2025-2026 Sezonu - Genel Konular, Transferler, Haberler

Kyabou bu sezon dönemiyor!

Gençlerbirliği’nde Moussa Kyabou’nun sezonun ikinci yarısında da forma giyemeyeceği öğrenildi.

Sezon başında Moldova’nın FC Sheriff takımından gelen 27 yaşındaki ön libero, Samsunspor ve Fenerbahçe maçlarında forma giymişti.

Transfer döneminin son anlarında 4 yabancı oyuncunun kiralık olarak takıma katılmasının ardından kontenjanı dolan Gençlerbirliği’nde Kyabou’nun lisansı Eylül ayında dondurulmuştu.

Moussa Kyabou, Ekim ayında ise arka çapraz bağ ve kıkırdak cerrahisi operasyonu geçirdi. Kyabou’nun antrenmanlara ancak Mart ayında başlayabileceği ve hazırlık süresinin gözetilerek sezonun ikinci yarısında da lisansının açılmayacağı bildirildi.

2 Beğeni

kıyabu antremanda mı sakatlandı. neydi tam olarak unuttum.

bu arada eyüpspor 7 oyuncuyu kadro dışı bırakmış. karagümrükten daha iddaalı düşme adayı oldular.

3 Beğeni

Abi zaten galiba Eyüpspor’un başkanı tutuklu yargılanıyor, yanlış hatırlamıyorsam.

Eğer şu genel kurulu atlatırsak, bu yıl yırttık gözüyle bakıyorum, gelecek yıl için planlamaya başlamalıyız şimdiden…

3 Beğeni

göztepe erhanı istiyormuş. bence -yüksek bir rakam yoksa ortada- verilmemeli. sözleşmesine ne kadar var bilmiyorum da sözleşme uzatılıp gelecek seneyede gönül rahatlığıyla kale teslim edilmeli. hem kalite hem ekonomik açıdan en makulu bu.

3 Beğeni

Eyüp’ün işi zor görünüyor. İlk yarıda sahamızda yendiğimiz iyi oldu. İkinci yarıda Rize (İ), Eyüp (D) ve Kayseri (İ) ile oynayacağız. Dikkatli davranırsak bu üç maçta 9 puan alabiliriz.

Gökhan Akkan’ın Sivas’a transfer olma ihtimali var. Onyekuru ve Niang da kulüp bulabilirlerse ya da Metin hoca ikisini de iyi hazırlayıp yararlanabilirse ve sezon sonunda talipleri çıkarsa güzel bir sezon geçirmiş oluruz.

4 Beğeni

çok döndük, çok dolaştık, çok güzel günlerimiz oldu, ağladığımızda oldu, sıyırdığımızda…
40 yıl sonra başladığımız yerdeyiz…

en son “bizi aldığı yere bırakacak” diye bir öngörüde bulunmuştuk…
müneccimle yakın ilişkimiz olduğu için değil, hep böyle olmuştur. çöküşler böyle başladığı için böyle bir öngörüde bulunmuştuk… o küçücük adımı atamayıp borsacı deyimiyle "düzeltme"ye girenlerin ahanda düşeceği yer burasıdır… bu oyunda durma düzeltme olmaz. çünkü hepimiz biliyoruz ki, bu oyunda hasan almaz basan alır…
öyle ya?. ne kazandık ki, ne düzeltiyoruz… ama valencia hocasının söyledikleri sn. cavcav’da şimşekleri çaktırdı… elleriyle büyüttüğü, evladı yerine koyduğu hanedanınının oyun eğlecesi gördüğü gençlerbirliği elinden kaymak üzereydi… kimse görmedi, kafasını çime bastırdığımız, nefes aldırmadığımız o hoca gördü… “adının söylenmesi zor olan bu kulübü, yakında bütün avrupa heceleye heceleye öğrenecek” dedi… ben demedim o dedi… süper kupayı da o aldı zaten… hoca diye ona derim ben…
kendi fabrikasında köylüden buğdayı kendi alıyordu, kendi tartıp, çeklerini de kendi mi imzalıyordu? kendi öğütüp, kendi mi çuvallara dolduruyordu?. kendi mi kamyonlara yükleyip, pazarlara sunuyordu?.. bu işlere yetkili mal kabul, muhasebe, lojistik departmanları yokmuydu?.
bizi niye böyle profesyonel bir yönetime sahip kılmadı?.
ne öyle; o bizim evladımız, bu bizim kardeşimiz, öteki dostumuz, babam sağolsun falan… profesyonel bir mücadele ortamında tek adamlık neydi di mi?. tek adamın nesi var kurumsalın gürültüsü…
korkaklar, iş bilmezler, beceriksizler, düzeltme der, ben serbest düşme diyorum… nerede duracağı bilinmez, insanda sabır bırakmaz, ne olacaksa olsun yeter ki dursuna razı olursun, durursun ama etrafına bir bakarsın adın bile unutulmuş…

