Transfer Beklentileri, Önerileri ve Haberleri

Bence bu yonetim Carlos Henrique Kaiser i emekli olmasa imzalardi…tam bu yonetimlik oyuncuydu…tuh treni kacirdilar…

1 Beğeni

Aye.

Biri elemanin soylediklerini once ingilizceye sonra turkceye cevirse iyi olacak. Maasallah tam bir $ekspir.

Kisaca diyorki: “cenily $oked diz setuvay$in” (bu duruma cok sasirmis) ayrica 55.sampiyonluk yerine Turkiye’de bir kulupte her hafta oynama fikrini kabul etmesini anlayamamis.

Oyuncuya gelirsek: Riza Calimbay veya tam olarak gecmiste bizde de oynayan Sertan Eser’e benzer bir oyuncu aldigimiz. Yaris ati yahut Afgan tazisi gibi kosan (forrest gump filminde ve Sertan orneginde oldugu gibi bazen sahanin bittiginin farkinda olmayan) ve ucuncu bolgede pas orani (conversion rate) % 40 civarinda olan bir oyuncu aldigimiz. Zaten son bolgedeki pas-orta orani biraz yuksek olsa ne Rangers’a kalirdi, ne de su andaki bize.

Sese kosturur bunu, demedi demeyin. Hayirli olsun.

3 Beğeni

Iskoc aksanini iskoc bile surunerek anlar ama Glasgee olunca fena degil ingilizcesi:):):slight_smile: Mesela Jojoba ( hohoba) iskocyada Eylulden sonra Kasimdan once gelen ayin adidir misali…

Kisacasi Steven Gerrard kendisiyle olurduk olgun insanlar gibi konustuk bu takimda kimsenin formasi garanti degil, Formasini giydimi takima katkisi hep 100% olmustur ama her hafta garanti oynayacagi bir takima gitmek istediyse biz saygi gosteririz birde isin finansal tarafi var kontrati 1 yil daha devam edecekti kendi gelecegini garanti etmek istemisse bunuda anlariz.Yasi 31 tabiki bu yasta her hafta oynamak ister. Tipik bir ingiliz demeci yani ( Steven Gerrard ingiliz olunca) birde Candeias a laf atmis kulubun arkasindan bu transferi kendi ayarladi diyerek…

2 Beğeni

Kasımpaşa nerde gözümü kestirdiğim adam varsa aldı. Yusuf Erdoğan, Aytaç Kara, Pektemek… En az ihtiyaç pektemek idi ama diğer iki oyuncu bize büyük katkı verirdi bana göre

1 Beğeni

tecrübeli stoper alıncaksa:

https://www.transfermarkt.com.tr/tomoaki-makino/profil/spieler/106064

J liglerinde 28-35 yaş aralağında beğendiğim ilk stoperdir.

https://www.transfermarkt.com.tr/daiki-sugioka/nationalmannschaft/spieler/489408

bu çocukda sürekli kendini geliştiriyor. oynadığı takımda kanat bindirmelerini sık sık yapıyor. kendine güveni de bayağı var. birazcık daha pişmesi ve geri kalan eğiitimi iyi geçirmesi durunda çok iyi kaliteye ulaşır.

1 Beğeni

Tomoaki’ye bakayim darken sayfanin ust kismindaki F.C.Koln’un maskotu Hennes adli keciye takildi gozum.

Bayagi sevimli kerata.

5 Beğeni

makino bonservissiz gelebilir, sözleşmesi bitiyor diye biliyorum. tabii ki de wonderkid olmadıkça bonservis verecek durumumuz olduğunu sanmıyorum. hatta wonderkid bile ucuz bulunmalı. makinonun oynadığı uruwa red japonyanın en önde giden takımlarındandır. bu sene şimdiden havlu attılar. Afc durumu bile söz konusu görünmüyor. kolay bi şekilde transfer edilebilir dışarıya. Maaşının da çok yüksek olduğunu düşünmüyorum. japon liglerini takip ettiğimden, önümde kini önerdim tabii :slight_smile:

bu arada ekonomiyi ilk belleyen özaldı zaten. 24 ocak kararları bugünün temel atma töreniydi.

Belki.

Verdiginiz link 27 Haziran 2019 itibari ile Bonservisin 2 Milyon E oldugunu belirtiyor. Yanilgi bu yuzden.

