Üslubunuzın sert olmaktan ziyade saygısız olduğunu düşünüyorum. Eleştiri adı altında önyargıyla suçlayan, doğru bilgiye dayanmayan, hiçbir şekilde değişmeyen sabit fikirli, tek yönlü bir bakış açınız ve yaklaşımınız var maalesef.
değişmesi için, olanın ve görünen in değişmesi lazım. saygısızlık yapmıyorum.
sabit fikirli de değilim. hatam varsa bunu söyleyen biriyim. ya da hayır kardeşim o böyle değil söyle dense oturur düşünür, hak varsa veririm. burada tek yönlü bakış açısından ziyade, kendi bildiğini yapan, eleştiri dahi almamış, yaptıkları hataları görmeyen sizlersiniz. o yazıda bi sürü detay var yapılan hatalar ile ilgili. Ankaragücü ile bile son derece basit ve yönlendirilebilecek(+şu kulübe kastı olanların tam istediği gibi) tartışmalara girmiş, öfke kusmuş, zarar vermişsiniz sonra gelip burda eleştiri yiyince bana saygısız diyorsunuz.
ben olması gerekeni kendi düşünceme göre yazarım, çıkın hayır bu böyle değil deyin o zaman. nedir bu elit tavırları biz yapıyoruz bi şeyler Du bakalım tavırları? Kardeşim bu kulüp sadece sizin mi? Taraftar grublaeına üye olmayan biri sizden daha fala düşünüyor olamaz mı? Sizin hatanızı söyleyememek miyiz? Hemde bir sürü ise?
şu an kulüp yıkılıyor resmen, siz kendinizi tatmin ediyorsunuz. biri çıkıp bakın şunlar yanlıştı diyor, kes saygısız öyle mi? hayır bi de bunları yapıp nasıl tek yönlü bakıyorsunuz diyorsunuz? cevap bile vermeyip bilmiyorsunuz nedir ya. görülen bi şey var işte, siz kimin hangi çayı kaç şekerle içtiğini bilsen daha mı çok şey bilmiş olacakaıjız bu bakış açısıyla?
doğru değil kısmını bilmiyorsunuz olarak algılamışım. imge kayması çok zor olur bende. bu da demek oluyor ki eleştiriye kapalı, yaptığımızı yaparız, önümüzü görüyoruz merak etmeyin diyorsunuz. Bende boşa yazıyorum.
hatalısınız. hatalı davranacaksınız. size böyle yüklenmemin sebebi hayal kırıklığıdır.
kulübü sevdiğinizi söyleseniz de ya gerçek değil, ya da sevginin ne olduğunu, nasıl davranılması gerektiğini bilmiyorsunuz. bunu başından beri size söylemeye çalıştım.
kötü bir adamın elinde ki hasta sevgiliyi kurtarmaya çalışan aşığın, sevgiliye yzarar vermeden, daha da hastalandırmadan, öldürmeden, en önemlisi bakışı sevgilinin üstünde olarak hareket etmelidir. bu durumda ki gerçek sevgi budur. sizin yaptığınız rakip ile uğraşıp (alt etmek için başından beri düşünmeden, ne yapılır ın düzgünce cevabını bulmadan, öfke ile meşgal ile hareket ederek) sevgiliyi ölüm tehlikesine, rakip gibi sokmaktır.
aizden ricam adımlarınızı düşünün ve öfkenizle hareket etmeyin. Bi şey yapıyorsanız bu kulübün sizin, grupların, taraftarın da üstünde olduğunu unutmayın. aranızda yaptığınız şeyleri eleştiren, bi şeyleri yaparken “söyle sonuçlar doğurabilir” diyen biri olsun. kısaca bi de siz zarar vermeyin. benim gönlüm rahat, bunları yazmak zorundaydım. ilerde pişman olmamak için. ister patavatsız diyin, ister saygısız diyebilecek kadar eleştiriye kapalı olun, budur.
kenelerin peşini bırakmayacağınızı, paraları çalanları ortaya çıkarıp gerekli mercilere ileteceğinizi, bunda da başarılı olacağınızı düşünüyorum. bunlar dışında kulüpün kültürünü koruyacağınızı - gördüklerim ve yaşananlar nedneiyle- süphe ile de olsa umuyorum. ve umarım içeri sokulan keneler dışında, içeri sokulan kültür yiyicileride silmeye uğraşırsın umarım tabii ilerde.