biz oraya kadar düşmedik…
temellerimiz o kadar sağlam atılmış, geleceğimiz alt yapımız o kadar kusursuz biçimlendirilmişti ki; çok daha aşağılara düşmeden bir dala tutunduk… şimdi kaldı bu uçurumu yeniden tırmanmak ve uçurumun sonundaki düzlükte o mücadeleye katılmak…

işte tam bu noktada yukarıda eleştirdiğimiz rahmetli başkanımız sn. ilhan cavcav’a minnetlerimizi sunuyoruz… o tesisleri takımımıza kazandırmak için dönemin başbakanı sn. turgut öza’lın kapısında yatmıştı kendi deyimiyle… özenle kurup geliştirdiği alt yapımız hala en büyük güvencemiz…
en büyük müşterimiz fenerbahçe’ye zor duruma düştüğünde beş milyon $ borç verecek durumda değiliz kabul, galatasaray’a stadlarını bitirebilmeleri için kredi açacak durumumuzda yok ama artık bu oyunun nasıl oynandığını bizden iyi bilen yok… nasıl bilecekler ki? hangisi 40 yıl boyunca bunları yaşadı? kim bizim kadar süper kupanın kulpunu elinden kaydırınca buralara kadar düştü?. bizde vakitten bol ne var? asla yerine koyulamayacak kazanım “vakit” bizde nedense bol… düşeceği belli olan bir takımı kim oturup 40 sene izler?.. fazla bi 15 dakikanız varsa bana verirmisiniz?.
temel’in dediği gibi, ha bu baa ders oldi…

o halde ne yapmalı…
tesislerimiz o günlerdeki şen kahkalarımızı, yeri göğü inlettiğimiz tezahüratlarımızı köşelerde bi yerlerde saklıyor hala… o şekilde ayakta duruyorlar zaten… hala gururlu, görkemli, dimdik ayakta… alt yapımız hala kurulu bir yay gibi takımımızı yukarılara taşıyacak, ona kalkıştığı bu amansız mücadelede omuz verecek güçte ve kabiliyette…
bence elimizdeki tüm imkanları alt yapımıza aktarmalıyız… düşeceksek gene düşelim ama alt yapımız bizim yegane geleceğimiz oldu artıkın…
bir zamanlar kapısından hacizcilerin eksilmediği ama bu gün palazlanmış kulüplerle idrar yarışına girmek boşa heves ve ölümcül sonuçları olan nafile çabalar olur…

ne bir skoko, ne bir el saka, ne bir ahmed hassan, ne thomas nede bir patrick alacak durumda değiliz… geçtik bunları, fenerbahçenin kapıya koyduğu, kurtulmak için çabaladığı, kendi evladımız “ne demekse” irfan can kahveciyi bile alamazken, artık o taraflara bakmayalım derim ben…

elimizdeki tüm imkanları, varsa talibi satacağımız tüm bonservisleri satıp, yetmezse kredi kullanıp alt yapımızı yine bu ülkenin en güçlü alt yapısı kılmalıyız… biz onların sayesinde dibi görmedik yarı yoldan süper lige döndük… unutulmamalıdır ki u 19 milli takımda 24 oyuncu varsa, 22’si gençlerbirlikliydi… işte gene öyle olmalıyız… tüm ülkeye yayılarak tarayıcılarımızı durmaksızın çalıştırmalıyız… ankara okullarına sızmalıyız. çıkarabildiğimiz cevherleri usta ellere teslim etmeliyiz…

