2025-2026 Sezonu - Genel Konular, Transferler, Haberler

Kalan on maçımızın yarısı şampiyonluk (Galatasaray), Avrupa Ligi (Trabzonspor, Beşiktaş) veya Konferans Ligi (Göztepe, Başakşehir FK) mücadelesi yapan takımlarla…

Dört maçımız, düşmeme mücadelesi yapan Karagümrük, Kasımpaşa, Konyaspor ve Alanyaspor ile…

Amaçsız tek rakibimiz Kocaelispor olacak şu son üç ay içinde…

2 Beğeni

Sosyal medyadaki haberlerde okuduğumuz kadarıyla 8,5 milyon liralık 4 daire bedeli olduğu söylenen 34 milyon lira (yöneticiler 12,5 milyon liradan alırsa 50 milyon lira) karşılığında sezon sonuna kadar Natura ile isim sponsorluğu anlaşması yapıldı. Ben şahsen bedeli az bulmakla birlikte karşı çıkmadım. Sonra futbolculara vaad edilip de verilmeyen primi başkan nezdinde gündeme getiren Metin Diyadin hocanın görevine tek taraflı olarak son verildi. Özcan Bizati hoca ile devam edilmeyince onun görevi de bitti. Herhangi bir açıklama yapılmadığı için Metin ve Özcan hocalara bu ayrılık sonrası ödeme yapılıp yapılmadığını/ne kadar ödeme yapıldığını bilmiyoruz. Bir ödeme yapıldığını varsayalım. Sonra teknik direktörlüğe Levent Şahin getirildi. Ona da bir ödeme yapılacak. Ayrıca vaad edilip ödenmeyen primin de Metin hoca ayrıldıktan sonra ödendiğini öğrendik. Acaba isim sponsorluğundan sağlanan 34 (veya 50) milyon liralık gelirin ne kadarı bu ödemelere gitti? Bu arada iki kritik maçta 1 puan alabildik; çok dağınık, moralsiz ve isteksiz bir görüntü içindeyiz ve düşme tehlikesini çok yakından hissediyoruz. O zaman bu isim sponsorluğu ne işe yaradı? Çok üzgünüm. İnşallah bir an önce toparlanırız.

2 Beğeni

Bu arada, Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin olduğu grupta en fazla iki takım sekiz veya üstü puana ulaşabileceği için Aliağa FK deplasmanında alacağımız bir beraberlik ile çeyrek finale yükseliyoruz.

Sakatlık veya kırmızı kart cezası almayacak şekilde yedek ağırlıklı bir kadroyla sahaya çıkabiliriz. Yeni hocamızın kafa yapısını tam bilemediğim için emin de olamıyorum ne yapacağından…

1 Beğeni

Taraftarlarımızın sosyal medyadaki paylaşımlarında Velho övgüsü geniş bir yer kaplıyor. Velho zaten iyi ve pahalı bir kaleci… Bonservisini almamız ve önümüzdeki sezon bizde oynaması zor görünüyor. Ben Velho övgüsü konusuna şu noktadan yaklaşmak istiyorum: Velho övgüyü hak ediyor. Ama Velhonun bu performansı aynı zamanda takımımızın güçlü olmadığını ortaya koyuyor. Yakın geçmişte de çok iyi kaleci performanslarıyla (Hopf ve Norfeldt) küme düşmüştük. Çünkü takım savunma ve hücum anlamında güçlü değildi ve kalecilerin kurtarışları kümede kalmamıza yetmemişti. Bugün de aynı durumu yaşıyoruz gibi geliyor bana. Bir an önce toparlanamazsak Velho’nun bu yüksek performansına rağmen küme düşeriz. Zaten Velho da geçen sezon Portekiz Liginden düşmüş, bu sezon da 2. Ligde küme düşme hattının 1 puan üzerinde düşme korkusu yaşayan Farense’den geldi. Yani bu yüksek performansı zayıf olan takımının kümede kalmasına yetmemiş. Biz Damir, Ömer Çatkıç, Ramazan gibi vasat sayılabilecek kalecilerle oldukça başarılı sezonlar yaşadık. Çünkü Süper Lig ölçeğinde bir oyun sistemi olan, savunmayı ve hücumu oldukça iyi yapan, Süper Lig ölçeğinde güçlü sayılabilecek bir takımımız vardı. “Sekizinci olmamız engellenemez!” tezahüratımız bile bu gücümüzü gösteren ve gücümüzün hakkını tam olarak veremediğimizi esprili bir dille belirten bir tezahürattı. İnşallah yine güçlü bir takımımız olur ve biz de keyifle izleriz.

