2025-2026 Sezonu - Genel Konular, Transferler, Haberler

Alanyaspor’da bir devre oynayan Ogundu, 6.5 milyon euro bonservis bedeliyle Augsburg’a transfer olmuş. Biz ayağımıza kadar gelen bu genç yeteneği maalesef kulübümüze kazandıramadık. Bakış açımızı, yaklaşımımızı gözden geçirmemiz ve yenilenmemiz gerekiyor.

3 Beğeni

haydar arda çakmak da bahçeliyi ziyaret etmiş. büyük ihtimal zorunlu bir ziyaretti. kulüp sanırım chatham house un ablukası altında :d

bir türlü ele geçiremediler 4 koldan deniyor garibanlar :d taraftarın ve camia’nın farkındalığı, çağın getirdiği kontrol ve yönetim mekanizmalarının bu kulüpte işlemesinin zor olması, vazgeçirmiyor. salmıyorlar, salmazlar da.

anladığım kadarıyla bu taraftar dolsun…vs fetişine devam edilecek + olarak şirketleşme muhabbetleri gündeme gelecek + tasfiyeler ve şaibeli insanlar “para” adı altında kulübün etrafında görünmeye başlayacak.

taraftar, delgeler ve camia bu süreç içerisinde şeffaflık adına neler kazanabiliyorsa kardır. bazı garanti ve güvenceler alınabilinecekse, o zaman bu zamandır. yoksa oluşan “suni denge” kırıldığında her şey çok daha güç olacaktır.

ayrıca afyon gibi kullanılan “gençlerbirlikliler yönetiyor” sözüne de kanmamak gerekir. evet öyle olabilir de gene de kanmamak gerekir.

3 Beğeni

düşme hattındaki takımlar ikinci yarıya motor takmış gibi başladılar…
ilerleyen haftalarda ekmeğin aslanın midesinden de ayrılmak üzere olduğunu göreceğiz…

sevgili takımımız şu anda ne yapıyorsa onu daha hızlı yapmak zorunda…
eyvallah bu rahat ve özgüveni tavan yapmış düz futbol anlayışı bizi bu ligde tutar ama stres altında bu oyunu devam ettirebilirmiyiz; bilemiyorum… bilemiyorsan tempoyu yüksek tut… bu kadar basit…

bu oyunun bir şey kazandırmayacağı, topu hızla rakip kaleye aktarıp onu da gol yapabilecek oyun tarzını benimseyenler olabilir… moda olmuş bi şekilde kanatları kullanıp, hattaa içeri katedip gol yapabilecek oyuncularla kadroyu güçlendirmeyi de düşünebiliriz… bu şekilde ligde kalmak kolay olabilir…

ama arkadaşlar bu oyunu oynayabilecek kapasitede futbolcular TEMU’da bile 20 milyon €’ dan başlıyor… biz o dönemleri çok gerilerde bıraktık… yıldızı olmayan, lider oyuncusu bulunmayan, geriye düştüğünde öne çıkacak, takımı toparlayacak usta ayaklara sahip olmayan takımlar ise ancak ve ancak bunu yapabilir…
çok şanslıyız ki; takımımız oynadığı bu düz futbolu daha hızlı oynayabilecek ve rakiplerini yorana, bıktırana ve onları ikna edene kadar ısrarla devam ettirecek güce ve kondüsyona sahip… ikna çok önemli…
eldeki kadro ve sergilediği oyun… başarı kriterimiz budur bence…
elimizden gelenin tamamını yapalım da düşeceksek düşelim, noolacak?..
ilk defa mı düşeceğiz sanki?.

4 Beğeni

Eyüpspor ile kupada 2-2 berabere kaldığımız maça çok sevindim. Hem aslar dinlendi, hem de yenilmediğimiz için Aliağa FK galibiyetiyle çeyrek finale yükselebileceğiz :heart::black_heart:

3 Beğeni

Instagram’da gördüğüm kulüp açıklamasına göre teknik direktörümüz Metin Diyadin ile yollarımız ayrılmış.

