2025-2026 Sezonu - Genel Konular, Transferler, Haberler

dün bizim maçların ayrıntılı istatistiklerine baktım bir de göz gezdirerek son 2-3 maçına baktım. bu takım küme düşer. acilem volkan demirel’in takımdan gönderilmesi gerekiyor. hala daha kovulmamasına da şaşırıyordum, neden acaba diye araştırayım dedim, arda çakmak “takım iyiye gidiyor, istatiatiklerde de bunu görüyoruz” gibi akıl almaz, şakasının bile komik olmadığı bir açıklama yapmış. geçiyorum istatistikleri evvela bu takım gol atamıyor, bırakın kaleyi son maç haricinde adam akıllı şut çekmemiş. hem de bu kadar geride oynadığı maçlarda bile şut çekememiş. volkan demirelin çıkardığı 11’ler çok kötü. oyun anlayışı da çağ dışında kalmış guardiola’nın taş devri taktikleri. bu takımın malzemesiyle oynanacak oyun aşağı yukarı bellidir. hızlı geçiş oynu oynaması gereken, öne geçse de atakları kesmeyen, önde pres + şok presler yapan, gerekirse ortasaha ortasında dikine giden bir takım. uzun yıllardır izlemediğimi gençlerbirliğini bize metin hoca bu kadroyla izletiyordu. açım bari napmış etmiş ona bakın. tamam rakip analizi berbat, oyunvu yönetimi yerlerde sürünüyor (ki bu iki özellik başat teknik/taktik özelliğidir) bari bu takım nasıl oynar ı öğrenmek anlamak için bi açın izleyin gözünüzü seveyim ya. rakip.analizi için de bilmiyorum artjk doğru düzgün bir analizci bulun hem de acilen. kimle oynamışken çok kötü taktiklerle çıkmışız. eğer volkan demirel bu takıma oynaması gerektiği gibi oynatmazsa en azından bıraksın futbocular bildiğimi yapsın daha iyidir. ne bileyim sorsunlar topçulara napıyodunuz ediyonuz da bu ligin en kaliteli top oymayan 2 takımından biriydiniz diye sorsun. takm açık açık göstere göstere hem de düşmenin madalyalık başarı sayılacağı bir yılda küme düşüyor. arda çakmak hadi futboldan anlamıyor. bariz belli. (ki bize içinde bulunduğumuz şartlar nedeniyle futboldan anlayan bir başkan ya da ciddi çevre gereklikdir) çevresindekilerde mi anlamıyor? ali ekber hoca az çok futbolu bilen nir intina uyandırmıştı. hiç uyar mıyor mu yoksa pasifleştirildi mi? harun erol? kim abi bu adama takım iyiye gidiyor diyen. kim böyle bir şaka yapıyor anlamıyorum. adam çıkmış, ciddi ciddi hem de inanarak bunu diyor ya.

ek olarak, o niang bu takımda oynayamaz. ne güzel kadro dışı bırakmışlardı. hem takımı karıştırıyor hem ergen hem zekası aşırı düşük. bu üç geri özelliğiyle bi de egolara giriyor. bırakın 11 i kadro dışı kalması gerekiyor. metehan kesilmez. başiruya metin hoca dönemindeki görevler verilmesi lazım. hanusek bu takımda 4 lü de oynamaz. 3 lü ya da 5 li de oynar. hanusekten evvel abdülrahim oynar orada. bunlar denenmiş tastiklenmiş kabul edilmiş şeylerdir. koita ve göktan ileride özellikle pres + şok preste çok iyi anlaşan ikililerdir. göktan savruk oynamaya başladığında traore iyi oyuncudur keser formayı alır ya da değişir. oğulcan sakatlığı yoksa zırt pırt değiştirilmez. ortasahanın bel kemiğidir. küstürülecek oyuncu değildir. özellikle tongya ile kanatlara açılır. başiruya çok yük biner bir yerde de bu yükü kaldırır kaldırmıştır da. zuzek ileri sürebilen stoperdir. pereyrayı her idman öncesi ayık olması için uyarmak gerekir. kendisine çok fazla görev de verilmez. vasat bir oyuncudur ve olmayacak yerde uyur. uyumaması için az görev verilmelidir. kontra taktiklerinde fıratcan oynar. özelkikle 3 lüye geçilme düşüncesinde fıratcana görev verilir. tekrar edeyim 3 lü ve 5li dışında hanusek katii şartla 11 e yazılmaz. hatta oyuna girmez. abdulrahim yazılır, gerekirse o oyuna girer. onyekuru kadro dışı kalmış, zaten yedek bile olmazdı ondan. daha ne diyelim.

