25/26 Trendyol Süper Lig 31. Hafta: Gençlerbirliği - Kocaelispor

Bizim zaten Diabate gibi futbolcuları bulup oynatmamız gerekiyor. Ogundu’yu alabilirdik, olmadı. Martor’u sıkı çalışmayla hiç olmazsa önümüzdeki sezon devreye sokmalıyız. Ayrıca hemen oynatabileceğimiz yerli-yabancı genç, yetenekli ve aç futbolcular bulmalıyız. Onyekuru, Niang gibi yüksek maliyetli futbolculardan da bir şekilde kurtulmalıyız.

3 Beğeni

Arada İstanbul deplasmanı oynamamıza rağmen rakibimize fiziksel üstünlüğü son 15 dakikaya kadar vermedik, bu da moral motivasyonla açıklanabilir.

Karagümrük maçımıza kadar güzelce çalışacağımız tam bir haftamız var, Pazar akşamına kadar güzelce hazırlanmalıyız rakibimize. Yarınki maçı (ki son şansları olduğu için tüm gücüyle saldıracak Karagümrük) bütün takım toplanıp birlikte izlemeli, maç sonunda da pozisyonlar geriye sarılıp teker teker bu oyunculara karşı neler yapılacağını Volkan Demirel oyuncularımıza anlatmalı. Herkes eşleşeceği rakiplerini ezberlemeli…

3 Beğeni

Bu akşamki Galatasaray-Fenerbahçe maçı bizi ilgilendirmiyor gibi görünse de Fenerbahçe’nin kazanması ve puan farkının 1’e inmesi bizim açımızdan iyi olacak diye düşünüyorum. İki takım da son 3 haftaya 1 puan farkla girerse, Galatasaray’ın son iki haftadaki Antalya ve Kasımpaşa maçlarında, Fenerbahçe’nin de son haftadaki Eyüp maçında işi sıkı tutması gerekecek. Dileğim iki takımın da 1 puan farkla son 3 haftaya girmeleri ve son haftaya kadar bütün maçlarını kazanarak son maçlarına da 1 puan farkla çıkmaları… Vidalarının gevşememesi lazım. :blush:

4 Beğeni

Aynı düşünceyle, gelecek hafta Antalyaspor’un puan kaybı önemli, ama Alanyaspor’un ertesi hafta Kayserispor’u yenmek için daha istekli olması için bu maçta galip gelmemesi, yani maçın berabere bitmesi de iyi olabilir…

Kocaelispor da sanırım yedi maçtır kazanamıyor, gelecek hafta Kasımpaşa maçına daha hırslı çıkıp rakibe bol kart aldırırlar umarım, ama maçı yine de Kasımpaşa psikolojik olarak çok yorularak kazansın ve bizim maça hem ligde kalmayı neredeyse garantilemiş olarak ve biraz eksik bir kadroyla çıksın…

4 Beğeni

Galatasaray ilk yarıyı Fenerbahçe karşısında 1-0 önde tamamladı ve ikinci yarıda hata yapmazsa şampiyonluğa oldukça yaklaşacak; ama bence küme düşme mücadelesindeki asıl rakibimiz ne Galatasaray’ın son hafta oynayacağı Kasımpaşa, ne de Fenerbahçe’nin son hafta oynayacağı Eyüpspor olacak…

Bence bizim asıl rakiplerimiz Kayserispor ve Antalyaspor olacak. Galatasaray’ın şampiyonluğu garantilese bile seyircisinin önünde oynayacağı sezonun son maçında Antalyaspor’u yeneceğini düşünüyorum.

Kayserispor’un önce Eyüpspor’a kendi sahasında yenilerek moral bozukluğuna uğrayacağını, ardından Alanyaspor’a da kaybedeceğini ve son hafta Konyaspor’u yense bile ligi 31 puanla kapatacağını düşünüyorum.

Antalyaspor’un önce Alanyaspor’a, sonra Galatasaray’a yenileceğini ve Kocaelispor’u yense bile ligi 31 puanla tamamlayacağını düşünüyorum.

Eyüpspor’un ve Kasımpaşa’nın ise daha yüksek puanlarla ligin son haftasına rahat gireceklerini ve şampiyonluk mücadelesinin küme düşme hattını ilgilendirmeyeceğini tahmin ediyorum.