iyi forumlar
Yirmi yıllık bir forum geçmişi ve kültürü olan bu platformda nispeten yeni olan her üyeye ayrı ayrı yirmi yıllık tarihi anlatmamız mümkün değil. Alkaralar’a ön yargılı yaklaşmadan önce hiç olmazsa forumun ve ana sayfasının yakın geçmişini incelemek ve ona göre bir fikir sahibi olmak gerekir. Ama sizde bunu göremiyorum maalesef. Bu yüzden ne yapsak nafile. Sizi yakından tanıyor olsam düşüncelerimi doğal olarak ona göre yazabilirdim. Bu da yararlı bir fikir alışverişine imkan sağlayabilirdi. Fakat ne yazık ki böyle bir olanağım yok. Onun için burada kesmek zorunda hissediyorum kendimi.
Size de iyi forumlar.
böyle bir şey yapmanıza, birininde illa gidip araştırmasına gerek yok zaten. kesinlikle ön yargılı yaklaşıyorum, ön yargılı olsaydım neden burada olayım? bir şeyin geçmişinden ziyade (bu konuda) şu an olana bakıyorum ve ona göre bir şeyler yazıyorum, neden bana geçmişimizi biliyor musunuz diyorsunuz? ne alaka ve neden. bunları yoldan geçen biri de söyleyebilirdi, neden sizi tanısam bir şeyler söylerdim diyorsunuz? devlet sırrı mı konuşuyoruz burada. her şey ortada ya da ortada kileri konuşuyoruz diyeyim. hiç bir şeyi kabul etmeyerek, eleştiri kültürü olmadan(geçmişte var yok bilemem, ben şu anı konuşuyorum, gördüklerimi yazıyorum) sizinle fikir alışverişine tabii ki imkan olamaz. ironik olan ise tartışma yazıları ve bu yazıya bakıldığında bu sözü sizin değil benim söylemem gerekirdi.
söyleyeceklerimi yukarı da söyledim. ülkede olan çoğu şey gibi buna cevap aramıyorum da, bu eleştirilerden(ki kulüp için hayati bir noktadan gelen eleştirilerde) ön yargı, saygısızlık… vs sonuçlarını çıkarmanız, hiç bir şeyin farkında olmadığınızı gösteriyor. (detaydan bahsetmiyorum)
öyle işte.
ifşa için önceden yazmıştım. bu adamlar ifşalanmalı. şu an sosyal medyaya baktım, iyi yapıyorsunuz. hukuki süreçin başlatılabilmesi için sanırım kulüp yönetiminin değişmesi lazım. bunun dışında, özellikle gençlerbirliğinden ayrılmış oyuncularla temasa geçip komisyon itirafları almak gerekir ki, bu çok zor. denemekte fayda var. yani oyuncu zarar görür mü böyle bir söyleminden ötürü bilmiyorum.
yine de bir 10-20 sene sonra bu itiraflar kolaylıkla dökülür.
bi çalışma başlatılması gerekir ki bu prestij açısından gençlerbirliği ve taraftarını çok üste çeker. bu da spor da devrim niteliğinde kararların alınması için, tff ve meclise baskı oluşturacak bir organizasyon. diğer taraftar gruplarıyla iletişime geçilmesi(özellikle bu durumdan muzdarip olanlar) gerekir. bu gerçek bir koz olarak kullanılabilir. toksik den çok direk bir atılım olur. ayrıca talepler ile geçmişe dair olan suçların araştırılması için baskı yapılabilir böelikle bu adamlar yaptıklarından kurtulamazlar. kulüpler Birliği gibi bir organizasyon. (taraftarlar Birliği var sanırım da ne durumda bilmiyorum) işte burada en önemli koz ve değerlerden biri ilhan cavcav dır.
Sayın Murat Cavcav 'dan veya İlerde aday olacak veya seçilen diğer kişiden yonetim kurullarından Tek bir ricam olacak Gençlerbirliğinin geleceğini kurtarmak adına
Lütfen delege olan fason uyelerin üyeliğine son verin ve sadece gençlerbirlikli kişileri hiç bir özelliğine vasfına bakmadan üye yapın. Bunu da lütfen ilk kongreden önce yapın. sonuç ne olursa olsun gençlerbirliği aklı doğruyu bulacaktır.
