eski yönetimden ya da futbolcularla ilişkisi olan biri varsa özellikle sinan kaptan’ın bu işi halledebileceğini düşünüyorm. mevcut yöneticiler oyuncuları kasten kaçırmaya çalışabilir. oyuncuların yönetimin gideceğini, taraftarın mücadele ettiğini, paraların yatacağını bilmesi gerekiyor.
Gençlerbirliği’nin bugün yapılan yönetim kurulu toplantısında, Mehmet Kaya oy birliğiyle kulübün 29. Başkanı olarak seçildi.
Başkent ekibinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Kulübümüz Yönetim Kurulu’nun 8 Ekim 2025 tarihinde gerçekleştirdiği toplantısında Mehmet Kaya, Gençlerbirliği Spor Kulübü’nün 29. Başkanı olarak oy birliğiyle seçilmiştir.
Sayın Mehmet Kaya’ya görevinde başarılar diliyoruz.
Cumhuriyetimizin 102 yıllık çınarı Gençlerbirliği, Sayın Mehmet Kaya başkanlığında köklü tarihine yakışır yönetim anlayışıyla yoluna devam edecektir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”
gençlerbirliği’nin içten çok sorunu var. bu sorunlar mevcut yönetim alt edildikten sonra da bitmeyecektir. mevcut yönetimin elinde defteri tutması, kulübü şu an yönetiyor olması(para, oyuncularla ilişkiler…vs) büyük bir tehlikedir. amaçları şirketleşmeye götürmek ya da kulübü batırmak olabilir. ali ekber hoca’nın yerine Iğdır fk’dan sportif direktör istenmesi ve mevcut sözde başkan mehmet kaya ile cantürk alagöz’ün siyasi yakınlıkları da göz önüne alındığında(+şirketleşme muhabbetleri) cantürk alagöz bu işin neresindedir?
içten sorunumuz var dediğim, hacettepe bu kulüp için büyük bir sorundur. tesislerin içinde bile bina kaybettik, büyük sorun. siyaset sürekli etrafımızda dolanıyor, büyük sorun.
osman sungur ve bazı yöneticiler bu sorunlarla uğraştılar. haklarını veriyorum. hatta Alagöz gibi birine belki de ülkede kimsenin yapamayacağı bir çıkış yaptılar.(yöntem tartışılı ancak bunu yaptılar) hacetepe ile uğraştılar, tesislerden içeri bile almadılar. bunları yaşadık değil mi? ama ne olduysa artık tehdit mi edildiler, başka şeyler mi döndü, şu an bu adamlar kulübü ele geçirdi. ve bunlar da bunlara kulübü teslim etti.
bizim asıl sorunlarımız işte şu an yönetimi bu adamlara ne yazıkki teslim edenler tarafından çözülmeye çalışılmıştı. bunları unutmayalım. osman sungur’a neler yapıldı edildi bilemem. başta dediğim gibi, bu sahte yönetim düşürüldükten sonra da bu sorunları kimsenin unutmamasıdır. ayrıca bu sorunlarla uğraşılırken de kimse ciddiye almamıştı. aslında işte bu sorunlar bizi buraya getirdi.
yönetim kurulunun yaptığı yasal olabilir. ancak en hafif tabirle etik değil. delege yapısıyla hiç oynanmadan en kısa sürede genel kurula gidilmeli. bu yöntem yaşadığımız sürecin unutulması ve genel tepkilerin silinmesinin süreçteki hosnutsuzluğun affedilmesinin tek yolu ve tek ihtimalidir.
diğer ihtimallere gelirsek yönetimin iyi niyetli olup devam edip başarılı veya başarısız olması durumunda yoğun tepkilerle karşılaşacakları başarılı olsalar dahi geliş sekillerini camianın unutmayacağını ve uzun soluklu olamıyacaklarını bilmeleri gerekiyor.
art niyetli olup sosyal medyada dolaşan savların tezlerin doğru olması durumunda uzun süre camianın toparlanamıyacağı açıktır. ama en sonunda gençlerbirliği art niyetlilere hiç bir zaman kalmamıştır.
yönetim kurulunun başkan seçtiği iş insanı gençlerbirliği başkanlığının beklenildiği gibi görünülürlüğün arttığı basında çok yer bulunup hedeflenilen prestijin sağlanıldığı bir makam olmadığını geçmiş başkanlara bakarak anlayabilir. kendisinden ricam gençlerbirliğini bir an önce delege yapısı ile oynamadan kongreye götürmesi. böyle bir durumda kendisini düzgün ifade etmesi durumunda kongrenin onu başkanlıga getirmesi mevcut durumda kendisinin başkan olarak başarmayı hedeflediklerinden çok daha yuksek ihtimaldir.
