Ziya Adnan’ın bu hafta Birgün’de yayınlanacak yazısının ana konusu Pukki.
Altınordu 15 yaşında oyuncuyla oynuyor, 16 yaşında her maç 90 dk oynayan stoperle çıkıyor saha ya. biz ise neler ile uğraşıyoruz. yazdıkça sinirleniyorum. mustafa kaplan gibi genç oyuncularla bu kadar içli dışlı olan, gözlemcilik olarak iyi seviyede birinin böylesine kötü bir politika(hatta bencilce) gütmesi büyük hayal kırıklığı. + olarak mali külfet apayrı bir konu. geçen sene mustafa hoca’nın x10 bencilliğinde olan erkan sözeri bu sene derken keşke çıkmasaydık ve yapılanmaya gitseydik. istenilenler çok temel ve yapılması gereken şeyler. bi kulübün hayata kalabilmesi, gelecek için başarı potansiyeli oluşturabilmesi gereklidir. onun yerine yöneticilerin teknik heyetin ihtirasları kendi başarılıarı ön planda.
antrenör yetiştirmeliyiz. bu kulübe bağlı(en azından basit ve yapılması gereken şeyleri yapan) insanlar gerekli bize.
Bu kadar yabanci oynatiyorsak hoca da yabanci olsun. Desinler 7-11 yabanci oynatan hocalara " Aga, madem bu kadar yabanci oyuncu var, sen ne ayaksin? Hadi ikile, biz de yabanci hoca ile yola devam edelim".
Millet Ahmet Oguz’a salliyor, bugun mac basliyor, bir tek Ahmet var kulup icinden gelen. Durmasin millet, saldirsin Ahmet’e. Onu da yesinler, Senegal-Togo-Mali-Angola liginde oynuyormus gibi oynayip duralim.
Yillarin Genclerbirligi camiasi Altinordu’ya imrenir hale geldik. Te Allam ya.
“Tanri bir insanin parasini alacaksa once aklini, sonra parasini alir” derdi buyukbabam.
Beyin bedava.
ahmet oğuz a yüklenilmesi zaten apayrı bi konu. lig için çok iyi bek. belli ki mental sorunları var. kırılgan yapısı var ve hata ya meyilli olabiliyor. ahmet in düşüşü ■■■■■■■■■ ile birlikte oldu. kariyeriyle oynadı. o yıldan sonra hep inişli çıkışlı oldu. hiç unutmuyorum bi röportajında ağlamıştı bu lig de kalıcaz temalı. bu adamın yaptıkları yetmezmiş gibi taraftar da çok üstüne geldi. kariyerinde çok iyi yerlere gelebilecekken çakıldı resmen. psikolojisinin bi de o yönü var. destek olmamız gerekirdi, hata payını düşürmek, kariyerini yükseltmek için.(Ahmet in fazla potansiyeli vardı, hala daha belirli yerlere gelebilecek kapasitesi var) sonuçta bu takımın her kademesinde oynamış bir oyuncu. ligden düştüğümüzde bizim kadar belki fazla üzülmüştür. işte bek olması da çok büyük eksisi. her takım da beklere sövülür, hata aranır. bekler stres toplarıdır. eğer bi bekin adı çıktıysa, geçmiş olsun.
Kulube genc yetenek getirmeye calisiyoruz.
Sagolsun Sayin Hasan Sengel baskan bizi kirmadi bir genc arkadasi tavsiye uzerine Kulube insallah kazandiralim dusuncemize destek verdi genc kardesimize firsat verilecek.
Umarimki firsatinin tepmez hakkini verir.
Kulube genc yetenek bulmaya getirmeye calisiyoruz yeterki kulup bu gencleri gormezden gelip omuz silkenlerle dolmasin.
Sanki ligin ilk yarısını 5. sırada bitirmişiz rahatlığı ile ara transfer dönemine girdik.
Takımın aksayan yönlerine transfer gerekmiyor mu sizce de?
.
.
.
.
Aaaaah pardon şimdi hatırladım meşhur dillere destan bizim kasa boşaltılmış bir de kredi çekilmişti değil mi?! Pardon Pardon…
Skoda’yı almışız diyorlar
dizel mi?
Sonuç:
skoda bize 2 gol attı temiz
Adam Çek liginde 17 maçta 3 gol atmış, gelir gelmez bize çarptı.
Madem Nadir gönderilecekti Skoda alınabilirdi.
Hazreti Stancu’nun yokluğunda takımdaki yerini alır bize attıklarını rakiplere atardı.
mustafa kapı için hiç girişim oldu mu acaba. süre vaadi ile ikna edilebilir.
