dünden beri cavcav’ın bu resmine bakıp bakıp gülüyorum. alanacak halimiz işte, genel anlamda bizim kulüp dışında da.
yukarı da paylaştığım haberin devamında (bu resimin haberi) “Geceden beri uyumuyorum. Umarım Göçek de uyumamıştır. Dün uyumuşsa da bu gece uyuyamasın.” demiş hem üzüldüm hem güldüm. adam vicdanından uyuyamış. toprağı bol olsun.
o maçta hakan aslantaş ı da katarsak 7 altyapı oyuncusuyla ilk 11 oynamışız;
“Biz dişimizden, tırnağımızdan artıracağız, genç çocuklara yatırım yapacağız, sahaya yedi tane altyapı oyuncusuyla çıkan bir takım haline geleceğiz, sen bizi bir maçta harcayacaksın. 40 yıllık emeğimiz Göçek’in bir kötü gününe kurban gidecek. Böyle adalet olmaz” şeklinde konuştu.
Karşılaşmalardan önce hakemlere haksızlık yapmamaları için futbolcuları uyardığını vurgulayan İlhan Cavcav, şunları söyledi:
“Ben çalışacağım, futbola değer kazandıracağım, futbolcu yetiştireceğim, sen gelip bir maçta bütün emeğimi heder edeceksin. Doksan dakika bağırdılar, küfür ettiler, korkusundan kartı çıkaramadı, penaltıyı gösteremedi. Önce küfrü yedi, sonra bizi. Böyle hakemlik yaparsan her maç sana küfredeler ki kart gösteremeyesin, penaltı veremeyesin. Geceden beri uyumuyorum. Umarım Göçek de uyumamıştır. Dün uyumuşsa da bu gece uyuyamasın.”
gelinde bu sezon için arşivlik bi forum bırakalım buraya. olmuyo böyle. bu ligi baya baya takip etmeye başladım. samsunsporun uyanışına sevindim açıkcası.
beşiktaş hazırlık maçını izledim de, sizin fikirleriniz nedir bilmiyorum gözlemime göre,
ortasaha dışında takım iyiydi. etobo girdiği andan itibaren bölgeye resmen kademe ve istasyon bilgisi yüklendi. eğer bu sakatlık büyük problem çıkarmayacaksa 1+1 2+1 1+2 neyse sözleşme imzalanması gerekiyor. buğraya böyle oynayacaksa bir zahmet oynamasın. olmuyor. belki derinde oyun kuracak oyuncu görevini yerine getirebilir tabii onu da yapabilirse. (sinan hoca jimmy ile denemişti bence buğra ile denemeliydi, o sırada altypaıdan bu eksiğe göre oyuncu yetiştiriliyor mu bilmiyorum umarım yetiştiriliyordur) ensar neden o kadar ileride oynadı onu da anlamadım. amilton çok iyiydi. helal olsun o yaşına rağmen bu profesyonellik takdir edilir. bütün yükü (yaratıcı ortasaha olmadığı için) üstüne aldı. ve başardı. beratcan ı da çok beğendim. 11 oynar diye düşünüyorum. defans hattı da fena değildi. (iletişim problemi var o da zamanla gelişir.) erhan da güven veriyor şimdiden. mikail nasıl bir oyuncudur bilmiyorum da hiç iç açıcı görünmedi. altyapıdan soğukkanlı sorumluluk alabilen (berat ayberk gibi) bir oyuncu çıkarmak ya da oldurmak gerekiyor o bölge için.
futbolcular antremanı boykot etmiş. ne oluyor diye baktım, osman sungur bundan kısa bir süre önce açıklama yapmış, prim ve bonusların ödendiğini söylemiş. maaş konusunda bir açıklama yapmamış. ancak camia doğal olarak maaşlar da ödeniyor olarak algılamış. eğer maaşları ödemiyorsanız, böyle bir açıklamaya pek de gerek yok. ayrıca primle bonusla takımın oynatılmaması gerektiğini, bunun gençlerbirliğinde olmadığını da yıllarca söyledik. oynamayan oynamasın, bize prim muhabbetinin dışında oynayacak topcular gerekli. şu prim mevzusundan önümüzdeki sene artık vazgeçmek gerek. ayrıca futbolcular maaşlarını alamıyorsa boykot haklarıdır. prim vereceğiz diye maaşları ödememezlik çok garip bir durum.