Biz de artık kalan her maça galibiyet amacıyla çıkalım, elimizden gelenin en iyisini yapalım, hakkımızda hayırlısı olsun :heart::black_heart:

3 Beğeni

Fenerbahçe’nin bu hoca ve futbolcularla, bu oyun anlayışıyla kümede kalması mümkün değil.

3 Beğeni

İkinciliğe yükselme şansını iki haftadır tepen Trabzonspor’un ayağına kısmet üçüncü kez geldi, artık kaçırmazlar. Son hafta bizim maça iyice asılacaklar, ama zaten adamları 4-3 yendikten sonra o kadar çok konuştuk ki fena doldular, o maça her türlü çok asılacaklar zaten, işimizi oraya bırakırsak 1. Lig’e geri dönmüşüz demektir…

3 Beğeni

trabzonspor kritik maçlarda puan kaybetme potansiyeline sahip bir mentalitede. bunu seneye fatih tekke çözecektir. ancak bu sene bu böyleler. o nedenle puan ya da puanlar alma şansımızın olduğunu düşünüyorum. ama tabii çok yüksek bir ihtimal değil ama şans var yani. gene de oralara bırakmadan bütün maçları alıp gitmek gerek. bunun dışında trabzonspor şampiyonlar ligini fenerbahçeden daha çok hak ediyor. kısmet bizle oynayacaklar

3 Beğeni

Bu haftanın kazanan takımı yok. Nefes alan takımları var: Gençlerbirlik, Eyüp, Kayseri. Ve sadece tek kaybeden var: Antalyaspor.(Kasımpaşa’nın sıkıntı yaşayacağını düşünemiyorum)
Burada adımızın geçmemesi güzel oldu. Maçı seyredemedim. Ne yaptı ne etti takım bilmiyorum ancak konuşulanları şöyle bi okuyunca umut az da olsa var gibi.
Keşke orta sıralarda takılsak da kupa maçına rahat kafayla çıksaydık.
Ligin sonuna kadar çok sular akar. Bekleyelim.

3 Beğeni

Son haftaya Galatasaray ile Fenerbahçe 1 puan farkla girmedi de diyelim ki ikincilik için Trabzon ile Fenerbahçe girdi. O da olumlu. :blush:

2 Beğeni

Hocamız Volkan Demirel, 32 puanın ligde kalmamız için yeterli olacağını söylemiş. Bence çok iyimser ve aynı zamanda çok tehlikeli bir tahmin. Anladığım kadarıyla Trabzon’dan puan alamayacağımızı düşünüyor; Karagümrük ve Kasımpaşa maçlarından 6 değil 4 puan almayı hedefliyor. Oysa ligimizde son haftalarda düşme hattındaki takımların mucize sayılabilecek sonuçlar ve seri galibiyetler alabildiklerini yıllardır görüyor ve biliyoruz. Aynı puana sahip olduğumuz Antalya ve Eyüp fikstürlerine göre en az 34 yapabilecek durumdalar. Hatta Eyüp son maçta dağılmış bir Fenerbahçe ile oynarsa rahat galip gelebilir. Antalya iki maçı kazanıp şampiyonluğu garantilemiş bir Galatasaray’dan en az 1 puan alabilir. Kayseri 3 maçını da kazanıp 35 yapabilir ve Eyüp de Kayseri’ye yenilse bile Rize ve Fenerbahçe’yi yenip 34 puana ulaşabilir. Korkulu rüya görmek ve işi son maça bırakmak istemiyorsak iki maçı da kazanmaktan başka çaremiz yok. 34 puanda bile ligde kalmamız diğer sonuçlara bağlı. Trabzon deplasmanına giderken düşme hattında Eyüp ve Kayseri varsa en az 3 puan, Antalya ve Eyüp varsa 3 puan, sadece Antalya varsa 4 puan üstte olmalıyız. Bu deplasmana düşme hattında veya düşme hattına yakın gidersek puan alma ve kurtulma şansımız çok zayıf. Hele Trabzon yendiği takdirde ikinci olacaksa hiç şansımız yok. Bunu daha önce 2020-21 sezonunda yaşamış, Trabzon’a yenilerek küme düşmüştük. Aynı üzücü olayı yaşamayız inşallah. Hesap yaparken aman dikkat!