çünkü biz gördük ki; bu gençler elimizden kayınca 4 senede süper lige çıkıyorlar… lig mi dayanır bunlara?. un var, yağ var, şekeri de ödünç alırız…
ne duruyorsun bee at kendini denize…

6 Beğeni

bir ara bize de gelmesini istediğim basatemur hoca türk futboluna bir oyuncu daha kazandırmıştı. adem yeşilyurt. büyük ihtimal fenerbahçe’ye imza atacak. aslında bir altyapı takımımız olsa basetemur hocayla anlaşsak süperligi bile zorlar. baldan, altyapılardan, liglerden ne futbolcular keşfetti kazandırdı.

4 Beğeni

bakın birini hallettik bile…
sorunlarımızdan biri ortadan kalktı sayılır bu…
geriye kaldı çözülmeyi bekleyen 8649 kallavi mesele…

3 Beğeni

sinan osmanoğlu kulübümüzden ayrılmış…
geride bıraktığımız sezonlarda ve süperlige çıkmamızda diğer oyuncularımız gibi kendisinin de takımımıza büyük katkıları olmuştıu… kulübümüze harcadığı bütün emekleri ve katkıları için kendisine teşekkürlerimizi iletir, bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz…

4 Beğeni

İsim sponsorluğu konusu gerçekleşecek sanırım. Umarım ki Gençlerbirliği XYZ formatında olur; İstanbul takımlarının voleybol, basketbol, hentbol şubeleri gibi…

Gençlerbirliği Kulübü Basın Sözcüsü Mehmet Şanal, ligde ilk 10 içinde kalmayı hedeflediklerini söyledi.

Basın mensuplarıyla bir tanışma toplantısı düzenleyen Mehmet Şanal, Başkan Arda Çakmak’ın çok güçlü bir yönetim oluşturduğunu belirterek, ”Şampiyonlar Ligi gibi bir yönetim oluşturduk. Hedefimiz bu sezonu ilk 10 içinde tamamlamak. Seneye de Avrupa Ligi’nde mücadele etmek.” dedi.

İsim sponsorluğu konusunda Başkan Arda Çakmak’ın büyük bir titizlikle görüşmelerini sürdürdüğünü kaydeden Şanal, ”İsim sponsorluğu konusunu bugün yönetim kurulunda başkan açıklayacak. 3 şirket ile görüşüldü, biriyle el sıkışıldı. Ama başkan bize henüz bilgi vermedi.” diye konuştu.

Basın Sözcüsü Mehmet Şanal, transfer gelişmeleriyle ilgili olarak da şunları dile getirdi:

”Transfer düşünmüyoruz. Alt yapıdan destek alacağız. Kadromuz şişmiş durumda. Ama transfer yapamayacağımız anlamına da gelmiyor. Zuzek işi kapandı. Biz Amedspor ile anlaştık ama takım oyuncuyla anlaşamadı. Onyekuru, takımda kalacak. Marka bir isim Gençlerbirliği ile anılmasını istiyoruz. Atletico Madrid’den 3 oyuncumuzun takibe alındığına ilişkin bir bilgimiz yok.”

1 Beğeni

Üç tane Süper Lig kalecisine ihtiyacımız yok diyorduk, Gökhan’ın gidişine sevindim…

Gençlerbirliği’nin sezon başında Rizespor’dan transfer ettiği Gökhan Akkan Trendyol 1.Lig ekibi Sivasspor forması giyecek.

Sezonun ilk 4 maçında forma giyen ve yediği hatalı goller sonrasında formayı unutan Gökhan Akkan’ın Sivasspor ile anlaştığı ifade edildi.

Gençlerbirliği ile kısa süre içinde sözleşmesini fesih edecek olan Gökhan Akkan Sivasspor’a imza atacak.