Çok kritik bir haftadayız. Rize-Erzurum maçı 0-0 devam ediyor. Haftaya 20 puanla düşme hattında giriyoruz. Son haftada olsaydık düşmüştük. Aldığımız seri yenilgilerle işi çok zora soktuk. Ara transferde geç kalmamızın yanı sıra Mehmet Altıparmak ve Cem Onuk hamlesi çok geç oldu. Onların çok iyi bir iş çıkarmalarını beklemek zorundayız. Artık bu hafta durumumuz 24 puanlı Kayseri, Konya ve Başakşehir’in maç sonuçlarına göre şekillenecek. İnşallah düşme hattının hemen üzerindeki takımla aramızdaki 4 puan fark artmaz, hatta biraz olsun kapanır. Özellikle 6 puanlık Denizli, Ankaragücü, Erzurum, Kayseri, Başakşehir maçlarını kazanmamız gerekiyor. Bu da yetmez, üstüne en az 7-8 puan daha almalıyız.
Not: Erzurum deplasmanda 2-0 kazandı ve 25 puana ulaştı. Bu haftanın maçları bittiğinde inşallah üzerimizde 24 puanlı en az iki takım olur.
Kayseri-Ankaragücü 0-0 bitti. Ankaragücü 19, Kayseri 25 oldu.
Düşme hattındaki diğer takımların maçlarını takip etmek son 10 yılın rutin işlerinden biri oldu.
Eyyy Yönetim sen de takip ediyor musun yoksa umurunda değil mi
Belki biraz komik kaçacak ama ben başkan ve yönetimdekilerin, mahkemeye vermek için taraftarların sosyal medya paylaşımlarını izledikleri kadar rakipleri ve gelecekteki maçlarımızı düşündüklerini sanmıyorum gardaşım. Sayın başkan, Mehmet Soylu kardeşimizi mahkemeye vermiş. Düştüğümüz sezon Antalya’da havaalanında Mehmet Soylu’ya saldıran ■■■■■■■■■ hakkında gereğini yapmak yerine olayı görmezden gelmeyi ve değersizleştirmeyi tercih etmişti. Şimdi de eleştirileri dikkate almak yerine Mehmet Soylu’yu mahkemeye vermeyi tercih ediyor.
Konya yendi 27 puana ulaştı. Başakşehir yenildi, 24 puanda kaldı. Kümede kalma hattı 25 puan. Şu anda 5 puan gerideyiz.
Genel
Sıra | Takım | O | G | B | M | A | Y | Av | P | |||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
1 | ![]() |
Galatasaray | 24 | 16 | 3 | 5 | 49 | 19 | 30 | 51 | Şampiyonlar Ligi Elemeleri | |
2 | ![]() |
Fenerbahçe | 24 | 16 | 3 | 5 | 47 | 26 | 21 | 51 | Şampiyonlar Ligi Elemeleri | |
3 | ![]() |
Beşiktaş | 23 | 15 | 3 | 5 | 50 | 26 | 24 | 48 | UEFA Konferans Ligi Elemeleri | |
4 | ![]() |
Trabzonspor | 24 | 13 | 6 | 5 | 31 | 24 | 7 | 45 | UEFA Konferans Ligi Elemeleri | |
5 | ![]() |
Alanyaspor | 24 | 12 | 6 | 6 | 40 | 23 | 17 | 42 | ||
6 | ![]() |
Hatayspor | 24 | 11 | 6 | 7 | 39 | 29 | 10 | 39 | ||
7 | ![]() |
Gaziantep FK | 24 | 10 | 8 | 6 | 37 | 29 | 8 | 38 | ||
8 | ![]() |
Karagümrük | 24 | 10 | 7 | 7 | 37 | 31 | 6 | 37 | ||
9 | ![]() |
Antalyaspor | 23 | 7 | 10 | 6 | 23 | 28 | -5 | 31 | ||
10 | ![]() |
Göztepe | 24 | 7 | 8 | 9 | 34 | 31 | 3 | 29 | ||
11 | ![]() |
Malatyaspor | 23 | 7 | 8 | 8 | 29 | 30 | -1 | 29 | ||
12 | ![]() |
Sivasspor | 23 | 6 | 10 | 7 | 26 | 29 | -3 | 28 | ||
13 | ![]() |
Konyaspor | 23 | 7 | 6 | 10 | 29 | 28 | 1 | 27 | ||
14 | ![]() |
Rizespor | 24 | 6 | 8 | 10 | 29 | 41 | -12 | 26 | ||
15 | ![]() |