“oyunculara zaten maaş veriyorum bi de neden prim vereyim” ilhan cavcav
öte yandan gelen paraların çoğunun borçlara gittiği açıklanmıştı. bunların kalem kalem açıklanması gerekir.
şimdi fark ettim “tüm alacakları hesaplarına yatıyor” demiş osman başkan. buna kesinlikle açıklık getirmesi gerekmektedir. bunu ne için ne amaç için söyledi.
Durum tatlıya bağlanmış sanırım. Yine de topçuları takdir ettim Ankaragücü maçında bunu hissettirmediler.
5 maç sonra süper lige çıkarsak umarım tüm gelecek para işi kökünden çözecektir.
Maaş haydi geriden geliyor diyelim primler takır takır yatmalı tüm çalışanlara.
Gençlerbirliği taraftarı yoksa boşuna 'hak’ hukuk adalet diye bağırmış olur…
Bugün İstanbulspor’u deplasmanda yenen Keçiörengücü’nün puanı 51 oldu. 48 puanlı takımların sayısı çok fazla. Biri daha galip gelirse ilk 7’nin hemen altındaki takım 51 puana çıkar. Ligin boyunun çok kısaldığı bu ortamda biz şimdilik 57 puanla ilk 7 mücadelesinin oldukça dışında ve ikincilik mücadelesinin tam göbeğindeyiz. Bunda Ümraniye galibiyetinin çok büyük rolü var. İnşallah direkt çıkarız ama play-off olursa karşılaşmak istemediğim takımlardan biri İstanbulspor, diğeri de Keçiörengücü. İkisinin de ilk 7’ye girememesini diliyorum ama diğer taraftan bakınca da İstanbulspor’un Erzurum’la, Keçiörengücü’nün de Karagümrük’le oynayacakları maçlarda puan almaları bizim için daha iyi olacak gibi sanki. Hayırlısı olsun.
27 puanlı Adana kendi sahasında Erzurum karşısında 1-0 yenik durumda… Bu maçtan puan alamazsa, bundan soraki 4 maçı da kazanıp puanını 39’a çıkarsa bile matematiksel olarak küme düşmeyi garantileyecek. İnşallah bu maç böyle bitmez ve Adana hiç olmazsa bir beraberlik çıkartır.
Adana kendi sahasında Erzurum’a 3-0 yenildi ve matematiksel olarak düşmeyi garantiledi. Ben Adana’nın ara transferde yaptığı takviyelerle ligde kalmak için direneceğini tahmin ediyordum ama rakiplerimizden puan dahi alamadılar. İlk yarıda bizden de 3 puan kapmışlardı. Bir çelme daha yersek çok üzülürüm. Ligden düşmüş Adanaspor’un önümüzdeki hafta Malatya ile oynayacağı maça çıkaracağı kadro, ertesi hafta bize karşı çıkaracağı kadronun da ipucunu verecek. İnşallah Adana deplasmanında bir kaza yaşamayız. Hiçbir maçımız kolay değil. Bizim için en büyük tehlike rakibi küçümsemek. Her maçı ciddiye alıp, gevşemeden oynamalıyız.
Abi Adana bize aslında en güzel iyiliği yapmıştı:
Hüseyin hocanın gelmesinin önünü açmışlardı.
4 te 4 yapabilecek ve yapmayı da hak eden topçulatdan oluşuyoruz.
Benim inancım tam.
Gençlerbirliği hangi takımla oynarsa oynasın, eşik atlama ve final niteliğindeki maçlarda bir kazaya uğramaktan ve tökezlemekten her zaman korkmuşumsur Ümitçiğim. İnşallah futbol şansı yanımızda olur ve önümüzdeki dört maçı da kazanıp Süper Lige biz çıkarız.