Japon pazarı çok riskli olur diye düşünüyorum. Hele Avrupa’ya gitmeden direkt Japonya’dan alınacak bir futbolcu burda hayata küsebilir

her transfer risklidir. önemli olan bu riski kendi yeterliliğinle azaltmaktır. mesela genç alıyosan, uyum, eğitim ve sisteme oturmak senin görevin. riski az transferler genelde.bi şey getirmeyeceği gibi uzun vade de maddi zarara yol açar. üstekiler sadece bi öneriydi. bizim afrika, asya ve iskandinav pazarından futbol piyasasına göre sudan ucuza topcu bulmamız lazım. varlarda. gözlemci ekibimiz yok. mustafa kaplan ın iyi niyetinden şüphem yok. fakat türkiye piyasasına girmiş oyuncuları tercih ediyor çoğunlukla. bu da transfer aklımızın ne kadar zayıf olduğunu gösteriyor. altyapıdaki oyunculara şans vereceğini söylemesi çok güzel olsa da, genç transferi de yapmak zorundayız.

öncelikle hacettepeye lig atlatmak, mümkünse ptt ye çıkartmak gerek.

1 Beğeni

Grafik konularından anlayan birileri şu anki takım kadromuzu mevkilere göre as ve alternatif olarak hazırlayabilir mi?

BEIN Sports ile yeni anlasma sonrasi 500 m$/yil olan rakam 410 m$/yil a evrilmis.

%18 lik bir azalma var gibi ama dolarin sabitlenmesi farkli. Yari yariya dolar ve sabitlenmis dolar uzerinden odeme yapildigindan eskiden 250 m$+ 3.80 uzerinden 250 m$ odeniyordu. Simdi ise 205 m$+ 5.80 uzerinden 205 m$ odenecek.

Dolar kaybi 90 m

Eski sistem Turk parasi : 250* 3.8 = 950 M TL
Yeni sistem Turk parasi : 205*5.8 = 1.189 M TL

TL Kazanc : 1189- 950 = 239 M

TL Kazancinin guncel kur ile karsiligi : 239/ 5.6 = 42.67 M$

Toplam kayip (dolarin 5.6-6.0 araliginda kalacagi umuduyla) : 90-42.67= 47.33 M$

Toplam oransal kayip : 47.33/500= %9.47

2018-2019 alt grup kulup kazanci : 77 Milyon

Tahmini kayip 77 * %9.47 = 7.29 Milyon

Genclerbirligi’nin ortalamanin uzerinde olmasi gerektiginden yaklasik 10 Milyon TL daha az bir yayin gelirine ulasilacak gibi gorunuyor.

Haydi hayirlisi.

Takuma Asano transfer edilebilirmis ki Partizan satin aldi. Sizin gibi bir capon uzmani bizden bunu nasil sakladi. 25 yasinda bir forvet 1MEuro’ya alinabiliyormus. Yazik oldu. Caponlardan o para herhalukarda cikardi.

3 Beğeni

J1-J2’de olmadığından çok fazla takip etmedim kendisini. 1 m euro bonservis verecek gücümüz var mı ki böyle bi profile. çok ucuza 17-21 yaş arası fazlasıyla oyuncu var j liglerinde.

alıcaksak taylan antalyalı yi almalıyız. sese oynıcak mı bilemem, rahmetullah 10 numara yı kaldırır mı o da soru işareti.

Sessegnon Premier ligde…

Sessegnon tam £25 milyon Sterlin nakit ve £8 milyon deger bicilen Josh Onomah karsiliginda Tottenhama transfer oldu.

Bu malesef Stef Sessegnon degil Amca oglu Ryan Sessegnon…Fulham FC altyapisindan yetisme Ingiliz futbolunun yeni Altin cocuklarindan birisi…19 yasinda sol kanatta Ruzgarin oglu…

Belki birgun bizde Genclerbirliginin 25 milyonu bir kaliteli oyuncuya verdigini goruruz…Kombine almaya degecek oyunculari.

1 Beğeni

Mert Cetin icin Romadan bir arkadas mesaj atmis…Biraz bahsettim bu gazeteci ve taraftar arkadas cok sevindi.

3 milyon Euroya Mert Cetini yonetim verdi…

Fonseca nin elinde Mert Cetin ogrenecek ve cokda basarili olacak…Kaybeden Yine Genclerbirligi…

1 Beğeni

Son transfer bombasi CS Maritimodan kiralik imza Fabricio Baiano …

Coritibadan Maritimoya transfer oldugundan beri 2 sezonda toplam 36 mac oynamis.

Savunmaya yonelik orta saha tek tuk daha ileri oynadigi maclar olmus ama cok nadiren.

Maritimo mukavelesi Haziran 2020 de bitiyor basarili olsun Genclerbirligine zaten bedelsiz gelecektir.

Maritimo kadroda dusunmuyor…

Umulurki Bu karpuzda kabak cikmaz…

2 Beğeni