Devre arasında transfer yapmadığımız sezon olmuş muydu?
Ben hatırlamıyorum?
Ahmet oğuz la yollar ayrıldı deniyor. umarım takımda kalır. baya bi hata olur
Ahmeti adı basın da Beşiktaş ile geçiyor. gitsin, umarım milli takımda olur
Ahmet Oğuz zaman zaman kızsak da altyapıdan yetişmiş, yüksek bir potansiyeli olan sevdiğimiz bir futbolcumuzdu. Hep iyi olmasını, daha iyi olmasını istedik. Ama maalesef düştüğümüz sezon ve sonrasında hocaların da futbolcu gelişimine önem vermemeleri nedeniyle özellikle mental yönden bir türlü kendine gelemedi ve düşüşünü durduramadı. İyi bir hoca yönetiminde kendini toplama şansı hala var diye düşünüyorum. Kendisine bundan sonraki futbol hayatında başarılar diliyorum.
Gardaşım hatırlayacaktır, Ahmet Oğuz’u ilk kez Cebeci stadında izlediğimiz bir Hacettepe maçında farkettik. Hatta maçtan sonra takım otobüsüne girip (adını bilmediğimiz için ) 2 numara hanginiz diye sormuş, “Benim abi” diye cevap veren oyuncuyu önce tebrik edip sonra da adını sormuştuk.
Bu olaydan bir yıl sonra da Ahmet Oğuz A takım kadrosuna alınmıştı ve bu habere Gardaşımla çok sevinmiştik. Kolay değil üzerinden 6 sene geçti. 6 koca yıl.
Güle güle Ahmet, umarım yeni takımında yeniden milli takıma seçilecek düzeye gelirsin.
Unutur muyum gardaşım, unutur muyum… O kadar güzel oynamıştı ki. Adını da bilmiyorduk, listeden numarasına bakıp bulmuştuk. Aslında çok büyük bir potansiyeli vardı ama kendini geliştirecek hocalarla çalışma imkanı bulamadı. Tersine her gelen hoca ile biraz daha geriledi ve gerginleşti. Maçlarda gerginliği yüzünden okunuyordu. Ciddi bir psikolojik destek alsa biraz olsun toparlanabilir miydi? Kim bilir!
Ahmet Oğuz’u seviyoruz. Senin de dediğin gibi gardaşım, inşallah yeni takımında başarılı olur ve milli takıma kadar yükselir.
Ahmet Oğuz Milli takım görmüş, önemli bir sağ bek. Yetenekleri, çabukluğu, kendisini verdiğinde adanmışlığı çok üst seviyede. Ancak ne yazık ki ■■■■■■■■■ döneminden beri bebenin ayarı bozuldu. Yaşadığı şeyler, kulüple kurduğu ilişki, sıkıntılı bir hal aldı. O neden bu ayrılık, hem Ahmet Oğuz için, hem kulüp için iyi oldu. Bakın, göreceksiniz, Ahmet Oğuz yeni gideceği kulüpte başarılı olacak.
Altyapımızdan çıkan değerlerimizden hem sportif olarak hem de maddi olarak çok az faydalanıyoruz. Soner Aydoğdu, Mert Çetin, Ahmet Oğuz, İrfan Can hep kapasitelerinin çok altında fayda verdiler kulübe. İstikrarsız A takım organizasyonumuz maalesef buna sebep oluyor. Bu oyuncuların futbol karakterine yön verecek, teknik direktörün de üstünde bir futbol aklı maalesef kulüpte yok. Sıkça değişen teknik direktörler, günü kurtarma hedefli hamleler genç oyuncularımızın A takım seviyesindeki gelişimini engelliyor. Halbuki oyuncu, taraftar gözünde ve maddi olarak en fazla değeri bu seviyede kazandığı gelişimle kazanıyor.
Ahmet Oğuz da kulüp için, bu yanlış sistemin kurbanlarından biri oldu. Milli takım seviyesindeki yeteneklerini tam kapasiteyle gösteremedi bir türlü. Umarım gideceği yerde kendini bulur ve başarılı olur.
Bunun bana göre iki nedeni var.
1.si takım sistemi yok, her sene ayrı bir hikaye. altyapıdan çıkan oyuncu üstte gelişimine devam edemiyor. İrfancan Başakşehire gelene kadar futbolu bilmiyordum diyor mesela…
2.si kulüp hazır yiyici bir yönetim ile yönetiliyor. bir tlaip olduğunda hemen satalım ve parayı alalım derdindeler. o paraya da bugüne kadar ne yazık ki menajerler ve kulüp içindeki karanlık ekip çöktü.