Bugün 6 Divan Kurulu üyesi ve 2 Divan Kurulu Yedek üyesi olarak Divan Kurulu üyeliğinden istifa etme kararı aldık. Gençlerbirliği camiasına yönelik olarak yazdığımız istifa bildirisi metni şöyle:
SEVGİLİ GENÇLERBİRLİKLİLER…
Kulübümüzde bir süredir üzüntü ve endişeyle izlediğimiz bazı yönetim kurulu üyelerinin istifa etmeleri ya da istifa etmemekle birlikte küskünlükle fiilen kulüpten uzaklaşmaları, çeşitli kademelerdeki önemli çalışanların istifaları ya da yönetimce görevlerine son verilmesi, ayrıca sosyal medyada ve diğer kanallarda yayılan çeşitli söylentiler, beklenmedik ve şaşırtıcı olumsuz haberler camiamıza zarar verecek ve geleceğimizi tehlikeye düşürecek ölçüde negatif bir hava yaratmış olup, Fenerbahçe ve Galatasaray gibi İstanbul takımlarının taraftarı ve/veya üyesi oldukları sosyal medya hesaplarında yaptıkları paylaşımlardan açıkça anlaşılan bazı yönetim kurulu üyelerinin genel kurulca seçilmiş başkan ile uyum içerisinde çalışmaları gerekirken, aksine yönetim kurulunda gruplaşmak suretiyle sayısal üstünlüğe ulaşarak, listesinde seçildikleri başkanı yalnızlaştırıp darbe anlamına gelecek şekilde görevinden istifa etmeye zorladıkları ve yerine yönetim kurulu toplantısında bir başkan seçerek, genel kurula gitmeden 3 yıl sonraki olağan genel kurul toplantısına kadar kulübü yönetmeyi planladıkları iddiası sosyal medya ve diğer haber kanallarında yaygın bir söylenti olarak dile getirilmektedir. Anılan iddia şimdiye kadar ilgilileri tarafından yanıtlanmamış ve yalanlanmamıştır. Nitekim kulübümüzün 14 Haziran 2025 günlü olağan genel kurulunda seçilen başkan Sayın Osman Sungur, kendisine gönderdiğimiz mektupta istifa etmemesi ve kulübü genel kurula götürmesi yolundaki çağrımıza rağmen 7 Ekim 2025 günü istifa etmiş ve 8 Ekim 2025 günü yapılan yönetim kurulu toplantısında Mehmet Kaya başkanlık görevine getirilmiştir. Böylece bu konudaki tüm iddialar doğrulanmış bulunmaktadır.
Bu durumu Kulübümüzün varlığını tehlikeye sokan bir gelişme olarak değerlendiriyoruz. Bu oldu bittiyi kınıyor ve bir parçası olmak istemiyoruz.
Tüm üye ve taraftarlarımızın, kısacası Gençlerbirliği camiasının güçlü isteği; kulüp genel kurulunun bir an önce toplanması sağlanarak başkan, yönetim kurulu, denetim kurulu, disiplin kurulu ve divan kurulu seçimlerinin yapılmasıdır. Kulübümüzün, bu istek görmezden gelinerek ve yok sayılarak yönetilmesi mümkün değildir. Biz de sadece Divan Kurulu üyesi/yedek üyesi değil, aynı zamanda bir taraftar ve kulüp üyesi olarak camiamızın yanındayız.
Bu duygu ve düşüncelerle Divan Kurulu üyeliğinden/yedek üyeliğinden istifa etme kararı almış bulunmaktayız. İstifa kararımızı en kısa zamanda her birimiz resmi şekilde kulübümüze ileteceğiz.
Saygılarımızla… 9 Ekim 2025
Selçuk Irgıt (Divan Kurulu Başkanı)
Ozan Güler (Divan Kurulu Başkan Vekili)
Necdet Özkazancı (Divan Kurulu Yazman Üyesi)
Akşit Özkural (Divan Kurulu Üyesi)
Tanıl Bora (Divan Kurulu Üyesi)
Fatih Öztekin (Divan Kurulu Üyesi)
Özgür Dirim Özkan (Divan Kurulu Yedek Üyesi)
Zeki Uğurlu (Divan Kurulu Yedek Üyesi)
https://x.com/G_Birligi_Haber/status/1976297985626481109?t=u9puMwfXdoV4EdSZC7ewCg&s=19
hepsinin yüreğine sağlık. necdet abi senin gibi değerlerin bu camia’da olması büyük kazançtır.
Teşekkürler Onur. Taraftarız ve her zaman camianın durduğu yerdeyiz.
Şu belli oldu.
Anladığım kadarıyla plan şu:
Genel kurula gidilecek ama kendini bir daha seçtirecek kadar yeni üye yaparak önce koltuğu garantileyecek. Sözde meşru olacak!
Harcadığı parayı geri alarak hatta bu süreçte rahatça karına kar kar katacak!
