluyorum. İlk defa bir istatistik totemim tuttu. Bu toteme göre bu sezon ilk defa bir takımı iki kez yenip 6 puan aldık ve ilk defa üst üste iki maç kazandık. Geçen hafta da Kasımpaşa’yı yenerek ilk kez bir takımdan 2 maçta 4 puan almıştık.
Bu arada haftalar önce, “Galatasaray ve Fenerbahçe inşallah son haftaya 1 puan farkla girerler ve ikisi de kazanmak zorunda olurlar. Aksi halde son haftaya gelindiğinde şampiyon ve ikinci belli olursa ikisi de maçı salarlar” demiştim, gerçekten de öyle yaptılar. Antalyaspor’un da son hafta Kocaelispor’u yenmesi zaten beklenen bir şeydi. Berabere kalsak Volkan Demirel’in hesapladığı 32 puan yetmeyecekti ve Antalyaspor’un yerine biz düşecektik. Ligde kalmanın rahatlığıyla ve keyfiyle yazıyorum: Belki de Karagümrük’e yenilmemiz iyi oldu ve yönetim ligin bitmesine iki maç kala Volkan Demirel’i göndermek zorunda kaldı. Karagümrük’le berabere kalsak, Volkan Demirel belki de görevde kalacak ve Kasımpaşa ile Trabzonspor’u yenemeyip düşecektik. Bunda da varmış bir hayır diyelim. Bu sezon yaşadıklarımız inşallah sayın başkan ve yönetime büyük bir tecrübe olur ve bir daha Levent Şahin ve Volkan Demirel gibi hocalığı şüpheli isimlerle çalışmak gibi gereksiz ve riskli maceralara girmezler.
Gençlerbirliği ve Eyüp’ten 4 maçta aldığı 4 galibiyet ve 12 puan sayesinde ligde kalma umudunu son maça taşıyan Antalyaspor bu maçları kazanamasaydı, kalan 30 maçta alabildiği 20 puanla çoktan lige veda etmiş olacaktı. Bu da şampiyonluğa oynayan ve kümede kalma mücadelesi veren takımlar için 6 puanlık maçların ne kadar önemli olduğunu ve final niteliğindeki bu maçlar için fizik, teknik, moral ve mental olarak çok özel bir hazırlık yapılması gerektiğini çok net bir biçimde gösteriyor. Biz kendi kulvarımızdaki 6 puanlık çok kritik Eyüp ve Kayserispor maçları öncesinde gereksiz bir hoca değişikliği yaptık ve Metin hoca gibi iyi bir hocanın yerine getirdiğimiz hocalığı şüpheli Levent Şahin ile Eyüp’e yenildik, Kayserispor ile berabere kaldık. Zaten ani hoca değişikliği sonrasında moral motivasyon ve mental olarak bizim bu maçları kazanmamız mümkün değildi. Bu sezon küme düşen 3 takımdan 6 maçta sadece 5 puan alabildik. Normalde bu istatistik bir takımı küme düşürür ama şansımız işledi; Beşiktaş’tan aldığımız 3 puan ve Metin Diyadin hoca ile Trabzonspor’dan aldığımız 6 puan sayesinde bu olumsuzluğu telafi etmiş olduk. Önümüzdeki sezon gerek transferde ve gerekse maçlarda çok dikkatli olmalıyız. Çok iyi çalışmalı, özellikle hedef maçlara çok iyi hazırlanmalı ve sahada gereğini yapmalıyız.
Onuachu bir gol atıp tek başına gol kralı olmak için doksan dakika oynadı, ama atamadı ![]()
Sahi bir sezon daha Keçiörengücü ile karşılaşmayacağımız için çok mutluyum ![]()
Boyle bir gunde bu sonuclarla nasil bu kadar uzun ve duzgun yazabiliyorsunuz arkadaslar. Benim bogaz sis kafa bi dunya. Yazabilecegim tek sey iyi ki varsin metin hoca. Varol gencler.
:d :d :d
antalyaya da yazık oldu. rakiplerin gs-fb-ts ile oynuyor. böyle bir fırsatı denk getirmek istesen getiremezsin, ama adamlar ligi kapatmış
Sevgili Uğur, ligde kalmanın keyfi ve rahatlığıyla yazmak istiyor insan… ![]()
Kocaelispor maçının ertesi günü, Galatasaray-Fenerbahçe maçının devre arasında aşağıdaki satırları yazmışım. Kayserispor’un puanını yanlışlıkla 31 olarak hesaplamışım, Antalyaspor da Alanyaspor’a yenilmediği için 32 puanla tamamladı. Kasımpaşa’nın Kocaelispor’u, Eyüpspor’un da Kayserispor’u yenememesi nedeniyle işleri son haftaya kaldı. Biz de Karagümrük’e yenilince işi son haftaya bıraktık. Bırakmasaydık kupada finale de yükselirdik, ona üzülüyorum ![]()
dün ilk golden sonra bizim oyuncuların aşırı sevinmemesi de güzel bir detaydı. sanırım teknik ekip özellikle metin hocanın söylediği bir şeydi. rakibi ve tribünü ateşlemek istemedi.
Kesinlikle öyle Onur Hocam. Bir tek Tongya golü sonrası bi duygu boşalması yaşandı. O da çok abartılı değildi. Maçın öncesinde ve sonrasında çok iyi hazırlanılmış
Gençlerbirliği’ne yakışan hareketler…
Taraftarlarımız da tribünde ve sosyal medyada Gençlerbirliği’ne yakışır bir şekilde davranmalı. Kibir, küfür, rakibe saygısızlık, alay, hakaret kabul edilemez ve Gençlerbirliği taraftarlık anlayışına yakışmaz.
Bu maçı kazanmak büyük bir umut verdi bana. Elimizde
Thalisson, Sekou, Etebo, Kaptan Goutas, Traore, Oğulcan, Erhan, Oğulcan, Prince, Diabate, Metehan, Tongya gibi bence muhteşem oyuncular var.
Bunlara ilaveten katkı alacağımız Zuzek, Fıratcan, pedro, Abdurrahim gibi oyuncular var.
Ayrıca Arda, Erk Arda başta olmak üzere potansiyelli 5-6 genç oyuncu var.
Çok fazla takviyeye ihtiyaç duymadan başlayacağımız karakterini istpatlamış iyi oyuncular. İyi birkaç yıldız ile Metin Diyadin önderliğinde çok şey başarabiliriz.