26/27 Süper Lig 3. Hafta Gençlerbirliği - Erzurumspor

Ligin 1. sıradaki ekibi ile sonuncu sıradaki ekibinin karşılaşacağı bu müsabaka ile hafta açılıyor.

ERYAMAN STADYUMU
. 28.08.2026 - 21:30

3 Beğeni

İlk iki haftaki altı puan, ancak bu maçı da kazanırsak çok daha değerli olacak; yoksa geçen yıl gibi küme düşmesi ‰999 kesinleşmiş Karagümrük’e yenilen, Antalyaspor’dan puan alamayan, Kayserispor’u yenemeyen, sahibi içeriye alınan Eyüpspor’a yenilen gidişata dönüş yaparız..

İnşallah kazanırız ve bir sonraki hafta Trabzon deplasmanına onuncu puanımızı almak üzere gideriz :heart::black_heart:

2 Beğeni

bu maç biraz zorlanacağız ama kazanacağız..
rakibimiz hüsran gibi başlangıç yaptığı süper olduğu söylenen ligimizde daha her şeyin başındayken tüm eleştirileri sonlandırıp yeniden bir başlangıç yapmak isteyecektir..

bu da bizim fırsat olarak değerlendireceğimiz, ayağa, isabetli, soğukkanlı, zaman zaman hızlı ve bazen de yırtıcı oyunumuzla üstesinden geleceğimiz bir maç..

başka bir takım olsaydı bu durumda; üç ihtimalli bir maç diyebilirdim ama erzurumspor için daha çok erken.. birbirini tanıma aşamasındaki oyuncular henüz tepki koyacak oyun tarzını yakalayamadılar..

2 Beğeni

Geçen hafta puandan umutlu olduğumu söylemiştim. Asıl Top biz de olduğu zamanlarda ne yapacağımızı merak ediyordum. o yuzden Erzurum macın dan çekiniyordum. Hala çekinmekle beraber golü bulana kadar oynadığımız oyun korkumu yersiz bıraktı. topçuların özgüveni yerinde hocanın özgüveni yerinde bunlar iyi. Taraftarın özgüveni arşa vurdu bu kötü. sosyal medyada Avrupaya oynar diyenimi ararsın. bir forvet alınırsa şampiyonluk niye olmasın diyen mi ararsın. bunlar kötü. sosyal medayayı takmam ama ordakilerin birçogu cuma tribün de olacak. ayaklar yere bassın biraz. rahat bir yıl geçirip elimizdeki bebeleri değerlendireceğimiz bir yıl olsun yeter

2 Beğeni

Sosyal medyayla (hatta medyayla) bağımı koparmak, son bir yılda yaptığım en iyi şey oldu sanırım. Öğrenmem gereken gelişmeleri zaten bir şekilde öğreniyorum. Takip etmek istediğim gelişmeleri bir şekilde takip ediyorum. Fazlasını da merak etmiyorum artık.

3 Beğeni

metin hoca olsun oyuncular olsun ulusal basına demeçler veriyor. bugunde iki demeç gördüm üstüne irfancan demeç vrmiş. müthiş. insanları sosyal medyaya mahkum etmeyecek güzel bir strateji. (farkında olmasalar bile) özellikle anadolu takımları bu o sosyal medya çukurunda bu nednele boğuluyor, boğduruluyordu.

2 Beğeni
2 Beğeni

Uzun zamandan beri ilk defa maç başlığı açtın Ümitçiğim. Elin uğurlu gelir inşallah… :blush:

Kazandığımız takdirde üçte üç yapıp rahat bir sezon geçireceğimizin işareti olan 6 puanlık maç… İnşallah bir aksilik olmadan kazanırız.

Ligde kalma puanını 34 puan (maç başına 1 puan) olarak düşünürsek, Erzurum’u yendiğmiz takdirde ligde kalmak için kalan 31 maçta 25 puan almamız yetecek. Milli maç arasına kadar Erzurum, Trabzon, Kasımpaşa ve Başakşehir ile oynayacağımız 4 maç ile birlikte toplam 6 maçta almamızı dilediğim puan sırasıyla 18, 16, 15, 14, 13, 12… Gönül ister ki altıda altı yapıp 18 puan alalım. Ama Erzurum ve Kasımpaşa’yı yenmek kaydıyla toplam 12 puan ve üstünü kazanırsak milli maç arasına başarılı bir giriş yapmış oluruz.

3 Beğeni

bütün veriler gençlerbirliğinin 14. olacağını gösteriyordu. bu da metin diyadin faktörü sayesindeydi. metin diyani çıkardığımızda takım 18. oluyordu. yani bu takım 16. olsa büyük başarı olacakken (düşşse bile :d) bence ilk 10 u zorlarız diye düşünüyorum. eğer bu hava devam ederse ilk 8 içinde kalırız.

ama bu takım son maç dahi olsa ligde kalıyorsa bu bir başarıdır hatta büyük bir başarıdır. bunu unutmamak gerek.