Gökhan Akkan’ın Gençlerbirliği ile 2026-2027 sezonu sonuna kadar sözleşmesi bulunuyordu.

2 Beğeni

Ahmakça hatalara, aptalca puan kayıplarına devam ediyoruz.

19 maçta 19 puan topladık, sırf Antalyaspor’dan dört puan daha alabilirdik.

Neyse ya :frowning:

2 Beğeni

eyüp’ün yenmesi kötü oldu. hiçte dağılmış bir kulüp gibi görünmüyorlar. ampem’in golü güzeldi.

3 Beğeni

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Gençlerbirliği, Cihan Çanak’ı kiralık olarak kadrosuna kattı.

Sezonun ikinci yarısı için transfer çalışmalarını devam ettiren başkent temsilcisi Gençlerbirliği, Trabzonspor forması giyen kanat oyuncusu Cihan Çanak’ı kadrosuna kattı. Kırmızı-siyahlı ekip, 21 yaşındaki oyuncuyla sezon sonuna kadar kiralık olarak anlaşma imzaladı.

Futbola Belçika’nın Standard Liege takımı altyapısında başlayan ve alt yaş kategorilerinde forma giydikten sonra A Takımla 70 maça çıkan Cihan Çanak, sonra 2024 yılında Trabzonspor’a transfer oldu. 21 yaşındaki kanat oyuncusu Trabzonspor formasıyla 41 maçta oynama şansı buldu.

Türkiye ve Belçika olmak üzere çifte vatandaşlığı bulunan Cihan Çanak, Belçika Milli Takımı alt yaş kategorilerinde 14 kez, Türkiye Milli Takımı alt yaş kategorilerinde ise 16 kez milli formayı terletti.

2 Beğeni

Kiralamaya karşı olsam da bu transferi olumlu bir hareket diye düşündüm.
Fazladan bir kalecinin gitmesi de keza öyle.
Bir taraftara yakışmayacak ama paraları saçma sapan transferlere bol bol harcamaktansa ara transferin sessiz takımı olmamız da oldukça olumlu.
Tek olumsuz durum şu:

3 Beğeni

ali ekber düzgün neden görevden alınıyor. ayrıca emrah yıldız neden hala kulüp çevresinde. anlaşıldı, biz bu döngüden kurtulamayacağız.

3 Beğeni

Ali Ekber Düzgün’ün görevine devam ettiği açıklanmış: Gençlerbirliği'nde Ali Ekber Düzgün açıkaması | YURTSPOR

https://x.com/sanalmehmet/status/2017680857667145811?ref_src=twsrc^tfw|twcamp^tweetembed|twterm^2017680857667145811|twgr^5d23ca706833ff2da1fc0c41ec408cec9e45ebbf|twcon^s1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.yurtspor.com%2Fhaber%2Fgenclerbirligi-nde-ali-ekber-duzgun-acikamasi-64216.html

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Mehmet Şanal Ali Ekber Düzgün’ün görevine devam ettiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Sportif Direktörümüz Ali Ekber Düzgün ile ilgili çeşitli sosyal medya hesapları üzerinden yapılan paylaşımlar gerçeği yansıtmamaktadır. Sportif direktörümüz görevine devam etmektedir. Kulübümüz, yarın oynayacağımız Gaziantep FK karşılaşmasına odaklanmış durumdadır.Tüm çalışmalarımız sezon hedeflerimiz doğrultusunda kararlılıkla sürmektedir.”

3 Beğeni

Yönetime kim gelirse gelsin maalesef bu kısır döngüden kurtulamıyoruz. Bir an önce kendimize gelmemiz gerekiyor.

3 Beğeni

kocaelispor - fenerbahçe maçı var. ahmet oğuz sahada. müthiş bir sezon geçiriyor. seneye umarım bize gelir. gazianteple oynarken arda’nın taraftarla fotograf çektirdiğini gördüm. onu da almak lazım. bu arada ahmet oğuz ligin en iyi beklerinden. bu maçta nasıl bir performans gösterecek merak ediyorum.

3 Beğeni

dk30 ahmet müthiş oynuyor. alkışı da aldı.

3 Beğeni