4 Beğeni

Bu sezon oynadığımız maçlar doksan değil de seksen dakika olsaydı konulu çalışmamı arz ederim…

Samsunspor: değişiklik yok.
Antalyaspor: ilk maçta bir puan alırdık, ikinci maç aynı.
Gaziantep FK: ilk maçta bir puan alırdık, ikinci maç aynı.
Fenerbahçe: aynı.
Rizespor: ilk maçta bir puan alırdık, ikinci maçta bir yerine üç puan alırdık.
Eyüpspor: ilk maç aynı, ikinci maçta bir puan alırdık.
Kayserispor: ilk maç bir yerine üç puan alırdık, ikinci maç aynı.
Alanyaspor: aynı.
Beşiktaş: ilk maçta üç yerine bir puan alırdık, ikinci maç aynı.
Konyaspor: ilk maç aynı, ikinci maçta bir puan alırdık.
Göztepe: aynı.
Başakşehir: aynı.
Galatasaray: aynı.
Kocaelispor: aynı.
Karagümrük: aynı.
Kasımpaşa: aynı.
Trabzonspor: aynı.

Sekseninci dakikadan sonra hayrımıza dönen tek maç, Beşiktaş maçı. Orada iki puan ekstramız var…

Son on dakikada kaybettiğimiz puan ise dokuz. Yani eğer son on dakikalarda skor değişmeseydi, şu anda 25 yerine 32 puanımız olacaktı. Doğrudan rakiplerimizin daha düşük puanlarda olacaklarını düşününce, çok daha rahat hissedecektik. Ne yazık ki olmadı :frowning:

3 Beğeni

gençlerbirliği yönetimi pkk ile bağlatıları olan, tff tarafından kollanan, terör parasıyla finanse edilen amedspor a hoşgeldin mesajı göndermediği için(büyük ihtimal baskı vardı) tebrik ederim. en azından böylesi bir konuda boynumuzu bükmediler.

ileride ülkenin içine düşürülmek istendiği kaoslarda, büyük sıkıntılarda kilit aktör oynatılmak istenen (umarım yaşamayız) bu terör organizasyonunun uzantısı umarım bir gün kapatılır ve dağıtılır. yerine diyarbakırı temsil eden diyarbakırspor desteklenir.

3 Beğeni

Şu kalitesiz ligde bile sırıtan kötü kadromuzla küme düşmemiz çok da şaşırtıcı değil…

3 Beğeni

17 takımın 15’iyle çift maç yaptık, dört puan alabildiğimiz hiçbir takım yok. Bu benim hiç hatırlamadığım bir istatistik, en azından bir iki takımdan dört veya altı puan alırdık eskiden. Kötü performansımızla düşmeyi de hak ettik…

3 Beğeni

Sezonun özeti: “Adımızın önüne Natura Dünyası geldiğinden beri gün yüzü görmedik.”

3 Beğeni

volkan demirel ile yolların ayrılması düşünülüyormuş. şurada iki maç kaldı. volkan hocada takımı neredeyse çözdü. eğer metin hocayı getiremeyecekseniz saçma bir karar olur. tekrar edeyim çünkü lafı oradan buradan çekmek kolay olur bu ülkede, o kadar laf ettik, niye getirdiniz, gönderin dedik ama şu an başka bir yerdeyiz ve 2 naç var, hoca takımı neredeyse çözdü. metn hoca ve ekibi gelmeyecekse bu karar şansımızın çok düşük olduğu büyük bir kumar olur.

3 Beğeni

volkan demirelle yolların ayrıldığı söyleniyor. hoca getireceklerse kimi ikna etmeleri gerektiği belli. getirmeyeceklerse içten takımı tanıyanlar son iki maçı götürür heralde. belki + yazar.

3 Beğeni

Yanlış hatırlamıyorsam 2023-2024 sezonuydu. Ligin sonlarına doğru Hatayspor düşme hattına düştüğünde Volkan Demirel ayrılmış ve yerine gelen antrenör Özhan Pulat ile takım ligde kalmıştı. Şimdi de biz yeni hocadan bir Özhan Pulat etkisi bekliyoruz. Demoralize durumdayız. Özgüvenimiz yok gibi bir şey. İşimiz çok zor. Bu takım nasıl ayağa kalkar ve iki galibiyet alır bilemiyorum. Hoca değişikliği ve ciddi bir ligde kalma primi belki yeni bir hava getirebilir. İnşallah ligde kalırız.

3 Beğeni

Abi, o primi beş gün önce verselerdi de Karagümrük’ü yenseydik, niye artık iş işten geçince akla geliyor böyle hamleler? Aklımızı kaçıralım diye mi uğraşıyor bu yönetim?

3 Beğeni

metin hocayla anlaşıldığı iddaa edilmiş. metin hoca evliya mıdır. küme düşülse de en az 3 senelik kontrat imzalaması gerekir. takımın sportif yönü metin hoca ve ekibine bırakılmalıdır. yapılancaksakta, bir süre içinde düşüp çıkacaksakta bu metin hocaya bırakılmalıdır. tabii zaman içinde gene yemeye çalışacaklardır bunun içinde ben metin hocanın yerinde olsam “bu sözleşmeyi ancak ben fesh ederim” diye madde ekletirdim. yoksa da imzalamazdım.