Sonuç ise şu: Gençlerbirliği nin geleceği çok büyük bir tehlike altında. Şu anda 7 Puanla bitirdiğimiz o ilk yarıdaki durumda gibiyiz!
Gerçekten çok can alıcı sorular bunlar.
Normal bir vatandaş ve Gençlerbirlikli olarak maalesef bu konuda bir gram bile bilgi yok bende.
Ama şu kesin öfke ve kandırılma hissi ile doluyum.
Divan kurulu Murat Cavcav zamanında da benzer onurlu ve Gençlerbirlikli duruşunu gerçekleştirmişti.
Necdet abi size ve istifa eden uyelere çok teşekkürler. çok şık bir hareket ve çok güzel bir açıklama.
mehmet kaya yanındaki yeni yetmelere kanmasın. şu yazdığım cümle ilginç değil mi, darbeci olarak nitelenen bir başkan’ın boşuna parasını çar çur etmemesini söylüyorum. yanındaki yeni yetmeler bırakın kulübü, ülkede ve dünyada neler olup bitiyor haberleri bile yoktur. şunu yaparız, böyle olur şu duruma geliriz, söyle olur uuv diye gaza getirip sizin paranızı harcatıyorlar. haberiniz olsun. çok pişman olursunuz. en çok sövdüğünüz kişiler de o yanındaki kişiler olur.
taner ünlü önceden kulübün asıl ve kritik sorunları üzerine giderken, çözmeye çalışırken de kendisi hakkında propaganda ve karalama vardı. o dönem üzerine anlaşılmaz biçimde gidiliyordu. sezarın hakkı sezara. ancak sanırım bu insanlara kinlenerek ya da artık nasıl bir evrim geçirdiyse öyle bir hale gelmiş ki kabul edilemez şeyler yapıyor ve diyor. bulunduğu konumu gözden geçirmesi gerekiyor. olayları takip edenlerin iyisiyle kötüsüyle geçmişi unutmadığını bilmesi yeterli. acilen bu yanlıştan dönmeli.
başkan’ın yazısını okudum. bence bir insan daha fazla düşmemeli. hani bence bunu başkan yazmıyor zorla yazdırıyorlar diyesim var o kadar düşmemeli artık bir insan.
taraftarın artık imza toplamaya başlamasıyla bu insanların sonuna doğru geliyoruz. çünkü bu iş sadece imza toplamak olmayacak, büyük bir propaganda, yıldırma ve rezil etme olacak. + olarak yıllardır kurulmaya yerleştirilmeye çalışılan (diğer takımlarda olduğu gibi) sahte taraftar gruplarınız da yok ve hiçbir zaman bu camia buna izin vermeyecek yani stadda da maçları rahat izleyemeyeceksiniz, belki bir süre sonra maçları izlemeye gelemeyeceksiniz
taraftar futbolcusunu, armasını sahiplenecektir.
İmza kampanyası başlıyor!
Gençlerbirliği’nde genel kurul üyelerinin kulübü seçimli olağanüstü genel kurula götürmek için imza kampanyası başlıyor.
*İmza kampanyası için Çukurambar’da bulunacak konteyner ofiste iki gün boyunca (Salı-Çarşamba) bulunacak noter, Gençlerbirliği üyelerinin işlemlerini resmiyete dökecek. Saat 08.00 – 16.00 arasında açık olacak ofise başvuracak üyelerin yanlarında kimlik fotokopisi ve kimliklerinin asıllarını getirmeleri yeterli olacak.
*Konteyner ofis adresi: Kızılırmak Mahallesi 1443. Cadde No 14/1 Çukurambar / Çankaya (Vatan Bilgisayar arkası, Liman Kitap & Kahve’nin karşısındaki otopark içi) –Söğütözü Metrosu yürüme mesafesi- Otopark ücretsizdir-
*Ofiste yapılacak işlemlerin ücreti oluşturulan fondan karşılanacak olup; ayrıca ödeme yapmak isteyenler için 340 TL olacaktır.
*Ankara dışından veya Ankara içi başka bir noterden imza işlemini halletmek isteyen kongre üyeleri, ekte (görselde) yer alan başvuru dilekçesi, kimlik aslı ve noter ücreti (500-600 arası TL) ile başvurusunu tamamlayabilir.
*Diğer noterlerden verilen imzaların, en geç Cuma gününe olmak üzere aşağıdaki adrese elden veya kargo ile ulaştırılması gerekmektedir.
*Alerta (Olgunlar) – Açık Adres: Kavaklıdere, Olgunlar Cad. No:18, 06680 Çankaya/Ankara (Tel: 312 418 2400)
Not: İmza kampanyasına katılacak üyelerimizin kulüp yıllık aidatlarını ödemiş olması önem arz etmektedir.