Gençlerbirliği olağan genel kurulu (14.06.2025)

Kulübümüzün olağan genel kurul toplantısı 14.06.2025 günü yapıldı. Başkan Osman Sungur 649 oyla üç yıl görev yapmak üzere yeniden başkanlığa seçildi. Divan başkanlığı seçiminden sonra başkan adaylığından çekilen Arif Ölmez ve Murat Şamil Şen’in ortak adayı Nilüfer Bircan ise 274 oy aldı.

Başkanımız Osman Sungur ve yönetimine bu zorlu görevlerinde başarılar diliyorum.

4 Beğeni

Arif Ölmez’in başkan adaylığından çekilmeden önce hazırladığı liste de sosyal medyada paylaşıldı.

2 Beğeni

ortak hazırlanmış listedeki çoğu kişinin normal şartlarda kulübün kapısından içeri adım atamaması gerekirdi. benim garibime giden her zaman bir şans verilir denilen arda çakmak’ın böyle hareket etmesi oldu. gerçekten o isimlerle listeye girmeyi kabul ettikten sonra (hem de ilk listeye) camiadaki itibarının iyice düşeceğini hiç hesaba katmadı mı ya da artık başkanlık gibi bir düşüncesi kalmadı mı belli değil. zamanında da büyük stratejik hatalar yapmıştı yapmaya devam ediyor. bence hep junior başkan adayı olarak kalacak gibi görünüyor ki bence artık hep öyle kalsın şu saaten sonra.

2 Beğeni

Genel kurul bitti. Eleştiriler yapıldı. Görüşler açıklandı. Kararlar alındı. Şimdi de Süper Lig’e yeni çıkmış bir kulüp olarak çok zorlu bir sezona başlamak üzereyiz.

Ben, başkan Osman Sungur’un listesinde (Divan Kurulu) yer aldığım için görüşlerim okuyanlarca objektif bulunmayabilir. Onun için aday listeleriyle ilgili bir yorum yapmamam doğru olur diye düşünüyorum. Bununla birlikte elimden geldiğince objektif olmaya çalışarak şu husustaki görüşümü kısaca belirtmek istiyorum:

Sayın Osman Sungur, geçen yıl mart ayındaki seçimi bir oy farkla kazandı. Biz de Divan Kurulu listesindeydik. Bugüne kadar kulübe bağış olarak verilen para, kayıtlara göre 107 milyon lira… Beysukent’teki binanın Portaş’a satışından gelen ve önemli bir kısmı vergi ve SGK borçlarına kesildikten sonra kalan para, TFF ve diğer kurumlardan gelen paralar ve büyük bölümü özel ilişkilere dayanan sponsorluk gelirleriyle giderleri karşılamaya ve borçları ödemeye çalışarak sezonu tamamladık ve Süper Lig’e yükseldik. Çok mutluyuz ve gelecek için umutluyuz. Bu yüzden ben, Sayın Osman Sungur’un bir dönem daha yeni bir şansı hak ettiğini düşünüyorum. İnşallah güzel bir sezon geçiririz, ligde kalıcı oluruz ve bonservis geliri elde etmeye başlarız. Taraftar ve üyelerimizin, önümüzdeki dönemde yapılacak işleri doğru ve yanlışlarıyla, artı ve eksileriyle kişilere bağlı kalmadan objektif bir şekilde değerlendirmelerini bekliyor ve diliyorum. Ben de bir taraftar, bir üye ve Divan Kurulu üyesi olarak yasal ve etik kurallardan ayrılmadan, kendi doğrularımla kulüp menfaatleri doğrultusunda elimden geleni yapmaya çalışacağım.

4 Beğeni

Yeni yönetimimize başarılar dilerim :+1: :heart: :black_heart:

Bu sezon Süper Lig’de kalıcı olabilmemizi, hatta mümkünse ilk ona girerek son haftaları sakince geçirebilmemizi umarım :soccer: :heart: :black_heart:

3 Beğeni

Gençlerbirliği’nde genel kurul sesleri!

Gençlerbirliği yönetimindeki derin çatlakların ardından yakın bir gelecekte genel kurul kararının çıkabileceği belirtiliyor.

Kırmızı-siyahlı yönetim hareketli bir haftayı geride bıraktı. Gençlerbirliği yönetiminin önemli gelişmeler nedeniyle bu hafta Salı ve Perşembe olmak üzere iki toplantı birden yaptığı öğrenildi. Yönetimde özellikle maddi konular nedeniyle ciddi tartışmaların yaşanırken Başkan Sungur’un Perşembe günü yapılan toplantıyı terk ettiği bildirildi.

Gençlerbirliği yönetimindeki ayrılıklar ve oluşan gruplaşmalar sonrasında yönetim kurulu içinde başkan değişikliğiyle ilgili fikirlerin ortaya döküldüğü öğrenildi.

İsmail Geliç’in başını çektiği grubun, kulübün yeni tüzüğünü de kullanarak başkanın istifası durumunda genel kurula gitmeden kendi içlerinden yeni bir başkan seçerek yola devam etme eğiliminde olduğu öğrenildi.

