Gençlerbirliği olağan genel kurulu (14.06.2025)

Gelirleri artırmak ve kulübün marka değerine yakışan bir sponsor bulmak şart…

Marka değeri demişken… Otokar sponsorluğu konusu geldi aklıma ve bu markayı da bakın hangi muhteşem yöneticimiz sayesinde kaybetmişiz :rage:

Murat Karahan istifa etti

8 Ekim 2025 Çarşamba 16:33

Murat Karahan istifa etti! Gençlerbirliği Yönetim Kurulu Üyesi Murat Karahan görevinden istifa etti. Kulüp yönetiminde yaşananlardan rahatsızlık duyan Murat Karahan’ın istifasını noter kanalıyla ilettiği öğrenildi. Karahan, son zamanlarda yönetim kurulu toplantılarına da katılmıyordu.

Murat Karahan’ın geçtiğimiz sezon Gençlerbirliği’ne kazandırdığı ‘Otokar’ sponsorluğu bu sezon da devam edecekken Asbaşkan Mehmet Kaya’nın sponsorluk görüşmelerine dahil olmasıyla iptal olmuştu. Karahan, bu ve başka nedenlerle kulüp yönetimiyle arasına mesafe koymuştu.

1 Beğeni

Bu süreçte sportif açıdan sahada gereken her şey yapılacaktır zaten. Kazanacağımız maçlar puan cetvelinde yükselmemizi ve önemli bir gelir elde etmemizi sağlayacaktır. Ama en büyük önceliğimiz mali durumun düzeltilmesi ve iyileştirilmesi… Sabit giderler başta olmak üzere giderleri karşılayabilecek yeni gelir kalemleri yaratılması, giderlerin azaltılması, yüksek maliyetli futbolcularla bir şekilde yolların ayrılması…

3 Beğeni

Yönetimde görev bölümü yapılmış. Hayırlı uğurlu olsun. Çok ağır bir yükün altına girdiler. Mali açıdan sıkıntımız büyük. Kolaylıklar ve başarılar diliyorum.

2 Beğeni

Bu arada 36. genel kurulda (adı gibi) olağan dışı iki önemli olayın gerçekleştiğini söyleyebilirim:

1- Bir başkan adayının yüzlerce delege yapıp onları genel kurula otobüslerle taşıyıp küstüm ben oynamıyorum (adeta eskilerde mahallede oynarkenki gibi topun sahibi benim alıyorum topu ve gidiyorum) deyip çekip gitmesi!
2- Osman beyin sanki hiçbir şey olmamış, kaosun sebebi değilmiş gibi genel kurula katılması!

4 Beğeni

https://www.tff.org/default.aspx?pageID=285&ftxtID=49268

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Haydar Arda Çakmak, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Riva Hasan Doğan Millî Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde gerçekleşen görüşmede TFF 1. Başkan Vekili Mecnun Otyakmaz ve TFF Yönetim Kurulu Üyesi Mevlüt Aktan ile Gençlerbirliği Kulübü Başkan Vekili Arif Ölmez ve Futbol Şube Sorumlusu Harun Erol da yer aldı.

TFF Başkanı Hacıosmanoğlu, 6 Aralık’ta yapılan genel kurulda Gençlerbirliği Kulübü başkanlığına seçilen Haydar Arda Çakmak ve ekibini bir kez daha tebrik ederek, kendilerine A Millî Takım forması takdim etti. Başkan Haydar Arda Çakmak da kendisine Gençlerbirliği forması hediye etti.

Gençlerbirliği heyeti, TFF Başkan Vekilleri Mecnun Otyakmaz, Fuat Göktaş, TFF Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Temel Bozbağ, Bilal Arslan ile TFF Genel Sekreteri Abdullah Ayaz ve TFF Mali İşler Direktörü Özkan Kılık’ı da ziyaret ederek forma hediye etti.

2 Beğeni

Behzat Amirim, hayırlı olsuna gelmiş :heart::black_heart:

Beşikçioğlu, Arda Çakmak’a hayırlı olsuna gitti

18 Aralık, 2025, Perşembe

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı Haydar Arda Çakmak’ı makamında ziyaret ederek ‘hayırlı olsun’ dileklerinde bulundu. 6 Aralık olağanüstü seçimli genel kurul sonrası başkanlığa seçilen Haydar Arda Çakmak’ı Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu ziyaret ederek yeni görevi için ‘hayırlı olsun’ dileklerinde bulundu.

Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri’nde gerçekleştirilen ziyarette Futbol Şube Sorumlusu Harun Erol, Genel Sekreter Yardımcısı Berşan Kayıkcı, Taraftardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Evren Han, Sportif Direktör Ali Ekber Düzgün, Teknik Direktör Metin Diyadin ile Etimesgut Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Kerimoğlu da hazır bulundu.

Futbol ve Gençlerbirliği üzerine keyifli sohbetin yapıldığı ziyaret sonrası Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, Gençlerbirliği Spor Kulübü Başkanı Haydar Arda Çakmak’a içinde Hitit Güneşi heykelinin yer aldığı plaket takdim ederek başarı dileklerinde bulundu.

2 Beğeni
  1. Biz niye sürekli genel kurul yapıyoruz?

2. Osman Sungur, sağlık sorunları nedeniyle istifa etmemiş miydi? Üç ayda iyileşmiş mi?

Gençlerbirliği, 17 Ocak’ta olağanüstü seçimli genel kurula gidecek.

Kırmızı-siyahlı kulübün yönetim kurulu, genel kurul için ilk oturum 10 Ocak, ikinci oturum için ise 17 Ocak 2026 tarihini belirledi. Genel kurul, üye çoğunluğunun aranmadığı 17 Ocak Cumartesi günü yapılacak.

6 Aralık’ta yapılan kongrede iki başkan adayının da çekilmesi üzerine son anda genel kurula gelerek başkan olan Arda Çakmak, burada yaptığı konuşmada, “Ekonomik olarak daha güçlü bir yönetim için 1-1.5 ay içinde yeniden genel kurul yapacağız. Ben de yeniden başkan adayı olacağım” demişti.

Gençlerbirliği’nde eski başkan Osman Sungur, gelecek ay içinde yapılacak genel kurulda aday olacağını açıkladı. Başkan Osman Sungur’un açıklaması camiada şaşkınlık yarattı.

Osman Sungur Haber Ankara’ya yaptığı adaylık açıklamasında; “Ben ikinci lige düşer denilen Gençlerbirliği’mizi ilk yılımda bu ligde tuttum. İkinci dönemimde Süper Lige çıkardım. Bu günün parasıyla 200 milyon TL. verdim ve bu parayı kulübe bağışladım. Niyazi başkan döneminin 85 milyon TL. vergi ve sigorta borcunu ödedim ve bunu başkana rücu etmedim. Maalesef talihsiz bir süreç oldu. Ama kimse bana kötü başkan diyemez. Ben Gençlerbirliği’nin çocuğuyum ve taraftarıyım. Genel kurul kararı alınıyor. Hayırlısı olsun. Başkanımıza büyük saygım ve sevgim var. Ancak bu takımı ben kurdum. Başarılar ve bu kadro benim eserimdir.

Genel kurulda bana yapılan terbiyesiz yakıştırmalardan dolayı Gençlerbirliği’mizin büyüklüğü ve daha da büyük olması adına aday olduğumu açıklamak istiyorum ve tüm camiamıza saygılarımı sunuyorum…

Var ol Gençlerbirliği…” ifadelerini kullandı.

1 Beğeni