Gürcan, maalesef Boluspor’da stoper Ümit Kurt cezalı, iki önemli oyuncu Guido Koçer ve Akabueze de sakatlandı. Boluspor ligi bırakmış gibi… Tribündergi’deki maç başlığında hem Hatayspor hem de Boluspor taraftarları arasında Hatayspor’un rahat kazanacağını tahmin edenler var. O yüzden ben bu maçta Boluspor’un puan alacağını tahmin etmiyorum. Zaten çok formda ve bol gol atan bir takım olan Hatayspor bu maçı da kazanırsa o gazla Giresunspor ve Balkes’i de yener ve puanını 67’ye yükseltir.
Sosyal medyada Gençlerbirliği sanki Süper Lige yükselmiş gibi zamansız haberler ve yorumlar yazılıyor. Oysa henüz böyle bir şey söz konusu değil. Şampiyonluk matematiksel olarak kesinleşmeden, üstelik daha oynayacağımız çok zorlu üç maç varken bu konuda hiçbir şey söylemek doğru olmaz. Bu tür haber ve yorumlar takımı rehavete sürüklememeli. Durum çok ciddi. Pazar akşamı karşılaşacağımız rakip, ligin ikinci yarısında Eskişehirspor ile berabere kaldıktan sonra deplasmandaki tüm maçlarını kazanmış olan Denizlispor… Eğer Hatayspor 67 puana ulaşırsa, Denizlispor’un maçı kaybetmesi halinde Karabükspor ve İstanbulspor maçlarını mutlaka kazanması gerekiyor. Söylemeye dilim varmıyor, Allah korusun bu maçta puan alamazsak sonraki iki rakibimiz Gazişehir ve Adana Demirspor ilk 6’ya girme hedefi olan güçlü takımlar… Bizim takımın kırılgan yapısı malum. İkinci yarının ilk dört maçındaki dört yenilgiyi ve bir anda üçüncülüğe düştüğümüzü unutmuş değilim. Kısacası kendi göbeğimizi kendimiz kesmemiz gerekecek gibi gözüküyor. Pazar akşamı işi şansa ve Murphy kanunlarının çalışmasına fırsat bırakmadan çok dikkatli ve sağlam oynamalı, Denizlispor’dan en az bir puan almalıyız.
Bir puan yetecek ama bu son 3 mac gercekten beni ta ilk gunden rahatsiz etti…Ligin son 3 maca girildiginde en istenmeyen tablo goruntusu olustu. 3 mactan 1 puan alirmiyiz aliriz ama oyle lay lay lom olmayacak.
Allah muhafaza Denizliye bir maglup olsak o psikolojik baskiyla Gazisehire gitmek hic kolay olmaz
Allem edip kallem edip Denizliden en AZ bir puani almak zorundayiz
Necdet abi’nin önümüzdeki günlerde hali böyle olacak. Topuğuna sıkılan da korkarım Klasspor genel yayın yönetmeni, editörü ve Ankara muhabiri Bülent Atlas olacak.
Her takımın eşit güçte olduğunu düşünerek, maç sonuçlarının zar atışı gibi belli olduğunu varsayalım.
Gençlerbirliği’nin pazar günü Denizli’ye yenilme ihtimali 1/3, Hatay’ın kazanma ihtimali 1/3, aynı haftada hem Hatay’ın kazanma, hem de Gençlerbirliği’nin kaybetme ihtimali ise bu hesaptan 1/9 çıkıyor. Yani bu hafta şampiyon olamama ihtimalimiz 9da 1…
Hem bu hafta, hem de gelecek hafta maçların aynı şekilde bitme ihtimali ise 81de 1… Üç hafta boyunca Gençlerbirlğinin kaybedip, Hatayspor’un kazanma ihtimali ise 729da 1, Geri kalan 728 ihtimale göre gelecek sezon süper ligdeyiz.
Umarım akşam Boluspor bu işi bitirir de, daha fazla manyaklaşmadan lige çıkarız
Çok güzel hesaplamalar Serkan Kardeşim ama artık durum parametrik olmayan istatistik alanına girmeye başladı sanki.
Tüm bu hesaplamalarin içine Sayın Polatlılı ’ nın totemleri, Bülent Atlas’ ın komuta ettiği, benim gibilerin de nefer olduğu 3 maçta 9 puandan azına burun kiviranlarin negatif / pozitif etkileri, her takımın eşit olmadığı, seçimler sonrası umduğunu bulamayan belediye destekli takımların ruhsal çöküntüsü, Denizli ’ nin Hatay ’ a yakalanma ihtimal ve korkusunun bizden 10 kat fazla olması gibi bir çok etmen var.
Yalnız uzak ara şampiyonluk sonrası en çok Necdet Ağabey " sustuk, sesimiz çıkmadı, başarının geleceğini biliyorduk " diyecek ya, ben ona hazırlıyorum kendimi.