4 Beğeni

Zaten küme düşmüş Karagümrük’ü ve (veya değil, ve) kendi sahamızda Kasımpaşa’yı yenemiyorsak, ligden düşmeyi de hak etmişiz demektir, yapacak bir şey yok…

4 Beğeni

Alanyaspor, Samsunspor’a 3-2 yenildi. Bu hafta Antalyaspor’u ve gelecek hafta Kayserispor’u yenerek küme düşme hattından uzaklaşmak isteyeceklerdir…

Beşiktaş, Karagümrük’ü yenemedi, ama neyse ki yenilmedi de…

Son 270 Dakika
Alanyaspor 33
Kasımpaşa 31
Antalyaspor 28
Gençlerbirliği 28
Eyüpspor 28
Kayserispor 26
Karagümrük 21

3 Beğeni

Karagümrük maçı çok zorlu olacak. Çok iyi çalışmalıyız. Elimizden geldiğince sakin, sabırlı, dkkatli ve organize oynamalıyız.

3 Beğeni

Karagümrük’ün bu akşamki beraberlikle yüzde bire inen şansını devam ettirebilmesi için bizi yenmesi şart, beraberlik hâlinde şansları binde bire inecek veya aynı anda oynanacak diğer maçların sonucuna göre hiç kalmayacak. O yüzden, sabırsız oynayacak olanlar onlar.

Biz ise sabırlı oynayarak ve hızlı hücuma etkili bir şekilde çıkarak gol bulabiliriz. Eyüpspor maçındaki gibi saçma bir gol yemeden, ikinci yarıda atacağımız bir golle maçı kazanabiliriz gibi geliyor bana…

3 Beğeni

15. Hafta maç sonu yorumum üzerine yazdıklarımı tutturmuşum. Ligin kaderi 32. Haftada belli olacak. Tüm hesaplar birbirine girebilir. Kazanan artık çok şey kazanmış olacak. Berabere kalanlar kaybedecek.

3 Beğeni

yazık oldu koca karagümrük e. bizden fazla para harcamışlardır, düştüler. bu arada karagümrük ün kadroya da bakınca biz ligin en düşük bütçeli takımı olabiliriz. belki bizden bir düşük daha vardır ama bulamadım. varsa fikriniz söylenin :d buna rağmen ödemelerde büyük sıkıntılar çekiyoruz, ki mevcut bütçemiz de düşürülmeli hem de 3 te 1 oranında hatta 2/1.

3 Beğeni

Diyelim ki Karagümrük, bu hafta bizimle berabere kaldı. Bu durumda, lig sonunda en fazla 28 puana ulaşabilir. Biz ise 29 puana ulaşacağımız için Karagümrük’ün bizi altına alma şansı kalmayacak…

Bu durumda, Karagümrük’ün ligde kalması iki ihtimale bağlı olacak.

1. Antalyaspor’un ve Eyüpspor’un son üçer maçlarını kaybetmesi ve 28’er puanda kalarak Karagümrük’ün bu takımlarla üçlü averajda en tepede yer alması. (Kayserispor da Eyüpspor’u yeneceği için 29 puanla geçer bu üçlüyü.)

2. Antalyaspor’un son üç maçını kaybetmesi ve Kayserispor’un üç maçta en fazla bir puan alması ile Antalyaspor ile ikili averajda Karagümrük’ün üstte kalması. (Kayserispor ve Antalyaspor ile gireceği üçlü averajda ikinci olacağı için ligden düşer. Bu senaryoda da Eyüpspor en az 29 puana ulaşacağı için dörtlü averaj ihtimali yok.)

