Transfer Beklentileri, Önerileri ve Haberleri

emre mor konuşuluyormuş. bu takıma belki de en son transfer edilecek mevki kanat. bir sürü kanatın var. en kötü elinde onyekuru var ya oynat ya da yolla. volkan hoca futbola döndürecekse onyekuruyu döndürebilir. bu kadar kanat oyuncusu varken gerek yok bi de emre mor maliyetine. bu kulüp bu atanmış başkanımsı nedeniyle batırılıyor. volkan demirel bunların ne kadar farkında bilmiyorum. transfer edilecekse ortasaha gerekli. gerçekten ne kanatı.

4 Beğeni

Yüzde yüz katılıyorum. Hatta dünkü Kocaelispor maçını izlerken, şunu yazdım maç başlığına: “İki tane çok iyi kalecimiz var. Keşke onlardan birisi olmasaydı da iyi bir hücuma dönük orta saha oyuncumuz olsaydı.”

Salı akşamı oynanacak Sakaryaspor maçında yedeklerle oynayıp, o maçta da istenileni veremeyenleri Ocak ayında kulüpten uzaklaştırmamız gerek. Bir tane de gelir gelmez sakatlanmayacak, hücuma dönük orta saha oyuncusunu almamız şart.

4 Beğeni

Sakarya maçına yedeklerle çıkmak hata olur bence.
İlk 11 her hafta değişiyor kim yedek kim as oyuncu zaten belli de değil!
TK da gruplara kalmak bence önemli.
Onun dışında takımda ciddi bir vurdumdıymazlık var buna çözüm dediğiniz yöntem de olabilir tabii :rage:

4 Beğeni

çağrı çetin diye birisi adaylığını açıklamış. kendisini bu son olaylarda sırasında bir kaç kez duydum. genel olarak taraftarın yapması gereken hamleler sırasında ortamda dallas dizisi gibi takılmış ve anlamadığım bir pr yapmıştı. şimdi neden ve nasıl bu kişi aday diye önümüze çıkıyor. metin diyadin ya da camiada adı geçen iş insanları aday olmayacak mı?

metin diyadin aday olursa sanırım kendisi adaylıktan çekilecektir? yoksa buna ben kontrollü muhalefet derim çünkü gördüğüm bir iki anda da yapılmaması gereken çok ters şeyler yapıyordu.

gençlerbirliği camiası en azından kendi arasından aday çıkarırsa kulübü gene seçime götüremez mi? bu sefer en azından para verecek birileri gelir ya da metin diyadin çıksın aday olsun. hiç mi para vermiyorlar anlamadım. para vermeyeceklerse 10 senedir ne diye öyle gençlerbirliği böyle gençlerrbirliği diyip duruyorlar nasıl bir daha bu camia içine girecekler karışacaklar ya da adayım diyecekler

3 Beğeni

Filmin sonu iyi bitti gibi. :wink:

4 Beğeni

umarım öyle bitmiştir. bir çok şey yeniden başlıyor.

3 Beğeni

Gençlerbirliği’nde kaos! Volkan Demirel istifa ediyor: Mehmet Kaya yoksa ben de yokum

malum medya’nın haberi nasıl yansıttığına bakar mısınız?

gençlerbirlikliler bu sabahtan itibaren daha fazla farkında hareket etmelidir. tüzük sorunları halledildiği gibi o üyeliklerin iptali ve tasfiyesi gereklidir. ilk hedef ekonomik yapı olmalıdır. sportif başarı ikinci sıradadır.

3 Beğeni

En komik kısım şu: “Asırlık kulübün taraftar grupları da Mehmet Kaya’ya destek açıklaması yapmak istedikleri fakat Mehmet Kaya’nın bunu durdurduğu öğrenildi.”

Bu medya grubunun karşı çıktığı bir iş yapıyorsak doğru yoldayızdır :black_heart::heart:

Bizim kulüp satılık değil, hele öyle başka takım taraftarlarının başka işleri için çökebilecekleri bir oluşum hiç değil. Kendi yandaşlarının ihale işlerine baksın bu medya grubu, bize bulaşmasın.

Volkan Demirel’in bu işe karışacağını sanmıyorum, onun ağzından yazılanların da yalan olduğuna eminim, ama eğer yönetime göre kalıp kalmamaya karar verecekse, asıl şimdi kurulan bu yeni yönetimle daha iyi çalışabileceğini kendisinin de çok iyi anlamış olması gerekir.

2 Beğeni

volkan demirel konusunda tamamen kafadan sıkmışlardır. zaten haberin tamamı baştan aşağı uydurma. 4-5 farklı konuya değinmişler hepsi kolpa.