Kasımpaşa | 24 | 7 | 5 | 12 | 26 | 38 | -12 | 26 | ||
16 | ![]() |
Kayserispor | 24 | 6 | 7 | 11 | 17 | 28 | -11 | 25 | ||
17 | ![]() |
Erzurumspor | 24 | 6 | 7 | 11 | 23 | 36 | -13 | 25 | ||
18 | ![]() |
Başakşehir | 24 | 6 | 6 | 12 | 28 | 43 | -15 | 24 | Küme Düşme | |
19 | ![]() |
Gençlerbirliği | 22 | 5 | 5 | 12 | 20 | 41 | -21 | 20 | Küme Düşme | |
20 | ![]() |
Ankaragücü | 23 | 5 | 4 | 14 | 26 | 39 | -13 | 19 | Küme Düşme | |
21 | ![]() |
Denizlispor | 24 | 4 | 6 | 14 | 22 | 43 | -21 | 18 | Küme Düşme |
Geçtiğimiz yıllardaki lig 14. lerinin maç başına puan ortalamalarına göre yaklaşık 44-45 puanı yakalayan ligde kalmayı garantileyecek . Tabi ne kadar çok takım küme mücadelesinde olursa bu puan aşağı inecek ne kadar erken kopuş olursa o kadar yukarı çıkacak. bu da demektir ki kalan 18 maçta en az 8 galibiyet almamız gerekecek. Başakşehirin burada uzun süre kalmayacağını düşünüyorum. kasımpaşada eğer hoca değiştirmezlerse bu mücadelenin için de olmaz. Belki rize onlarında atanı tutanı ve hocası gayet iyi. birde konya onlarda iyi hoca aldılar. sonuç olarak. son 6 nın başak hariç 5 i son haftaya kadar uğrasır. eğer bize 8 galibiyet gerekiyorsa rakiplerimizin dışında da ektralar almamız lazım
Bjk maçı bu maçların hiç birine girmiyor. takım yenilse de ensenin karartılmıyacağı bir maç. ancak alınacak puan veya puanlar takımdaki bulutları dağıtıp moral motivasyonu tavan yaptırabilir. Ben Mehmet hocanın şapkadan tavşan çıkarmasa da bişeyler çıkarabileceğini umuyorum. Haydı bakalım Ankaranın ayazı mı İstanbul un poyrazı mı
Ben de en az 8 maç kazanmamız gerektiğini düşünüyorum. Denizli, Ankaragücü, Erzurum, Kayseri, Kasımpaşa, Rize ve şu andaki durumu itibariyle Başakşehir, bir de Malatya maçları çok önemli, hepsi 6 puanlık…
İçinde bulunduğumuz şartlarda Beşiktaş maçından pek umutlu değilim açıkçası. Ama bir şekilde galip gelirsek müthiş bir sevinç olur. Hatta beraberliğe bile razıyım.
Dışardan bakıldığında Bjk çok formda mutlak favori . oyuncuları çok istekli çok formda . aynı zamanda takım oyununu çok iyi oturttular. Ancak yumusak karınları defansları. vida ve n’skalanın olmayısı cok büyük avantaj. Benca kontrollu oyun veya sıkı defansla hiç sansımız yok. her halükarda 1 golleri var. bence oldukça açık oynayıp yediğimizden çok atmayı denemeliyiz. tabi bide ghezall a özel önlem alınmalı.
Maalesef 3-0 gibi farklı bir skorla yenildik. Bu maçtan zaten puan beklemiyordum. Ama alt sıradaki rakiplerimiz ve orta sıradaki hedefsiz takımlarla oynayacağımız maçlarda çok iyi sonuçlar almak için çalışmalıyız.
yenilmek mesele değilde biraz daha başa baş biraz daha pozisyonlu bir mücadele bekliyordum.önemli değil. bundan sonrasına bakacağız. önümüzde denizli (d) malatya antep (d) ve başakşehir maçları var. denizlide 3 puanı zorunlu olarak en az 8 puan almalıyız. bu 4 maçtan 3 ve altında bir puan almamız durumunda ise muhtemelen ilk bileti biz cebimize koyarız.