3 Beğeni

Son 180 dakikaya girilirken, puanlar ve genel averajlar aşağıdaki gibi…

Kasımpaşa 32 / -16
Antalyaspor 29 / -21
Eyüpspor 29 / -19
Gençlerbirliği 28 / -15
Kayserispor 27 / -34
Karagümrük 24 / -25

Henüz bizim Kasımpaşa maçımız oynanmadığı için onun da içinde olacağı ikili, üçlü, dörtlü ve beşli sıralamaları hesaplamak zor, ama diğer takımlarla eşit puan durumunda sıralamamız aşağıdaki gibi olacak…

Antalyaspor-Gençlerbirliği ikilisi: alttayız, Eyüpspor veya Kayserispor üstteyse küme düşeriz.

Eyüpspor-Gençlerbirliği ve Kayserispor-Gençlerbirliği ikilileri: genel averajımız ikisinden de iyi olduğu için üstte kalırız, ama üçüncü takım puan olarak üstteyse küme düşeriz.

Antalyaspor-Eyüpspor-Gençlerbirliği üçlüsü: ortadayız, Kayserispor üstteyse küme düşeriz.

Eyüpspor-Kayserispor-Gençlerbirliği üçlüsü: ortadayız, Antalyaspor üstteyse küme düşeriz.

Antalyaspor-Kayserispor-Gençlerbirliği üçlüsü: alttayız, Eyüpspor nerede olursa olsun küme düşeriz.

Antalyaspor-Eyüpspor-Kayserispor-Gençlerbirliği dörtlüsü: sondan ikinciyiz, küme düşeriz.

3 Beğeni
2 Beğeni

güzel haber. umarım aynı ekip metin hocayla birlikte geri gelir. he ergin hoca rahatsız oluyorsa bence niang kımılını kadro dışı bırakıp hocamızın gönlü alınabilir. bu arada ergin hoca o futbolu bırakmış haliyle oynasaydı belki de bu potanın çok üstündeydik. ciddiyim.

3 Beğeni

Metin hoca inşallah aynı ekiple başlar. Zaten Metin hoca büyük bir hata ile gönderildiğinde Özcan Bizati ve aynı ekiple devam edilseydi bu sıkıntıları yaşamaz ve şimdi çok farklı şeyler konuşuyor olurduk. Yaşadıklarımızdan sonra FB, GS ve BJK takımlarında uzun yıllar top oynayıp kaptanlık yapan ve fanatik denecek derecede bu kulüplere aidiyet hisseden futbolcuların hiç zahmetsiz ve eğitimsiz bir şekilde teknik direktör olarak İstanbul dışında başarılı olmalarının mümkün olmadığını düşünüyorum. Bu kişilerde, şöhretlerinden dolayı kendilerini çalıştıkları kulüplerin çok çok üzerinde gören tuhaf bir kibir var ve bu kibir onları yiyip bitiriyor. Umarım bir daha böyle hocalarla çalışmayız. Gerekirse Samsun’un, Alanya’nın, Volkan Demirel’den sonra Bodrum’un yaptığı gibi iyi yabancı hocaları göreve getiririz.

4 Beğeni

abi ben her türlü yerli hocacıcıyım. umarım günün birinde ergin hoca, doğa hoca gelir. yabancı teknik direktörler bir yerden sonra bulunduğu ortama ayak uyduramıyor. (çok nadir olsa da ayak uyduranlar oluyor. bunlar çok başka karakterler, biraz insan simsarı biraz bulunduğu ortama kültüre adapte olabilenler oluyor. örneğin daum gibi) o yabancı hocalar ne ekonomiyi pek ipliyor ne de geleceği pek düşünüyor. ama göztepe gibi bir sisteminiz olursa haklı olursunuz. o zaman rahatça çalışabilirsiniz. yoksa diğer kulüplerin yaptığı gibi yabancı hoca sirkülasyonu yaşarsınız, bunun getirdiği maddi yük ve gelecek plansızlıklarıyla da bi yerden sonrada düşersiniz. hatta çok feci de düşebilirsiniz. benim mesela hayalim metin hoca’nın sportif direktör olduğu, burhanettin basetemur hocanın altyapıdan sorumlu olduğu ergin hoca gibi hocaların teknik direktör olduğu bir oluşum. sırtımız yere gelmez, şampiyonlar ligi görürüz. ben türkçüyüm abi kusura bakma :d