şimdi yönetimimiz baskı altına alınır mı alınamaz mı ya da sahada başka şeyler olur mu olmaz mı bilmiyorum. takımın ekonomik ve delege yapısı sağlamlaşırsa bize hiçbir şey olmaz. ekonomik yapı zaman alacak bi şey ancak o delegelere bir formul bulunmalı.

ayrıca bir kulübe bir yılda en fazla 10 kişi alırsın ki o da fazla. genel kurulda oy verecek insan en fazla 500 kişi olur. seçime 200-300 kişi gelir ya da hepsi gelsin ya da 100 kişi gelsin artık neyse.1000’in üzerindeki üyelik sayısı gereksizdir.

bu üyeliklere kesinlikle çözüm bulunması gerekir. mesela üye alımlara tamamen yönetime/yönetimlere bırakılmamalıdır.

camia’nın bildiği üç dört kişinin mutlak referansı olmalı. aklıma kimler geliyor mesela taraftarlardan zeki celasun, eski futbolculardan cemalettin sakallıoğlu gibi. yönetim bu isimlere sunsun bu isimlerin onayı olmadan kimse üye yapılmasın. şimdi yönetimler doğal olarak eskiye bakarak “adamlar 1200 üyelik yaptı bu çok fazla biz 200 yaptık, iyi yaptık” …vs diye düşünebilirler öyle hareket edebilirler. cidden 1 yılda 10 üyelik bile fazla. önce bunu idrak etmek gerekiyor.

3 Beğeni

Gençlerbirliği’nin yeni başkanı Arda Çakmak göreve seçilir seçilmez kulübe hızlı bir giriş yaptı.

F. Karagümrük ile yarın oynanacak kritik maç öncesinde ayağının tozuyla tesislere giden Arda Çakmak, teknik ekip ve futbolcularla bir görüşme yaptı.

Volkan Demirel’e güvendiğini ileten Çakmak, futbolculara da Türkçe ve İngilizce ayrı ayrı yaptığı konuşmada gerekli güvenceleri verdi.

Öte yandan Mehmet Kaya ile birlikte göreve başlayan sportif direktör Göktuğ Uzunoğlu’nun da F. Karagümrük maçı öncesinde takımdan ayrılarak istifa ettiği öğrenildi.

İki ay önce görevinden ayrılan Ali Ekber Düzgün ile birlikte önceki dönem futbol şubesi sorumlusu Harun Erol’un bu süreçte takımı yalnız bırakmadığı bildirildi.

Öte yandan yeni yönetim kurulunun da kulüpte bir toplantı yaptığı ve hızlı bir şekilde yapılması gerekenlerle ilgili yol haritası çizdiği ifade edildi.

3 Beğeni

Teknik sorumlu, teknik direktör, Sportif direktör artık ne oldu bilemedim :slight_smile:

Volkandan iyi mi olur kötü mü olur önümüzdeki maçlar gösterecek ama maliyet olarak daha uygun olacağından eminim.

Takım bence altın tepside sezonun başına göre formda bir şekilde teslim edildi.

Umarım başarılı olur. :pray:

5 Beğeni

Metin Diyadin döneminde, 44 puanla düşen Kocaeli ve Bursa’dan 4’er puan aldık ve yeni oluşturulmuş mütevazı bir kadroyla çok kötü başladığımız ligi 48 puanla tamamladık. Özcan Bizati, Süper Ligden düşmeyi neredeyse garantilemiş bir takım teslim aldı ve topladığımız puanlarla son maça kadar ligde kalma iddia ve umudumuzu sürdürdük. Bazı şanssızlıklar olmasa ligde kalacaktık. İki hocamız da camiamız için çok değerli. Şimdi de çok ağır bir görevi birlikte üstlendiler. İnşallah iyi futbol ve iyi sonuçlarla sıkıntı yaşamadan güzel bir sezon geçiririz. Değerli hocalarımıza ve teknik ekibimize bu zorlu görevlerinde başarılar diliyorum.

5 Beğeni

necdet abi o kadar afrika maçları izliyorsun yok mu oyuncu önerin :d

3 Beğeni

tongya’ya talip varmış. bonservisi en az 5m e olduğunu söylemiştim de bonservis potansiyeli 10-15m e. bu potansiyelde 6 ay 1 yıl gibi kısa bir süreyi kapsıyor. kendisi gittiğinde oluşacak güç kaybı nedeniyle de mevcut bonservisi en az 10 olması gerekir. (mesela uğurcan çakır’ın ederi 12m e olmasına rağmen, güç kaybı + yerine oyuncu bulunacak para harcanacak takıma alıştırılacak derken 30m e civarına çıkması tamamen adildir. yani insanlar “uğurcan bu kadar etmez” derken aslında bu yönü düşünmüyorlardı. adamlar şampiyonluğa oynuyor, kalecileri hem de kaptanlarını istiyorlar. bırakın yerine adam alınacak, şampiyonluğa oynanıyor…vs 'yi tff’den gelecek galibiyet primleri bile bu hesaplamaya dahildir) o nedenle tongya’nın en az 10 m etmesi gerektiğini düşünüyorum)

velyo ve koitada da al/sat yapılabilir. gerçi ne tongya ne koita’nın ayrılmasını hiç istemem. bu sene olmaz da (aslında devre arasında al/sat ile velyo’yu gönderirsek olur) erhanı da 11’e uzun süreli adapte etmek gerekiyor.

tongya ve koita sanırım yüksek maaş alıyor. biri 450b e, diğeri 800b/1m arası gibi bir değer olması gerek. bu bizim maaş limitlerimizin çok üstünde olduğu gibi bu oyunculara “özel oyuncu” olarak bu maaşlar verilebilir.