2 Beğeni

Çok üzüldüm. Hangi teknik adam gelirse gelsin prim peşindeki bu futbolcu grubu ile işi zor. 6 puanlık bir maçımızı daha mahvettiler.

2 Beğeni

şimdi alt yazıda geçerken gördüm bende… ben hep mesafeli durmuştum kendisine; gökhan gönül meselesinden dolayı… ama;
“böylesine superstarlarla dolu zengin kadroyla bir şey yapamazsan” diye düşünmüş olacak yönetimimiz… bu da garip… gariplikler takımı olmayalım durup dururken…
yeni teknik direktörümüz levent şahin olduğundan bahsediliyor… tanıyan, bilen varsa aydınlatır diye umuyorum…

3 Beğeni

Maalesef çok üzücü bir gelişme oldu. Ben ve birçok taraftarımız Özcan Bizati’yi sigorta olarak görüyorduk. Metin hoca giderse Özcan hoca var diyorduk. Süper Ligden düştüğümüz sezon, düşmüş bir takıma gelmiş ve topladığımız puanlarla kümede kalma şansımızı son maça taşımıştık. Neden böyle oluyor, neden böyle yapıyorlar anlamıyorum.

3 Beğeni

Önümüzde ligdeki gidişatımızı doğrudan etkileyecek her biri 6 puanlık 3 maç varken teknik direktörlüğe Levent Şahin’i getirerek çok büyük bir risk aldık. İnşallah bu karar sebebiyle küme düşmeyiz.

2 Beğeni

vallaha ben bu kulüpten de camiadan da epey bi soğudum. bugün tekrar sosyal medyaya filan baktım, cidden hak ediyoruz bunları. öncelikle metin diyadin hoca’nın oynattığı futbola ağır laf edenleri gördüm. şunu söyleyeyim bu insanlar futboldan zerre anlamıyor. kim bunlar diye baktım, çok eskiden gördüğüm bir kaç saçma salak hödüklerden çıktı. bunları ciddiye alan insanların olduğunu gördüm daha da soğudum bu camiadan. toplum kalitesini kendi belirler. çıtasını kendi koyar. böyle hödük beyinsizlere itibar ederseniz hak ettiğiniz naturadır. kusura bakmayın gene dellendim artık bizim köyde göte göt dönemlerim oluyor mazur görün bunların artık bu şekilde denmesi gerektiğinde derim bilen bilir.

konuya gelirsek, anladığım kadarıyla arda çakmak siyasete iyice girmiş durumda. kendisinin sözüne şu saaten sonra itibar olunmaz. şirinliklerine, ahbap çavuşluğuna zerre itibar olunmaz. futbol içinde etkili bir gücü olan mhp kliği uzun süredir bizim camia çevresinde geziniyordu. bu teee fenerbahçelilerin fink atmasından beri böyleydi. şimdi artık işi iyice azıtmış durumdalar.

gençlerbirliğinin buradan çıkabilmesi için metin diyadin’in kalması gerekiyordu. çünkü böyle bir şeye izin vermezdi. sırf bunun için bile bu olacak şeyi engellemek gerekiyordu. ancak camia birbirine girmiş, birbiriyle uğraşıyordu.

şu saaten sonra o yönetimdekilerin hiçbiri meşru değildir. şu kadar basit bir denklemi gözlerinin önündeyken dahi göremiyorlarsa şu saaten sonra gençlerbirlikliyim demesinler.

he arda çakmak “bırakıyorum” diyecekse, sonrasında gelişen olaylar hiçbir şekilde “doğaçlama” olmayacaktır. önceden planlanmış olacaktır. o nedenle bu isimler hala daha orada olacaksa, yarın camia’nın reaksiyonunda orada burada gençlerbirlikliyim diye dolaşmasınlar.

bir şey daha eklemek istiyorum “gençlerbirlikliler” sözünü, duygusunu kasten küçültmeye çalışıyorlar. bu da büyük tehlikedir. “gençelrbirlikliler yönetmesin” pardon kim yönetecek? bu tuzaklara düşülmemelidir.