3 Beğeni

metin hoca ne yazık ki çok geç geldi. 2 haftanın sonunda antalyanın son hafta kocaelini yenip 32 ye eyup ünde bu hafta yenip 32 ye çıkacağını düşünüyorum. kayserinin ise alanya dan max 1 puan alıp en fazla 31 de kalacağını ve düşen 2. takım olacağını düşünüyorum. biz bu hafta yensek 31 oluyoruz trabzondan 1 puan alırsak ki düşük ihtimal ancak Engin beyin yaptığı 3 lü hesaplarında eyup u yollayacak seneryo da kalabiliyoruz. tabi bu seneryo da ektra puanı bizim çıkarmamız diğerlerinin çıkarmaması durumunda. bir de kasımpaşanın lig de kalmayı garantilemesi için bizden veya fb den en az 1 puan alması lazım. sizce hedef maçı hangisidir.
Yine de enseyi karartmayalım. Eğer bu seneryolardan biri gerçekleşecekse ilk şartın volkan hocanın gitmesi ve metin hocanın gelmesi gerekiyordu. en azından ilk şart gerçekleşti. zaten düşeceksekte metin hoca ile düşelim

3 Beğeni

:d

3 Beğeni

Ben de iyi yerli hocadan yanayım. “İyi” derken: Bilgili, planlı, karakterli, dürüst, çalışkan, futbolu paradan çok seven, çalıştığı kulübün menfaatlerini düşünen, menajerlerin ortağı ve oyuncağı olmayan, başarısız olduğunu/olacağını anladığında kendini kovdurmak için olmadık işlere girişmek yerine istifa edebilme erdemini gösteren, futbolcudan anlayan ve futbolcuların her birinin antrenman ve maçlardaki çalışma ve performanslarını yakından takip eden, futbol dünyasını ve altyapıyı da yakından takip edip yerli-yabancı genç yetenekleri bulup kazandırmaya çalışan, hedefleri doğru tespit edip tüm sezonda tamamen ulaşamasa bile hedeflerine yakın olmak için çalışan bir hocayı kastediyorum. Tabii ilk aklıma gelen bu özelliklere yenileri de eklenebilir.

4 Beğeni

abi bu özellikleri yerli hocalarda bulursun da o hocalar genellikle altliglere hapsediliyor. o saydığın özellikleri olanları süperlige tepeden indiriyorlar. tırnaklarıyla kazıyarak gelmiş, kendini bir şekilde kabul ettirmiş hocalar çok az. bütün potansiyel hocaları, hatta tırnaklarıyla kazıyıp gelenleri dahi yok ediyorlar. türk kamuoyu da medyası da bu duruma çanak tutuyor. tepeden inenlerden bir arda turan (ki aslında altligden geldi) bi de burak yılmaz dışında gelecek vaad eden biri de yok. bu hocalar o profilden biraz ayrılıyor. benim gözlemim bu.

türk sporunun, sporcusunun önü kesildiği gibi antrenörlerinde bir şekilde önü kesiliyor. bu ülke’nin de kaderi bu. mesela ben 6 yabancı kuralının tekrar getirilmesini en fazla 8 yabancı olmasını sahada da en çok 5 yabancı oyuncunun bulunması gerektiğini düşünüyorum. istanbul takımlarının kendi rekabetlerini bahane ederek yaptığı yangınlar nedeniyle bu yabancı kuralı kalktı. (ki aslında bu bir çanak tutmaydı, yani aslında yabancı sınırını kaldırmak için bu istanbul kulüplerine ve medyasına böyle bir yol izlettirdiler)

oysa bakıyoruz yabancı kuralı varken, sahada en fazla 5 yabancı varken ki döneme, türk ligi avrupanın en büyük beş liginden biri sayılıyor. tamam giden eden pek oyuncu yok ama ligimizin kalitesi gerekten çok yüksekti. mesela empati yaptığımda bugünlerde avrupadan ya da afrikadan gelen sıradan bir oyuncu eski oyuncuların kalitesini pek anlayamıyordur. çünkü şimdiki kaliteye bakıyor ve diyor ki eskiden daha kötüydü heralde ya da en fazla böyleydi. değildi işte. eskiden cidden çok iyi bir ligimiz vardı. avrupa kupalarında anadolu kulüplerinin yaptıkları ortada, dünya kupasında milli takımımızın başarısı, avrupa şampiyonasındaki başarılar ortada. işte o 2008 jenerasyonu (yani o dönem oynayan orta yaş ve genç oyuncular) en son jenerasyondu. sonrası bu yabancı kuralı kalkması ve yöneticilerin kasten kulüpleri batırmasıyla çöküş yaşandı. yani bu bir teori değil, yaşanmış bir gerçekliktir. o nedenle yabancı kuralını ilk savunan hata kamuoyuna taşıyan ve hatta buna öncülük etmesi gereken kulüplerbirliği kurmuş olan gençlerbirliği olmalıdır. laf lafı açtı gitti öyle.

3 Beğeni