2025-2026 Sezonu - Genel Konular, Transferler, Haberler

dün bizim maçların ayrıntılı istatistiklerine baktım bir de göz gezdirerek son 2-3 maçına baktım. bu takım küme düşer. acilem volkan demirel’in takımdan gönderilmesi gerekiyor. hala daha kovulmamasına da şaşırıyordum, neden acaba diye araştırayım dedim, arda çakmak “takım iyiye gidiyor, istatiatiklerde de bunu görüyoruz” gibi akıl almaz, şakasının bile komik olmadığı bir açıklama yapmış. geçiyorum istatistikleri evvela bu takım gol atamıyor, bırakın kaleyi son maç haricinde adam akıllı şut çekmemiş. hem de bu kadar geride oynadığı maçlarda bile şut çekememiş. volkan demirelin çıkardığı 11’ler çok kötü. oyun anlayışı da çağ dışında kalmış guardiola’nın taş devri taktikleri. bu takımın malzemesiyle oynanacak oyun aşağı yukarı bellidir. hızlı geçiş oynu oynaması gereken, öne geçse de atakları kesmeyen, önde pres + şok presler yapan, gerekirse ortasaha ortasında dikine giden bir takım. uzun yıllardır izlemediğimi gençlerbirliğini bize metin hoca bu kadroyla izletiyordu. açım bari napmış etmiş ona bakın. tamam rakip analizi berbat, oyunvu yönetimi yerlerde sürünüyor (ki bu iki özellik başat teknik/taktik özelliğidir) bari bu takım nasıl oynar ı öğrenmek anlamak için bi açın izleyin gözünüzü seveyim ya. rakip.analizi için de bilmiyorum artjk doğru düzgün bir analizci bulun hem de acilen. kimle oynamışken çok kötü taktiklerle çıkmışız. eğer volkan demirel bu takıma oynaması gerektiği gibi oynatmazsa en azından bıraksın futbocular bildiğimi yapsın daha iyidir. ne bileyim sorsunlar topçulara napıyodunuz ediyonuz da bu ligin en kaliteli top oymayan 2 takımından biriydiniz diye sorsun. takm açık açık göstere göstere hem de düşmenin madalyalık başarı sayılacağı bir yılda küme düşüyor. arda çakmak hadi futboldan anlamıyor. bariz belli. (ki bize içinde bulunduğumuz şartlar nedeniyle futboldan anlayan bir başkan ya da ciddi çevre gereklikdir) çevresindekilerde mi anlamıyor? ali ekber hoca az çok futbolu bilen nir intina uyandırmıştı. hiç uyar mıyor mu yoksa pasifleştirildi mi? harun erol? kim abi bu adama takım iyiye gidiyor diyen. kim böyle bir şaka yapıyor anlamıyorum. adam çıkmış, ciddi ciddi hem de inanarak bunu diyor ya.

ek olarak, o niang bu takımda oynayamaz. ne güzel kadro dışı bırakmışlardı. hem takımı karıştırıyor hem ergen hem zekası aşırı düşük. bu üç geri özelliğiyle bi de egolara giriyor. bırakın 11 i kadro dışı kalması gerekiyor. metehan kesilmez. başiruya metin hoca dönemindeki görevler verilmesi lazım. hanusek bu takımda 4 lü de oynamaz. 3 lü ya da 5 li de oynar. hanusekten evvel abdülrahim oynar orada. bunlar denenmiş tastiklenmiş kabul edilmiş şeylerdir. koita ve göktan ileride özellikle pres + şok preste çok iyi anlaşan ikililerdir. göktan savruk oynamaya başladığında traore iyi oyuncudur keser formayı alır ya da değişir. oğulcan sakatlığı yoksa zırt pırt değiştirilmez. ortasahanın bel kemiğidir. küstürülecek oyuncu değildir. özellikle tongya ile kanatlara açılır. başiruya çok yük biner bir yerde de bu yükü kaldırır kaldırmıştır da. zuzek ileri sürebilen stoperdir. pereyrayı her idman öncesi ayık olması için uyarmak gerekir. kendisine çok fazla görev de verilmez. vasat bir oyuncudur ve olmayacak yerde uyur. uyumaması için az görev verilmelidir. kontra taktiklerinde fıratcan oynar. özelkikle 3 lüye geçilme düşüncesinde fıratcana görev verilir. tekrar edeyim 3 lü ve 5li dışında hanusek katii şartla 11 e yazılmaz. hatta oyuna girmez. abdulrahim yazılır, gerekirse o oyuna girer. onyekuru kadro dışı kalmış, zaten yedek bile olmazdı ondan. daha ne diyelim.

4 Beğeni

Bu sezon oynadığımız maçlar doksan değil de seksen dakika olsaydı konulu çalışmamı arz ederim…

Samsunspor: değişiklik yok.
Antalyaspor: ilk maçta bir puan alırdık, ikinci maç aynı.
Gaziantep FK: ilk maçta bir puan alırdık, ikinci maç aynı.
Fenerbahçe: aynı.
Rizespor: ilk maçta bir puan alırdık, ikinci maçta bir yerine üç puan alırdık.
Eyüpspor: ilk maç aynı, ikinci maçta bir puan alırdık.
Kayserispor: ilk maç bir yerine üç puan alırdık, ikinci maç aynı.
Alanyaspor: aynı.
Beşiktaş: ilk maçta üç yerine bir puan alırdık, ikinci maç aynı.
Konyaspor: ilk maç aynı, ikinci maçta bir puan alırdık.
Göztepe: aynı.
Başakşehir: aynı.
Galatasaray: aynı.
Kocaelispor: aynı.
Karagümrük: aynı.
Kasımpaşa: aynı.
Trabzonspor: aynı.

Sekseninci dakikadan sonra hayrımıza dönen tek maç, Beşiktaş maçı. Orada iki puan ekstramız var…

Son on dakikada kaybettiğimiz puan ise dokuz. Yani eğer son on dakikalarda skor değişmeseydi, şu anda 25 yerine 32 puanımız olacaktı. Doğrudan rakiplerimizin daha düşük puanlarda olacaklarını düşününce, çok daha rahat hissedecektik. Ne yazık ki olmadı :frowning:

3 Beğeni