11 oyuncusunun maaş ortaması (koita-tongya dahil) 350’i geçmemesi gerektiğini düşünüyorum. “ne yapacağız bu maaşlar, masraflar” endişesinin kısa sürede haklı orta sürede haklı olmadığını da düşünüyorum.

kulübün birilerinin eline geçmemesi, şirketleşmemesi için bu düzenin kurulması gerekmektedir ki zaten bu düzen için çabalanıyor.

benim açımdan bu iki oyuncu dışında o maaşlara bir daha çıkmamalıyız.
gelecek süperlig gelirleri,
sponsorluklar,
satışlarla bu kulüp zaten döndürülebilir bir hale gelecektir.

ayrıca döndürülebilir hale gelirken de yapılacak yatırımlar, kasamızda bulundurulacak parayla da hiç kimseye muhtaç olmayız. gelecek sezon düşük bütçeli ancak kaliteli bir ekip kurmakta hiç ama hiç zor değil.

ne kulübün göztepe gibi (ki ligde en fazla kollanan takımlardan biridir, bu şirketleşme muhabbetlerini iyice yaymak için) şirketlerin eline düşmesini isterim

ne samsunspor gibi mustafa kemal atatürkün armasını taşıyan, milli mücadelenin ilk ayak basıldığı şehirde bulunan bir kulübü bütün türkiyeye nefret objesi yapmaya çalışan 3 farklı ismi olan bir başkanın gelip satın almasını isterim.

3 Beğeni

Dün akşam Fildişi Sahili-Mozambik maçını izlerken Mozambik’in 10 numaralı formasını giyen Geny Catamo dikkatimi çekti. Değeri 150-200 bin euro ise Forum’a yazarım diye düşünerek hemen internete girip baktım. 24 yaşında, Sporting Lizbon takımının futbolcusu… Piyasa değeri 15 milyon euro. Tabii ben şok? Bu da böyle bir anımdır. :blush:

3 Beğeni

benimde söyle bir oyuncu gözüme çarptı;
(yaşına göre tecrübesi belirli seviyede ve bir çok mevkiye oynayabiliyor + bonservisi elinde)

(tabii nasıl bir oyuncu bilmiyorum da gözüme çarptı işte)

https://www.transfermarkt.com/santiago-cuiza/profil/spieler/1015354

bonus;

https://www.transfermarkt.com/henrry-diaz/profil/spieler/1323192

bilgi;

venezuela liginde özellikle alt liginde çok fazla sayıda genç oyuncu(16-19) forma giyiyor.

2 Beğeni

benin ne yapıyor acaba. denk gelirsem benin’in maçlarını izlemek istiyorum. aslında sese’ye bi telefon edip sormak lazım var mı oyuncu deyü

3 Beğeni

Benin, 23.12.2025 Salı günü saat 15.30’da Kongo ile oynadığı maçta 1-0 yenilmiş. Ben izleyemedim. Gündüz maçlarını pek izleyemiyorum. 27.12.2025 Cumartesi günü Botsvana ile oynayacaklar. İlk 11 ve yedeklerini şöyle bir gözden geçirdim, izleyebileceğiniz genç futbolcular var. Sessegnon ve Pote’den bilgi alınabilir. Aslında diğer milli takımların futbolcuları hakkında vaktiyle o ülkelerin ülkemizde oynamış futbolcularından bilgi ve aracılık hizmeti alınabilir. Sportif direktörümüz ve teknik heyetimizin de bu şampiyonayı izlemesinde yarar var.

3 Beğeni

aslında sese ülkesinde çok sevilen futbolu bırakana kadar da milli takımda oynamış bir oyuncu. kendi ülkesinde milli takımda olmasa bile ya da u21 yaşaltı takımların hepsinden bir kaç oyuncu önerebilir. arda gülerin idolüydü sonuçta :stuck_out_tongue:

o maçı izlicem merak ettim napıyorlar. zamanında biraz edebiyatını şarkılarını siyaseteini merak edip araştırmıştım. sese gibi oyuncular çıkarır o ülke.

3 Beğeni

yıllar önce lesetho milli takımının bir maçına denk gelmiştim. kadınlar tribünde şarkı söylüyordu. maç boyunca söylediler. birincisi çok garip bir şarkıydı (şimdi benzerini ya da aynısıydı atıcam aşağıya) ikincisi neden kadınlar oradaydı :d üçüncüsü neden kadınlar o garip şarkıyı orada söylüyordu. sonra tabii ülkeyi biraz araştırdım, futbol altyapısı da pek iyi değil ki zaten oyuncu pek çıkaramamışlar ancak sanki özellikle savunma ve santrafor çıkarabilecek bir kültürü yapısı var o ülke’nin. tabii o altyapıda olmaz. çok genç yaşta alıp gelmek lazım.

şarkı türkü ya da parça artık neydiyse şunun gibi bi şeydi;
(o düdük çalanı oradan almak lazım)

3 Beğeni