Bu iki ihtimalin toplamı da sanırım binde birin bile altına denk gelir. (Her maçın her sonucuna 1/3 dersek, 1. Senaryo = 1/6.561 ve 2. Senaryo = 1/1.640 oluyor. İkisinin toplamı da 1/1.312 ediyor…)

Özetle, Karagümrük’ün bizi muhakkak yenmesi gerekecek. Gereksiz geriye yaslanmadan, ama gerektiğinde iyi kapanarak ve hızlı oyuncularımıza isabetli uzun toplar atarak Karagümrük karşısında gol bulabiliriz. Diyelim ki bulamadık, yememek de önemli. Eyüpspor maçında 90+1’de budala gibi bütün takımı kornere gönderdik, dönen topu kalemizde gördük. O bir puanın ne kadar önemli olduğunu şimdi çok iyi anlıyoruz :frowning:

3 Beğeni

Aşağıdaki konuda çok yazdım ama bu profesyonellerin hesapsızlıklarına, aymazlıklarına, gamsızlıklarına canım sıkılıyor ve tekrar tekrar yazmadan duramıyorum.

Ligde 31 maç oynadık; Galatasaray, Fenerbahçe, Göztepe, Konya ve Antalya olmak üzere tam 5 takıma sahamızda ve deplasmanda yenildik. Ama lig bitiyor, sahamızda ve deplasmanda yenip de 6 puan aldığımız bir takım yok. Aynı puana sahip olduğumuz Antalya ise Gençlerbirliği ve Eyüp ile yaptığı 4 maçı da kazanıp 12 puan aldı. Ligde topladığı 28 puanın neredeyse yarısını bu 4 maçta kazanmış. Kalan 27 maçta alabildiği puan sadece 16… Sahamızda yenildiğimiz Antalya maçındaki korkak ve ruhsuz futbolu hala unutamıyorum. Bizim dışımızda küme düşme hattındaki Antalya, Eyüp, Kayseri ve Eyüp ile oynadığımız 7 maçta sadece 8 puan alabildik. Yani ortadaki 21 puanın 1/3’ü… Bu sonuçlarla nasıl ligde kalabiliriz? Hiç kusura bakmasınlar, ben burada faturayı sezon başında belirlediği hedefe göre hesap yapmayan/yapamayan, futbolcuları buna göre yönlendirip motive edemeyen hoca ve yönetimlere çıkarırım. Takım tesadüfen Beşiktaş’ı yenmiş, başkan ve yönetimden boş kasadan bol keseden prim açıklaması; takım deplasmanda Galatasaray’a yenilmiş, boş kasadan bol keseden prim açıklaması… Hele Galatasaray yenilgisi için verilen primin futbol aleminde şike imalarına yol açması da cabası… Oysa senin hedef olarak koyman ve imkanlar ölçüsünde ciddi prim vermen gereken maçlar daha sezon başında büyük ölçüde belli: Antalya, Eyüp, Kayseri, Karagümrük, Kasımpaşa, Rize, Konya, Alanya, Kocaeli, Gaziantep… Bu takımlardan ne kadar çok puan ve ne kadar az yenilgi alırsan ligde kalma şansın o kadar yüksek olur. Kaç haftadır İlhan Palut ile yüksekten uçan Konya’nın 40 puanı var. Bizden aldıkları 6 puanı düşelim: 34… 6 puanı bize ekleyelim: 34… Hesap bu kadar basit. Matematikçi olmaya gerek yok. Antalya’yı iki maçta da yensek şimdi küme düşmüştü ve biz de 34 puanla ligde kalmayı garantilemiştik. 2021-22 sezonunda TFF 1. Ligde 48 puan topladık ve kümede kaldık. 44 puanlı Kocaeli ve Bursa küme düştü. Ligden düşen 4 takımdan 8 maçta 20 puan almıştık. Galip geldiğimiz Kocaeli ve Bursa maçlarından birini kaybetsek belki de küme düşen takım biz olacaktık. İşin doğrusu hocamızın, 32 puanın ligde kalmamıza yeteceği yönündeki tahmini beni korkutuyor. İnşallah hırslı, dengeli, sabırlı ve organize bir oyunla Karagümrük ve Kasımpaşa maçlarını kazanırız.

3 Beğeni

Abi, zaten sezon genelini düşününce saç baş yolduran, budalaca kaybedilen bir sürü puan var. Maçlar doksan değil de seksen dakika olsaydı, şu anda 35 puandaydık ve kümede kalmayı garantilemiştik. Daha bir sürü saçmalığımız yüzünden, şu anda rahat rahat kupa yarı finalini konuşabilecekken, küme düşmüş Karagümrük’ü yenebilecek miyiz diye gergin gergin bekliyoruz Pazar akşamını…

3 Beğeni