Böyle bir durumda İsmail Geliç ve Mehmet Kaya’nın başkanlık için istekli oldukları bildirildi. İki diğer yöneticinin de başkanlık ihtimaline yeşil ışık yaktığı belirtiliyor.

Yönetim kurulu içinde yalnızlaştırılan Sungur’un ise yaşanan tüm bu gelişmelere karşı kulüp başkanının camianın kararıyla sadece genel kurulda değişmesi gerektiği fikrine sahip olduğu bildirildi.

Başkan Sungur’un ‘ya benimle devam edilir ya da genel kurula gidilir’ restini çektiği ve kendisini genel kurulun seçtiğini ve yönetimi de kendisinin oluşturduğu ifade ettiği öğrenildi. Sungur’un ‘Beni genel kurul seçti sizi ben. Benim olmadığım yerde yönetimden hiç biriniz başkan olamazsınız’ ifadelerini kullandığı ifade ediliyor.

Yaşanan bu gelişmelerin ışığında Gençlerbirliği’nin yakında genel kurula gitme ihtimalinin güçlendiği konuşuluyor.

4 Beğeni

Maalesef kulübümüzde bir süredir negatif bir hava var. Bu negatiflik çeşitli kademelerdeki istifalar, sosyal medyada ve diğer kanallarda yayılan söylentiler, beklenmedik ve şaşırtıcı olumsuz haberler, takımın sonuçlara da yansıyan olumsuz havası ve sahadaki görüntüsü ile kendini gösteriyor. Bir an önce bu negatif havadan kurtulmamız için ne gerekiyorsa yapılmalı.

4 Beğeni

buradan çıkılır bir şekilde. başkan’ın dik duracağını düşünüyorum. öncelikle kesinlikle hüseyin eroğlu ile yolların ayrılması gerekir. camiada genç oyunculara da şans verecek bir hoca’nın gelmesi gerekiyor. daha geçen sene servet hoca 4 ay gibi bir sürede 5 milyon euroluk oyuncu sattırdı sivasa. camia’yı bilen ya da gençleri de rotasyona 11 e alabilecek bir hoca ile devam etmemiz gerekiyor. devre arası yüksek kontratlardan kurtulabiliriz. az çokta süper lig gelirimiz var. transfer kesinlikle yapılmamalı. yapılacaksa da u21 dışında transfer yapılmamalı. osman başkan kongreye götürecekse götürür, isterse genlerbirlikli biraz da parası olan insanları yönetime alır girer. ya da gençlerbirliği içinde bilinen başka birisi gelebilir. arda çakmak vardı belki birleşme yoluna gidilir. tablo öyle çok karamsar değil. ancak yöneetimdeki o insanların hepsinin temizlenmesi gerekiyor.

4 Beğeni

tekrar belirteyim, kendi hırsı için orada duran, bu sürekli transfer isteyip kendini kulübün çok fazla önüne koyan, gençlerbilirliği gibi bir camia’nın borç batağına girmesini umursamayan bir hoca’nın orada artık 1 gün bile durmaması gerekiyor.

4 Beğeni

Bu haberin aslı var mıdır? :open_mouth:

https://x.com/g_birligi_haber

Defterler Bakanlıkta!

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Gençlerbirliği’ne ait defterleri aldığı öğrenildi.

Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından görevlendirilen müfettişin kulüpte yaptığı incelemenin ardından kulübe ait karar defterini ve bazı evrakları yanına aldığı bildirildi.

Teftişin Bakanlık bünyesinde geniş çaplı olarak devam edeceği ifade edildi.

3 Beğeni

Olağan teftiş olabilir.

2 Beğeni

Divan Kurulu Başkanı Selçuk Irgıt, Divan Kurulu Başkan Vekili Ozan Güler ve ben, kulübümüzde yaşanan olumsuz ve üzücü gelişmelerlr ilgili olarak başkanımız Sayın Osman Sungur’a bir mektup gönderdik. Mektubun tam metnini aşağıda paylaşıyorum:

SAYIN OSMAN SUNGUR

Kulübümüzde bir süredir üzüntü ve endişeyle izlediğimiz bazı yönetim kurulu üyelerinin istifa etmeleri ya da istifa etmemekle birlikte küskünlükle fiilen kulüpten uzaklaşmaları, çeşitli kademelerdeki önemli çalışanların istifaları ya da yönetimce görevlerine son verilmesi, ayrıca sosyal medyada ve diğer kanallarda yayılan çeşitli söylentiler, beklenmedik ve şaşırtıcı olumsuz haberler camiamıza zarar verecek ve geleceğimizi tehlikeye düşürecek ölçüde negatif bir hava yaratmış olup, Fenerbahçe ve Galatasaray gibi İstanbul takımlarının taraftarı ve/veya üyesi oldukları sosyal medya hesaplarında yaptıkları paylaşımlardan açıkça anlaşılan bazı yönetim kurulu üyelerinin genel kurulca seçilmiş başkan ile uyum içerisinde çalışmaları gerekirken, aksine yönetim kurulunda gruplaşmak suretiyle sayısal üstünlüğe ulaşarak, listesinde seçildikleri başkanı yalnızlaştırıp darbe anlamına gelecek şekilde görevinden istifa etmeye zorladıkları ve yerine yönetim kurulu toplantısında bir başkan vekili seçerek, genel kurula gitmeden 3 yıl sonraki olağan genel kurul toplantısına kadar kulübü yönetmeyi planladıkları iddiası sosyal medya ve diğer haber kanallarında yaygın bir söylenti olarak dile getirilmektedir. Anılan iddia şimdiye kadar ilgilileri tarafından yanıtlanmamış ve yalanlanmamıştır. Bu hareketi camiamızın varlığını tehdit eden son derecede tehlikeli bir eylem olarak nitelendiriyoruz.