çok fazla transfer yapmamak her zaman iyidir. kimyayı korur. (oyuncudan, insandan ve yaşamdan anlayan bir teknik ekip olmak kaydıyla) biz fazla transfer yapmadık ancak çok fazla oyuncu kaybettik. yani aslında büyük eksideyiz.

artı olarak deneyimli oyuncularımız sayısı çok az. rotasyon neredeyse yok. yarın cezalar, sakatlıklar olunca daha da kötü duruma düşeceğiz. gene de metin “simyacı” diyadin hocamız sayesinde güzel maçlar çıkarırız.

metin hocanın verdiği demeçlerde de kadro yapılanmasını kongreler nedeniyle yapamadık. evet söyle bir bakınca geleceğe dair bir plan neredeyse yok. mesela sezon biter bitmez tongya ile sözleşme imzalanması lazımdı, imzalanmadı. hala daha imzalanmadı. bir çok oyuncunun sözleşmesi bitecek. sezon bitince imzalansa makul bir ücret ile anlaşabilecekken şimdi oyuncu ben şu kadar istiyorum dese haklıdır. çünkü bonservisi zaten en az 5 olacaktır. ayrıca bunu geçtim, imzalamasa 5 milyon bonserviste alamayacaksın. eldeki metehanı filan kaçırmaları saymıyorum artık. mevcutlarla hala daha ileriye dönük bir plan yok. zaten mecbur kiralık alıp duruyoruz.

neyse bakalım metin hoca bu kulübün içinde oldukça gençlerbirliğine bir şey olmaz. mesela bu mali disiplini, bu kimyayı koruyalım yeter. yoksa maçlar kazanılır kaybedilir pek önemi yok.

3 Beğeni

İlk iki maçta çok rahattım, hatta Göztepe maçını çok sakince izledim, ama bu maç için çok gergin hissediyorum. Geçen yılın travmasını yaşayınca, hele o Karagümrük maçından sonraki hafta çektiklerimiz, Kasımpaşa maçında 2-0 geri düşmemiz geliyor sürekli aklıma. Lütfen bu maça iyi konsantre olalım ve altı puanlık maçımızı kazanalım. Derdim liderlik değil, o konuya uzun süredir uzak olduğumuz için sadece istatistiksel olarak bakıyorum. Önümüzdeki otuz maç çok berbat bir performans sergilemezsek, ligde kalabilelim ve son on maçı rahat izleyelim. Hatta mümkünse sezon boyu ilk 8 içinde kalalım ki televizyon programlarındaki puan durumunda hep ilk sayfada biz olalım, adımızı görmek için ikinci sayfaya geçmelerini beklemeyelim..

3 Beğeni

gergin olmamız için nedenlerimiz var..
çünkü bu ekipte aynı bizim gibi oynayan bir ekip.. macera arayacak, bir kahramanı öne atıp arkasından seğirtecek halleri yok.. topla ilerleme, adam eksiltme işlerine kalkacak cesaretleri de yok..
çok yeni kurulmuş bir ekip, birbirleriyle oynama zamanı bulamadılar. şu aşamada yapacakları en küçük bir hata sonrasında düşme korkuları dile getirilmeye başlar..

top bölgesinde çoğalacaklar, amansız pres yapmaya çalışacaklar, kaptıkları topları da en yakındaki boşa çıkmış arkadaşlarına aktaracaklar.. biz de böyle yapıyoruz.. bizim yıldız oyuncumuz yok. oyunun kilitlendiği anlarda öne atılıp oyunun akışını değiştirecek lider oyuncumuz yok.. ondan böyle oynuyoruz..
erzurumsporun ise kabiliyetli ve yıldız sayılabilecek oyuncuları olsa bile; bu yeteneklerini sergileyecek lükse sahip değiller.. içlerinden hiç biri hata yapmayı göze alamaz..

tek bir şeye ihtiyacımız vardır, o da çalışkan ve hızlı olmak..
du bakalım noolacak?..

4 Beğeni

Bir galibiyet muhtemelen bütün sezonu rahat geçirmemizi sağlayacak. Kalan 31 maçta maç başına 0,80 puan almamız kümede kalmamıza yetebilir. İnşallah daha fazlasını alırız. Haydi hocam, haydi futbolcularımız…

3 Beğeni

İlk yarının ilk on dakikasından sonrası aşırı sıkıcı geçti. İkinci yarıda biraz daha ciddi oynayıp gol bulmamız şart, yoksa saçma sapan puan kayıpları dönemimiz yine başlayacak diye korkuyorum. Şu anda tam da geçen yılki verimsiz oyunu oynuyoruz :frowning:

1 Beğeni

orhan ovacıklıya helal olsun. geçen galatasarayla oynadıkları maçı izlemiştim, barış alperi ezmişti. büyük profesyonel büyük yürek

2 Beğeni

Al işte, aptal gibi golü de yedik..

1 Beğeni

Kaptanımızın iki yıldır kaçıncı asisti oldu acaba rakip hücumculara?

1 Beğeni

Metin Hoca, Traore’yi çıkarmak için neyi bekliyor acaba?

Acayip vurmasını bekliyormuş meğer. Adamın maçta yaptığı ilk düzgün hareket gol oldu :slight_smile:

3 Beğeni

çizgisine de hiç inanmadım.

maçın son dakikalarında 3lüye dönerek riskte aldık ama olmadı. santrafor hala daha piyasada yok.

2 Beğeni

Sinir bozucu bir maçtı. İkinci golün ofsayt olduğu çok belliydi, ona o kadar sevinerek zaman ve enerji kaybettik. Salakça gol yeme serimizi sürdürdük. İki sezondur aynı şey, kalecin iyi olsa da defansın salaklık yapınca patlıyorsun işte..

2 Beğeni

ofsayt eğil gibiydi. varda çizgilerin nasıl çekildiği malum.

2 Beğeni