şimdi nooluyo ben anlamadım… çıktık mı?. çıkmadık mı?. çıkacaz mı?..
benim hesaba göre de yarım puan yeterli olacak… direkten dönen ilk topumuzda VAR maçı durdurup “altın direk” yarım puanı verip bizi kutlayacak tır… görün bakın…
yada bakın görün…
Boluspor - Hatayspor maçında tribünler boş. Boluspor’da kaleci Gökhan Değirmenci, cezalı Ümit Kurt, sakat Guido Koçer ve Akabueze kadroda değil… Takımın neredeyse yarısı yok.
Hatay kaptırmış geliyor, Denizli ’ nin paçaları tutuşmuş, ikili averajda eşitler, genel averajda Hatay 'i yakalaması için Demir - Çelik ’ e 7-8 atması lazım. Tek hedefleri Gençler ve İstanbul’dan birer puan, Karabük bol gollü mağlubiyet. Eğer Denizli yarın kaybederse ki ( %99), son hafta İstanbul maçı kurban bayramı gibi olur.
Bu arada Sayın Polatlili için Şeb-i Yelda başlıyor. Hesaplar, hesaplar :)
Bolu maçını Hatay kazandığına göre bu oran 2/3 oldu.
Üstelik Denizli ile güçlerimiz de eşit sayılır…
Tam final havasında bir maç. Umarım final serisi maçları havası bu maça birlikte son bulur.
Coşkun kardeş, aman diyeyim, bu hengâmede kabak bizim başımıza patlamasın da… Ben Denizlispor maçında 1 puana razıyım. İnşallah geçmiş birçok maçta olduğu gibi Denizlispor maçında da “futbol tanrıları” yanımızda olur da hiç olmazsa 1 puan alıp işi bitiririz. Çünkü Altınordu’nun deplasmanda kazanmasıyla ilk 6 mücadelesi iyice kızıştı. Öte yandan Hatayspor’un kalan tüm maçlarını kazanacağı varsayımıyla yaptığımız hesaplar geçerliliğini korumakta olup şimdilik herhangi bir güncelleme gerektirmemektedir.
Bu arada her sezon ligin sonlarına doğru orta sıralarda ununu eleyip eleğini asan takımlar oluyor. Bu da bazı takımlar için etik olmayan ve zirve ya da kümede kalma mücadelesini olumsuz anlamda etkileyen sıkıntılar ortaya çıkartıyor. Bu sıkıntıları önlemeye katkı sağlayabileceğini düşündüğüm bir önerim var. Şimdiki statüye göre ilk 6’ya giren dört takım play-off maçları oynuyor ve finali kazanan takım Süper Lige çıkıyor. Statüye bir hüküm eklenerek, ligi yedinci ve sekizinci bitiren takımları da bu mücadele içerisinde değerlendirip 9-16. sırayı alan takımlara play-out maçları oynatılsın. 9 ile 16, 10 ile 15, 11 ile 14, 12 ile 13 eleme usulüyle ikişer maç yapsın. Eleyenler kurtulsun, elenen dört takım kura ile eşleşip tarafsız sahada birer eleme maçı daha oynasınlar. Eleyenler kurtulsun, elenen iki takım tarafsız sahada final maçı oynasın. Kazanan takım ligde kalsın, kaybeden takım düşsün. Sallandır iki kişiyi Hergele meydanında, bak bakalım bir daha yapabiliyorlar mı? TFF başkanı olsam Prof. Zihni Sinir’in bu önerisini hemen uygularım, hiç kimseyi dinlemem.
Evet, ben de bunu demek istemiştim. Şampiyon olamama ihtimali 1/3, olabilme ihtimali 2/3.
Biraz basmakalıp bir alıntı olacak ama;
Ben bu takımın şampiyon olabilme ihtimalini sevdim…
Futbol gevşemeye gelmez. Maç boyunca rakibi ciddiye almak ve ciddi oynamak zorundasınız. Birevim Elazığspor, Ümraniyespor karşısında 3-0 yenik duruma düştüğü maçta 3-3 beraberliği sağladı. Maçın yıldızı 21 yaşındaki Mustafa Eskihellaç… İki gol attı ve bir asist yaptı. Devre arasında Evkur Yeni Malatyaspor’dan kiralanmış. Gelecekte adını çok duyacağımız futbolculardan biri olabilir.
Diğer taraftan ligdeki en etkili üç oyuncu deyince aklıma sırasıyla Emrullah Salk, Emre Güral, Mehmet Akyuz geliyor.
Emrullah sanki Uyvar ’ ı, Kanije ’ yi savunuyor. Teşekkürler kendisine, Ayzıt yoldaşı olsun.
Emre Gural Es Es 'i kızgın kumlardan serin sulara attı. Daha ne yapsın?
Mehmet Akyuz eski göz ağrısı, unutmak kolay olmuyor.
Sese, Ahmet Oğuz, Berat, Rahmetullah, Alper Uludağ, Recep Niyaz, Marko Paşa, Atabey Çiçek gibi oyunculara haksızlık olmasın da, aklıma gelenler bu üç kişi ilk anda.
Ha bu arada N. Ş. A. Emrullah her halükarda M.Akyuz ’ u alteder. Kırmızı kar yağarsa bilmem.