Biz, 14 Haziran 2025 günlü olağan genel kurul toplantısında şahsınızın listesinde Divan Kurulu’na seçilerek üstlendiğimiz manevi sorumluluğun bilinciyle kulübümüzün varlığını tehdit eden bu tehikeli eylemi kınıyor ve ortağı olmak istemiyoruz.

Sonuç olarak, kulüp başkanlığından istifa etmemeniz gerektiğini; kendinizi başkanlık görevinden ayrılmak zorunda hissediyorsanız buna saygı duymakla birlikte istifa etmek yerine kulübü genel kurula götürmenizin ve görevinizi genel kurulun seçtiği başkana devretmenizin, kulübümüzün menfaatleri ve geleceği açısından doğru olacağını düşünüyoruz.

Saygılarımızla…

Selçuk IRGIT (Divan Kurulu Başkanı)
Ozan Güler (Divan Kurulu Başkan Vekili)
Necdet Özkazancı (Divan Kurulu Yazman Üyesi)

https://x.com/G_Birligi_Haber/status/1975557567251181876?t=Sod2SbDUU4Df26BrVCJIzQ&s=19

4 Beğeni

Sayın Osman Sungur kulübü genel kurula götürmek yerine maalesef istifasını açıkladı.

https://x.com/kirmizikara/status/1975597358277668943?t=JnoMdtakDI1ctWBrtQgWnQ&s=19

4 Beğeni

Yıldız futbolcu alıyoruzdan istifa edip kaçmaya nasıl geldik? Bu pahalı oyuncuları alan/aldıranlar şu anda yönetimde! Takımın iskeletinin bozulmasını taraftar hiçbir zaman istemedi. Şu anda da seçimle gelen yine genel kurulda seçimle gider diyor taraftar! Bir anda gitmek veya gitmek zorunda bırakılmak da sene başında gereksiz pahalı transferlerin yapılması da benzer anlamsızlık içeriyor! Bu işin iç yüzü anlaşilmadan fikir yürütmek çok zor! Bu konuda kamuoyunun bilgilendirilmesi ve hızla genel kurula gidilmesi gerekiyor!

2 Beğeni

Murat Karahan istifa etti!

Gençlerbirliği Yönetim Kurulu Üyesi Murat Karahan görevinden istifa etti. Kulüp yönetiminde yaşananlardan rahatsızlık duyan Murat Karahan’ın istifasını noter kanalıyla ilettiği öğrenildi. Karahan, son zamanlarda yönetim kurulu toplantılarına da katılmıyordu.

Murat Karahan’ın geçtiğimiz sezon Gençlerbirliği’ne kazandırdığı ‘Otokar’ sponsorluğu bu sezon da devam edecekken Asbaşkan Mehmet Kaya’nın sponsorluk görüşmelerine dahil olmasıyla iptal olmuştu. Karahan, bu ve başka nedenlerle kulüp yönetimiyle arasına mesafe koymuştu.

1 Beğeni

Kulüp içindeki birçok unsurun yönetimin genel kurul kararı alması gerektiğini savunurken, yönetim içindeki bir grup yeni başkan seçerek yola devam edilmesi gerektiğini savundu.

Yönetim içinde de bir grubun genel kurul kararı alınması gerektiği savunduğu öğrenildi.

Yeni başkanın TFF İle İlişkilerden Sorumlu Asbaşkan Mehmet Kaya’nın olması neredeyse kesin gibi görünüyor.

Osman Sungur’un yönetim ile yapacağı veda toplantısı sonrası Mehmet Kaya’nın isminin açıklanması bekleniyor.

1 Beğeni

Genel kurulun seçtiği başkanı baskıyla istifa ettirip, yönetim kurulunun kendi içinden seçtiği başkanla genel kurula gitmeden üç yıl devam etmenin etik ve demokratik olmadığını düşünüyorum. Bir an önce genel kurula gidilmeli.

2 Beğeni

Maddi açıdan çok zor durumda olduğumuza dair tatsız iddialar da var. İnşallah, futbolcuların ödemelerinin aksadığı ve iki hafta sonra serbest kalabileceklerine dair iddialar asılsızdır :frowning:

1 Beğeni

yönetim genel kurula götürmeyecek heralde?

2 Beğeni

çok daha büyük bir rezil etme ve yıldırmak için imza toplamaya başlamak gerekiyor.

2 Beğeni