tekrar şu yöneticilere geleyim, yönetimde olup metin hocayı yanlız bırakanlar, bu duruma el atmayanlar, sessiz kalanlar, size de yazıklar olsun. taraftara da bize de zaten yazık olsun her şey gözümüzün önünde olurken izledik.

yarın şirketleşme muhabbetlerini hafifletecek olanlar, gençlerbirlikliklilerde tü kaka hehehe diyecek olanlar, göztepede çok eyi yeaaa diyecek olanlar siz bu değirmene su taşımaya devam edin. daha göztepe’nin ne olduğunu önünüze konanlardan takip etmeye devam edin. bu bütün spor camiası için geçerli.

bir not daha ekleyeyim hadi ben kişisel bir karar verdim de tribünleri boş bırakmamak gerekiyor. hele ki bu mhp kliğine, şirketleşme kliğine, tesislere çökmeye çalışanalra karşı hiç bırakmamak gerekiyor. zaten etrafta gençlerbirlikli olmayıp gençlerbirlikliyim diye dolanan bir sürü saçma sapan tip türedi. eşi pederi gençlerbirlikli olanları tenzih ediyorum. + saçma sapan siyasi yapılanmalar ortaya çıkmaya başladı. daha bunun mafyatik muhabbetlerini de türetmeye çalışacaklar. bunları 10 senedir söylüyoruz zaten. dilimizde de tüy bitti. yazının başına dönecek olursam, toplumlar kendi çıtasını kendi belirler. böyle saçma salak futboldan yönetimden anlamayan insanlara itibar gösterildiği sürece biz bunları yaşamaya devam ederiz. eleştiri her zaman yapılır, beğenilmeyebilinir, şu eksik bu hata…vs denebilir. ancak bilmeden etmeden, şizofren gibi, ilkokul bebelerinden bile düşük ıq ilkokul bebelerinden bile düşük futbol bilgisi ve farkındalığı ile paralel evrenden yorumlara da bir zahmet müsade etmeyin. ayrıca yeni yeni türeyen ergenler olsun, birbirine husumet duyan kişiler olsun, bunların bireysellikten çok gruplara karşı ortalığı karıştırmasına müsade edildiği sürece aksiyon alamayız. bizi hala yaşatan o gençlerbirliği ruhu da giderek yok olur.

3 Beğeni

şu şartlarda, bu durumda hem de takım maliyetine gücüne göre bu kadar iyiyken hangi kafayla hocayı gönderirsiniz? aranızda anlaşmazlık varsa bile bunu yapmazsınız, çünkü mantık denen bir şey var. koca koca adamlar değil misiniz, şirketler yönetmiyor musunuz? hadi şeffaf yönetim, açıklayın şimdi neden hocayı gönderdiniz, basın toplantısı yapın. ayrıca o ortalığı karıştıran prim verecem de diyip vermeyen sonra ortadan kaybolanları da açıklayın. sonra bu krizde kulağa yatanlar sizleri de görelim meydanda. vardır sözünüz. şeffaf yönetim ve gençlerbirlikli olduğunu iddaa edenler bekliyoruz bir açıklama.

yaptıkları hareketlere bak, güç belli maliyet belli. bizi güçlü takım yapan etkenleri sağlayan şartlar, kişiler ve fikirler belli. bunu neden yıkarsın. hadi camia içinde camiaya yapışmış hödüklere kandılar desem, keşke öyle olsa. bu büyük ihtimal gençlerbirliğine çekilen bir operasyondu. umarım yanılıyorum da yanılıyor olma ihtimalim inanılmaz düşük. çok sinirlendir öyle böyle değil keşke taraftar ne diyor diye bakmasaydım.

ayrıca levent şahin ne alaka?

3 Beğeni

Bu kadar ahmakça yaptığımız bireysel hatalarla bile küme düşme hattının beş puan üzerindeyken, bitime 12 hafta kala kim olduğunu birbirimize sorduğumuz hocayı takımın başına getirmek gerçekten ilginç. Yönetim neyin kafasını yaşıyor, anlayamıyorum…

4 Beğeni

Gençlerbirliği’nde yolların ayrıldığı teknik direktör Metin Diyadin, HT Spor canlı yayınında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Tecrübeli çalıştırıcı, görev süreci ve ayrılık sürecine dair önemli mesajlar verdi.