2 Beğeni

Hepimiz kulübümüzü hâlâ çok seviyoruz, ancak belki de tarihimizde ilk kez bu kulübü Gençlerbirliği yapan değerlerden bu kadar uzak düşen bir görüntü çizen yönetim(ler)e sahip olduğumuz için yaklaşık altı aydır çoğumuzda bir hevessizlik, soğukluk ve umutsuzluk var.

Tam bir şeyler yoluna giriyor gibiydi Aralık’ta, Şubat’ta tekrar Eylül’deki duruma döndük, tadımız kaçtı iyice. Takım belki kümede kalmaya kalır da camia olarak nasıl toparlanırız ve moralimizi yeniden yükseltiriz, onu hiç bilemiyorum maalesef.

1 Beğeni

maçları filan takip etmiyorum, yakında yönetimsel olayları da takip etmem. kusura bakmayın, arda çakmak adam filan değil. sırf şunu yazmak için geldim. biz 2.5 sene devam edeceğiz …vs demiş. edemezsin, yani artık camia farkındadır diye “edemezsin” diyorum. bu arda çakmak adam filan değil. yaptıkları da başarı değildir. zaten senelerdir yapılması istenen ve artık her gençlerbirliğinin farkında olduğu şeyleri kalbur üstü yapıyor. kendisine bıraksan iki gram akıl koyamaz hiçbir şeye.

teew talip çankırı olayından beri gördük (ki o gün net görülmesi gereken bir turnusoldu) korkak, aciz, ensesiz birisi. çok iyi anımsıyorum “arda çakmak’ın ensesini göremedik” dediğim zamanları. asla ama asla başkan olacak birisi değil. nasıl şirketlerini yönetiyor diye sormuyorum, gene kusura bakmayın artık özellikle son 15 yıldır şirket yönetmek yalamaktan geçiyor, bunu da herkes biliyor. kabiliyet, akıl, zihin gerekmiyor zaten.

benim asıl demek istediğim bu arda çakmak’ın çevresinde olanlar zamanı geldiğinde (ve şimdi) gerekli tavır ve duruş sergilemeyeceklerse onlar daa adam filan değilmiş.

camia içi artık kim gelir eder bilemem. ben osman sungur’un o vasat vasat yaptığı şeylere rağmen bu arda çakmaktan daha makul görüyorum çünkü şirketleşmeyeceğiz…vs dedi, kulübü üst lige çıkardı, makul bir yapılanma yaptı…vs gerçi affedilmeyecek saçma sapan şeyler de yaptı.

niyazi aktaş tamamen futboldan kopuk dallas muhabbetlerine yatkın biri. ancak bu kadar kötü olamaz. adamın en azından doğru yanlış bir duruşu her zaman oldu. kim gelir bilmem, bu arda çakmak kadar sıkıntılı ve karakterinde sorun olan insanın gençlerbirliğine verebileceği zararı kimse veremez. bunu söyleyeyim ve bu konu nettir benim açımdan zaten devam ederse herkes görür.

şu ekonomiyi düzlüğe çıkarabilsek kötünün iyisi ya da o mu bu mu filan arayazdık işte.

1 Beğeni