“37 Yıldır Bu Camianın İçindeyim”
Yaklaşık 37 yıldır Gençlerbirliği camiasının içinde olduğunu belirten Diyadin, kulüpte futbolcu ve teknik adam olarak birçok dönemde görev aldığını söyledi. Görev sürelerinin genellikle kulübün en zor zamanlarına denk geldiğini ifade eden deneyimli teknik adam, hiçbir zaman kendi talebiyle değil, çağrı üzerine göreve geldiğini vurguladı.

“Sportif Bir Mesele Değil”
Göreve geldiğinde takımın düşme hattında olduğunu belirten Diyadin, kupa maçları dahil yaklaşık 10 karşılaşmada 4 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldıklarını hatırlattı. Takımın ligde toparlandığını ve düşme hattındaki rakiplerine 6-7 puan fark attığını dile getiren Diyadin, özellikle Trabzonspor, Gaziantep FK ve Samsunspor gibi güçlü rakiplere karşı alınan sonuçların olumlu olduğunu söyledi.

Ancak yaşanan sürecin sportif bir mesele olmadığını belirten Diyadin, asıl sorunun ekonomik sıkıntılar ve oyunculara verilen sözlerin zamanında yerine getirilmemesi olduğunu ifade etti.

“Oyuncular Muhatap Bulamadı”
Transfer yasağı bulunmadığını ancak ekonomik nedenlerle transfer yapılmadığını aktaran Diyadin, yalnızca düşük maliyetli bir oyuncu transfer edildiğini söyledi. Sezon başından bu yana futbolcuların ekonomik sorun yaşadığını dile getiren deneyimli teknik adam, oyuncuların yönetimle iletişim kurmakta zorlandığını belirtti.

Oyuncuların haklarını dile getirdiği için rahatsızlık oluştuğunu ima eden Diyadin, “Sahadaki performansın hesabını verecek olan benim. Oyuncuların haklarını savunduğum için görevime son verilecekse verilebilir ama bunu kabul etmem mümkün değil” dedi.

“Günah Keçisi Olmayı Kabul Etmem”
Takımın performansı için sorumluluğu üstlendiğini vurgulayan Diyadin, yönetimle yaşanan iletişim sorunlarına dikkat çekti. “Söz verildiği zaman yerine getirilmesi gerekir. Gecikme olabilir ama açıklanır. Oyuncu muhatap bulamazsa bana gelir. Ben buna kayıtsız kalamam” ifadelerini kullandı.

Kendisine “kötü adam” rolü biçildiğini savunan Diyadin, “Günah keçisi olmayı kabul etmem. Eğer bu nedenle gönderildiysem bu onların tercihidir ancak bu sorun çözülmeyecektir” şeklinde konuştu.

“Beni İtibarsızlaştırmaya Kimsenin Hakkı Yok”
Gençlerbirliği’nde 37 yılının geçtiğini hatırlatan Metin Diyadin, kulübe olan aidiyet duygusunun çok yüksek olduğunu belirtti. Ayrılmış olsa dahi kulübe fayda sağlamaya devam edeceğini ifade eden deneyimli teknik adam, “Yeter ki oyuncular mutlu olsun” sözleriyle açıklamalarını tamamladı.

1 Beğeni

Moral bozmak istemiyorum ama ligdeki durumumuzu belirleyecek çok kritik 3 maç öncesinde oluşan bu kaos ortamı ve negatif hava hiç iyi olmadı. Üstelik Rize maçında 2 puan ve sakatlanan Oğulcan ile Koita’yı kaybettik. Zaten takım oyunu oynamakta ve savunma yapmakta zorlanan vasat bir kadromuz var. Bu sakatlık da üstüne gelince kadro iyice zayıfladı. Çok endişeliyim.

2 Beğeni

Geçen Cunartesi Rizespor maçımız 14:30’daydı, yarınki Eyüpspor maçımız ise 13:30’daymış. Gerçi izler miyim, emin olamıyorum. Son birkaç hafta içindeki siyasi parti ziyaretleri ve Metin Hoca’nın kovulması beni kulüpten ziyadesiyle soğuttu. Hayırlısı, 103 yıllık kulüp bunları da atlatacak umarım :black_heart::heart:

2 Beğeni

arda çakmak’ın açıklamalarını okudum öncelikle şunları söyleyeyim;

tee metin hoca gelemden evvel akit yeni şafak gibi gazetelerinin de dahil olduğu trol ordusu metin hocaya saldırıyordu. burada da paylaşmıştım. belliydi zaten bu.

sonradan kendisine baskı mı oldu, yoksa artık ne olduysa oldu. “aramızda kırgınlık var” pek inandırıcı gelmiyor.

bi de kırgınlık nedeni gerçekten absürt. yani madem abi-kardeş ilişkiniz var, bu abi-kardeş ilişkisi içinde çözülebilecek hatta metin hoca tarafını rahatlatacak şekilde çözülecek bir şey.

çıkarsın “kardeşim prim vermeyeceğiz dedik, sen prim verecem demişsin, ver primi vermiyorsan da kulübe bir daha gelme” dersin değil mi? sonra dönüp metin hocaya hocam kusura bakma, bir şekilde ayarlayacağız…vs dersin.

1. o prim verecem diyip vermeyen yönetici uzaklaştırıldı mı?
  2. o basın açıklamasını yapan basın sözcüsünün görevine son verildi mi?

bu ikisi olmadığı sürece söylenen her şey boştur. ilkokul çocuklarını kandırır gibi iletişim kurmak, iletişim değildir. aynı zamanda gülünç, absürt saçma sapan bir imaj bırakır. ki arda çakmak’ın yaptığı tamamen budur.

tekrar edeyim o prim verecem diyen yönetici kulübün tesislerinden içeri girmemeli. o basın sözcüsünün görevine son verilmeli. bunları yapamıyorsanız, abim dediğin adama bunca hadsizlik saygısızlık yapan kişi hala görevdeyse, arda çakmak’ın kardeşim, dostum dedikleri size diyorum dikkat edin.

3 Beğeni

cidden sayko bir olay değil mi. abimdir dediği kişiye çok büyük saygısızlık + iş meselesi nedeniyle kamuoyu önünde yapılmayacak bir şey yapılmış,

arda bey, hala daha abimdir diyor.

ama bütün bunları yaptığını söylediği (öyle ya kendisi üstlenmiyor) kişi hala yanında duruyor.

bu nasıl bir şeydir ben anlamadım yani.

peki diyoruz, nalyonların engellenmesi şartıyla devam etsin diyoruz da, o adamlar hala tesislere girecek mi? bunların artık uzaklaştırılması gerekiyor.

3 Beğeni

Yirminci hafta sonunda 22 puanımız vardı, sonraki dört haftada sadece iki puan aldık. Bu dönemin en başarısız takımıyız :frowning:

Beşiktaş: 10 puan
Galatasaray, Trabzonspor, Başakşehir: 9 puan
Fenerbahçe: 8 puan
Rizespor: 7 puan
Kocaelispor: 6 puan
Kayseripor: 5 puan
Gaziantep FK, Alanyaspor, Antalyaspor, Konyaspor, Eyüpspor, Kasımpaşa, Karagümrük: 4 puan
Göztepe: 3 puan
Samsunspor, Gençlerbirliği: 2 puan

2 Beğeni

Maalesef bir atımlık barutumuz kaldı. Bu şartlarda hiç ummuyorum/umamıyorum ama önümüzdek maçta deplasmanda futbol şansı yanımızda olur da Alanya’yı yenersek, Konya kendi sahasında Kasımpaşa’yı, Trabzon da deplasmanda Kayseri’yi yenerse düşme hattıyla puan farkı 7’ye çıkar. Aksi durumda hepimize geçmiş olsun.

2 Beğeni

Hafta içi de Aliağa FK ile kupa maçımız var, saçma bir kırmızı kart ya da sakatlık olmadan İzmir’den Alanya’ya sağ salim gideriz umarım…

2 Beğeni